Şimdi Ara

KOMPRESÖR İLE PC TEMİZLEME SAKINCALIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bitane kompresör aldım baya bir güçlü üflüyor pc temizleme için ideal diyolar ama onun verdiği basınçlı hava zarar verirmi?

• vermez hatta ben ondanda geçtim benzinliklerdeki havalar olurya onla temizliyorum ama genede dikkat etmekte yarar var....
  • ben eski kasayı hep temizliyodum

4 senelikti ama pırıl pırıldı içi

yenisine daha kısmet olmadı
  • selamlar...
    hiç bir sakıncası yok fakat kompresörler zamanla içlerinde su biriktirirler hava ile karışmış suyu PC tutmadan önce iice suyunu al deponun yoksa PC ne yanlışlıkla sulu temizleme yaparsın aman dikkat yoksa hiçbir sakıncası yok
    kolay gele...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adoreco -- 5 Kasım 2006; 19:24:00 >
  • sakıncası yoktur belki ama sık yapmamak lazım bu işlemi bence
  • korkmaya gerek yok rahatlıkla temizleyebilirsin. sık sık kasa temizlemekten sıkılırsan kasa için toz filtreleri satılıyor. pahalı değil hem
  • nerde satıolar o filtreyi ?link veya bişiy var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pratik Laptop Fanı Temizleme
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hiçbir sakıncası yok ben çok yaptım bişey olmadı ama gene aşırı derecede yakından tutma ne olur ne olmas:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: padcom

arkadaşlar bitane kompresör aldım baya bir güçlü üflüyor pc temizleme için ideal diyolar ama onun verdiği basınçlı hava zarar verirmi?

zararı yok faydası var ama kullanırken çok yaklaştırma yeter
  • Cok yakın tutmassan sorun olmaz hassas devreleri sokebilir bu meret
  • Ayrıca kompresörü fanlara tutmadan önce, fanların basınçlı hava ile yüksek devirde dönmesini engellemek için elle tutmak gerektiğini de söylüyorlar. Aksi takdirde fanların daha çabuk yıprandığı da söyleniyor..
  • Komprosor tutuğunuzda...

Ekran kartı ve ramleri üzerine bastırnız bazen oynama ediyor ve ekrana görüntü gelmeyebiliyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wenigma

nerde satıolar o filtreyi ?link veya bişiy var mı?

Firebalda mevcuttur
  • quote:

Orjinalden alıntı: umutlu42

Ayrıca kompresörü fanlara tutmadan önce, fanların basınçlı hava ile yüksek devirde dönmesini engellemek için elle tutmak gerektiğini de söylüyorlar. Aksi takdirde fanların daha çabuk yıprandığı da söyleniyor..

İyide zaten fanlar 100 tur fazla dönse ne olur 1 saatte 1000lerce kez dönüyor.. Bence yanlış..Pintinin birinin uydurması.
  • disk üzerine direk havayı verme yukardaki arkadaşın dediği gibi suyunu atmasını bekle yani boşta biraz çalıştır.Daha önceden perpada novell server bir makinaya bakım yaparken disk birdaha çalışmadı. tecrübe oldu.
  • Bu iş işin komprosormu aldınız

Ben polyester dükkanlarında kullanılan aşırı hava üfleyebilen komprorla arada bi temizlerim. Tabiki havayı kısıyorum. Bi sorun olacağını zannetmiyorum. ama dikkat etmek gerekenn noktalar var. Biraz uzaktan tutmak, devrelere değdirmemek gerek, havanında suyunu almak gerekir diye düşünüyorum.
  • su çıkmıyorsa sorun olmaz.Bizim pc leri temisliyoruz ondan kaynaklanan bi sorun hiç olmadı aksine temizlenen pc nin işlemcisi daha az ısınır fan daha rahat çalışır felan.Özetle sorun olmaz aksine ii olur
  • komprasörün ucuna takılan ve su ile havayı ayırt eden cihazlar var ondanda taktınmı sıkıntın kalmaz ben o şekilde su derdinden kurtuldum. Şimdi ver çoşkuyu bilgisayara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ninja1975 -- 7 Kasım 2006; 2:23:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.