Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (892. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.009
Cevap
590
Favori
1.393.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 890891892893894
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam petekleri tam olarak bir ölçün, bu önemli bir konu, termostat da olsa kombi ayarlanan ısıya gelince kendini kapatır, ve belli dereceye düşmeden açmaz, bu da sizin dediğiniz soruna neden olabilir, olay sadece kombi veya termostat kaynaklı olmayabilir yani. Birde benim buderus modulasyonlu OT üzerinden kazan sıcaklığı ayarlanabiliyor, ama kombi den de ayarlanabiliyor ve hangisi düşük ise ona göre davranıyor kombi, sizin termostadı bilmiyorum böyle birşey varsa onu bir kontrol edin, kombi durduğunda kazan sıcaklığı ne oluyor, tekrar başladığında ne oluyor bunları bir not alın, tecrübelerimize göre neler olabileceğini düşünmeye çalışalım. Bunun dışında tekrar ateşleme süresi kombi üzerinden çok uzun bir süreye ayarlanmış olabilir, şalt diferansiyeli yüksek ayarlanmış olabilir, bir sürü ihtimal var yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 2 Kasım 2020; 23:17:54 >
  • Hocam selamlar. Tavsiyelerinizle Baymak Lpy 24 kombi almıştım, yavaş yavaş çalıştırmaya başladık. Ev 50 m2, ekonomik olarak hangi derecede çalıştırmamı önerirsiniz? Odalarda termostat yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K I R T E -- 2 Kasım 2020; 23:19:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • K I R T E kullanıcısına yanıt

Oda termostadı ve TRV yok ise ısınabildiğiniz en düşük ısı tabi ki.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Teşekkürler eksik olmayın, dene yanıl üzerinden gidelim o halde. O.t rc150 modülasyonlu termostat. Petekleri ölçerim. Kombi üzerinden benim yapacağım Bir ayar varmı ? O.t menüsünü kurcaladım ezbere bir sonuç alamadım. Isıtma, düşürme gıbi menüler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Peteklerin üst kısmı ısınmıyor, sebebi ne olabilir?

• K I R T E kullanıcısına yanıt
    Genel de üst kısımlar da ısınmama sorunu hava ile alakalı oluyor. Havalarini aldınız değil mi ?

• Evet aldım, yavaş yavaş ısınmaya başladılar. Teşekkür ederim size de hocam.

• skyskyy S kullanıcısına yanıt

Kombinizin kullanma kılavuzunda servis menusu ve ayarları yazar öncelikle oraya bir bakın sonra menüyü kurcalayın, ezbere olmaz.

• tekrardan merhaba, bugün bulunduğum şehirde kombicileri biraz gezdim. internet ile aralarında ciddi fiyat farkları var.

Bosch Condens 7000 30kW için 10500 tl istediler. internette 9060tl

Viessmann Vitopend 100w 35kW için 13500 istediler internette 11700-12000 gibi

https://www.bikombi.com.tr/bosch-condens-7000i-w-24kw-yogusmali-kombi-20-726-kcal-h-beyaz

https://www.guvenkombi.com/ac/404&utm_source=Cimri&utm_medium=Cimri&utm_campaign=Cimri-fiyat-karsilastirma

https://www.akakce.com/siparis/?p=510054818&ref=akakce&v=1.50.3

bikombi, güvenkombi, enuygunkombi sitelerden alışveriş yapmış olan var mı? 1500-2000 tl çok ciddi bir fiyat farkı. Bu 3'lünün arasından Bosch'a en yakınım gibi. F/P olarak en ideali o gibi duruyor. Viessmann'da 100W halihazırda kullandığımız model ama Bosch ile arasında fiyat farkı çok fazla. 50W modelininde farklarını algılayamadım.

Bir de netatmo termostat aldım. Bu üç kombiyle de uyumlu mudur? Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama babamların evi için bakıyorum yurtdışına çıkmadan en geç 2 hafta içinde halletmem gerek bu kombi işini.

• Merhaba, bende ısınmada sorun yaşayan biri olarak bu konuyu buldum üstatların yardımlarını bekliyorum. Evim 2017 yapımı, sıfır aldım 2017 yılında ve yeni bir kışa daha girmek üzereyiz. Geçirdiğim kışların hiçbirinde ödediğim faturanın hakkı kadar ısınamadığımı ve bir sorunların olduğunu düşünüyorum.

-Evim Afyonkarahisar’da en üst kat,
    -Evim Yalıtımlı, camlar ısıcam sinerji serisi,
    -Tavan alttan köpük, çatıda ise poliüretan köpük uygulaması ve onun üzerine izocam taşyünü serili,
    -Kombim Buderus logamax gb062 modeli,
    -Kablosuz on-off intherm marka termostat kullanıyorum 2 yıldır hiçbir fayda görmedim, hatta keşke almasaydım bağlantı kopukluğu sorunu bıktırdı.
    - Evin genel olarak şemasını resime çizdim, banyo ve yatak odası soğuk ısınmıyor, çocuk odası ve mutfakta ısınma sorunum yok, diğer odalarda ne sıcak ne soğuk misali. Koridorda hiç petek yok. Mobil sistem dolap koridorda bağlantılar yerden gidiyor koridorda. Ama malesef sıcaklık hissedilmiyor banyo ve yatak odam buz gibi kışın. Bana fikir verip yardımcı olursanız sevinirim. Çok teşekkür ederim.
    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

• disintegration kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkürler bilgi için.

Honeywell t3r uygun geldi. Fakat Sanica nın müşteri iletişim merkezi başka bir marka termostat takıldığında cihazın garanti dışı kalacağını söyledi. Kendi termostatları var ama aç kapa şeklinde çalışıyor. Günlük ayarları yokmuş. 400 TL gibi bir fiyatı var.

Bu cihaz bana tasarruf sağlar mı ? Yani kendim de kombiden aç kapa yapıyorum. Fark eder mi ?

Saygılar . Kolay gelsin

• tekrardan merhaba, eve gidip ölçüm yaptım. metreyle odaları ölçüp metrekare hesaplamaya çalıştım. Brüt 230 metrekare olarak geçen ev bu hesapla oldukça küçük çıktı gerçi ama doğru ölçtüğümü umuyorum :)

Şehir Tokat - Cephe Kuzey - Doğu

Bina yeni-sıfır, tesisat mobil, çatı dubleksi

Alt Kat Odalar (tavan yüksekliği 2.75 gibi ölçtüm)

---------------

Mutfak = 12m2 - 1 metre petek - Camın dışı kapalı balkon

Salon = 24m2 - 2 x 0.8 metre petek (salonun üstü teras, 370cm ve 240cm iki fransız cam var)

Oda 1 = 11.50 metrekare - 0.7m metre petek - fransız pencere

Oda 2 = 14 metrekare - 0.7m petek - ikili pencere

Banyo = metrekaresini bimiyorum - 50cm genişliğinde havlupan

Koridor = metrekare bilmiyorum - 50cm petek

Üst Kat Odalar (tavan yüksekliği değişken, minimum 2.65 - maks 3.80)

----------------

Oda 1 = 12 m2 - 1 metre petek ( mutfağın üstü, yan tarafı teras)

Oda 2 = 11.50m2 - 0.8m petek

Oda 3 = 14m2 - 0.8m petek

Banyo = m2 bilinmiyor, 50 cm genişliğinde havlupan

Bu hesaba göre toplam 7.8 metre radyatör + 1 metre havlupan var. rakam bana çok az gibi geldi. Bu ev bu kadar radyatörle ısınacak mı merak ediyorum.

Şimdi biz bu sisteme göre bir kombi alacağız. hep 30kW ve üzeri kombilere bakıyorduk ama 2 firma bize 14-15 metreden fazla petek yoksa 30kW'ya gerek yok 24'lük yeter dedi. Şu an 2+1 arakat evimizde 26kW Viessmann kullanıyoruz. 2 katı büyüklüğündeki eve 24kW nasıl yetecek şüpheye düştük. Bir de ileride ısınamaz ve ilave petek ekletmek durumunda kalırsak tekrar kombi değiştirmek durumunda kalmak istemeyiz.

Sizce bu daire için nasıl bir tercih yaplıyız? 30kW lara çıkalım mı yoksa 24kW her türlü ısıtır boşuna fazla masraf yapmayın mı dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 3 Kasım 2020; 17:19:54 >

• Apartmanda 1 kişi imza vermedi , tüm apartman merkezi kömür sistemini kesti, bireysel doğalgaz döşettik. şimdi ben bu dallamanın keyfini beklemek istemiyorum. sıfır aldığım kutulu kombiyi proje değiştirmeden soğuklardan dolayı, direk tesisatçı bağlayabilirim diyor ve usulsüz doğalgaz kullanımı 3 kata kadar açma-kapama ücreti alınır diyor. açma kapama 26 TL ve bu riski almak istiyorum.

kombi 3 aydır boşta duruyor. yasal olarak ne gibi risk yada ceza alırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 3 Kasım 2020; 18:4:33 >
  • Predator1986 P kullanıcısına yanıt

gfs boru 2-3 yıllık bir maziye sahip net birşey diyemem

dd plus, eca'ya göre daha iyi

dd plus: 25mm hatve genişlik, eca: 33 mm

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

tekrardan merhaba, eve gidip ölçüm yaptım. metreyle odaları ölçüp metrekare hesaplamaya çalıştım. Brüt 230 metrekare olarak geçen ev bu hesapla oldukça küçük çıktı gerçi ama doğru ölçtüğümü umuyorum :)

Şehir Tokat - Cephe Kuzey - Doğu

Bina yeni-sıfır, tesisat mobil, çatı dubleksi

Alt Kat Odalar (tavan yüksekliği 2.75 gibi ölçtüm)

---------------

Mutfak = 12m2 - 1 metre petek - Camın dışı kapalı balkon

Salon = 24m2 - 2 x 0.8 metre petek (salonun üstü teras, 370cm ve 240cm iki fransız cam var)

Oda 1 = 11.50 metrekare - 0.7m metre petek - fransız pencere

Oda 2 = 14 metrekare - 0.7m petek - ikili pencere

Banyo = metrekaresini bimiyorum - 50cm genişliğinde havlupan

Üst Kat Odalar (tavan yüksekliği değişken, minimum 2.65 - maks 3.80)

----------------

Oda 1 = 12 m2 - 1 metre petek ( mutfağın üstü, yan tarafı teras)

Oda 2 = 11.50m2 - 0.8m petek

Oda 3 = 14m2 - 0.8m petek

Banyo = m2 bilinmiyor, 50 cm genişliğinde havlupan

Bu hesaba göre toplam 7.8 metre radyatör + 1 metre havlupan var. rakam bana çok az gibi geldi. Bu ev bu kadar radyatörle ısınacak mı merak ediyorum.

Şimdi biz bu sisteme göre bir kombi alacağız. hep 30kW ve üzeri kombilere bakıyorduk ama 2 firma bize 14-15 metreden fazla petek yoksa 30kW'ya gerek yok 24'lük yeter dedi. Şu an 2+1 arakat evimizde 26kW Viessmann kullanıyoruz. 2 katı büyüklüğündeki eve 24kW nasıl yetecek şüpheye düştük. Bir de ileride ısınamaz ve ilave petek ekletmek durumunda kalırsak tekrar kombi değiştirmek durumunda kalmak istemeyiz.

Sizce bu daire için nasıl bir tercih yaplıyız? 30kW lara çıkalım mı yoksa 24kW her türlü ısıtır boşuna fazla masraf yapmayın mı dersiniz?

İlerde petek atmayi düşünüyorsan 30kwkombi alman mantikli,24kw alsanizda evi bu peteklerle isitamaSiniz gibi o yüzden 30kw almaniz iyi gibi her türlü petek takmaniz büyütmeniz lazimm bunu sizin hesaplamaniz ileriyi düşünmeniz lazim

• kuvars10 K kullanıcısına yanıt

merhaba yatak odası uzak bir oda ve en az 170cm petek olmalıydı

banyoda havlupan varsa, havlupanların calori cinsinden yaydığı ısı çok az

banyoda ısınmak istiyorsanız petek montajı yaptırmanız lazım

koridorlarınızda da petekler yok, mobil sistemden en yakın odadaki peteğin giriş ve çıkış vanalarından ek hat aldırıp

koridorlara 20mm pprc borularla sıfırdan hat çektirebilirsiniz.

yatak odasının peteğini koridora monte ettin, yatak odasına 170cm petek taktırın

banyoda da 80cm petek ile gayet iyi ısınır yer sorunu varsa 60-70cm de olabilir

ayrıca oda termostatının bulunduğu yer hariç, mutfak+yatak odalarına danfoss termostatik vanalar taktırmanızı öneririm

• BenGiDeR B kullanıcısına yanıt

Ev dublex olduğu için müteahhit işi hesaba terasın metrekaresi de girer, yazdığınız toplamlar 100 m2 gibi 10 ar m den 20 m de korıdorlar olsa 120 m gibi bişey çıkıyor, bu kadar net alana 24 KW havada karada yeter, ama ısınmanız için gerçekten petek metrajını arttırmalısınız.

• bluedreamms kullanıcısına yanıt

marka model ve/veya teknik özellik yazmanız lazım dijital mi? hassasiyeti ne kadar kaç derece 1 c mi yoksa 0.5c mi?

• BenGiDeR B kullanıcısına yanıt

odalarınızın petekleri çok küçük ve yetersiz

siz kombi kapasitesinde çok, petek metrajını düşünün, 24kw ta alsanız 28kW ta alsanız ısınmazsınız

konfor istediğiniz odalarda 10m2'ye 1mt petek olacak şekilde kabaca hesaplayın

konfor istemediğiniz odalarda 10m2'ye 0.7m veya 0.8m civarı ölçü alınabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: chanak

@disintegration

Evime 8.2 Mt Petek ve 1 adet havlupan olacak şekilde tesisat yapılacak.

bir firma

buderus 022,062 ve 122

Bosch 2300

diğer firma ise Daikin Vz kombi için fiyat verdi.

Sizin Öneriniz ne olur ve Daikin VZ nasıl bir kombidir.

daikin vz = airfel digifel premix birebir aynı kombi tıpatıp

sakarya hendek daikin klima-kombi fabrikasında üretiliyor 6 yıl garantili, komponentleri gayet iyi

çelik premix eşanjör , hidroblok grubu pirinçtir

yazdığınız tüm kombileri öneririm zaten sürekli önerdiğim kombiler

aralarında kağıt üstünde kalorifer devresinde modülasyon aralığı + musluk sıcak su gücünde daha iyi olan buderus gb122'dir hemen hemen aynı özelliklerde bosch condens 2300

kafanızda soru işareti olmasın kombilerin hepsi alınır daikin'in bariz avantajı 6 yıl garanti

• 
Sayfa: önceki 890891892893894
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.