Şimdi Ara

KOMBİ DOLABI YALITIMI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
4
Favori
32.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Elinize saglık. Buna benzer şekilde bende yalıtım yaptım. Merak ettiğim ve sormak istediğim ise; tamamen kapatmak nederece doğru. Havalandırma ne büyüklükte ve nereye yapmalıyım. Ben tamamen kapattım. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aggalor

    Elinize saglık. Buna benzer şekilde bende yalıtım yaptım. Merak ettiğim ve sormak istediğim ise; tamamen kapatmak nederece doğru. Havalandırma ne büyüklükte ve nereye yapmalıyım. Ben tamamen kapattım. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler

    Tamamen kapatmayın, yanma için gerekli oksijeni alamaz. Verimli bir yanma olayı gerçekleşmez. Gaz sizintisinda gaz alta çöker. En azından alttan havalandırma açın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de bu şekilde yaptim lakin oksijen yorumunuzdan oturu acaba cok mu kapattim diye dusunuyorum. Ustalarin yorumu ne olur bu konuda? Hava almasi icin biraz keseyim mi alttan straforu ?

     KOMBİ DOLABI YALITIMI



     KOMBİ DOLABI YALITIMI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nargiletör -- 27 Haziran 2017; 16:55:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizde memleketten ev aldık kocaman mutfak var ama kombi balkona konuşlandırılmış yalıtımlı bir dolap yapıpmı için babam marangozdan fiyat almış adam 800 tl fiyat çıkarmış... ya hiç dayak yememiş yada stanbuldan geldi diye keriz avi yapacaktı sanırım istanbuldan demonte bir dolap yaptırıp straforla yalıtım yapma fikri güzel görünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım nokta, kombi ne kadar oksijen alırsa o kadar verimli yanmaz mı? Yeni doğmuş bebek gibi kundaklamışsınız kombileri, eeee nereden hava alacakta yanacak bu kombi? Sizin yaptıgınız araçlardaki zengin karışım gibi bence, gaz fazla hava az. Herşeyi geçtim olası bir gaz kaçağında büyük sıkıntı yaratır. Ufakta olsa iki menfez açın ki hafif bir sirkülasyon olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BreakBeaT

    Benim anlamadığım nokta, kombi ne kadar oksijen alırsa o kadar verimli yanmaz mı? Yeni doğmuş bebek gibi kundaklamışsınız kombileri, eeee nereden hava alacakta yanacak bu kombi? Sizin yaptıgınız araçlardaki zengin karışım gibi bence, gaz fazla hava az. Herşeyi geçtim olası bir gaz kaçağında büyük sıkıntı yaratır. Ufakta olsa iki menfez açın ki hafif bir sirkülasyon olsun.

    Kombilerin bacasını inceleyin hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen hatalı kombi dolabının içine ısı yalıtı yapmak dolap başlı başına yeterli,hiçbir tasarruf sağladığıda yok tamamen iehir efsanesi.Hava sirkilasyonlurunu tamaen kapatmış hepsi baca hariç,gaz kaçağına davetiye çıkarmışınız.

    Bu dolabın içine yaptıklarınız yalıtım peteklerinizden alcağınız verimide kısıtlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Kombi dolabina yalitimi bende yaptim, faydasi bence var..sehir efsanesi felanda degil, yalitimi nicin yaparsiniz..? Isi kaybini sifirlamak icin degil, hic bir yalitim sistemi gerek dondurma gerek sicak tutmada asla sifirlayamaz..sadece farki oteler..

    Yani kombi dolabi ciplak vaziyette iken kombi kapandiginda 5 dakikada dis ortam sicakligina ulasiyorsa, yalitim yapilan dolapta da 10 dakikda dis ortam sicakligina ulasiyorsa, o yalitim ise yariyor demektir...ha sen ayda 300.lira fatura oduyorsundur kombiye yalitim yaptim 200 lira gelsin dersen o is olmaz, minimal tasarruf ancak saglatir..300 tl geliyorsa 295 tl gelir mesela..

    Ben oda termostadi kullaniyorum, yeri geliyor kombi 1 saat devreye girmiyor ve ben balkonda kombi dolabini gidip actigimda ilik bir hava yuzume vuruyor..demekki eser miktarda fayda sagliyor, dolabin icindeki isi bir sekilde ise yariyor..

    Oksijen alma konusunda ise, kombiler hermetik kombidir temiz havayi bacadan alir..dolabin icinden hava almaz..cok eski bacali kombi kullaniyorsaniz evet dolabin acik kalmasi hatta dolabin hava alma delikleri olmasi lazim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Yani diyorsun ki 5₺ kâr etmek için 50₺'lik masraf yaptım uğraştım,bu bile ne kadar boş iş olduğunu gösteriyor dolap yalıtımının. Biri ortaya sallamaış zamanında kombi dolap ısı yalıtımı dir dünyada örneği yok millet inanmış buna hırdavatçıyı zengin etmişler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    50mi 50.kurus demek istiyosun heralde..ettigim masraf 5 lirayi gecmez hocam..ki 5 lira 5 lira tasarruf saglanir bu isler boyledir..toplamda 10 yil o sistemin orda kaldigini dusunursen ve ayda 5 lira tasarruf saglarsa 5 ay yaksan 25 lira yapar, 10 yil olsa eder 250.lira..hayirli isler..250.m3 dogayi daha az kirlettin.. misal diye ornek 5 lira verdim, gercek tasarruf miktari test ederek anlasilir...korunakli ev, korunakli tesisat,korunakli kombi herzaman daha iyidir..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MisafirYolcu

    quote:

    Orijinalden alıntı: musto44

    Bende kendimce bir şeyler yapmaya çalıştım. En zor olan kısmı, kombiyi tek başıma söküp takmak oldu :)











    Aynı kombiyi kullanıyorum. Resimleri olan sayfa için:https://forum.donanimhaber.com/kombi-ve-tesisat-oneri-sayfasi-ana-konu--63447066-409#124901853

    Mutfakla oturma odası yanyana ve kombinin bağlı olduğu duvarın arkası oturma odası.. Müthiş bir ses yapıyor. Sizin kombi balkonda olduğu için sanırım daha çok ısı yalıtımı için strafor kullandınız. Acaba ses yalıtımı içinde işe yarar mı ve maliyet ne kadar olmuştu?

    Alıntıları Göster

    biraz eski konu ama ben de ses konusunda bir faydası var mı merak ediyorum.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.