Şimdi Ara

Sonunda CANON S1'im oldu! İşte fotoğraflar! Yorumlarınızı beklerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
176
Cevap
0
Favori
10.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 2. sayfanın son mesajlarından itibaren fotoğraflara ulaşabilirsiniz. Fotoğraflardan önceki muhabbet benim "hangi dijicam" konusundaki çırpınışlarım, yani karar verme sürecim.
    Dijital Camera konusunda tecrübesizim. Başlıkta yazdığım gibi 3-5MP arasında, 10X Optic Zoom + 3X-4X Dijital Zoom ve belleğini doldurabilecek kadar hareketli video çekimi yapabilen fiyat/performans oranı yüksek bir kamera almayı düşünüyorum. Belki Amerika'dan getirtme şansım da olabilir. Bu nedenle Newegg'de kabaca bir araştırma yaptım.
    1- OLYMPUS C-765 Ultra Zoom silver: 4MP, 10X Optic + 4X Dijital Zoom, 1/2.5" CCD, 1.8" 114K LCD: Eski analog kameram Olympus ve memnunum, tıbbi optic görüntüleme cihazları arasında Olympus hep başı çeker. Bu nedenle marka olarak güvenirim. Aslına bakarsanız, gerçekten daha iyi bir öneri alamazsam gönlümden geçen model de bu. FİYAT: 350$
    2- CANON PowerShot S1 IS silver: 3.2MP, 10X Optic + 3.2X Dijital Zoom, 1/2.7" CCD, 1.5" 114K LCD. FİYAT: 325$
    3- FUJIFILM S5100 black: 4MP, 10X Optic + 3.6Dijital Zoom, 1/2.7" CCD, 1.5" LCD. FİYAT: 240$ :shock:
    4- KODAK EasyShare DX7590 black: 5MP, 10X Optic + 3X Dijital Zoom, 1/2.5" CCD, 2.2" TFT-High Resolution (153K pixels). FİYAT: 380$
    Şüphesiz kamera seçiminde auto mode ve manuel ayarların çeşitliliği, çekim yaptığı çözünürlükler, pillerin tipi, güç tüketimi, dahili belleği, kullandığı memory card tipi, aksesuarları, vs de önem arzediyor. Tüm bunları göz önünde bulundurarak yukarıdakilerden hangisini veya bunlardan biri yerine, yaklaşık aynı özelliklerde hangi marka/modeli önerirsiniz :?:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 9 Temmuz 2005, 19:58:18 >

Gigabyte GA-990XA UD3 , AMD Phenom II 955 B.E. 3.2GHz, Cooler Master Hyper 212 EVO, 2x8 GB Kingston HyperX Savage 1600MHz DDR3, 4GB MSI RX580 ARMOR OC, 250 GB Samsung 850 EVO SSD 1TB W.D. Blue SATA-III 320GB Seagate SATA-II, LG DVD-RW, Zalman Z11 Plus HF1-HiGHPOWER 750 watt PSU, ASUS VG278QR

• sevgili brevhart(geyik olsun diye böyle yazmıyorum çünkü türkçeyi çok seviyorum) arkadaşım bence dijital compact makinalarda kalite açısından sırasıyla olympus,canon ve nikonun dışına çıkmamalısın.
    Sanırım makinayı yurt dışından alacaksanız bozulmayacak kaliteli bir şey alın derimyani canon veya olympus.Ama olympusun türkiyedeki servisin kötülüğünün yanına yurt dışı mal olması sizi çok uğraştırır herhangi bir sorunda.
    eğer mp önemli değilse canon en iyi seçenek gibi.titreşim engelleyicinin yanı sıra video çekerken zoom yapabilme özelliğide cezbedici.ayrıca hareketli lcd bence süper(gerçi s2 çıkıyormuş 5 mp forumlarda vardı bi bakarsanız)
    ama olympusta az kalmıyor.3 cm süper makro çekimi(canonda 10 cm)tiff çekimi yaapması belki avantaj olarak görünebilir(gerçi bir tiff fotoğraf yaklaşık 50 mb olduğuna göre biraz dez avantaja kaçar bu zaten xd kartlar pahallı)ayrıca düşük çekim hızı 1/1000(canonda 1/200).xd kartların pahallı olmasıda bir dezavantaj....
    işte artıları eksiler eğer gerçekten kendi önerimi söyleyecek olursam ilk tercihim canon powrshot s2(tabi piyasada yokmuş şu anda)sonra minolta z5 daha sonrada c-765 sanırım anlaşıldı :)

• Forumda bu makineler defalarca kıyaslandı. Aramaların sonuç verecektir.

Neresinden bakarsan bak Olympus C-765 ile diğer makineler arasında bariz farklar var.
  • benzer karşılaştırmalar daha önce gündeme gelmişti ve s5100 ün canon s1 den daha iyi görüntü verdiği belirtilmişti. Konuyla ilgili örnek fotoğrafları da çeşitli kaynaklarda bulabilirsin. s2 alacaksan ok. derim ama s1 i düşünüyorsan fuji 5100 daha ideal. tek dezavantajı xD kart kullanması ama yurtdışından onu da uygun fiyata bulabilirsin.

illa da s1alıcam diyosan s1 için de yurttışında belirttiğinden daha ucuz fiyatlar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perspective -- 1 Mayıs 2005, 15:44:58 >
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Görünüşe göre OLYMPUS C-765 Ultra Zoom ile FUJIFILM S5100 black öne çıkan modeller. Aslında CANON PowerShot S2 IS'nin fiyatını ve kağıt üzerinde tadından yenmez gibi duran özelliklerinin partikte nasıl sonuç verdiğini gördükten sonra karar vermek daha sağlıklı bir yaklaşım olacak. Fiyatı 350$ seviyesine inerse, aynı fiyata daha iyi bir alternatifi olmaz ise CANON PowerShot S2 IS benim amatör gereksinimlerimi karşılar.
  • fuji için bulduğun fiyat çok iyi link verirmisin, ayrıca panasonic fz 20 ye de bir bak yukarda saydığın makineler gibi kompakt sınıfın ortalarında değil nikon 8800 gibi dsrl like ların en üst katagorisinde , fiyat performans olarak nikon 8800 e alternatif olarak gösterilen bir makine ,incelemesihttp://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_fz20-review/index.shtml
    440 dolara yurtdışında bulunabiliyor. 12x optik zoom , LEİCA lens, o.i.s çok iyi f değerleri manuel netlemenin ring vasıtası ile yapılabilmesi (çok önemli değil ama hoş)liste böyle gidiyor yukarıdaki linkten bakabilirsin, noise la ilgili bayağı bir şikayet var ama. Alternatif olarak fotografçılık üzerine uzmanlaşmış bir çok kişiyi bünyesinde bulunduran netfotograf ve fotokritik sitelerinin forumlarınada bakabilirsin, oralardan daha sağlıklı cevaplar bulursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toxiclight -- 1 Mayıs 2005, 17:24:34 >

• Ben de bu aralar makina araştırıyorum ve Canon S1 IS - Fuji E550 - Panasonic DMC Lz1 arasında sıkıştım kaldım.

deppreview de Fuji E550'yi bir incele. gördüğüm en kaliteli resimleri çekmiş bu makina ile adamlar. Zaten highly recommended demişler.

panasonic dmc-lz1 de çok iyi bir makina.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

fuji için bulduğun fiyat çok iyi link verirmisin...

Tabii, linki hemen vereyim:http://www2.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16830122044
    Benzer özelliklere rağmen fiyat OLYMPUS'dan 100$ (neredeyse %30) daha ucuz. İşte bu yüzden şok olmuştum. Bekleyip CANON PowerShot S2 IS'unun da fiyatını bir görelim.
  • fuji için 240$ dolar mail in rebate fiyatı, yoksa normal fiyatı (kargoyu eklemeden) 290$,Mail in rebate sadece amerika da yaşayanlar için geçerli olan bir program, bu makine için : makineyi 290 dolara aldıktan sonra kutu içinden çıkan fuji tarafından konulmuş bir kağıdı (ürünün seri nosu senin kimlik bilgilerin gibi doldurulması gereken alanlar olan bir kağıt) fuji amerikaya geri yolluyorsun onlarda kağıt ellerine geçtikten sonra en erken 6- 8 hafta içinde 50 doları senin hesabına yatırıyorlar. Amerika da elektronik ürünlerde çok yapılan bir çeşit promosyon, sadece abd sınırları içinde geçerli. Ayrıca bu ürün için sadece temmuza kadar geçerli. Senin verdiğin diğer makinelere bakmadım ama onlarda da muhtemel aynı şey var. Sonuçta eğer amerika da yaşayan birine elden getirtmeyi düşünüyorsan bu ürün bu siteden sana en ucuz kargo dahil 300 dolara geliyor 230 a değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toxiclight -- 1 Mayıs 2005, 20:48:11 >

• Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim toxiclight. Ben zaten aklıma gelen ilk site olan Newegg'de kabaca bir araştırma yaptım. "perspective"in de söylediği gibi yurtdışında daha uygun fiyata alınabilecek yerler olması muhtemel. Ne olursa olsun FUJIFILM S5100 yakın özellikler taşıyan kaliteli kameralar arasında fiyat avantajıyla öne çıkan bir ürün gibi görünüyor.
  • 1- Olympus guzel bır markadır. Makınalarıda kalıtelıdır ama tek sorun Turkiye'de teknik servisinin bulunmayıp, en yakın servisinde Çek Cumhuriyetinde olmasıdır..

2- Canon S1 IS kullanıcısıyım. Makına gercekten mukemmel ama forumlarda bu makınanın bı ust modelı olarak S2 IS cıkmıs dıye duydum. Hazıran ayında Turkıye olur yazıyordu. 12x optık zoom, 5 mp gibi S1'de hıssedılen butun eksıklıklerı gıdermısler. Eger S1 alacaksan bıraz bekleyıp S2 IS al derım.
  • quote:

Eger S1 alacaksan bıraz bekleyıp S2 IS al derım.

Evet! CANON S1 düşünülüyorsa ve aradadaki fiyat farkı ayrılan bütçeyi zorlamayacaksa S2 alınması daha mantıklı! S2'nin piyasaya çıkması ile S1'in fiyatında kayda değer bir düşüş olursa, o zaman fiyat/performans oranı artacağından S1 de düşünülebilir. Bu arada FUJIFILM S5100 fiyat/performans+kalite oranının yüksekliği ile önceliğini koruyor BENİM İÇİN ! Siz ne dersiniz?
  • Günler boyunca forumlardan, inceleme yazılarından edindiğim izlenim: OLYMPUS Camedia 765/770, FUJIFILM Finepix S5100(S5500) ve KODAK 6490/7590 modellerinde image stabilizer özelliğinin bulunmamasından dolayı, özellikle optik zoom'un kullanıldığı fotoğraflarda elin yarattığı titreşimle doğru orantılı olarak görüntünün bulanıklaşacağı ve fotoğraf kalitesinin düşeceği yönünde. Bu nedenle en başta image stabilizer özelliğinin bulunması, ayrıca Fujifilm ve Olympus'daki gibi pahalı xD picture card yerine daha ucuz compact flash card kullanması nedeniyle CANON PowerShot S1 IS ilk tercih sırasına yerleşti. Zaten bugüne kadar Canon S1 için "felan özelliği böyle değil de şöyle olsaydı" diyen birini forumlarda okumadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

Günler boyunca forumlardan, inceleme yazılarından edindiğim izlenim: OLYMPUS Camedia 765/770, FUJIFILM Finepix S5100(S5500) ve KODAK 6490/7590 modellerinde image stabilizer özelliğinin bulunmamasından dolayı, özellikle optik zoom'un kullanıldığı fotoğraflarda elin yarattığı titreşimle doğru orantılı olarak görüntünün bulanıklaşacağı ve fotoğraf kalitesinin düşeceği yönünde. Bu nedenle en başta image stabilizer özelliğinin bulunması, ayrıca Fujifilm ve Olympus'daki gibi pahalı xD picture card yerine daha ucuz compact flash card kullanması nedeniyle CANON PowerShot S1 IS ilk tercih sırasına yerleşti. Zaten bugüne kadar Canon S1 için "felan özelliği böyle değil de şöyle olsaydı" diyen birini forumlarda okumadım.

Anti-Shake özelliği tabii ki el titremelerine karşı faydalı bir özellik ve çoğu makinede bulunmadığı için önemli bir artı olarak görülebilir. Ancak yüksek yakınlaştırma oranlarında tripod kullanmadan zaten mükemmel sonuçlar alamazsınız.

