Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (1472. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33.009
Cevap
590
Favori
1.393.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14701471147214731474
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arıza dediğim:e2 e3 e5 gibi saçma arızalar, çoğunlukla yoğuşma gideri tıkanıyor.Bu sefer parça değiştirdiler bakalım nasıl olacak.

• crosshead C kullanıcısına yanıt

İlandaki dd kombi eski

Eca proteus plus 2017 ye kadar üretildi

Baymak eco 3 değil ama eco 5 daha yeni modeller

Bulabilirsen baymak luna 5 eski model değil

baymak luna 5 özellikle öneririm

Dd atron da çok eski model değildir. Atron da öneririm

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

airfel digifel duo, airfel digifix duo, ve kardeş markası Auer maximax duo , bu kombileri de öneririm. Daikin, Sakaryada üretiyor. Parçalarını her yerde bulursun

Tek eşanjörlü digifix ve tek eşanjörlü maximax var onlardan uzak dur. Airfel digifel duo 2019 yılına kadar üretildiği için çok yıpranmamış 5-6 yaşında çift eşanjörlü, metal bloklu bulabilirsin

Ve fiyatı nispeten uygun. Bence bu modellere de odaklan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam dedikleriniz muhakkak doğru ama kombilerin doğalgazı verimli yakması, yoğuşmayı verimli yapması, sürekli değişen doğalgaz kalitesine göre yakıt ve oksijenin oranını çok doğru ayarlaması, yüksek oranda modülasyon yapabilmesi, modülasyonlu bir oda termostadının kombi ile çok uyumlu çalışabilmesi gibi etmenler de gayet önemli. Ama tabi işin başı sağlık demek gibi işin başı yalıtım. :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ayrıntılı cevap için tekrar teşekkür ederim. 30 yıllık tesisatçıya sorunca aldığımız cevap 'ECA alma Baymak al, dijital göstergesi olsun' dan öteye geçmiyor.

Verdiğiniz bilgiler çok değerli. Önerdiğiniz modeller üzerine yoğunlaşacağım.

Hocam merhaba arkadaşım ilk defa kombi taktıracak f/p ürün istiyor. Aşağıdakini tavsiye etmişler. Ne dersiniz?

• herpes33 H kullanıcısına yanıt

Merhaba

Protherm puma condens'i Önermiyorum çok fazla plastik aksam içeriyor. 3 yollu hidroblok grubu komple siyah plastik ilerde sıkıntı yaşayabilir. Uzak durun benden uyarması

Plastik aksamlar deforme oluyor. Metal bloklu kombi alsın

Baymak Lambert lpy compact öneririm harika bir cihaz. Paslanmaz çelik eşanjör, pirinç hidrobloklu 14000 liraya bulursunuz

Videoyu izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]youtube
    Ankarada kombi tesisat proje gibi işlerinizde yardıma ihtiyaciniz var ise arayarak yada videolarimizin altına yorum ekleyebilirsiniz.ankara ici ücretsiz kesi...
    https://m.youtube.com/watch?v=W8gnQtG4ieE&pp=ygUiRGVtaXJkw7Zrw7xtIHZpbnRvbWl4IGnDpyBkaXpheW7EsQ%3D%3D

• Oturduğum evde kiş döneminde 2 3 defa sy basıncı yükselttiğim kombi simdi neredeyse haftalık su basinc düşüyor. Bunun sebebi ne olabilir

• Aynı durum bende de var. Ufak da olsa kombi tesisatında bir su kaçağı olduğunu söylüyor ustalar. Ne yaptıysak yapalım tespit ettiremedik. Her hafta su basıyoruz kombiye.

