arıza dediğim:e2 e3 e5 gibi saçma arızalar, çoğunlukla yoğuşma gideri tıkanıyor.Bu sefer parça değiştirdiler bakalım nasıl olacak. |
KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (1472. sayfa)

-
-
-
Hocam dedikleriniz muhakkak doğru ama kombilerin doğalgazı verimli yakması, yoğuşmayı verimli yapması, sürekli değişen doğalgaz kalitesine göre yakıt ve oksijenin oranını çok doğru ayarlaması, yüksek oranda modülasyon yapabilmesi, modülasyonlu bir oda termostadının kombi ile çok uyumlu çalışabilmesi gibi etmenler de gayet önemli. Ama tabi işin başı sağlık demek gibi işin başı yalıtım. :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ayrıntılı cevap için tekrar teşekkür ederim. 30 yıllık tesisatçıya sorunca aldığımız cevap 'ECA alma Baymak al, dijital göstergesi olsun' dan öteye geçmiyor.
Verdiğiniz bilgiler çok değerli. Önerdiğiniz modeller üzerine yoğunlaşacağım.
-
-
Merhaba
Protherm puma condens'i Önermiyorum çok fazla plastik aksam içeriyor. 3 yollu hidroblok grubu komple siyah plastik ilerde sıkıntı yaşayabilir. Uzak durun benden uyarması
Plastik aksamlar deforme oluyor. Metal bloklu kombi alsın
Baymak Lambert lpy compact öneririm harika bir cihaz. Paslanmaz çelik eşanjör, pirinç hidrobloklu 14000 liraya bulursunuz
Videoyu izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız
youtube
Ankarada kombi tesisat proje gibi işlerinizde yardıma ihtiyaciniz var ise arayarak yada videolarimizin altına yorum ekleyebilirsiniz.ankara ici ücretsiz kesi...https://m.youtube.com/watch?v=W8gnQtG4ieE&pp=ygUiRGVtaXJkw7Zrw7xtIHZpbnRvbWl4IGnDpyBkaXpheW7EsQ%3D%3D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oturduğum evde kiş döneminde 2 3 defa sy basıncı yükselttiğim kombi simdi neredeyse haftalık su basinc düşüyor. Bunun sebebi ne olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı durum bende de var. Ufak da olsa kombi tesisatında bir su kaçağı olduğunu söylüyor ustalar. Ne yaptıysak yapalım tespit ettiremedik. Her hafta su basıyoruz kombiye.
-
Cok iyimis bunun uygulamasini videolu olarak bulabilecegim biyer var mi pek hakim degilim kombiye
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
youtube'tan bakmanız lazım
-
Hocam merhaba, bu videonun 1.40 saniyesinde kombi bacasının eğimini gösterir bir sahne var, bu görüntüdeki baca eğimi sizin geçen gün bana söylediğiniz %2.5-5 eğimin çok üzerinde gibi duruyor bu açı normal mi? Birde geçen gün bir arkadaş lunatec kombinin iç yapısının fotoğrafını buraya atmıştı bende benimkinin içini açıp baktım benim yoğunlaşma kabım içinde paslı su varmış gibi kahverengileşmiş. Cihaz daha 1 aydır çalışıyor, bu durum normal midir? Yani 1 ayda yoğunlaşma kabı bu renge dönüşür mü? Çünkü içinde sadece geri dönen baca suyu var başka bir giren çıkan sıvı yok.
Bacanın eğimi böyle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 10 Aralık 2023; 13:19:17 >
-
merhaba
zemini bütün odalarda kırdırma imkanınız varsa mobil sistem yaptırın.
