Şimdi Ara

KONİCA MİNOLTA SHOW (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
6.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ŞEKİL A.

    derkin bak ve gör. Arkadaşda sizden. Daha modelini bilmeden marka hayranı. Aynı Türklerin Nokia hayranı olduğu gibi. Demekki dijitaltede herkes Canona çalışıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

    o sizin link verdiginiz yerdeki canon 510,520 ve konica review larını okudum,

    510un resim kalitesi 520 den daha iyi diyor, 520 de noise tarzı seyler var resimleri gostermis ozellikle gece cekimlerinde hakikaten 510 nun resimleri daha iyi,yanlıs anlamadıysam 520 gercek 5 megapixel degilmis.



    zaten a520 4 mega pıxel kı




  • Bu topici okuyanlar canon 510/520 çok kaliteli makine minolta ise kötü bi makine değil ama canon kadar iyi değil sonucuna varacak ama z20 kullanıyorum iki haftadır elimde bir arkadaşımın a95 i var.Fotoğraf kaliteleri çok farklı değil.Eşdeğer ama z20 optik zoom ve makro farkı ile canon a95 ten üstün.Fiyat olarakta bu makineden ucuz.Ben sonuçlara bakarak konuşuyorum sizse marka hayranlığı ile.İyide aynı kalitede fotoğraf çekiyorsam kıyasladığım makineden daha ucuzsa niye fazla para vereyim.Kaldıki özellik olarakta üstünse.
    Fotoğraf sitelerindeki kıyaslamalara ise gülüyorum.Gerçeği yansıttığına inanmıyorum.
    Buradaki bazı yorumlarda acayip dercede yanıltıcı özellikle belirtmek isterim.
    Mesela kendi şahit olduğum olay.Nikon 5200 ve z20 arasında kararsız kalmıştım.5200 ün videosu çok kaliteli ve sesli diyorlardı.Çok ışıklı olmayan bir ortamda denedim özellikle videosunu öne çıkarıp çok kaliteli dedikleri 5200 acayip kumlu iğrenç bir görüntü veriyordu.
    Bence burada söylenenlerden çok elde alıp denemek yeni makine alacak arkadaşlar açısından çok önemli.




  • abi yanlış anlaşılma var ortada hayret bir şeysiniz vallahi bi uyum yok sizde.
    Bence z20de sesli video olsaydı hiç düşünmeden z20 alırdım.Çünkü fot.o. özellikleri açısında z20 çok daha iyi.Manuel ayarlar var.......
    Ama türkçe menu 1.8" lcd boyut ve sesli video beni a510 a itti.
    hatta olayı ben şöyle izah edeyim.param olsa powershot s1 ıs alacağıma daha ucuz olan z3 veya z5 alırım(gerçi z5in fiyatı belli değil)
    ama şunuda kabul edinki canonun lensi minoltanınkinden daha kaliteli.Fotoğraflarıda kalitelidir ama bunu bunu biz anlayamayız sanırım.
    quote:

    Orjinalden alıntı: karizmanihat

    ŞEKİL A.

    derkin bak ve gör. Arkadaşda sizden. Daha modelini bilmeden marka hayranı. Aynı Türklerin Nokia hayranı olduğu gibi. Demekki dijitaltede herkes Canona çalışıyor.




  • Merhaba,

    Tartışmayı başından sonuna kadar okudum, öncelikle topic'i açan karizmanihat'a bir konuda katılıyorum. Evet herkes kendi makinesini övüyor. Bundan ötürü d Canon kullanıcıları kendi makinelerini övmüş olabilirler.

    Tartışmaya dönersek, ilk olarak Canon A510 ile Minolta Z20'yi karşılaştırmak aslında çok doğru değil. Nedeni ise yapı olarak A510 Kompakt, Z20 ise SLR tipi olması. Ancak yinede teknik detaylarını incemekte fayda var.

    İlk değerler A510'a ikincisi Z20'ye aittir. Üstün olanlar * ile işaretlenmiştir. Aşağıda genel ve önemli teknik değerler ölçü olarak alınmıştır. Tüm detaylar yoktur.

