Şimdi Ara

Kombi kirli su akıtıyor yardım edebilecek olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
10.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle sa kombi ariston marka kombimiz var sol tarafta ki bir yerden su akıtıyor kirli su akıyor baya su bastım kendine gelir diye kombini su göstergesi 5 e kadar ilerledi sonra aniden kirli su akıtmaya başladı kapattım şuanda ne yapmak lazım tamir olunacak bir durum var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kombi Kirli Su Akıtıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Kombinizin sıcak suyundan kirli su akması, endişe verici ve sinir bozucu bir sorundur. Bu sorun, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir ve en kısa sürede çözülmesi gerekir.

Kombi Sıcak Su Kirli Akıyor Nedenleri:

• Paslı Borular: Borulardaki pas ve korozyon, sıcak suyun kirli akmasına neden olabilir.
    • Tortu Birikintileri: Kombi içindeki tortu birikintileri, sıcak suyu ısıtırken karışabilir ve kirletebilir.
    • Hava Cepleri: Kombi sistemindeki hava cepleri, suyun düzgün bir şekilde dolaşmasını engelleyebilir ve bu da kirliliğe yol açabilir.
    • Kötü Su Kalitesi: Giriş suyunun kalitesi, kombinin performansını etkileyebilir. Sert su veya yüksek mineral içeriğine sahip su, kirliliğe katkıda bulunabilir.
    • Teknik Sorunlar: Kombinin kendisindeki teknik sorunlar, örneğin arızalı bir ısı eşanjörü veya kontrolör, kirli su akmasına neden olabilir.

• Boruları Kontrol Edin: Borularda pas veya korozyon olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse, boruları değiştirin veya onarın.
    • Kombiyi Temizleyin: Kombiyi düzenli olarak temizleyerek tortu birikintilerini önleyin. Bir tesisatçınızdan profesyonel temizlik hizmeti almayı düşünebilirsiniz.
    • Hava Ceplerini Giderin: Hava ceplerini gidermek için kombiyi havalandırın. Bu, kombinizin kullanım kılavuzunda açıklanan adımları izleyerek yapılabilir.
    • Su Kalitesini İyileştirin: Giriş suyunun kalitesini iyileştirmek için bir su arıtma sistemi kullanın.
    • Profesyonel Yardım Alın: Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, kalifiye bir tesisatçı çağırın. Teknik sorunları teşhis edebilir ve onarabilirler.

Önemli Not: Kombi kirli su akıtıyorsa, sağlığınız için risk oluşturabileceğinden, sıcak suyu kullanmayı bırakın. Sorun çözülene kadar soğuk su kullanın veya alternatif ısıtma yöntemleri bulun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • emniyet ventili 3 barı geçtikten sonra kombiyi ve tesisatı yüksek basınçtan korumak için fazla suyu boşaltır(ariston sol orta taraf) bir kere açıldıktan sonra ventil değişmedikçe damlaması kesilmez.
  • Ne dediğinizi tam olarak anlamadım? Kombinin bir sldu u yoktu ama çamurlu su akıtıyor şuan kendi kendine 1 kere 2 ye kadar getirdim su basıncını ama ibre birden 5 e kadar fırladı ve su akmaya başladı aniden 0 a kadar düştü tekrar şuan kapalı kombi bir şey olur diye açmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linkoln2732 L kullanıcısına yanıt
    Bastığın suyun barı 3 ü geçmemesi lazım. İdeal bar basıncı 1.5 tir. Eğer kombiye su verdiğin zaman ibre hemen yükseliyorsa genleşme tankı havası tamamen bitmiştir. O akan kirli su ise tesisatın kirli olmasından kaynaklanır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.