Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (1713. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: maarul Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
34.344
Cevap
634
Favori
1.513.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
95 oy
Sayfa: önceki 17111712171317141715
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eca servisi ve Eca müşteri hizmetleri sınıfta kaldı. Paramla rezil oldum resmen. Bilenler vardır üstte yazmıştım termostatın bağlantı kopmasına dair. 2 kez servis geldi ve kanıt olarak çektiğim videoları gösterdim kopmuş mu bağlantı diyorum evet abi bir sorun var kopmuş diyor. Değiştir o zaman termostatı diyorum şuanda kopmuş olması lazım benim video çekmem gerek diyor. Gece 12 de yahut sabah 7 de geleceksen bağlantım koptuğu an seni çağırayım dedim bir şey diyemiyor. Kanıt olarak Eca müşteri hizmetlerine ürünün faturasını ve bağlantı kopmasına dair 4-5 video gönderdim bölge müdürü beyefendi değişimi gerek görmemiş kapatılmış şikayet kaydım. Ayrıca gelen servis yalan beyan girmiş servis formuna. Servis formunda kabloda temassızlık olduğu yazılmış halbuki öyle bir şey yok teknisyen de öyle bir şey söylemedi bana. Kısacası bin pişmanım bu kadar rezillik olamaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Dostlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Ablamlar 20 25 yıllık yerden ısıtmalı dairede oturmaktalar. 2 yıl önce buderus yoğuşmalı kombi alındı. Ancak alındığı günden beri eşanjör tıkanma sorunu yaşıyorlar. Tıkandıkça temizliyorlar ancak 2. bir eşanjör daha varmış sanırım oda tıkanmış. Her tıkanmada usta çağırıyolar. Su ısınmıyor. Baya sıkıntı yaşıyorlar. Ustanın dediği kombi yerden ısıtmaya uygun değilmiş. Ancak direk şunu takın dediği bir model de yokmus emin olamıyormuş tıkanma olup olmyacağına dair. Böyle bir durum var mı yanı yerden ısıtmaya uygun kombi veya aksi gibi. Şimdi değişim yapacaklar ama ne alacaklar kafaları karışmış. Hiç bir tesisatçı emin olup girmiyor bu topa. eca proteus premix ve Bosch Condens 1200 tavsiye edenler olmuş.

• boras06 kullanıcısına yanıt

Üstad bu konuda çok daha ayrıntılı bilgi verecektir ama 25/30 yıllık evde oksijen bariyerli boru olmadığını düşünüyorum, o nedenle oluşan yapay çamur eşanjörü tıkıyordur, bu tür sistemlerde hava ayırıcı, tortu tutucu falan kullanılması gerekiyor. disintegration hocam daha ayrıntılı cevap verecektir ama konunun önceki sayfalarında da bu durum ile ilgili ayrıntılı yazıları var.

Yerden ısıtma boruları oksijen bariyersiz, en tehlikeli tesisattır. eşanjör tıkar, ana eşanjör delinir,hidroblok tıkar, pompayı bozar. kombiyi bozar

Burada dilimde tüy bitti uyarmaktan. buraya kombi önerisi için gelenlerin çoğunda bu konu umurlarında değil veya bilmiyorlar. uyarsak bile çoğu ilgilenmiyor konuya geri dönen kişi sayısı az

madde madde yapmanız gerekenleri yazacağım.

1) tesisatı komple darbeli makine ile temizletin

2) temizlikten sonra tesisatın içine sentinel x100 ekleyin. ve ilerde tesisatı boşaltacağınız zaman kollektörden bir oda ve banyodaki havlupanın iki vanasını kapatın. tesisatta x100 olduğu sürece koruma sağlar

3) kombinin altına hava ayırıcı ve tortu tutucu taktırın. ayrıca kollektörlere otomatik hava pürjörü taktırın

bunları yapmadığınız sürece hangi kombiyi alırsanız alın tıkanacak

4) ayrıca kombinin altındaki dandik plastik vana ve filtreler yerine metal ve tam geçişli vana ve filtreler taktırın

bir kere masraf yapın ama ömür boyu rahat edin

piyasada en iyi kombiler paslanmaz çelik premix eşanjör ve pirinç hidrobloklu kombilerdir. buderus-bosch kombilerde silindirik alüminyum alaşımlı eşanjör ve kompozit hidroblok var. yerden ısıtmanın yapay çamuru alüminyum eşanjör ve kompozit hidrobloka zarar verir

