Şimdi Ara

Kombi seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kombim Baymak luna 240 fi dairemi aldığımda vardı 3 senedir kullanıyorum. geçen sene 190 tl masraf yaptım. şu anda 50 deece ışığı yanıp sönüyor. Forum sitelerinde okuduğum kadarı ile hava kanallarının bağlı olduğu cihazdan ya da fan motorundan olacağı yazıyor. belli olduki fan motoru gitti ve servis 350 tl + 70 tl servis bedeli istiyor dışarda ise 85 tl. bu kombiye artık masraf yapmak istemiyorum. benden önceki ev sahibi 8 yıl kullanmış demem o ki kombi artık misyonunu tamamladı. Yeni kombi alacağım evim 140 metrekare 24.000 lik bir kombi daha makul olacakır sanırım. değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• blue_fair B kullanıcısına yanıt
    Önceki seneler mevcut kombi ile 55°C ve altındaki kazan sıcaklıklarla ısınabildiyseniz 24kW kombi yeterlidir. Baymak servisinden memnun kaldıysanız Baymak Falke Condense alabilirsiniz. Diğer tavsiye ettiğimiz F/P ürünleri sıralamak gerekiyorsa:

Demirdöküm Nitromix
    ECA Confeo Premix (biraz uğultulu çalışıyor)
    Bosch CC + FR10 oda termostatı
    Airfel Digifel Premix
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Önceki seneler mevcut kombi ile 55°C ve altındaki kazan sıcaklıklarla ısınabildiyseniz 24kW kombi yeterlidir. Baymak servisinden memnun kaldıysanız Baymak Falke Condense alabilirsiniz. Diğer tavsiye ettiğimiz F/P ürünleri sıralamak gerekiyorsa:

Demirdöküm Nitromix
    ECA Confeo Premix (biraz uğultulu çalışıyor)
    Bosch CC + FR10 oda termostatı
    Airfel Digifel Premix
    waillant eco tec 286 modelini düşünüyorum.
  • Aynı dert benim başıma da geldi. Eşansör ( kazan ) delinmiş, kombinin altından su damlıyor. Yenisini alıyım dedim ama yok proje yapılacak, camlar kesilecek, ocağın borusu değişecek, dirsek değişecek. Kafadan 500 civarında ek masraf çıkıyor. Proje olmazsa kombinin garantisi olmuyor. 1-2 sene içinde taşınacak olmasam sorun değil derdim ama artık risk alıp projesiz yani garantisiz bir kombi alıp Allah kerim diyeceğim. Hermatik kombi yerine yine hermatik kombi takılacak ama yinede proje istiyorlar. Yer ankara. 2 sene sorun çıkartmayacak kombi tavsiyesine bende açığım.
  • uppermost U kullanıcısına yanıt
    Aynı türde kombi olacaksa ve yeri değişmeyecekse kesinlikle proje gerekmiyor, kombi değişim formu vermeniz gerekebilir onunda ücreti oldukça cüzi bir rakam.
  • Başkent dogalgaz proje istiyor deniliyor. Onu geçtim, kombinin bulunduğu odada ki cam ve balkonda cam olduğu için onunda kesilmesini istiyor. Ocak borusu, dirsek falan değişimi de gerekiyormuş. Ankara da 6-7 firmayla konuştum hepsi ezberlemiş gibi saymaya başlıyorlar. Proje 400 TL. Ek masraflar ve montaj 200-300 TL. Eski kombiyi de 50-100 TL alıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uppermost

Başkent dogalgaz proje istiyor deniliyor. Onu geçtim, kombinin bulunduğu odada ki cam ve balkonda cam olduğu için onunda kesilmesini istiyor. Ocak borusu, dirsek falan değişimi de gerekiyormuş. Ankara da 6-7 firmayla konuştum hepsi ezberlemiş gibi saymaya başlıyorlar. Proje 400 TL. Ek masraflar ve montaj 200-300 TL. Eski kombiyi de 50-100 TL alıyorlar.
    hermetikten tam yoğuşmalıya geçince mi proje parası ödüyoruz. açıklık getirir misiniz? benden de proje ücreti istiyorlar.
  • quote:

Aynı türde kombi olacaksa ve yeri değişmeyecekse kesinlikle proje gerekmiyor, kombi değişim formu vermeniz gerekebilir onunda ücreti oldukça cüzi bir rakam.

