Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (511. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Alpha_Sarc Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.798
Cevap
583
Favori
1.373.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 509510511512513
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhabalar disintegration ve diğer arkadaşlar Antalya' da yaşıyorum.
    Evim ile ilgili olarak excelden amatör olarak çizim yaptım.
    Tanıdık bir doğalgaz firması Buderus GB062 kombi+ECA petek takacağını söylüyor.
    Ev büyük yalıtım olduğunu sanmıyorum biraz eski bina ama tadilat yaptırdım.
    Nelere dikkat etmeliyim ne tavsiye edersiniz?
    Saygılarımla,

Kemal SARIKAYA

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoCexxx -- 26 Ocak 2018; 16:35:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

tabii ki premix yoğ. condense yoğuşmalılar 3 eşanjörlü bildiğimiz konvansiyonel bir kombiye küçüçük alüminyum yoğuşma eşanjörü takılarak sözde yoğ verimi sağlanmaya çalışılıyor bacadan yoğuşmalı olduğu için asla tam yoğuşma yapamaz,condens yoğuşmalı kombilerden uzak durun ara nesil cihazlardır,24saatte ancak bir bardak veya çay bardağı su kadar yoğ suyu üretirler

ustad peki premix kombi olarak ne önerirsiniz. evim 75 mt2 2 tane aktif 140 lık petek kullanıyorum. küçük evlere yoğ. almayın diyorlar ama nisan ayında yoğuşmasız kombiler kalkacak diye biliyorum.

• Ustam, zaten kombiden radyatör dönüş hattı üzeinde bir filtre bulunuyor, radyatör gidiş hattı üzerine de filtre olmasının fayda ve/veya zararı ne olabilir?

Neden genelde radyatör dönüş hattı üzerinde filtre bulunuyor? da gidiş hattı üzerinde filtre bulunmuyor?

Teşekkürler,
  • outlawist O kullanıcısına yanıt
    bu konunun ilk sayfasına bakabilirsin kombi marka modelleri derledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoCexxx

Saygılarımla,

Kemal SARIKAYA

petekleri eca değil demirdöküm plus tercih edin.kombiyi balkona değil evin içine monte ettirin.kombinin altına plastik değil metal/pirinç tam geçişli vana filtreler kullanın.kalorifer tesisatı yoksa dizayn oksi plus pprc boru tercih edin.boru çapı 32mm ile başlatın evde son 2 odada çapı 25mm'e düşürün ve hattı bitirin
    gb62 yanında buderus rc100 veya rc150 modülasyonlu oda termostatı tercih edin
    petek boyları
    salon:180cm+160cm
    mutfak:100cm
    hol:100cm
    çocuk odası:120cm
    oturma odası:120cm+120cm
    yatak odası:150cm
    banyo:havlupan

toplamda:10.5 metre+havlupan

oda termostatını ya koridora veya kışın yaşam odası olarak hangi odayı kullanıyorsanız o odaya monte edin.diğer odalara kaliteli termostatik vanalar monte ettirin:danfoss ras-c (yatay köşe/ uk tip)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BoCexxx

Saygılarımla,

Kemal SARIKAYA

petekleri eca değil demirdöküm plus tercih edin.kombiyi balkona değil evin içine monte ettirin.kombinin altına plastik değil metal/pirinç tam geçişli vana filtreler kullanın.kalorifer tesisatı yoksa dizayn oksi plus pprc boru tercih edin.boru çapı 32mm ile başlatın evde son 2 odada çapı 25mm'e düşürün ve hattı bitirin
    gb62 yanında buderus rc100 veya rc150 modülasyonlu oda termostatı tercih edin
    petek boyları

oda termostatını ya koridora veya kışın yaşam odası olarak hangi odayı kullanıyorsanız o odaya monte edin.diğer odalara kaliteli termostatik vanalar monte ettirin:danfoss ras-c (yatay köşe/ uk tip)

