Şimdi Ara

Komple yeni bir set kuracagım yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugune kadar hep ucuza kactim. Baktim ki ucuza kaca kaca toplamda 2 milyarlık harcama yapmışım, 3 ayrı ampli, 3 cift hoparlor kullanıyorum (Kısaca oda darma dagınık) ve hala memnun degilim. O yuzden karar verdim, sistemimden kurtulup mumkun oldugunca basit ve daha kaliteli ses alabilecegim bir sisteme gececegim...

Genel olarak Bose dusunuyorum fakat emin degilim... Oncelikle hantal, buyuk, agır hoparlorlerden sıkıldım... O yuzden Bose 301 veya bose acoustimass 5 dusunuyorum... Bose 301 IV Buldum iki çift. Iki cift fiyatı 1000YTL, 800'e alabilirim diye dusunuyorum... Iki ciftin bana yetecegini dusunuyorum. Aynı fiyatlara iki çift acoustimass 5 te alabilirim tabii; ama iki çiftine ne gerek var? O yuzden ya iki cift 301 ya da bir 301 bir Acoustimass 5 alacagım. Ancak gecikme sureleri konusunda cekincelerim oldugu icin ve gene sistemi basit tutmak adına, ses amplisi sayısını 1 adet'le sınırlıyacagım icin ilk secenek olan cift 301 daha agır basıyor. Bu cift 301'i tek ampliye (A ve B cikisi olan 100-120 Watt ampli) girecegim. Gelecekte de bass ile ilgili sıkıntım olursa mevcut amplimi bass amplisi gibi kullanacagım. Mevcut amplim + bass da hosuma gitmezse aktif bir bass alacagım...

Mevcut amplim Technics H+ Class, 5.1 analog giris ozelligi olan, 6x100 watt (Bass icin de 100wattlık cıkıs verebiliyor, boylece pasif wooferları aktif woofer gibi kullanabiliyorsunuz) bir ampli. Ancak belli oldugu gibi eskilerin sinema amplisi, muzik dinlemek icin son derece cansız. Sadece guclu ve net...

Bu ampli yerine gene 100 wattlık stereo bir ampli almayı dusunuyorum (A/B secimi olacak ve A ve B aynı anda calısabilecek). Ampli olarak Pioneer'in referans serisi amplileri veya Technics'in AA sınıfı amplileri. Bunların dısında Marantz da alabilirim. Tabii ki tercihim marantz olur ancak aynı fiyatlara bulmak biraz gűç. Hicbir urunu sıfır almayi dusunmedigim icin, secenekler sonsuza gidiyor... Ampli bűtçemi de 400-max.450 YTL sayabiliriz.

Gelecekte bir bass alma durumum olursa őnűme çeşitli engeller çıkıyor... Oncelikle ses kaynagını stereo sayarsak aktif bass'ın stereo ses girisi bile olsa, kaynaktan ses cikisimi ikiye bolup, birini ampliye, birini aktif basa girmem gerekir ki bu yapmayı hic istemedigim bir sey. Cunku daha once 3 ampli kullanırken, tek ampli baglı iken kalitenin daha yuksek oldugunu, jackları digerine takdıgım an kalitede dusme yasandigini gordum... Elimde cok hos bir oto Equaliser'i var, ve bu equaliser by-pass'da iken bile gelen sesi bass-on-arka olarak dagıtabiliyor ve by-pass'ta iken hissedilebilir bir kalite dususu olmuyor. Belki onun vasıtasıyla aktif bass'a veya bas amplisi olarak kullanacagım ampliye giris yapabilirim. Fakat boyle bir aparat bile kullanmak istemiyorum...

Kaynak olarak pc kullanıyorum. Ses kartı olarak Ya Hippo-Hi-fi Bloat USB DAC alacagım, ya da Onkyo'nun Se-90 pci ses kartını alacagım. Hippo Hi-fi daha kaliteli yorumları okumus olmakla birlikte digeri de Onkyo diye dusunuyorum...

Bana hic olmazsa hoparlor, ampli ve gelecekte alabilecegim aktif bass konusunda yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.

Simdiden Tesekkurler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.