    MegaPixel : 3.2 MP / 5.0 MP *
    Sensör Büyüklüğü : 1/2.5" / 1/2.5"
    Sensör Tipi : CCD / CCD
    ISO Ayarı : auto 50 100 200 400 / auto 50 100 200 320
    Zoom (Geniş açı) : 35mm * / 36mm
    Zoom (Tele) : 140mm / 290mm *
    Macro Focus : 5 cm / 1cm *
    Diyafram Aralığı : F2.6-F5.5 */ F3.2-F3.4
    Estantane : 2000-15 san. / 2000-4 san. *
    Sürekli Çekim : 2.3 karesaniye 12 fot.'a kadar * / 1 karesaniye 4 fot.'a kadar.
    Video : 640x480 15fps 30 san.'ye kadar sesli * / 640x480 30fps sınırsız sessiz
    LCD : 1.8" 115K * / 1.5" 113K
    Güç : 2 AA * / 4 AA

    Bu zamana kadar bir sürü farklı marka/model dig. fot. makinesi kullanmış biriyim (Canon a60,70,80,75,85,95, S1, Ixus IIs, Ixus 40, Ixus 50 - Fuji A205, A330, A340, S5000 - Pentax S30, S40 - Nikon Coolpix 5000-5400-3200-2200-4100) Belki unuttuğum makinelerde vardır, her neyse..

    Canon markası diğer markalara göre çok farklı bir felsefe ile bu işi yapıyor. Bu felsefede ilk olarak en iyi bileşenler üretliyor. Örneğin çok iyi bir Image İşleme çipi ürettiiler DIGIC!. Bu işlemciyi bütün digital cihazlarında kullanıyor (Fot. mak. Video Kam. vs..)

    Canon ürettiği bu en iyi parçaları tüm makinelerinde kullanıyor. Örneğin A510 ile A520 arasında hiç bir fark yoktur (ufak tefek pazarlama farkları dışında-optik zoom daha fazla-pixel yüksek) Yani aslında kullandığı CCD aynı CCD'den gelen veriyi işleyen çip aynı ama pixel düşük. Bu makinelere bir kaç örnek vermek gerekirse A60-A70 / A75-A85 / Ixus 40-50 vesaire..

    Canon efektif olarak 4 MP üreten bir CCD'yi işleme yazılımında kısıtlama yaparak 3 MP'ye düşürüyor. Dolayısla kullanıcılar çok kaliteli fotolar alabiliyorlar.

    Benim kişisel yorumuma gelince;
    Canon BİR numara..

    NEDEN? Dürüst
    NEDEN? Kaliteli
    NEDEN? Ucuz (fiyat-performans)

    Son bir not.. Sizin elinizdeki fot. mak. ile Canon S1 IS'yi karşılaştırmak gerekir. Lütfen bir yolunu bulun edin S1'i kullanın. Farkı göreceksiniz. Şu günlerde bir fuar var, bence gidin bir görün, fikriniz olsun..

    Saygılarımla
    Hakkı Özer




  • Sevgili hakkı özer sanırım siz türkiyede yaşamıyorsunuz.
    türkiye içi
    Canon distüribitörü dürüst değil(adam kazıklamak dürüstlük değildir bence kar yapmak ayrı adam kazıklamak ayrı)
    canon kaliteli bu doğru
    canon ucuz:urt dışında 300 dolar s1 ıs türkiyede 950 ytl civarı.
    sanırım ucuz değil.
    bence z20 fotoğrafa gönül vermiş fotoğraf delisi bir insan içn canon a510-a520 den daha fazla tercih edilecek bir foto.makinası.çünkü:
    dediğim gibi kişiler foto. makinasının boyutunu önemsemeyip hep yanında taşır.
    böyle insanlar muhtemelen birde ufak uzayan 10 ytl lik birde tripod taşır.
    bu arkadaşlar için videoda sorun değildir.
    1.5" lcd nin önemi yoktur çünkü optik vizörü kullanmak gayet mantıklıdır ve pili az harcar.(gerçi z20de optik vizör yok)
    Bu durumda gerçekten fotoğraf çekmeyi sevenler için fiyat olarak en uygun ve en güzeli.Aslında bundada bulb olsaydı daha iyi olurduda neden koymamışlar anlamadım.
    Bu arada asla kendi makinamı övmedim övmemde çünkü z20 daha mantıklı bir makina ve fiyatıda ona göre uygun.Şu anda z20 peşin 460ytl a510 400 ytl.Eğer fotoğraf içinse 60 ytl farka değer ve z20 tercih edilebilir.