Hafıza kartı konusu forumda çok kez konuşuldu. XD picture kart teknolojisinin yeni yeni geliştiğini söylemiştik ve şimdiden geleceği depolama teknolojisi olarak gösteriliyor. Zamanla kapasitesi GB larca arttırılabilecek teknik özelliklere sahip. Diğer hafıza kartlarına oranla oldukça hafif ve bir o kadar da ufak yapıya sahip. Sırf XD card yüzünden bir makineyi tercih etmemek bana hiç doğru gelmiyor. Hele ki Canon'un makinelerine yıllarca havadan 10'larca hatta 100'lerce dolar ödendiği bir ülkede yaşadığımızı düşünürsek.

Zaten bugüne kadar Canon S1 için "felan özelliği böyle değil de şöyle olsaydı" diyen birini forumlarda okumadım.

- 1.5 LCD
    - 3 MP
    - Düşük Makro Yeteneği
    - Yüksek Fiyat

Bunlara ne diyorsun?

Daha önceden benzer bir konuya verdiğim cevabı buraya da ekliyorum.

Olympus C-765 (4 MP)

Eksileri:
    - Düşük Shutter Hızı (1/1000)

Artıları:
    + Muadili Makinelere Göre Daha İyi Makro Yeteneği

Yorum:
    Şahsi kanaatim, kati suretle muadili makinelerle arasında bariz farklar var. Hem fotoğraf kalitesi, hem de compact yapının tarifine en uyumlu makine olması nedeniyle benim 1 numaralı tercihim. Ayrıca fiyatı muadili makinelere göre oldukça avantajlı.

Canon PowerShot S1(3 MP)

Eksileri:
    - 1.5 LCD
    - 3 MP
    - Düşük Makro Yeteneği
    - Yüksek Fiyat

Artıları:
    + Anti-Shake Özelliği
    + Kaliteli Movie Çekimi

Yorum:
    Önemli artıları olmasına rağmen bir çok handikapa da sahip. Fotoğraf kalitesi nispeten daha düşük. Ergonomi olarak çok iyi. Fiyatının yüksekliği tercih yönünü değiştiriyor.

FujiFilm FinePix S5100 (4 MP)

Eksileri:
    - 1.5 LCD
    - Düşük Makro Yeteneği
    - Manuel Beyaz Ayarının Olmaması

Artıları:
    + Raw Çekimlere Olanak Vermesi

Yorum:
    Ünlü S5000'in halefi. Raw çekim yeteneği büyük bir artı. Slr-like yapıda olması makineyi compact yapının biraz dışına çıkartsa da, elde tutulduğunda slr makine hissi vermesi kimileri için bir handikapken, kimileri için tercih sebebi olabilir. Fotoğraf kalitesi nispeten daha düşük ve manuel beyaz ayarının olmaması kötü.

Kodak DX7590 (5 MP)

Eksileri:
    - Manuel Netlemenin Olmaması
    - Düşük Makro Yeteneği
    - Manuel Beyaz Ayarının Olmaması

Artıları:
    + 5 MP
    + 2.2 LCD

Yorum:
    Ünlü model 6490'ın halefi. Geliştirilmiş çözünürlük dışında aralarında çok büyük farklar yok. Bir Kodak klasiği olarak manuel netleme yok. Bu, kendisini geliştirmek isteyen kullanıcılar için büyük bir handikap. Ayrıca en az onun kadar önemli bir özellik olarak manuel beyaz ayarı da yok. Ergonomi olarak çok iyi bir yapıya sahip. Fotoğraf kalitesi de lens kalitesi nedeniyle iyiye yakın.