Hocam süpersin Allah razı olsun şimdi Kayın babamların evine geldim daha yeni bağlantı yaptırdılar aynı firmaya fotoğraflarını çektim kontrol edebilir ve yorumlarsan çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BoCexxx kullanıcısına yanıt
    resimlerde plastik kombi bağlantı seti,kalde marka kompozit boru,eca petek,eca termo vanalar. bunları değil mesajda dediklerimi de yaptırın buderus rc100 veya rc150 oda termostatı.oda term monte edeceğiniz odada termo vana olmasın diğer odalarda olsun

• eski kombi bacalı ise ankara gibi yerde yeni kombiyi balkona monte etmeyin yönetmeliklerde balkonda olacak diye birşey yok.ankara gibi yerde balkonda kombi yakıtı arttırır haberiniz olsun benden uyarması.yalıtımsız evde bence yoğuşmasız kombi alın

eca confeo plus,baymak eco 24 fi,bosch class 6000,bosch class 2000,airfel digifel duo,dd atron,warmhaus lawaplus

• Merhaba arkadaşlar

Daikin yetkili servisi tesisat içine sentinel marka korozyon onleyici koymayı tavsiye etti ama yaptırmadım haliyle servisler pahalı oluyor biraz

Daikin Kurulum klavuzunda sentinel ve fernox marka kullanılabilir yazıyor.
    Bu ürünler kullanılmalı mi?
    Bu konuda tecrübesi bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myctapha -- 28 Ocak 2018; 14:46:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • myctapha kullanıcısına yanıt
    Bana servis önermedi ama kitapçığından görerek Daikin kombi için Sentinel x100 alıp tesisata koydum.

• cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Nerden aldın fiyat nedir?

• https://forum.donanimhaber.com/kombi-ve-petek-tesisat-temizligi-bakimi-ve-onarimi-hk--128545288

Detaylar burada var. Son sayfadaki uzun alıntıya bakmanız yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: cglynfrk

https://forum.donanimhaber.com/kombi-ve-petek-tesisat-temizligi-bakimi-ve-onarimi-hk--128545288

Detaylar burada var. Son sayfadaki uzun alıntıya bakmanız yeterli.

Teşekkür ederim çok iyi oldu.

• quote:

Bana servis önermedi ama kitapçığından görerek Daikin kombi için Sentinel x100 alıp tesisata koydum.

SENTINEL ürünü hakkında açmış olduğum konuyu atlamadan okumanızı tavsiye ediyorum.

Teşekkürler,

https://forum.donanimhaber.com/kombi-ve-petek-tesisat-temizligi-bakimi-ve-onarimi-hk--128545288#128545288
  • quote:

Orijinalden alıntı: osenemoglu

Ustam, zaten kombiden radyatör dönüş hattı üzeinde bir filtre bulunuyor, radyatör gidiş hattı üzerine de filtre olmasının fayda ve/veya zararı ne olabilir?

Neden genelde radyatör dönüş hattı üzerinde filtre bulunuyor? da gidiş hattı üzerinde filtre bulunmuyor?

Teşekkürler,

Konu güncel ve cavaplanmamıştır.

Görüş, düşünce ve önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: osenemoglu

quote:

SENTINEL ürünü hakkında açmış olduğum konuyu atlamadan okumanızı tavsiye ediyorum.

Teşekkürler,

https://forum.donanimhaber.com/kombi-ve-petek-tesisat-temizligi-bakimi-ve-onarimi-hk--128545288#128545288

Okudum faydalı bilgiler olmuş emeğinize sağlık sentinel ürünü hakkında memnunsunuz sanırım kullandıktan sonra herhangibir olumsuz durumla karşılaştıniz mi

• Birde sormak istediğim bir konu var

Tesisat yeni 2 aydır kullanıyorum zannetmiyorum ki kombiyi takanlar su verirken temizlesinler, şuana kadar bir sorun yok ama sentinel koymadan önce yinede temizlemek gerekirmi, birde peteklerin içinde bulunan koruyucu siyah sıvıyı boşaltmak istemiyorum. Sizce nasıl yapalim

• myctapha kullanıcısına yanıt
    Hayır şimdilik karşılaşmadım.

Sonuçta başta VAILLANT, DEMİRDÖKÜM ve BAYMAK gibi ciddi üreticiler de kullanım kılavuzlarında SENTINEL X100 ürününü tavsiye etmekte ve uygulamaktalar.