kombi: paslanmaz çelik premix eşanjör + pirinç hidroblok

Baymak duo tec compact,Baymak luna tec

Eca proteus premix,Eca confeo premix

Arçelik Atria,Arçelik massimus

Beko megalogic,Beko smart logic

Warmhaus minerwa,Warmhaus enerwa

Alarko super fit suf,Alarko seradens super srs

yukarda yazdığım kombilerden birini alın ama 4 madde halinde yazdığım maddeleri yapmadıkça hangi kombiyi alırsanız alın o kombi yine tıkanacak haberiniz olsun

uyarması benden

resimde en soldaki hava ayırıcı en sağda ECA logolu olan eca manyetik filtre , tortu tutucu yerine bu ürün de olur

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

kombinin altında metal ve tam geçişli vana & filtreler

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Evet borular oksijen bariyerlidir. KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU] KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Zemin kat 80, birinci kat 60, çatı katı 60 m2, 3 kat toplam 200 m2, 3 banyolu, yerden ısıtmalı müstakil eve 45kW Baymak Duotek yeter mi? İlave motor, denge ve genleşme olmadan. Keşif yapan firma yetkilisi bu şekilde önerdi.

O zaman birşey yapmanıza gerek yok

Kombiyi taktırın, kollektörlere de eğer yoksa otomatik hava pürjörü taktırın, eğer pürjör varsa herşey hazır

Kombiyi alın yeterli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • big_planner B kullanıcısına yanıt

3 kat ve yerden ısıtma. Yerden ısıtma petekli sistem gibi değil kombiyi ekstra yoran bir sistem

Denge kabı ve ek pompa bence lazım, ek pompayı da kombinin pompasıyla eş zamanlı çalıştıracak şekilde ayarlatın. Konforunuz artar

Üst katlarda kollektörler varsa , o kollektörlere otomatik hava pürjörleri taktırın, yerden ısıtmada şart. Petekli sistemlerde peteklerden hava alırken yerden ısıtmada bunu yapamazsınız

Bir de umarım yerden ısıtma boruları oksijen bariyerlidir

Bu konuda bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

Yerden ısıtma boruları oksijen bariyersiz, en tehlikeli tesisattır. eşanjör tıkar, ana eşanjör delinir,hidroblok tıkar, pompayı bozar. kombiyi bozar

Burada dilimde tüy bitti uyarmaktan. buraya kombi önerisi için gelenlerin çoğunda bu konu umurlarında değil veya bilmiyorlar. uyarsak bile çoğu ilgilenmiyor konuya geri dönen kişi sayısı az

madde madde yapmanız gerekenleri yazacağım.

1) tesisatı komple darbeli makine ile temizletin

2) temizlikten sonra tesisatın içine sentinel x100 ekleyin. ve ilerde tesisatı boşaltacağınız zaman kollektörden bir oda ve banyodaki havlupanın iki vanasını kapatın. tesisatta x100 olduğu sürece koruma sağlar

3) kombinin altına hava ayırıcı ve tortu tutucu taktırın. ayrıca kollektörlere otomatik hava pürjörü taktırın

bunları yapmadığınız sürece hangi kombiyi alırsanız alın tıkanacak

4) ayrıca kombinin altındaki dandik plastik vana ve filtreler yerine metal ve tam geçişli vana ve filtreler taktırın

bir kere masraf yapın ama ömür boyu rahat edin

piyasada en iyi kombiler paslanmaz çelik premix eşanjör ve pirinç hidrobloklu kombilerdir. buderus-bosch kombilerde silindirik alüminyum alaşımlı eşanjör ve kompozit hidroblok var. yerden ısıtmanın yapay çamuru alüminyum eşanjör ve kompozit hidrobloka zarar verir

kombi: paslanmaz çelik premix eşanjör + pirinç hidroblok

Baymak duo tec compact,Baymak luna tec

Eca proteus premix,Eca confeo premix

Arçelik Atria,Arçelik massimus

Beko megalogic,Beko smart logic

Warmhaus minerwa,Warmhaus enerwa

Alarko super fit suf,Alarko seradens super srs

yukarda yazdığım kombilerden birini alın ama 4 madde halinde yazdığım maddeleri yapmadıkça hangi kombiyi alırsanız alın o kombi yine tıkanacak haberiniz olsun

