Şimdi Ara

KONDA araştırdı: Namaz kılan oruç tutan sayısı azaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, '2008-2018 yılları arasında gençlerle ilgili yapılan araştırmalar gösterdi ki AKP’nin 'dindar nesil yetiştirme' çabaları siyasi mühendislik olarak kaldı. Oruç tutanların, namaz kılanların oranı yıllar içinde düştü' dedi.
    KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır çıktığı bir programda, son 10 yıldır gençlerle ilgili yapılan araştırmaları değerlendirdi.

    Programda gençler arasında kendini ‘geleneksel muhafazakâr’ olarak tanımlayanların oranının yüzde 45’ten 43’e, ‘dindar muhafazakâr’ olarak tanımlayanların yüzde 25’ten 15’e düştüğünü, ‘modern’ olarak tanımlayanların oranının ise yüzde 29’dan 42’ye yükseldiğini gösteren veriler paylaşıldı.

    Ağırdır, bu değişimin muhafazakâr dünyada ‘dini inanç zayıflıyor’ söylemi üzerinden tartışıldığını ancak asıl meselenin kentleşme ve metropolleşme olduğunu dile getirdi.

    GENÇLER MODERNİZ DİYOR
    KONDA’nın gençlerle ilgili yaptığı araştırmaları karşılaştıran Ağırdır, gençlerin eskiye oranla kendini daha çok ‘modern’ olarak tanımladığına dikkati çekti.

    Türkiye’nin sosyal hayatta ‘geç bir modernleşme’ yaşadığını dile getiren Ağırdır, “Türkiye geç kalınmış kentli pratiklerin içinde ve bundan da en çok gençler etkileniyor. Çünkü gençler sokakta sinema veya tiyatroda. Kitap okuma oranı yükselmiş. Bu somut değişim onların zihin dünyasını da değiştiriyor. İnançlara kimliklere ve cinsel yönelimlere bakışta olumlu değişimler var. Dolayısıyla AKP’nin veya bu hükümetin yapmaya çalıştığı bütün bu dindar nesil yetiştirme çabaları aslında bir siyasi mühendislik olarak kalıyor karşımızda”diye konuştu.

    DİNDARIM DİYEN AZALIYOR ATEİSTİM DİYEN ARTIYOR
    Kendisini dindar olarak tanımlayan gençlerin günlük pratiklerinin yıllar içinde değiştiğini belirten Ağırdır, “Gençlerde oruç tutanlar yüze 74’ten 58’e düşmüş. Düzenli olarak namaz kılarım diyenler yüzde 27’den 24’e gerilemiş. Daha geç evleniyorlar. Yalnız yaşayanlar çoğalıyor. İnanç seviyelerinde ‘dindarım’ diyenler azalıyor. ‘Ateistim’ diyenler 10 yılda yüzde 1’den yüzde 4’e çıkmış. Başını örtenler azalıyor, yüzde 57-58’den 50’ye düşmüş”dedi.

    Ağırdır,”Metropollerde gündelik hayat pratikleri içinde ibadete kasabada yaşadığınız kadar kolay zaman ayıramıyorsunuz. Metropollerdeki ahlaki ve kültürel referansların çoğunluğu artık din değil. Metropollerde mahalle baskısı çalışmıyor. Kasabadaki aynı ‘ayıp-günah’ algıları metropolde yok” ifadelerini kullandı.

    GELECEK KORKUSU
    Genç nüfusta üniversite mezun oranının 10 yılda kadın ve erkeklerde paralel bir şekilde yüzde 22’ye ulaştığını belirten Ağırdır, “19 milyon gencin 4’te 1’i iş güvencesi ve gelecek güvencesi korkusu yaşıyor” diye konuştu.
    https://veryansintv.com/konda-arastirdi-namaz-kilan-oruc-tutan-sayisi-azaldi/







  • araştırmaya gerek yok zaten.çevremizdeki insanlardan hepimiz goruyoruz.ramazan ayinda kafelere, restorantlara falan bakin her kesimden insanin oruc tutmadigini gorursunuz.namaz desen, cuma gunleri gosteris amacli cumaya giderler o kadar.İslam dini Türklerin dnasına uymuyor.Ne kadar zorlarsan zorla en fazla bu kadar oluyor iste.Akpnin baskilari olmasaydi, camiler ilgisizlikten birer birer kapanırdı.zaten diyanete bunu engellemek icin milyarlarca lirayi akitiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yılda o kadar baskıladılar ki dinle sonunda ters tepki

    ben kendim bizzat bu baskılar sayesinde çıktım mesela yaşım 20



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moşer -- 11 Aralık 2019; 19:1:45 >
  • cemaat tarikat dine yönlenmeyi frenledi.

    cemaat ve tarikatları "günümüzde" ben sivil toplum kuruluşu olarak görüyorum.

    sivil toplum kuruluşları için düşüncem değişmedi son 25 yıldır.


    basın sendika vakıf oda borsa birlik dernek ve cemaat vs.. bunlar milletin sırtında kamburdur.

    kapitalizmin emniyet subaplarıdır.

    kapitalizm zora düştünmü bunlar girer devreye.
  • 50 yıla bu ülkede İslamiyet sadece sözde kalacak din üzerinden halkı sömürenler tarihe gömülecek.
  • Eee ne bekliyordunuz ki? Bu sayı gün geçtikçe katlanarak artacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • akape sayesinde insanlar İslam' dan koşarak kaçıyor
  • Yeni nesil tam bir bomba

    Ben çok seviyorum bu 2000 lileri

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanları dinden İslamiyetten soğutanlar yüzünden bu hallere geldik, yalan söyleyen,çalıp çırpanlar adaletsizlik hukuksuzluk yapanlar, insanların haklarını yiyenler, dinden imandan bahsedip bunca alçaklığı yapanlar yüzünden insanlar İslam dini buysa biz Müslüman değiliz demeye başladı çünkü müslanım diyip bunca alçaklığı yapanlar Müslüman olamaz. Elinde Kuran-ı Kerim gibi yüce bir kitapla miting yapılmaz, şehit cenazelinde bir elini tabutun üstüne katıp siyaset yapanlar yüzünden insanlar Müslümanlığa bakış açıları değişti. Sigaranın haram olduğunu söyleyip çalmanın,adaletsizliğin hak yemenin haram olduğunu söylemeyen namussuzlar yüzünden İslamiyet'e olan güven bile azalmış durumda, Nasıl devletin bütün kurumları itibarsızlaşlaştırıldıysa şuan İslamiyet dini de itibarsızlaştırılıyor. Bunu yapanlar mahşer günü Allah'ın karşısında fitil fitil hesap verecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Artık sonu geliyor İnternet ve Sosyel Medya sayesinde ve helede Dünyada Teknoloji aracılığıyla dil problemi ortadan kaldırıldımı insanları kandırmak mümkün olmuyacak.Dan Brown'nın başlangıç kitabı aynen yazıyor bunu eski dinlerin hükmü sona ericek bütün Dünyada ah biz o günleri göremiyecez belki ama yaşım 30 X kuşağındaki yobaz insanlar mahfetti hayatlarımızı umarım Y kuşak aynı hataları yapmaz ki yapmyacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.