Üreticiler, ki özellikle BAYMAK eminim ki bu tavsiyede bulunmak için bu ürün ile ilgili yüzlerce test yapmış olmalı ki kullanım kılavuzunda tavsiye etmektedir. Sonuçta SENTINEL ile BAYMAK arasında kurumsal olarak hiç bir bağ bulunmamaktadır. Kaldı ki VAILLANT ve DEMİRDÖKÜM yetkili servisleri bile bu ürünü satmakta ve kullanmaktalar ki hiç bir yetkili servis, Merkez onayı olmadan böyle bir ürün satıp uygulayamaz.

Yanlız beni düşündüren ithalatcı firmanın artık bu ürünü ithal etmeyeceği ve stoklar ile sınırlı olduğu.
  • quote:

resimlerde plastik kombi bağlantı seti,kalde marka kompozit boru,eca petek,eca termo vanalar. bunları değil mesajda dediklerimi de yaptırın buderus rc100 veya rc150 oda termostatı.oda term monte edeceğiniz odada termo vana olmasın diğer odalarda olsun

Üstat bu söylediklerine göre kendim bir teklif formu hazırlayayım.
    Marka ve modelleriyle birlikte. Firmalardan bu şekilde teklif isteyeyim.
    Bağlantı seti metal tam geçişli vana filtreler olacak bunlardaki kelebeklerin belli bir markası modeli var mı? tavsiye?
    Dizayn oksi plus pprc boru 32 mm. olucak son iki oda da 25 mm düşülecek (bunu nasıl yapacağını servis bilir değil mi?)
    Petekleri Demirdöküm Plus olacak
    Kombi Buderus GB062 olacak Termostatı oturma odasına düşünüyorum. (rc100 - rc150 çok fiyat farkı var mı? verimlilik farkı var mı?)
    Diğer odalara da termostatik Vana olacak (danfoss ras-c (yatay köşe/ uk tip)) Bu banyodaki havlupan için de geçerli mi?
    Petek Boyları

Üstat bunlardan hariç eklemek istediğin birşey var mı?
    küçük detay sorular kaldı onlarıda cevaplarsan fiyat almaya başlayayım.

Saygılar,

• BoCexxx kullanıcısına yanıt
    metal tam geçişli vana ve filtrelerde belli bir marka önermiyorum kelebek tam geçişli vana her marka olur:eca,tds,kvs,gk,adell,gk, yalnız piyasada mini küresel vana da satılır onlardan alma içi redüksiyonludur yani iç çapı dardır. filtrede de marka önemli değil

kombiden itibaren kalın boru ile başlanmalı son odalarda çap düşürülmeli 32mmm...> 25mm tesisatı döşeyecek ustaları uyar arada bilmeyenler olabilir bazen acemiler denk geliyor

rc100:programsız modülasyonlu, rc150:programlı,modülasyonlu, günlük program yapacaksan ona göre karar verirsin

oturma odasında oda termostatı olacağından termostatik vana olmayacak aynı şekilde havlupanda da termostatik vana olmayayacak.diğer odalarda termostatik vanaları monte edince petekleri kısacak şekilde ayarlarsa konfor anlayışına göre 3 numaradan 4 numaraya kadar olan skala 20c den 24c ye olan sayıları temsil eder.istediğin odada istediğin şekilde termostatik vanaları ayarlarsın

son olarak petekleri sakın alttan bağlatma,kombiye en uzak 120cm dahil daha büyük petekleri çapraz,diğer petekleri paralel bağlat çünkü ona göre termostatik vanaları monte ettireceksin.alttan bağlantıda termostatik vanalar iyi olmaz

kombinin bacası yukarı doğru hafifçe %3-5 eğimli olmalı.kombi sigorta kutusu kombinin altında değil sağında veya soluna neresi müsaitse orda olmalı
    kullanacağın oda termostatı modülasyonlu olacağı için kombiden kazan sıcaklığı 55c veya 60c olarak ayarlanmalı
    ev ısındıkça kazan sıcaklığı düşecek. 5er 5er derece birden

• 
Sayfa: önceki 509510511512513
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.