Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (1105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33.179
Cevap
599
Favori
1.410.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11031104110511061107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Köşe tip veya yatay köşe (uk tip) olur ama pex bağlantı rakoru da lazım boru pex ya da termostatik vanayı pex olanından alacaksınız yani pex bağlantı rakoru takılmış halde satılanlardan alacaksınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba.kacak kollektordeymis. Yeterince sikilmamis, müdahale ettiler ve kaçak bitti.kombideki basınç sorunu çözüldü şükür .salonumuz isinmiyordu malum,peteği büyüttük,diğer odalara termostatik vana taktik,pencerelere de silikon vs yaptırdık, salon ve bütün ev maşallah yaniyor . Baktım gerçekten yanıyoruz, termostatik vanalari 4 ile 3arasinda bir yere aldım.salonda kablosuz termostat var,onu da 23 dereceye ayarladım . Kombi ECA proteus premix 30kw ,ev dubleks .kombi su sicakligi 60 iyi mi dusurmek gerekir mi.yahut kışin en soğuk ve en sıcak günlerinde hep aynı sıcaklıkta mi kalmalı.mesela bugün lodos var ,haftaya kar,kombi hep 60ta mi kalıyor,gerçekten bilmiyorum,nasıl kullanılır bu alet .

• koridorum K kullanıcısına yanıt

Normal günlerde 50c, soğuk günlerde 55c, çok soğuk günlerde 60c'de kullanın ve eco mod öneririm

• Herkese merhabalar bizim peder beyin evine dogalgaz taktırmayı düşünüyoruz 130 Mt2 3+1 eve hangi kombiyi önerir siniz .? Tahmini 8-9 mt arası petek olacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar değerli forum üyeleri
    Yeni bir ev aldım ve aldığım evde Baymak Luna Avant 24fi model bir kombi var
    Eski evimde Demirdöküm atromix kullanan biri olarak Baymak daha sesli çalışıyor
    Baymak hakkında bilgisi olan arkadaşlar sizce bu kombi nasıl bir kombi ve biraz yüksek seste çalışması normal mi?

• KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]
    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]
    Fotoğraflardaki vana yerlerine hangi tip termostatik vana takılıyor acaba?
    Herkese iyi forumlar…

• Hizuran H kullanıcısına yanıt

Merhaba

Atromix tam yoğ, fanı modülasyonlu

Luna avant ise yarı yoğ ve fanı sabit o yüzden fan ayarını düşürmediği için bir miktar sesli çalışması normal ama bu kombinin hidroblok grubu pirinçtir bu avantajdır atromix te ise bloklar kompozit yani plastiktir

Tesisat borularınız pex boru

Yatay köşe veya köşe tip termostatik vana olur ama pex olan termostatik vana alacaksınız google dan danfoss termostatik vana pex bağlantılı şeklinde arama yapınız

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]m.trendyol.com
    DANFOSS Köşe Termostatik Vana (gövde+kafa) + Pex Bağlantısı Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://m.trendyol.com/danfoss/kose-termostatik-vana-govde-kafa-pex-baglantisi-p-48093399

• DEMİRDÖKÜM EXACONTROL E

MODÜLASYONLU ODA TERMOSTATI

Nitromix ve Atromix'e uyumludur

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]youtube
    Merbaba arkadaşlar. Bugün demirdöküm modülasyonlu termostatı exacontrol e modelinin, demirdöküm nitromix kombiye bağlantısını inceleyelim. Demirdöküm exa con...
    https://m.youtube.com/watch?v=OETYKOKl4Bk&feature=emb_title

hocam merhaba, kombi tavsiyesine ihtiyacım var, önce hikayemi anlatayım

eca confeo plus 10 yıllık, her sene bakım yaptırıyordum son 2 yıldır her sene tamir ettirmeye başladım

1,5 su basıyordum çalışınca 3'e çıkıyordu, servisi aradım bakım yaptırdım 3 gün sonra birden bütün suyunu boşalttı, su bastık sonra yine 1,5 olan suyu çalışırken 3'e çıkarmaya başladı öyle idare edelim dedik

1 ay sonra kombi içinden su damlatmaya başladı, küçükçekmecede 1 tane eca servisi var, küçükçekmece istanbulun en kalabalık 2. ilçesi, telefonlara bakmıyorlar baksalar bile hep yoğunlar, bağcılar servisini arıyorum o bölgeye gelmiyoruz diyorlar, bu sebeplerden dolayı eca markasından soğudum, mahallede bulduğum bir ustayı aradım geldi parça değişti sorun çözüldü gibi

yine 1-2 hafta sonra kombi kapalıyken sıcak su kullandığımız zaman peteklerin de ısınmaya başladığını gördüm, yine ustalık olduk gibi, bu sebeplerden dolayı artık daha sorunsuz yeni bir kombiye geçeyim diyorum

şöyle bir durum var seneye evi kiraya verebilirim, 3+1 130 m2, 5 petek + havlupan aktif çalışıyor, işimizi görecek sorun çıkarmayacak bir model arıyorum, zaten seneye evde oturmayacağız diyerek 5000-6000tl civarında modeller olabilir, eca servisine burada zor ulaşıyorum eca olmasın mümkünse, tavsiyeniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 26 Aralık 2021; 19:0:31 >

• Master_Evil kullanıcısına yanıt

Merhaba

Evini kiraya vermek isteyenlere genellikle fiyatı uygun iş görecek 3 eşanjörlü yarı yoğ kombiler öneriyorum

