Şimdi Ara

KONDA ve ORC Araştırma Firmaları : AKP' nin oyu Büyük Ölçüde Gerileyerek %30 Civarına Düştü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
4.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İl teber

2009 küresel kriz de %35 e düştü oyu. Ekonomi 2009 da %5 küçüldü.

2011 de %50 aldı. 2011 de ekonomi %9 büyüdü.

İş tamamen ekonomik. Bunu kafan alsın bir zahmet.
    Aynen öyle.

Türkiye'de sanıldıgının aksine tüm seçmenler ideolojik oy kullanmıyor(bu cephe her ne kadar genişte olsa)

%27 genç işsizliğin , %14 genel işsizliğin oldugu bir ülkede iktidar partisinin oy kaybetmesi normal.

Görece ucuz kredi ve bunun sayesinde gelen her nekadar yalancı bahar misali refah olsada , nasıl ödüllendiriliyorsa diğer seçimde de cezalandırılması gayet olağandır.

Şimdi burda "hiçbirşey kaybedilmemiş" gözüyle bakılması hata.

AKP önceden her seçimde silme %50 oyu tek başına alırdı, şimdi Cumhur ittifakı toplam oyu %48 civarında kalıyor. MHP'nin ne yapacagı muamma. 20 yıl bu partide bulundum. Adamlar bizi sattı gitti, çıkarlar ters düşşün Cumhur ittifakını pasif davranarak baltalayabilir, hatta yıkabilir. Tıpkı Hüseyin Sözlü olayında oldugu gibi.

Küçük partiler Cumhur İttifakına katılınca %50 oya ulaşırızda yanlış.
    Çünkü muhalif seçmen zaten muhalefette oldugu için o partiye oy veriyor. Cumhur ittifakı AKP-MHP-BBP -Vatan Partisinden oluşuyor, MHP seçmeni değişkenlik gösterir.Bunu tekrarlanan İstanbul seçimlerinde yaşadık.

herkes HDP seçmeni İmamoğlu'na %90 oy verdi dedi ama MHP'seçmenin %50 den fazlasınında oy verdidiğini kimse söylemedi.
    Ha Cumhur İttifakı alır mı? gayet tabi. Ancak bugün seçim olsa çok zorlanacaklarını düşünüyorum. Birde Karasızları eşit dağıtmakta yanlış . Kararsızlar "Aman tadımız kaçmasın ali rıza bey" tadında takılırlar. ORC zaten Binali Yıldırım kazanacak derken birazda kararsızlarları eşit dağıtması sebebiyle yanıldı.

Bakalım erken seçim olur mu yoksa zamanında mı yapılır şimdiden öngörüde bulunmak zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 24 Kasım 2019; 23:38:54 >

• Akp-mhp kararsızlar dağıtılınca %51.5 ediyor ,demek ki bir değişiklik yok . Ya o şirket manipülasyon yapıyor yada halk halinden memnun. Diğer olasılıklar anket hatalı veya millet CHP kazanmasın yeter ki ülke batsada önemli değil diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    İnce şuan da düşük bir profil. Mansur Yavaş aday olursa dengeler değişir.

• Millet bıktı usandı bunların yalanlarından ve ekonomik krizden.
    Gidecekler, başka yolu yok.

• Bu kadar numunelik bir toplumun olduğu ülkede hiç kimse parayı, rantı emiklemeden gitmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidiyor, gitmekte olan.

• Millet acından ölecek, biri çocuğunu zehirlerken diğeri çaldığı parayla maseratiye biniyor, dış politikada 1 ileri 5 geri yapmaktan ülke bitmiş, suriyelilerin yanında ikinci sınıf olunmuş, sokaklar teksasa dönmüş, değerler kaybedilmiş, satılmadık bi meralar kalmış satılmayı bekleyen ve hala %30'un üzerinde...

Hep merak ederim, o yüzde 30'a şunun sorulması lazım: ne olursa vazgeçersiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yıl aynı tatava. Önümüzdeki seçimi de AKP alacağı belli. 1 veya 2 seçim sonra elektronik sisteme geçilir ve ve ve.....
  • KONDA ve ORC Araştırma Firmaları : AKP' nin oyu Büyük Ölçüde Gerileyerek %30 Civarına Düştü

ORC bu değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocky_balbao -- 25 Kasım 2019; 16:21:51 >
  • Anket manket... Egoyu okşamaktan başka bir işe yaradığı yok.

Seçimler yaklaştıkça, o oran sürekli artıyor

• Meclisteki partilerin çok da önemi yok. Erdoğan'ı yenecek bir lider var mı şu anda önemli olan o? Erdoğan yine seçilsin meclis istediği gibi olmasın meclisi feshedip 600 milletvekilini kendi atayıp ismine teknokrat ya da milli hükümet diyerek oluşturma şansı var.
  • Akp den sonra yerine alternatif yok. Çeyrek asırdır lider yetişmiyor ülkede
  • secime kadar oranlar degisir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evet ak parti 30 larda oy alabilir doğru tespit ancak erdoğan 50'nin altına inmez.
  • Sorun reisin olması değil , reisin sizin reisiniz olmaması Bugün akparti gider Ekparti gelir aynı düzen devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 26 Kasım 2019; 15:19:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

Sorun reisin olması değil , reisin sizin reisiniz olmaması Bugün akparti gider Ekparti gelir aynı düzen devam eder.
    Valla benim bir reisim yok. Günümüz kirli siyasetinin çıkar bezirganlarını allayıp pullayacak değilim. Doğası gereği siyaset pistir. Siyasetçi de kötüdür. Bilinçli bir birey olarak benim işin kötüyü kötüye kırdırıp, ülkenin iyi yönetilmesini sağlamaktır.

Kendini lider gören tipler varsa da, benim liderim değildir. Bir başkasının ipinin ucunda yürüyecek çapsızlıkta değilim. Kendi yolumu kendim açarım. Kimseye de ihtiyaç duymam. Güdülecek koyun değilim. Vatandaşım. Cumhurbaşkanından tut, köydeki emmiye, memleketin tamamı ile aynı hak ve hürriyete sahibim. Ne ben bir dirhem yüceyim, ne koskoca Cumhurbaşkanı bir dirhem yüce. Aynı durum parti başkanları, belediye başkanları vs.vs.vs. için de geçerli.

Benim reisim yok. Zira ben vatandaşım. Onurumla yaşarım. Biat etmem. Eğilmem. Yalanmam. Ortamı incelerim. Edindiğim bilgiye göre kararımı veririm. İşim kötüyü kötüye kırdırmaktır. Beceririm, beceremem, o ayrı. Oy verdiğim adamın da kötü olduğunu bilerek oy veririm. Karşısındaki adamın da kötü olduğunu bilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 26 Kasım 2019; 16:34:7 >

• Akp ve mhp kilciksiz 51 alır. Kime ne konuşuyorsunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • K.chaLi kullanıcısına yanıt
    %40 CB seçimini kazanmaya nasıl yetiyor
  • Her şey sırayla arkadaşlar. Bir anda olmaz bu işler, bkz osmanlı 200 yıl gerileye gerileye yıkıldı. Kendi kendilerini bitiriyorlar.
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    Erdoğan ilk turda tek başına % 40 alırsa ikinci turda her türlü götürür demek istedim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.