oksijen bariyerli pex-b borular
alüminyum değil metal/pirinç ve debi ayarlı kollektör
kombi altına plastik değil metal ve tam geçişli borular
pprc tesisatı yaptıracaksan:
32mm ve 25mm ortadan folyolu pprc boru kullanmanı öneririm. 20mm ve 25mm kompozit boru yerine daha iyi tercih
ortadan folyolu pprc borular oksijen bariyerli, daha az şekil değiştirir ve ısı iletim katsayısı yüksek
resime baktım
salon: 150cm + 150cm (en az)
10m2 oda: 100cm
9m2 oda: 100cm
hol L şeklinde ve küçük değil: 120cm
banyo: havlupan
11m2 oda: 110cm
mutfak: 100cm
pkkp tip 22/60
toplamda 8.4 mt tül + havlupan , petek metrajı buna benzer olmalı, petek metrajını 8mt den aşağı düşürmeyin(havlupanı hesaba katmayın)
eca panel radyatör hem pahalı hem 33mm hatve genişliğinde önermem
bütçe varsa demirdöküm plus öneririm çünkü 25mm hatve genişliğinde içindeki kanallar daha sık. kalori olarak %10-15 avantajın olur
radyatör vanaları ECA
hol,odalarda ve mutfağa danfoss termostatik vanalar taktırmanı öneririm. yaşam odasına da iyi bir kablosuz on-off oda termostatı
bu malzemelerin hepsini gıda çarşısında bulursun. mavi akım doğalgazın olduğu ana caddede ve ara sokaklarda bir sürü nalbur,hırdavat,kombi,tesisat,boru dükkanı var. biraz dolaşman gerekecek
kombi olarak 24kW yeterli ama 28kW'da alınabilir sakıncası yok
Baymak luna tec, Baymak duo tec compact (gıda çarşısında ISI ÜRETİM dükkanı satar,dükkanın önünde kocaman BAYMAK ve ALARKO logoları var, bu dükkanı kimse sorsan gösterirler
Eca proteus premix (mavi akım satıyor)
Eca confeo premix (mavi akım satıyor)
Alarko seradens super ( ısı üretim satıyor mu emin değilim sormanız lazım)
Alarko super fit suf
Warmhaus minerwa (mavi akım satıyor)
İzmir'de olduğun için sana bol plastik aksamlı kombi modellerini önerecekler biliyorum. tuzağa düşme
OKSİJEN BARİYERLİ PEX-B BORU İLE MOBİL SİSTEM
(oksijen bariyerli) ORTADAN FOLYOLU PPRC BORU
FOLYOLU PPRC BORUNUN ÜSTÜNDE ALÜMİNYUM FOLYOLU yazar
en iyi panel radyatör markası demirdöküm plus
ECA mavi küresel su vanası, eca demir filtre (tam geçişli ve metal)
danfoss termostatik vanalar
yazdığım tüm kombiler
salyangoz tipli paslanmaz çelik eşanjör
ana borular bakır
kaliteli modülasyonlu fan
kaliteli gaz valfi
modülasyonlu pompa
pirinç hidroblok grubu
-
merhaba
baca aşırı derecede yukarı doğru bakmıyor. sokağa bacadan su damlamıyorsa kombi de bacadan dolayı arızaya geçmiyorsa sorun yok
kalorifer tesisatınız eski mi?
-
Sokağa bacadan su damlamıyor gibi hocam ama bacanın ucundaki çıkış noktasında azda olsa su damlaları oluşuyor. Dışarısı yağışlı olduğundan damlayan suyun olup olmadığını tespit edemedim. Birde sizin dediğiniz gibi kombiyi 38 derecede oda termostatlı ile çalıştırıyorum ondan mıdır bilmem komşuların bacalarından çok yoğun buhar çıkışı oluyorken benden neredeyse hiç buhar çıkışı olmuyor ama evin ısınmasına bir problemim yok. (Şehir Konya)Tesisat 15 yıllık yerden ısıtma sistemi, oksijen bariyersiz bir tesisat hocam ama en geç 2 yılda 1 tesisat temizliği yaptırıyorum, ilave olarak kombi takılmadan önce sistem temizlenip öyle takıldı. Peki yoğunlaşma tankındaki renk için ne söyleyebilirsiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 10 Aralık 2023; 13:49:24 >
-
oksijen bariyersiz yerden ısıtma sistemleri en tehlikeli tesisatlar
kombi altında tortu tutucu ve hava ayırıcı kullanmanız lazım. tesisatı 2 yılda bir temizletmek geçici bir çözüm. sadece boruların pislik tutmasının önüne geçiyorsunuz,odaların tamamı ısınır çünkü yapay çamur tutmaz ama kombinin içinde oksijen emilimi oluyor
sonuçta zemininizde metrelerce boru var. ve tesisata devamlı oksijen giriyor
eğer önlem almazsanız 3-5 yıl sonra ana eşanjör karpuz gibi ortadan ayrılabilir.ayrıca diğer komponentler de zarar görüyor
-
Cevap için teşekkürler hocam iyi usta bulmak zor diye tortu tutucu ve hava ayırıcı takma işini seneye bırakmıştım tekrar planlamaya alayım. Pas rengi için ne söyleyebilirsiniz diye sormuştum onunla ilgili bir yorumunuz olur mu? Tesisat suyu yada başka birşeyle temas etmemesine rağmen yoğunlaşma kabı nasıl bu kadar kısa sürede kahverengileşebilir?
tesisatınız bariyersiz yerden ısıtma, kombinin içine mutlaka tesisatın kara suyu temas ediyor. pas rengi değil ama bariyersiz tesisattan dolayı böyle olmuş olabilir
-
Teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X