< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kombiye harici genleşme tankı takmak
-
-
genleşme tankının dışarıda ya da kombinin içinde olması bişey farketmez. genleşme tankının görevi sistemde ısınarak genleşen suyun basıncının yükselmesini engelleyerek sistemin basıncını dengelemektir. dolayısıyla mekanik olarak içeride ya da dışarıda olması birşey değiştirmez. burada dikkat edilmesi gereken husus tankın ön basıncının belirlenmesi. muhtemelen önceki genleşme tankları uygun ön basınca ayarlanmadı. genleşme tankını kombiye dönüş hattı üzerine bir Te atarak bağlatabilirsiniz. genleşme tanklarının dönüşte olması tercih edilir. genleşme tankının ön basıncı sistemde su basılı değilken ayarlanmalı
_____________________________ -
Teşekkürler hocam. Sanırım tank büyüdükçe ön basınç büyüyor. Mesela orjinali 1.0 bar iken resimdeki 24 lt de 1.5 bar yazıyor.
Bu 1.5 barlık tank pompa yükünü artırır mı acaba diye bir endişem de var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Genleşme tankinin buyuklugu kazan kapasitesi kazan dairesi ile son petek arasindaki kot farkina bağlı olarak değişir. On basinc sistemde pompa calismazken statik basinctan 0.5 bar filan fazla seçilir. Statik basinc kat yukseligi ve kat sayisi ile carpilarak 10 a bölünür. Atiyorum 3 katli ve 2.8 metre kat yukseklikli bir binada 3*2.8/10 1.3 bar gibi bir deger secilmeli bu arada eviniz yerden isitmaliysa 24 litrelik genlesme tanki da yeterli olmayabilir. Bu Yuzden de sık patlıyor olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benjamin_09 -- 9 Şubat 2022; 19:11:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Teşekkürler hocam sanırım yükseklikle alakalı bir durum sözkonusu. Ön basınca özellikle dikkat edeceğim yeni tankta. Verdiğiniz formülde çok değerli benim için. Yerden ısıtma yok normal panel radyatör
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Demir döküm atron kombi kullanıyorum. Kombideki bir parçaya müdahale etmek için sadece genleşme tankını sökmem gerekiyor. Genleşme tankını sökmem halinde havası gider mi? Veya sadece söküp takma işlemi bir sıkıntı yapar mı?
_____________________________ -
Hava genleşme tankin içerisinde valf arasinda sakli,araba lastiği gibi düşün yada bisiklet lastiği gibi düşün sökmekte problem yok sadece sökerken anakart üzerine su dökülme gibi sorun olmasi adına temasdan korumalisin,takarkrn Havasinida kontrol etmen lazim 1.0 bar olmasi lazim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Büyük harflerle yazmak yasak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk -
demirdöküm atron kullanıyorum hata kodu vermiyor ancak ateşleme çubuğu çakıyor yani ateşleme var ama kombi alev almıyor. bazen alev aldıktan kısı bir süre sonra alev kesiliyor. alev almadığında kombinin üst kısmına hafifçe vuruyorum ateşleme devreye giriyor. gevşek bir şey var mı diye bakıyorum prosestat ve fan bölümünde herşey yerinde gözüküyor. bazen saatlerce hatta 1 gün sorun yok bazen de gün içinde birkaç kez bu sıkıntı yaşanıyor.
kısacası kombi ateşleme yapmasına rağmen bazen alev almıyor.
ateşleme çubuğu birkaç dakika çakıyor ta ki alevleme oluşuncaya kadar...
ustam, sorun neden kaynaklanıyor olabilir, tespitlerinizi
yazarsanız sevinirim. sorun neden kaynaklanıyor. şimdiden teşekkürler.
not: fan, plaka esanjör, gaz odası temizliği yapıldı ve genleşme
tankı patlak olduğu için yenisi takıldı. temizlik işleminden önce bu sıkıntı
yoktu.
kusura bakmayın, büyük harflerle yazılmamasını bilmiyordum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m. ail -- 22 Aralık 2025; 13:3:23 >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler