Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (609. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30.148
Cevap
529
Favori
1.261.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 607608609610611
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • blackhawk45 B kullanıcısına yanıt
    20kW için petek metrajınız uygun 7.6mt ama 130m2 net mi brüt mü?
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğin için.
    Bu tesisatı kendim yapacağım. Boru yolları en verimli şekilde mi?
    Yoksa şu peteği sununla birlestirseniz daha iyi olur dediğiniz bir yer var mı ?
    Birde 32 lik boruyu şemada nereye kadar kullanmalıyım? Ayrıca deliksiz alüminyum folyolu boruyu sadece sıcak hatta mı ? Yoksa her iki hatta da mı kullanmalıyım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okoroglu -- 27 Aralık 2018; 8:43:57 >
  • okoroglu kullanıcısına yanıt
    zemini kırıp zemin altı borulama yapacaksanız evet boru yolları uygun.kaç m2 odada kaç cm petek var yazmadığınız için hangi petek hangisine uygun bilemiyorum.yeşil ile işaretlediğim boruları 32mm,kırmızı olanı 25mm
    ayrıca kombinin altına plastik değil metal/pirinç tam geçişli vana ve filtreler öneririm
    sıcak/soğuk su hattı folyolu boru şart değil 20mm cam elyaf takviyeli pprc de olur ama folyolu pprc ile yapılmasında sakınca yoktur
    folyolu pprc kullanın dememin 2 nedeni var. 1)folyolu borular oksijen bariyerlidir tesisata az oksijen sokar.2)folyolu borular daha az genleşir şekil değiştirir.zemin altında potluk yapma riski azdır

    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 27 Aralık 2018; 9:47:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jonywayt

    Selamlar zamlardan sonra aksiyon almaya karar verdim. Kablosuz termostatlı G24 buderus combi ve her petege kollektörlü ayrı hat var. Petekler alttan giriş alttan cıkış. Yanlarını acınca hattın bir tanesinin yukarıya kadar uzadıgı gordum. Tasarruf için petekle duvar arasına izalasyon maddesi koymayı düşünüyorum. Ek olarak termostatik vana ilede desteklemeyi düşünüyorum. Sorum şu termostatı ya kombinin altına takacagım yada flexy hortumla yatay şekilde kaloriferin ustune montajlamaya çalışacagım. Sizce verim elde edebilirmiyim. Gecen ay cocuk oldugundan 24-25 derece civarında yaktık ve 360 tl geldi. Gunluk ortalama 7.5 m3 tuketim var. Tabi ocakta buna dahil
    yok mu yardımcı olacak bişi
  • Merhabalar,