Benim evimde demirdökün tayros marka bir kombi var. KAzanı arıza yapmış . Tabi ki demirdöküm servisini çağırdım... 450tl fiyat çıkardılar. sanırım yeni kombi alacağım . kombi 1600tl dedi nitron diye birşeymiş. 400tl proje . boru tesisat felan. Anlamadığım şu var , ben yeni kombi alsam proje neden değişsinki ? ayrıca benim yeni kombi taktığımdan kimin haberi olucak ? Bir de tesisat değişcekmiş eski tesisatı kullansın...
  • Kesin bilgiyi Başkent Doğalgaz'dan alın. Kocaeli ve İstanbul da kombi yeri ve türü değişmedikçe proje gerekmiyor. Kocaeli için kesin alınmıyor çünkü bir tanıdığımızın Bosch konvansiyonel kombisini Buderus yoğuşmalı ile değiştirdik ve sadece 40-50 TL gibi kombi değişim ücreti ödedi İzgaz firmasına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 25 Ekim 2014; 0:22:48 >
  • blue_fair B kullanıcısına yanıt
    Bacalı'dan hermetik kombiye geçişte proje parası ödeniyor. Hermetikten hermetiğe geçişte Kocaeli'de kesinlikle proje gerekmiyor aynı şekilde İstanbul'da da gerekmiyor diye belirten arkadaşlarımız var.
  • quote:

Kesin bilgiyi Başkent Doğalgaz'dan alın. Kocaeli ve İstanbul da kombi yeri ve türü değişmedikçe proje gerekmiyor. Kocaeli için kesin alınmıyor çünkü bir tanıdığımızın Bosch konvansiyonel kombisini Buderus yoğuşmalı ile değiştirdik ve sadece 40-50 TL gibi kombi değişim ücreti ödedi İzgaz firmasına.

anlıyorum. yeri değişmiycek. hermetik zaten. yine hermetik alıcam.
  • Yer degismesede
    , hermatik yerine hermatikde alsan. Ankarada proje sarti var. Arti camda havalandirma deligi, cart curt sartlari var. Proje olmazsa garanti olmuyor.
  • Nitron kombiye cok demis. Montaj ve alt takim dahil 1500 fiyat aldim. Eca confo plus 1450 tl. Bosuna ruzgarliya gitme, adamlar nakit parada indirim yapmiyor. Proje istiyorsan 400 arti diger masraflar. Fiyat aldigim yeri istiyorsan pm atabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uppermost

Nitron kombiye cok demis. Montaj ve alt takim dahil 1500 fiyat aldim. Eca confo plus 1450 tl. Bosuna ruzgarliya gitme, adamlar nakit parada indirim yapmiyor. Proje istiyorsan 400 arti diger masraflar. Fiyat aldigim yeri istiyorsan pm atabilirsin.
    Arkadaşlar Altus AL 24 KH Plus 24 Hermetik Kombi için ne dersiniz? 3 yıl arçelik garantili.900 tl civarında max.100 m2 dairede iş görürmü?Acil yorumlarınıza ihtiyacım var. Birde kombilerde servisleri ücretsiz montaj hizmeti veriyorlar mı?
  • cumhur45 kullanıcısına yanıt
    Modulasyon aralığı dar, genleşme tankı küçük donanımsız bir cihaz. Onun yerine Ferroli Domiproject tercih edebilirsiniz. Servis montaj yapmaz, montajı kombiyi aldığınız yer veya başka tesisatçı yapar.
  • quote:

Modulasyon aralığı dar, genleşme tankı küçük donanımsız bir cihaz. Onun yerine Ferroli Domiproject tercih edebilirsiniz. Servis montaj yapmaz, montajı kombiyi aldığınız yer veya başka tesisatçı yapar.

Şimdi biraz fiyat araştırıp döndüm, birde protherm lynx baktım. fiyatı uygun gibi.Bu kombi nasıldır acaba? Vailant ın 2.kalite ürünüymüş.

Birde bu modülasyon aralığının özelliği nedir acaba? yani çok olmasıyla dar olması arasındaki avantaj ve dezavantajlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CUMHUR45 -- 7 Kasım 2014; 16:33:12 >
    Protherm Lynx akrabamda var, sebebini sormadım ama memnun değil.

Modulasyonu dar olan cihazlarda ihtiyacınız dışında yanma gerçekleşmesi yanı sıra özellikle yaz aylarında sıcak suda dalgalanmalar oluyor.
  • quote:

Protherm Lynx akrabamda var, sebebini sormadım ama memnun değil.

Modulasyonu dar olan cihazlarda ihtiyacınız dışında yanma gerçekleşmesi yanı sıra özellikle yaz aylarında sıcak suda dalgalanmalar oluyor.

Teşekkürler zebza. kafam iyice karıştı :) birde ferroli var domiproject, kimi iyi diyor f/p olarak kimi kötü diyer anlamadım :(
    Domiproject'i alın alt çaprazımdaki komşum 3 yıldır kullanıyor ve cihazdan gayet memnun.
    Altus AL 24 KH Plus 24 kombisini baymak arçelik/beko/altus için üretiyor
    baymak eco5 ile aynı özelliklerdedir,malzeme kalitesi aynı fiyat dilimindeki cihazlara göre iyidir ama minimum ısıl gücü yüksek modülasyon aralığı dar mütevazi özelliklerde bir cihazdır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.