• Kassady kullanıcısına yanıt

Cok iyimis bunun uygulamasini videolu olarak bulabilecegim biyer var mi pek hakim degilim kombiye

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam kolay gelsin forumu baştan ve sondan 450 sayfa kadar okudum öncelikle verdiğiniz konu ile ilgili samimi cevaplar ve yardımlarınız için teşekkür ederim. İzniniz olursa ben de size bir konuda danışmak isterim, dış cephe saiding korumalı, pencere ve kapılar Pimapen 47 yıllık bir bina arakat, bitişik nizam, ön ve arka cepheli, ( arka doğu, ön batı ) İzmir Hatay'da, doğalgaz bağlatmaya karar verdik, ancak kafamda birkaç soru var, 1-) Yapacak olan usta tek hat çekip odalara ve peteklere dağıtacağını, egeyildiz 20lik - 25 lik kompozit boru çekeceğini peteklerin ve vanaların ECA olacağını söyledi, sizce de bu evin metrekaresine göre bu uygunmudur, salon ve akerdeon kapı ile ayrılmış oda sıva üstü, diğer odalar taban kırılarak tesisatı döşenecek, boru konusunda kolektör kullanıp, her petege ayrı hat cekilsemi daha iyi olur yoksa ustanın dediği gibi mi olsun, boruların konuda geçen oksijen bariyerlisinden mı aldirayim, yoksa kompozit boru yeterli olurmu malzeme bana ait anlaştık çünkü ben ne alırsam onu yapacak. 2-) kombi konusunda seçimi biz yapacağız 24 ve 28 lik hangisi daha Uygun performanslı ve tasarruflu olur, ( 3 -4 seçenek verirseniz memnun olurum ) , kombi
    giriş kısmında ne gibi filtre vana vs almalı, kullanmalıyım, evin planını da atıyorum, odalar da ve koridor da 1000, salonda iki adet 1400 mutfakta 80 lik petek düşündük, toplam 7 petek bir havlupan olacak. Malzemeleri yarın alacağım müsait olursanız, Engin bilginiz ve tavsiyenizden faydalanmak isterim, şimdiden Teşekkür ediyorum saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aesertan -- 10 Aralık 2023; 12:29:22 >

• Kassady kullanıcısına yanıt

youtube'tan bakmanız lazım

Hocam merhaba, bu videonun 1.40 saniyesinde kombi bacasının eğimini gösterir bir sahne var, bu görüntüdeki baca eğimi sizin geçen gün bana söylediğiniz %2.5-5 eğimin çok üzerinde gibi duruyor bu açı normal mi? Birde geçen gün bir arkadaş lunatec kombinin iç yapısının fotoğrafını buraya atmıştı bende benimkinin içini açıp baktım benim yoğunlaşma kabım içinde paslı su varmış gibi kahverengileşmiş. Cihaz daha 1 aydır çalışıyor, bu durum normal midir? Yani 1 ayda yoğunlaşma kabı bu renge dönüşür mü? Çünkü içinde sadece geri dönen baca suyu var başka bir giren çıkan sıvı yok.

Bacanın eğimi böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 10 Aralık 2023; 13:19:17 >

• aesertan A kullanıcısına yanıt

merhaba

zemini bütün odalarda kırdırma imkanınız varsa mobil sistem yaptırın.

oksijen bariyerli pex-b borular

alüminyum değil metal/pirinç ve debi ayarlı kollektör

kombi altına plastik değil metal ve tam geçişli borular

pprc tesisatı yaptıracaksan:

32mm ve 25mm ortadan folyolu pprc boru kullanmanı öneririm. 20mm ve 25mm kompozit boru yerine daha iyi tercih

ortadan folyolu pprc borular oksijen bariyerli, daha az şekil değiştirir ve ısı iletim katsayısı yüksek

resime baktım

salon: 150cm + 150cm (en az)

10m2 oda: 100cm

9m2 oda: 100cm

hol L şeklinde ve küçük değil: 120cm

banyo: havlupan

11m2 oda: 110cm

mutfak: 100cm

pkkp tip 22/60

toplamda 8.4 mt tül + havlupan , petek metrajı buna benzer olmalı, petek metrajını 8mt den aşağı düşürmeyin(havlupanı hesaba katmayın)

eca panel radyatör hem pahalı hem 33mm hatve genişliğinde önermem

bütçe varsa demirdöküm plus öneririm çünkü 25mm hatve genişliğinde içindeki kanallar daha sık. kalori olarak %10-15 avantajın olur

radyatör vanaları ECA

hol,odalarda ve mutfağa danfoss termostatik vanalar taktırmanı öneririm. yaşam odasına da iyi bir kablosuz on-off oda termostatı

bu malzemelerin hepsini gıda çarşısında bulursun. mavi akım doğalgazın olduğu ana caddede ve ara sokaklarda bir sürü nalbur,hırdavat,kombi,tesisat,boru dükkanı var. biraz dolaşman gerekecek

kombi olarak 24kW yeterli ama 28kW'da alınabilir sakıncası yok

Baymak luna tec, Baymak duo tec compact (gıda çarşısında ISI ÜRETİM dükkanı satar,dükkanın önünde kocaman BAYMAK ve ALARKO logoları var, bu dükkanı kimse sorsan gösterirler