  • Merhaba tekrar,

    öncelikle karşılık atışma şeklinde bir tartışma yaratmak istemiyorum.

    Türkiye'de yaşıyorum ama hiç bir makinemi Türkiye'den almıyorum. Yalnız dikkat ediniz mesajımda ben erkayalar için dürüsttür demedim. Canon dürüsttür dedim. Ayrıca dediğiniz doğrudur, Erkayalar çok büyük kar marjı ile çalışmaktadır. Ancak bu kar marjı tartışmasına girersek olay global ekonomiye kadar uzayacaktır. Zira Amerika'da 300 $ olan fot. mak.'lar Avrupa'da (Türkiye'de dahil olmak üzere) 350 € gibi fiyatlarladan başlıyor. Tabi buna birde bizdeki vergi sistemi ve Erkayalar'ın distrübötör olması nedeniyle eklediği (Canon niye Türkiye'ye gelmez anlamış değilim) karda buna cabası. Ancak onlarda fiyatlarını düşürmeye başladılar (yoğun yurtdışından gelen makine ve tepkilerden sonra)

    Bu arada makinem iyidir gibi bir polemik yaratmak istemiyorum ayrıca size şunu da söyleyim şuanda bir digital fot. makinem yok. Şuanda Filmli Eos Rebel Ti (300v) kullanıyorum. Çok yakında Eos 20d veya Rebel XT arasından birini edineceğim.

    Fotoğraf delisi olan bir insan zaten ne bu topic'deki A510-A520 ne de sizin Minolta Z20'nizi kullanmaz. Fotoğraf delisi olan bir insan sanırım SLR veya DSLR kullanır. Lütfen e iyi de maliyeti yüksek demeyin. Zira 460 YTL verip öyle mükemmel SLR makine alabilirsiniz ki.. Ayrıca fotoğraf çekemenin zevkini de sonuna kadar yaşarsınız.

    Sizin tercihinize gelince; elbette tercihinize sonuna kadar saygı duyuyorum. Burada bu mesajı atmamın sebebi de sizin tercihinizi irdelemek değil verebileceğim bilgi var ise paylaşmaktır.

    Bakın dikkat ederseniz;

    Z20 = 460 YTL ve her zaman taşınacak gibi değil.
    A510 = 400 YTL ve cepte taşınabilir.

    Şimdi burada siz tercihinizi, büyük olsada ben taşırım hem benim istediğim şu özelliklerde var deyip 60 YTL fazla verip almışsınız. Bir başkasıda Z20 için, bu makine büyük her zaman yanımda taşıyamam, hem 60 YTL'de ucuza A510 var deyip tercihini kullanabilir.

    Bu arada iyi de herkes nasıl Amerika'dan alacak gibi bir şey söylenebilir. Site içindeki ilgili topicleri izlerseniz çok değerli bilgilere çok kolayca ulaşabilirsiniz. S1'i yaklaşık 600 YTL'ye satın alabilirsiniz. Topic'leri incelemenizi öneririm. Kıyaslayacaksak ve faydalı olmasını istiyorsak Z20 ile S1'i hatta bırakın Z20'yi S1 ile Z5'i karşılaştıralım. Ve bir önceki mesajımda dediğim gibi Canon ile tanışmanızı en azında S1'i biraz incelemenizi öneririm.