A) Baymak lambert attivo LN ve baymak dolcevita felice LN

Her ikisi aynıdır isim farkı var kompakt boyutlar, 3 eşanjör ve hidroblok grubu pirinçtir. Yarı yoğ fazla yoğ yapmaz özellikleri sade düğmeler mütevazi, lcd ekran küçük, blokları pirinç yani plastik aksam yok bu avantaj

B) Fiyat olarak Bunların 1 tık üstünde premix yani tam yoğ kombiler başlıyor: warmhaus ewa,baymak lambert lpy,baymak dolcevita dpy

C) Fiyat olarak bunlarında yarım tık üstünde: eca istemediğiniz için bosch condens 2200,airfel digifel premix,baymak duo tec compact var

Döviz dalgalanmasından sonra hangi kombinin fiyatı nereye geldi bende bilmiyorum 1 ay önce sorsaydınız bilirdim ilk defa böyle birşeyler karşılaşıyorum

B ve C maddelerinde yazdığım kombiler arasında kalite farkı yok üreticilerin fiyaflandırması böyle

Mesela baymak lambert lpy ve baymak duo tec compact arasında fark yok birinin üstünde lambert yazıyor lcd ekran küçük düğmeler mütevazi, kombinin kapağını kaldırınca komponentler aynıdır

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

teşekkürler, dediğiniz modelleri inceliyorum

Hocam tekrar selam. Ben petek büyütme işlemi yaptım. 120 cmlik peteği 180 ile değiştirdim. Çıkan 120 lik peteğide 80cm lik odadaki peteğin yerine koydum. Lakin peteğin yarısı soğuk. Hatta 120 lik peteğin 60 cm yüksekliğinin 15cmlik kısmı anca ısınıyor. Kombiye en uzaklar burası. Tüm petekleri kapattım bu 2 peteği açtım sadece. Kombiyi 60 a aldım ancak 15-20 dk sonra alt kısımları ısınmaya başladı. Yine Bu ısınmada %100 ısınma olmadı. Bağlantı şeklini değiştireceğim ne yaptıysam düzelmedi. Vanaları petekten ayırdım baktım su geliyor. Ne yaptıysam olmadı. Alt alt bağlantıyı son çare Çapraza çevireceğim. Hatta mobil sisteme yaptığım pprc eki söküp tekrar pex bağlantı ek yapacağım. Köşe dönüşler suyun debisini mi kesiyor anlamadım gitti. Çok eski mesajlarınızda uzak odalar ve büyük petekler alt alt bağlantıda verimsiz çalıştığına dair mesajlarınız var. Sizde ne yapmam gerekiyor.

orjinal hali.

büyütme sonrası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhand28 -- 27 Aralık 2021; 1:21:59 >

• Dilocrom kullanıcısına yanıt

Bölgenizde voltaj düşüyor mu?

Delta marka regülatör aldım ben, bulunduğunuz ilde kombi parçası satan yerlere sorun daha uyguna bulursunuz.

• ayhand28 kullanıcısına yanıt

alt-alt bağlantıda verimsizlikten kastım peteğe giren suyun bir kısmı daha petekte dolaşamadan çıkış vanasından çıkıp gidiyor ama ne gariptir ki peteklerde en iyi bağlantı alt-alt'tır petekler daha iyi ısınır

mobil sistemde zaten borular dirseksiz bir şekilde yay çizerek peteğe kadar geliyor sizin pprc ile yaptığınız 1 adet dirsek ile su kesilmez, bu yöntemi defalarca kez farklı evlerde denedim işe yaradı

24kW bir kombinin besleyeceği petek metrajı 11-12mt acaba bundan fazla mı metrajınız var

toplam petek metrajı kaç mt oldu? kombi marka model nedir? alt-alt bağlantı deneyin belki sorun çözülecektir

edit: pex borularınız oksijen bariyersiz ise yapay çamurdan dolayı tıkanmış olabilir veya kombi altı filtreler kirli tıkanmış ta olabilir

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 01Mrt kullanıcısına yanıt
    Voltajlarda sıkııntı yok lakin kesintiler oluyor. Aşağıdaki ürünü aldım. Sigorta panosunda kaçak akım rolesinden sonra bağlantısını yaptıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dilocrom -- 27 Aralık 2021; 10:21:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • konuda arattım ama bilgi çıkmadı vaillant nitro kullanna yada ürün hakkında yorumu olan var mı?

Hocam Arçelik dgk 20 kombi var. Toplam 7-7.5 metre petek var. Söktüğüm 120 lik petek çok sağlıklı çalışıyordu. 180 lik verimsiz oldu. Yeni bina hocam 2 yıllık. Filtreyi söküp baktım temiz idi. Tesisatta bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

tesisatta sorun olmayabilir kombiniz 20kW

20kw kombi 7 metre peteği beslemez mi? Sadece 2 metre peteği aktif ettiğimde de aynı sorun var. Bence kombiyle alakalı değil.

sorun ikisinde de olabilir veya birinde olabilir gözden kaçırdığınız bir husus olabilir

petek eklemede yeni petek ısınır. tesisatınız mobil sistem,sirkülasyonu en iyi kalorifer sistemlerden biridir

bu işlerden anlayan biri tarafından yerinde keşif şart

• 
Sayfa: önceki 11031104110511061107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.