uyarması benden

resimde en soldaki hava ayırıcı en sağda ECA logolu olan eca manyetik filtre , tortu tutucu yerine bu ürün de olur

kombinin altında metal ve tam geçişli vana & filtreler

@kir-pi

@desintegration

Hocam rehber niteliğindeki cevabınız için çok teşekkür ederim. Kombi 2 yıl önce değişirken başımıza gelmediğinden bu adımlar es geçildi ki işi yapan usta böyle bi durumdan bahsetse muhakkak yaptırırlardı diye düşünüyorum. Bu yazınızın çıktısını alıp adım adım yaptıracağız. Kombi olarak ablamlar Bosch 1200 modeli üzerinde duruyolardı sanırım fiyat almışlar. Yazınız da eşanjör açısından tavsiye etmemiştiniz ama daha eski bir yazınız da çeliğe geçtiğini belirtmişsiniz ama hidroblok grubu kompozit. Eca Proteus Premix modeli de sanırım artık kompozit malzemeye geçmiş. Hidrobloğun prinç olması bizim sistem için önemi nedir arayışımıza buna göre devam edelim.

Yanıtınız için teşekkürler. Borular Frankeshe marka oksijen beriyerli. Usulüne uygun biçimde döşendi.

Vailant pure 63.000
    İntro 39.000 tl
    Buderus 53.000 tl
    Buderus gb062 48.000 tl nakit
    Daikin vz23 47.000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Un4Given35 -- 15 Ocak 2026; 13:2:6 >

• boras06 kullanıcısına yanıt

Pirinç hidroblok her zaman avantaj,

Oksijen bariyersiz tesisat kompozit bloklara zarar veriyor, kireçli su bile zarar veriyor

Ben daha çıplak gözle kompozit bloklu Eca proteus premix görmedim

Bence Eca proteus premix alın hatta Eca confeo premix te olur. Confeo da bloklar pirinç

• Un4Given35 kullanıcısına yanıt

Yazdığınız modellerden Nitromix alınır

Vaillant eco tec intro ve Vaillant eco tec pure, Vaillant görünümlü DD protherm, doğan görünümlü şahin

Ademix bol plastik aksamlı, diğer modeller de bundan aşağı kalır değil

• Münebbih kullanıcısına yanıt

Ben dahil hiç kimse sorunuzun yanıtını veremez. Atria pro kullanan yoktur hatta gören de yok

Bence hemen hemen aynı kombiler, varsa bile çok ufak tefek farklar vardır

Bekleyemedim nitromix aldım sabahtan petekleri temizleticem gelip kurucaklar teşekküt ederim

Sizin önerinizle 13 sene önce E C A CONFEO PREMİX aldım mesajlarımda çıkar,1 hafta önce evi sattım taşındım,haliyle kombiyi eski evde bıraktım,yeni evimde bosch hermetik yoğuşmasız kombi mevcut ,aklımda eca confeo premix kaldı,bugün arkadaşımda kentsele giren dairesindeki confeo premix denk geldi aldım,şimdi bu eve bu kombiyi evrak ve proje olmadan bir usta değiştirebilirmi,inan ki 13 senede tık demedi,bakımınıda 2-3 senede bir yaptırdığım halde,o karad memnunum,sizin bakır baglantı boruları tavsiyeniz hala aklımda birde bunun montajını izmir de yapabilecek usta tavsiyeniz varsa lütfen yazarmısınız,,cevabınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deep_man -- 16 Ocak 2026; 21:37:42 >

Eski kasa Eca confeo premix efsanedir

11 yıl önce kardeşimin evine taktırdım, anahtar değmedi

İkinci el kombiyi projesiz taktırabilirsiniz.usta monte etsin, kullanın

ikinci elde herkes öyle yapıyor.maalesef firma ve usta önermiyorum. Kimseye kefil olamam

Yanlış bir iş yapar, sorumluluk almak istemem

• hocam bu dediğiniz kombi hermetik değilmi benim eski evde bundan vardı bu yoğuşmalı olmadığı için bana mantıklı gemiyor bir kaç usta var onlarda hermetik kombi öneriyor bilemedim birde boru soracağım size pimtaş foroxi borular var oksijen bariyerli bu boru için ne diyorsunuz

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.