    Saygılarımla
    Hakkı Özer




  • Ben de kendimce bir yorumda bulunayım: 1 aydır bütçeme ve ihtiyaçlarıma göre bir dijicam arıyordum. Başlangıçta hemen hiç bilgim yoktu: Şöyle 3-5MP arası, 10X optic zoom'lu, 3-5X dijital zoom'lu bir dijicam olsun diyordum:http://forum.donanimhaber.com/m_2740120/tm.htm
    Forumu takip ettikçe işin içine image stabilizer (anti-shake), pilin tipi, bellek kartının tipi, flash'ın özellikleri, makro, hatta benim için çok önemli olmasa da video çekim özellikleri karıştı. Aslında FUJIFILM Finepix S5100 (S5500) fiyatına göre çok iyi bir kamera idi ama image-stabilizer'ı yok ve pahalı xD-Picture card kullanıyordu. Bu nedenle en çok CANON PowerShot S1 IS beğendim ama o da Türkiye'de aşırı pahalıydı. Bu nedenle "bütçeme göre Türkiye'den alacak isem KONICA-MINOLTA Dimage Z20'yi alırım" demeye başladım.




  • Sevgili karizmanihat makinen hayırlı uğurlu olsun. Güzel ve özel anılarını güzelce fotoğraflamanı dilerim. Ayrıca grensiz fotoğraflarda dilerim

    Ancak ;

    Bakın arkadaşlar dikkat edin bu topic niye bu kadar uzadı. İşte size tek cevabı :

    quote:

    Herkes Canon A510 öneriyor ma ben o makinayı kullanmadan sinir oldum. Herkesin telefonda Nokiayı övmesi gibi eline Canonu alan başka markaları kötülüyor. Canon ucuk fiyatlı. Sony ondan bin katlı daha iyidir.


    Sevgili karizmanihat bu ifadelere hiç gerek yoktu. Herkes sana hayırlı olsun diyecekken birde bu cümlen yüzünden sana ister istemez cevap yazdılar haklı olarak çünkü Canon kullananlar kendinde cevap hakkı gördü doğal olarak.

    Bence lütfen bu tür polemiklere sebep olacak ifadelerden kaçının. Makineleri birbiriyle kıyaslayın arkadaşlar ama lütfen yermeyin. Muhakkak bu forumda o makineyi kullanan biri vardır ve makinesinden memnun olabilir.

    Saygılarımla lütfen daha fazla uzatmayalım konuyu.




  • canon un herleyini övebilirsiniz ama ucuz diyen de çıktı ya fazla lafa gerek yok. Bu canon hayranlığı varken erkayalar a da kızamıyor insan.
    canon a kötü demiyorum ama z20 ile a510 u kıyaslamak çok komik gelyor bana. z20, a510 dan çok üstün bir makina tabiki. üstelik fiyatları da aynı.
  • bence sunu kabul etmek lazım z20 ıle a510 bır kere aynı kulvarda degıller.aynı kulvarda olmayan makınelerı de ancak kullancak olan kısı kendı ıhtıyaclarına gore ıyı veye kotu der.100 metre kosucusu ayrı engellı kosucusu ayrı degıl mı?O halde bence bunu uzatmanın bı manası yok.hangı makınenın daha ıyı oldugunu tamamen kullancak olan kısının ıhtıyacları belırler.
  • bir kere fiyatları aynı değil arada 50 dolara yakın bir fark var.
    Ayrıca hangi yönden üstün.
    Mp macro çekim zoom açısından dersen kabulum ama kalite açısından dersen ispatla derim.
    Özellik açısından tabiki minola çok daha tercih edilecek makina.Ama boyut ve sessiz çekim(defalarca yazdım bunu)bide küçük lcd bitiriyor olayı.(tabi benim için)
    quote:

    Orjinalden alıntı: ases

    canon un herleyini övebilirsiniz ama ucuz diyen de çıktı ya fazla lafa gerek yok. Bu canon hayranlığı varken erkayalar a da kızamıyor insan.
    canon a kötü demiyorum ama z20 ile a510 u kıyaslamak çok komik gelyor bana. z20, a510 dan çok üstün bir makina tabiki. üstelik fiyatları da aynı.