    Satın aldığımız komur dün bitti ve artık doğalgaz kullanmaya başlayacağız. Bugün binaya petek temizliği için ustalar gelecekmiş. Oturduğum bina 1 yaşında kati yakıttan kombiye geçerken petek temizliğine ihtiyaç var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erenkuqo kullanıcısına yanıt
    Belki kömür kazanından pislik falan kalmıştır tesisatta, tertemiz suyla tertemiz boruyla başlamak iyi olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jonywayt J kullanıcısına yanıt
    termostatik vanayı peteğin üstünden bağlatmayı düşünüyorum diyorsanız düşünceniz doğru, termostatik vana peteğin üstünden daha sağlıklı çalışır ve yatay monte edilmelidir. danfoss ras-c öneririm. peteğin köşesi ile duvar arasında yandan en az 15cm mesafe varsa yatay köşe (uk tip) olanından öneririm. gazlı danfoss lar tanesi 90lira civarındadır bütçeniz varsa gazlı danfoss ra 2000'de öneririm
  • erenkuqo kullanıcısına yanıt
    evet ihtiyaç var kömürlü merkezi ısıtmadan partiküller tesisata gelmiş olabilir.
  • Arkadaşlar merhaba yeni ev aldım Şubat ayında tasinicaz kısmet olursa sizden kombi için tavsiye isteyecektim. Ev Bolu'da 145 M2 brüt 127 metre net ve 8 metre Demirdöküm plus petek var. Bolu'da kış sert geçer doğalgaz sistemi çekili inşaat firması o işi halletmiş bana kombi almak kaldı.Keşif için bir firma geldi ve dediki Buderus veya Daikin alırsan 24kw lik cihaz yeterli olursa yoksa en az 28 kW cihaz almam gerekirmiş. Bana pek inandırıcı gelmedi ve size danışayım dedim. Aklımda iki adet kombi var ECA proteus premix 28kw takım işlemi dahil 4400 TL ve Daikin 24 kW onada takım dahil 5500 TL dediler.Şimdi hangisini seçeyim yada siz başka hangi kombiyi önerirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gkhngndz G kullanıcısına yanıt
    net 127m2 ve 8mt petekli bir evde 24kW kapasite yeter. 28kW diyen yalan söylemiş. yalnız şöyle bir durum var bazı kombilerin 28kW versiyonu çok geniş aralıkta modülasyon yaptığı için pek birşey farketmiyor yani gerektiğinde kapasitesini çok düşürüp bir nevi 24kW ayarında çalışıyor ama bu her kombi için geçerli değil. eca proteus premix ve daikin kombide olur ikiside önerdiğim cihazlar
    alternatif olarak bu konunun ilk sayfasında yazdığım kombilere de bakabilirsiniz
  • Hocam teşekkürler gönlüm Daikin diyor ama aklım ve cebimde ECA proteus premix al diyor bakalım haftaya karar verip alıcam artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam evin kuzeybatı ve kuzeydoğu cephe olduğunu söylemeyi unutmuşum bir şey degiştirirmi bu durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gkhngndz G kullanıcısına yanıt
    değiştirmez
  • Merhaba, bu konunun yönlendirmesiyle kombi almıştım 5 sene önce ( airfel digifel premix). şimdi ise 63 metrekare üç cephesi açık, eski tuğla ev (1976 yapımı) fiyat performans ürünü arıyorum. 5 metre de petek var. düz kombi olmasında sakınca yok. sorun çıkarmasın yeter. önerileriniz nelerdir? teşekkür ederim.
  • Cihazı bugün kullanmaya başladım. Herşey gayet sağlıklı çalışıyordu biraz önce elimi peteklere değdirdim petekler buz gibi.
    Kombiyi kontrol ettiğimde basıncın 0 (sıfır) a düştüğünü cihazın ce hatası verdiğini gördüm. Sizce basınç durduk yere neden sıfıra düşer?
  • Cihazı bugün kullanmaya başladım. Herşey gayet sağlıklı çalışıyordu biraz önce elimi peteklere değdirdim petekler buz gibi.
    Kombiyi kontrol ettiğimde basıncın 0 (sıfır) a düştüğünü cihazın ce hatası verdiğini gördüm. Sizce basınç durduk yere neden sıfıra düşer?
  • Demirdöküm nitromix kombi var. Yerden ısıtma eve kablosuz termostat alacağız. önceki mesajlarımda senin önerinle Honeywell CMT 727D1016 almıştım. çok memnunum.
    şimdi ise yerden ısıtma olunca birşey fark edermi. aynı modelden farklı daha iyi şeklinde öneriniz varmıdır. yoksa CMT 727D1016 ürününü alayım mı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procoder -- 27 Aralık 2018; 23:40:39 >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam peki 28 KW'lık model olarak Demrdöküm Nitromix mi yoksa Proteus Premix mi tercih edilmelidir?
    Bu meseleyi size danıştığımda müteahhit ile problem yaşıyorduk. Şimdi ise kavga dövüş istediğim modeli taktırmaya ikna ettik :)
    Yalnız o zaman vaillant gündemdeydi, zaruriyetten de farkını ödeyerek Vaillant 286 Pro'yu takacaktık. Ancak öğrendim ki 28 kw diye lanse edilen ürünün
    28 KW'si kullanım suyu içinmiş. Isıtması ise 24 KW imiş.
    Yukarıda saydığım sebeplerle farklı bir kombi seçeceğim 28 KW'lık ancak sizce hangisi olmalı bu?
  • must82 M kullanıcısına yanıt
    konvansiyonel kombilerde stoklar azaldı bulabiliyorsanız

    baymak lambert lx 24fi,warmhaus lawa,bosch class 2000,airfel digifel duo,baymak luna 24fi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erenkuqo kullanıcısına yanıt
    düşmemesi lazım tesisata bakın.

    kaçak var mı,peteklerin havasını alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 607608609610611
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.