Şimdi Ara

kombi ustaları bir el atsın lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • baymak luna modeli bir kombimiz var. petekleri ısıtmakta bir problem yok. yalnız musluğu açınca en kısık ayarda bile olsa kombi çok fazla alevle yanıp hemen sönüyor, sonra tekrar yanıp sönüyor. 15 saniye içinde 3-4 sefer ateşliyor.böyle peşpeşe ateşlemek suretiyle yanıp sönüp devam ediyor. musluk açıkken peteklere su kaçırma problemi de yok. sizce problem nerededir?

    not:1 yıl önce sıcak su ayar düğmesinin karta girdiği parçanın lehimi kopmuştu sıcak su alamıyorduk. onu lehimlemiştim düzelmişti. tekrar orada bir problem var mı diye baktım ama kopmamış.



  • cihaz hararete geçiyor ya ntc arızalı yada tandem 847 gaz valfinden min max ayarı yapılacak
  • bu söylediklerinizin aşağı yukarı masrafı ne olur? kombi 10 yılı geçtiği için belki de komple değiştiririz diye düşünüyoruz.
  • ntc sensöründen kabloyu çektim hiç ateşleme yapmadı. sensörü ölçtüğümde 5,6 K civarında direnç gösteriyordu. kombi çalışırken ölçtüğümde ise eksi veya artı büyük rakamlara fırlıyor saçmalıyordu. kobiyi kapatıp tekrar ölçtüğümde 13-15K gösteriyor ve yavaş yavaş düşüyor.sensörü değiştirmeyi düşünüyorum ama kaloriferde hiç sorun olmaması kafamı karıştırıyor. bu arada ayar düğmelerini de kontrol ettim, hem kalorifer hem musluk sıcaklık ayar düğmesi aynı seviyedeyken aynı dirençleri gösteriyor.
  • en fazla tutsa 150 tl ist içi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kombiustası -- 26 Aralık 2011; 11:27:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.