  • Canon G6
    bu olayın marka bağımlılığı ile ilgisi yok.kendime göre bi kaç eksiklik dışında Canon G6 sınıfındaki en iyi makina bence,ancak dslr kullanmaya geçersem kesinlikle Nikon alırım tartışmasız.Canon ve Nikon, Bmw ve Mrecedes gibi bu alanda yılların yatırımı var
    ben manual makinada kullanıyorum O da Nikon F65
    benim için hangisi iyiyse onu alırım.bi gün gelir fujii,kodak,minolta da iddaalı makinalar yaparsa onuda alır kullanırım sorun değil.
    bu arada Canonu yurtdışından aldım.Erkayalar gerçekten kan emici
  • Arkadaşlar sanırım burda kimsenin canon un kalitesine birşey dediği yok. Çok pahalı (Türkiye'de) olmasına rağmen ısrarla satın alınmasını eleştiriyoruz. Sözün kısası yurt dışından getirtmr imkanı olan canon alsın. Getirtemeyen canon a vereceği paraya daha gelişmiş başka bir model bulabilir.
  • Orjinalden alıntı: alker

    Bu topici okuyanlar canon 510/520 çok kaliteli makine minolta ise kötü bi makine değil ama canon kadar iyi değil sonucuna varacak ama z20 kullanıyorum iki haftadır elimde bir arkadaşımın a95 i var.Fotoğraf kaliteleri çok farklı değil.Eşdeğer ama z20 optik zoom ve makro farkı ile canon a95 ten üstün.Fiyat olarakta bu makineden ucuz.Ben sonuçlara bakarak konuşuyorum sizse marka hayranlığı ile.İyide aynı kalitede fotoğraf çekiyorsam kıyasladığım makineden daha ucuzsa niye fazla para vereyim.Kaldıki özellik olarakta üstünse.
    Fotoğraf sitelerindeki kıyaslamalara ise gülüyorum.Gerçeği yansıttığına inanmıyorum.
    Buradaki bazı yorumlarda acayip dercede yanıltıcı özellikle belirtmek isterim.
    Mesela kendi şahit olduğum olay.Nikon 5200 ve z20 arasında kararsız kalmıştım.5200 ün videosu çok kaliteli ve sesli diyorlardı.Çok ışıklı olmayan bir ortamda denedim özellikle videosunu öne çıkarıp çok kaliteli dedikleri 5200 acayip kumlu iğrenç bir görüntü veriyordu.
    Bence burada söylenenlerden çok elde alıp denemek yeni makine alacak arkadaşlar açısından çok önemli.
    [/quote

    Konuş kardeş ya. Allah aşkına bir iki kişi bari çıksın. Ben Konica Minolta kullanıyorum. Eğer aldığım fiyata özellikleri ve kalitesi çok daha üstün olan bir makine bulsam hemen satar markası ne olursa olsun onu alırım. Ben mesela isteyen varsa makro ve gün batımı çekimleri yollayabilirim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hozer

    Merhaba,

    Tartışmayı başından sonuna kadar okudum, öncelikle topic'i açan karizmanihat'a bir konuda katılıyorum. Evet herkes kendi makinesini övüyor. Bundan ötürü d Canon kullanıcıları kendi makinelerini övmüş olabilirler.

    Tartışmaya dönersek, ilk olarak Canon A510 ile Minolta Z20'yi karşılaştırmak aslında çok doğru değil. Nedeni ise yapı olarak A510 Kompakt, Z20 ise SLR tipi olması. Ancak yinede teknik detaylarını incemekte fayda var.

    İlk değerler A510'a ikincisi Z20'ye aittir. Üstün olanlar * ile işaretlenmiştir. Aşağıda genel ve önemli teknik değerler ölçü olarak alınmıştır. Tüm detaylar yoktur.

    MegaPixel : 3.2 MP / 5.0 MP *
    Sensör Büyüklüğü : 1/2.5" / 1/2.5"
    Sensör Tipi : CCD / CCD
    ISO Ayarı : auto 50 100 200 400 / auto 50 100 200 320
    Zoom (Geniş açı) : 35mm * / 36mm
    Zoom (Tele) : 140mm / 290mm *
    Macro Focus : 5 cm / 1cm *
    Diyafram Aralığı : F2.6-F5.5 */ F3.2-F3.4
    Estantane : 2000-15 san. / 2000-4 san. *
    Sürekli Çekim : 2.3 karesaniye 12 fot.'a kadar * / 1 karesaniye 4 fot.'a kadar.
    Video : 640x480 15fps 30 san.'ye kadar sesli * / 640x480 30fps sınırsız sessiz
    LCD : 1.8" 115K * / 1.5" 113K
    Güç : 2 AA * / 4 AA