Eca proteus premix (mavi akım satıyor)

Eca confeo premix (mavi akım satıyor)

Alarko seradens super ( ısı üretim satıyor mu emin değilim sormanız lazım)

Alarko super fit suf

Warmhaus minerwa (mavi akım satıyor)

İzmir'de olduğun için sana bol plastik aksamlı kombi modellerini önerecekler biliyorum. tuzağa düşme

OKSİJEN BARİYERLİ PEX-B BORU İLE MOBİL SİSTEM

(oksijen bariyerli) ORTADAN FOLYOLU PPRC BORU

FOLYOLU PPRC BORUNUN ÜSTÜNDE ALÜMİNYUM FOLYOLU yazar

en iyi panel radyatör markası demirdöküm plus

ECA mavi küresel su vanası, eca demir filtre (tam geçişli ve metal)

danfoss termostatik vanalar

yazdığım tüm kombiler

salyangoz tipli paslanmaz çelik eşanjör

ana borular bakır

kaliteli modülasyonlu fan

kaliteli gaz valfi

modülasyonlu pompa

pirinç hidroblok grubu

• merhaba

baca aşırı derecede yukarı doğru bakmıyor. sokağa bacadan su damlamıyorsa kombi de bacadan dolayı arızaya geçmiyorsa sorun yok

kalorifer tesisatınız eski mi?

Sokağa bacadan su damlamıyor gibi hocam ama bacanın ucundaki çıkış noktasında azda olsa su damlaları oluşuyor. Dışarısı yağışlı olduğundan damlayan suyun olup olmadığını tespit edemedim. Birde sizin dediğiniz gibi kombiyi 38 derecede oda termostatlı ile çalıştırıyorum ondan mıdır bilmem komşuların bacalarından çok yoğun buhar çıkışı oluyorken benden neredeyse hiç buhar çıkışı olmuyor ama evin ısınmasına bir problemim yok. (Şehir Konya)Tesisat 15 yıllık yerden ısıtma sistemi, oksijen bariyersiz bir tesisat hocam ama en geç 2 yılda 1 tesisat temizliği yaptırıyorum, ilave olarak kombi takılmadan önce sistem temizlenip öyle takıldı. Peki yoğunlaşma tankındaki renk için ne söyleyebilirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 10 Aralık 2023; 13:49:24 >

• oksijen bariyersiz yerden ısıtma sistemleri en tehlikeli tesisatlar

kombi altında tortu tutucu ve hava ayırıcı kullanmanız lazım. tesisatı 2 yılda bir temizletmek geçici bir çözüm. sadece boruların pislik tutmasının önüne geçiyorsunuz,odaların tamamı ısınır çünkü yapay çamur tutmaz ama kombinin içinde oksijen emilimi oluyor

sonuçta zemininizde metrelerce boru var. ve tesisata devamlı oksijen giriyor

eğer önlem almazsanız 3-5 yıl sonra ana eşanjör karpuz gibi ortadan ayrılabilir.ayrıca diğer komponentler de zarar görüyor

Cevap için teşekkürler hocam iyi usta bulmak zor diye tortu tutucu ve hava ayırıcı takma işini seneye bırakmıştım tekrar planlamaya alayım. Pas rengi için ne söyleyebilirsiniz diye sormuştum onunla ilgili bir yorumunuz olur mu? Tesisat suyu yada başka birşeyle temas etmemesine rağmen yoğunlaşma kabı nasıl bu kadar kısa sürede kahverengileşebilir?

• tesisatınız bariyersiz yerden ısıtma, kombinin içine mutlaka tesisatın kara suyu temas ediyor. pas rengi değil ama bariyersiz tesisattan dolayı böyle olmuş olabilir

TeşekkürlerKOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU] 

• 
Sayfa: önceki 14701471147214731474
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.