• Marka fanatiği değilim. Amacım hep ihtiyacıma cevap veren ve fiyat/performans oranı en yüksek donanım ürünlerinden almak oldu ve olacak. Aslında benim JVC GR-DV1800 10X Optic Zoom, 300X Dijital Zoom'lu, 1.9MP dijicam de olan bir dijital video cameram var. Çoğunlukla 1024x768 çözünürlüğü kullanıyorum. Fotoğraf kalitesi 10x15cm baskılarda tatmin edici gelmedi. Belki fotoğrafçımın yetersizliği belki benim. Belki de bastırmak istediğim fotoğrafları CD'ye aktarıp baskıya götürmemden kaynaklanıyordur. Sadece fotoğraf çekeceğim durumlar için video kamerayı yüklenip gitmek de hiç pratik olmuyor. Bu nedenle eğer yurtdışından getirtme imkanım olursa kompakt bir dijital fotoğraf makinesi alacağım.
    1- Hemen hep view finder'ı kullandığım için LCD'nin 1,5cm olması sorun teşkil etmez.
    2- Çoğunlukla 10x15cm ve bunun bir üst boyutunda bastıracağım için 3.2MP rahatlıkla yeterli olması gerek.
    3- Ben donanım incelemesi yapmıyorum. Bu nedenle görünteleyeceğim bir nesneye 10-15cm'den daha fazla yaklaşmamı gerektirecek durum hemen hiç olmayacaktır.
    4- Yüksek fiyat: Hak vermemek mümkün değil. Özellikle Canon'un ülkemizdeki fiyat politikası sadece ithalatçısı/distribitörü için tatmin edici. Fiyatlar, bırakın Euro olarak satılmasını, vergiler hariç rakamsal olarak bile ABD, hadi onu geçtim Avrupa ülkelerindekinden çok daha yüksek. Cep tlf'larında daha geçenlerde yapılan bir ÖTV artırımı bu kameraları da kapsıyor sanırım. Bu da fiyatları daha da bir ulaşılmaz yapıyor.

• c765-uz kullanmış biri olarak sana tavsiye ederim
    canon S1 eski artık, S2 çıktı. Alabiliyorsan onu al.
    Fuji hiç önermem, oldum olası sevmedim.
    Eksikliği Anti shake olmaması.
    Bu özelliklerde yukarıda saydığınız markaların fiyatları ile kıyasalayın.Z20 tercihiniz olacaktır.
    Dpreview Steves digicam gibi sitelerde bakarsanız paranızın karşılığı herkesin ortak yorumu.
    Aldım memnunum tavsiye ederim.
    http://www.aydinlarfoto.com/turkce/detay.asp?marka=155&urun_id=4705
  • Yahu beyler, eğer çekim sırasında hemen her zaman view finder kullanılacak ise, LCD ekran ister 1.5" olsun ister 15" olsun ne farkeder? Kısaca view finder'dan bakılarak fotoğraf çekilecek ise LCD ekranın büyük ebat olmasının ne artısı var? Sadece çekilen resimleri, video görüntüleri izlemek içinse o da o kadar önemli değil benim için. Sonuçta fotoğrafı ya bastırıp ya da CD'ye aktarıp saklayacağız, ömür boyu flash bellekte kalmayacak! Bu LCD ekran şu yazdıklarımdan başka ne işe yarar? Boyutunun büyük olmasının ne faydası var? Aydınlatırsanız sevinirim.
  • breave arkadaşım zaten yazımı dikkatli okuduysan minolta fotoğraf çekmek için mükemmel diye yazmıştım.Sadece fotoğraf aşkı olan arkadaşlar için çok önemli bir sorun değil zaten.Fotoğraf aşkı olan arkadaşlar için sessiz videoda sorun olmaz.Hem fotoğraf hem video hemde biraz görüntüde kullanacak arkadaşlar için eksi bu lcd nin küçük olması.
    HHaaaaa bide şunu belirteyim makro çekimlerde vizörden tam olarak çekeceğin kareyi alamazsın ki benim 5 cm makroda bu kadar çok oynuyorsa 1cm de ne kadar oynar sen tahmin et dostum.Haaaaa bide çekeceğin resmin renklerinin canlılığını görmek için önemli olabilir(sanırım anlaşıldı)
    quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

Yahu beyler, eğer çekim sırasında hemen her zaman view finder kullanılacak ise, LCD ekran ister 1.5" olsun ister 15" olsun ne farkeder? Kısaca view finder'dan bakılarak fotoğraf çekilecek ise LCD ekranın büyük ebat olmasının ne artısı var? Sadece çekilen resimleri, video görüntüleri izlemek içinse o da o kadar önemli değil benim için. Sonuçta fotoğrafı ya bastırıp ya da CD'ye aktarıp saklayacağız, ömür boyu flash bellekte kalmayacak! Bu LCD ekran şu yazdıklarımdan başka ne işe yarar? Boyutunun büyük olmasının ne faydası var? Aydınlatırsanız sevinirim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.