    Bu zamana kadar bir sürü farklı marka/model dig. fot. makinesi kullanmış biriyim (Canon a60,70,80,75,85,95, S1, Ixus IIs, Ixus 40, Ixus 50 - Fuji A205, A330, A340, S5000 - Pentax S30, S40 - Nikon Coolpix 5000-5400-3200-2200-4100) Belki unuttuğum makinelerde vardır, her neyse..

    Canon markası diğer markalara göre çok farklı bir felsefe ile bu işi yapıyor. Bu felsefede ilk olarak en iyi bileşenler üretliyor. Örneğin çok iyi bir Image İşleme çipi ürettiiler DIGIC!. Bu işlemciyi bütün digital cihazlarında kullanıyor (Fot. mak. Video Kam. vs..)

    Canon ürettiği bu en iyi parçaları tüm makinelerinde kullanıyor. Örneğin A510 ile A520 arasında hiç bir fark yoktur (ufak tefek pazarlama farkları dışında-optik zoom daha fazla-pixel yüksek) Yani aslında kullandığı CCD aynı CCD'den gelen veriyi işleyen çip aynı ama pixel düşük. Bu makinelere bir kaç örnek vermek gerekirse A60-A70 / A75-A85 / Ixus 40-50 vesaire..

    Canon efektif olarak 4 MP üreten bir CCD'yi işleme yazılımında kısıtlama yaparak 3 MP'ye düşürüyor. Dolayısla kullanıcılar çok kaliteli fotolar alabiliyorlar.

    Benim kişisel yorumuma gelince;
    Canon BİR numara..

    NEDEN? Dürüst
    NEDEN? Kaliteli
    NEDEN? Ucuz (fiyat-performans)

    Son bir not.. Sizin elinizdeki fot. mak. ile Canon S1 IS'yi karşılaştırmak gerekir. Lütfen bir yolunu bulun edin S1'i kullanın. Farkı göreceksiniz. Şu günlerde bir fuar var, bence gidin bir görün, fikriniz olsun..

    Saygılarımla
    Hakkı Özer




    Senden tek kelimeyle Allah razı olsun ya. Ben fotoğrafçılık dersi aldım bir süre. Ama dijital foto. makinesinde uzman değilim. Ama uzman olacağım muhakkak. Ben kısa bir süre önce hangi makinayı almalıyım diye başlık açtım. Ve herkes sırf sadece onu kullandığı için A510 övdü. Benimde kişiliğimde olan bir huyumla o makinaya sinir oldum görmeden. Kodak 7430 almayı düşündüm ve (elektronik shoplarda tavsiye ediliyor) ama sonra Z20 aldım. Memnunum. Keşke sizin gibi kullanıpda veyahut referans alıpda konuşsalardı belki Canon alabilirdim. Herşey için tşk ediyorum. Yalnız beni şu konuda mazur görün. Kalite, performans, menü, teknik servis çok iyi olabilir buna bir şey demiyorum ve bende katılıyorum. Ama fiyatta inanın pahalı. Sony bile bazı ürünlerinde daha cazip.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yavuz

    Sevgili karizmanihat makinen hayırlı uğurlu olsun. Güzel ve özel anılarını güzelce fotoğraflamanı dilerim. Ayrıca grensiz fotoğraflarda dilerim

    Ancak ;

    Bakın arkadaşlar dikkat edin bu topic niye bu kadar uzadı. İşte size tek cevabı :

    quote:

    Herkes Canon A510 öneriyor ma ben o makinayı kullanmadan sinir oldum. Herkesin telefonda Nokiayı övmesi gibi eline Canonu alan başka markaları kötülüyor. Canon ucuk fiyatlı. Sony ondan bin katlı daha iyidir.


    Sevgili karizmanihat bu ifadelere hiç gerek yoktu. Herkes sana hayırlı olsun diyecekken birde bu cümlen yüzünden sana ister istemez cevap yazdılar haklı olarak çünkü Canon kullananlar kendinde cevap hakkı gördü doğal olarak.

    Bence lütfen bu tür polemiklere sebep olacak ifadelerden kaçının. Makineleri birbiriyle kıyaslayın arkadaşlar ama lütfen yermeyin. Muhakkak bu forumda o makineyi kullanan biri vardır ve makinesinden memnun olabilir.

    Saygılarımla lütfen daha fazla uzatmayalım konuyu.


    Arkadaşım haklısın özür diliyorum. Ama makinaları profosyonel bir şekilde karşılaştırmasını yapalımki herkes kaliteye parasını yatırsın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ases

    Arkadaşlar sanırım burda kimsenin canon un kalitesine birşey dediği yok. Çok pahalı (Türkiye'de) olmasına rağmen ısrarla satın alınmasını eleştiriyoruz. Sözün kısası yurt dışından getirtmr imkanı olan canon alsın. Getirtemeyen canon a vereceği paraya daha gelişmiş başka bir model bulabilir.



    Forumun başından bu tarafa değindiğim nokta burası. Canon kaliteli ama pahalı.
  • ŞU MAKİNA İYİ BU MAKİNA KÖTÜ DEMEK YERİNE, TEKNİK DEĞERLERLE KONUŞMAK DAHA DOĞRU OLUR,

    HERKESİN ZEVKİ, İHTİYAÇLARI VE BU İŞE AYIRACAĞI BÜTÇESİ EŞİT OLMADIĞINDAN,
    KİŞİLERE GÖRE İDEAL OLAN DEĞİŞEBİLİR.

    KEŞKE ARKADAŞLARIMIZ MAKİNALARININ DEZAVANTAJLARINI DA SIRALASA BURADA,

    "EN İYİ YOL BİLDİĞİN YOLDUR" DER ATALARIMIZ,
    HERKESİN BİLDİĞİ VE KULLANDIĞI MAKİNAYI ÖVMESİ ÇOKTA HAYRET EDİLECEK BİRŞEY DEĞİL, ASLINDA
    HOŞ GÖRMEK GEREK

    AMA , ŞU FORUMLARIN ŞAHSIMA ÇOK FAYDALI OLDUĞUNU BELİRTMEM GEREK,
    DİĞ.FOT.MAK. HAKKINDA BİRÇOK ŞEY ÖĞRENDİM,
    MAKİNALARIN ÖZELLİKLERİNİ EZBERLEDİM,
    OLAYA DAHA HAKİM OLDUM, KENDİ ÇAPIMDA....
    DAHA ÇOK ŞEYLER ÖĞRENECEĞİZ BURDA......
    SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARIMIZ SAYESİNDE,,,

    CHAT ODALARINDA VAKİT KAYBETMEKTEN ÇOK DAHJA FAYDALI BİR PLATFORM... KATKIDA BULUNAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER...




  • eeee burası forum bilgi edinme ve paylaşa yeri.

    karizma nihat bence canon(a510) pahallı bir ürün değil.şu anda peşin fiyatı 390 ytl.Bence aldığı parayı hak ediyor.Tabi ki insanların ihtiyacı değişik olabilir ama 350 ytl bir hp ye vereceğime 390 canona veririm daha iyi diye düşünüyorum ki kodak ve bunun gibi ürünlerden çok daha iyi bir makina.Tabi bu kullanıcıdan kullanıcıya değişir.Eğer 3.1 mp bana yetecekse boşuna niye 5mp ye okadar para bayılayım.Z10 ve z20 farkı gibi.Biri 3.2 biri 5 mp arada yaklaşık 150 ytl fark var.
    Mesela benim a520 yide alacak param vardı ama o kadar fazla parayı 1 mp için vermek istemedim.
    Bence dediğin bu pahallılık a510 için geçerli değil.
    ama 800 ytl yi bulan ixus veya 1000ytl lik s1 bence çok pahallı.s1 e o kadar para vereceğime minolta z3-z5 veya fuji s serisinin daha iyi özellikli makinalarını tercih ederim.
    Mantık değişmiyor yani kullanım amacına göre fiyat.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.