Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (573. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.251
Cevap
313
Favori
1.446.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 571572573574575
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ustam selamlar..
    Benim kiracı olduğum evde protehrm leopard marka kombi var son 2 haftadır su ilk bir dakika sonra sürekli soğuyup ısınmaya başladı.Sorun ne kaynaklıdır?Evsahibi kombi senin sorumluluğunda ben karışmam diyor.Taşınalı 2 sene oldu taşındığım da da bozuktu.Tuşları zorlayınca basıyordu.10 senelik muhtemelen kombi..Herhangibir arıza ışığı veya kodu yazmıyor yanmıyor.Herşey normal gözüküyor.Sadece Su bir soğuyor bir ısınıyor.Peteklerde ısınmada sorun yok
  • skayacik S kullanıcısına yanıt
    ev sahibin uyanıkmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    ev sahibin uyanıkmış

    Emlakçının söylediğine göre 50 küsür evi fabrikası olan biri 10 yıllık kombiyi bana kitlemeye çalışıyor.Ev de küflü fare yuvası beşpara etmez 60 m2 daire.Sırf kayınvalide ye yakın diye başka yer bulamadık bunun kucağına düşmüşüz.Benim kendi evim var kiracımın bir dediğini iki etmedim bugüne kadar.Aynı şekilde annemin kiracısı ile de ben ilgileniyorum herşeyiyle..Benim karşılaştığım duruma bak Allah sorsun ne diyeyim..Senle muhatap olmuyor yancısı var o da ileri geri konuşan bir tip işte..
  • erturkcan2 E kullanıcısına yanıt
    fanın çıkışına takılıyor yön fark etmez
  • skayacik S kullanıcısına yanıt
    bakılması lazım 3 yollu vana kaçırıyormu modulasyon vs
  • skayacik S kullanıcısına yanıt
    Eğer kontratta evin kombi ile kiraya verildiği belirtiliyorsa ev sahibi her türlü tamir, bakım ve gerekirse değiştirme masrafından sorumlu.
  • Arkadaşlar kedilerle başım dertte. Kombi dışarıda bi dolapta duruyor ama arkası falan açık kediler de girmiş bi şekilde ve kablosuz oda termostatının kombiye bağlanılan yerinde yer alan son hali bu.

    Bunu yapmak kolay mıdır, yerine takmak? Nasıl takarım?

    Yardımcı olur musunuz lutfen.

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuykil -- 14 Şubat 2018; 22:55:29 >
  • Tuykil T kullanıcısına yanıt
    çıkan yere tak elektrik yok bu sökette
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    çıkan yere tak elektrik yok bu sökette

    Bu soketin bi işlevi yoksa hiç takmaya falan uğraşmasam olur mu o zaman? Her gün çıkıyor çünkü. Böylece kalsa, takılı olmadan bi sorun olur mu?
  • Merhaba,

    Bosch Cerastar Hermetik kombim "1" ayarda ateşlemeye geçmiyor. "2" veya daha üst kademelerde çalışıyor. Bu yüzden ev ya çok sıcak oluyor ya da hiç ısınmıyor.

    1 ayarda ateşleme için ses geliyor ama ateşlemeye geçmeden duruyor. Kademe değiştirilmezse bu sürekli tekrar edip duruyor. Sorun nasıl çözülebilir?
  • Protherm Lynx 24 kombim var. Kombi sorunsuzdu. Ancak bir iki gündür sıcak su açılınca çok garip bi ses çıkarıyo, alçaktan yükselen ve sanki az daha çalışsa ya birşey patlayacak, yada kırılacak gibi. Bende kombiyi söktüm. İçindeki yanma odasını muhafaza eden metal kapağıda söktüm. Kombi bu halde gayet maksimum petek ısısında da, şarıl şarıl akan sıcak suda da sessiz çalıştı.yanma odasının muhafaza kapağını taktım. Bu defa gürül gürül değilde daha belli belirsiz ses çıkarmaya başladı. Bacası mı çıktı, hava mı alamıyor, içinde su mu birikti diye baksamda anormal birşey göremedim. Dış bacayı kontrol ettiğimde ekleyebildiysem resmi, baca yamulmuş. Balkondan geçen yağmur oluğunu söken usta, bacayı sökme işlemi sırasında yamultmuş yani. Ama, çatlak falan yok. Bunuda fark edince herhalde dedim cihaz bacadan hava çekemez oldu, sökünce rahat çalıştı ama tekrar takınca aynı garip sesleri çıkarmaya başladı. Herhalde dedim baca içinde çatlak oluştu, giden atık gazla, gelen temiz hava karışıp yanma odasına gidiyorda, üfleme yapar gibi pır pır pır ses çıkarıyor. Tabi yüksek çalışma seviyesinde bu seste artıyor. Hava Pompası bozulmuşta, hava çekemiyor gibide olabilir. Hava pompası var mı bilmiyorum.



    Yarın servis gelip bakacak, sonucunu tekrar yazarım. Benzer şikayeti olan varsa fikir edinir.



    Söz konusu ses asla metalin metale çarpması gibi tıkırdama, yada yanarken çıkan harıldama sesi ya da pompaların çalışırken çıkardığı sesler değil. Bunsadece yanma işlemi başladığında artan kalın kütürdemeye benzer üfürme sesi gibi. Sanki parça sıkışmışta, çıksa kombi rahatlayacak tarzı.



    Enteresan..





     KOMBİ ARIZALARI BURAYA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a_yavuzy_ A kullanıcısına yanıt
    panel algılayıcısı arızalı kartın tamir edilewcek
  • excellenthuman E kullanıcısına yanıt
    cihazda yanma sırasında gaz ile oksijen sağlıklı karışamıyor bacada veya fanda sorun var
  • Tuykil T kullanıcısına yanıt
    kombi çalışmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banyo sıcak suyunda sıcaklık dalgalanması ve yaz konumunda sıcak su gelmeme sorunu vardı. Bir de kombi sesli çalışıyordu. Akış sensörünü söküp temizledim, dalgalanma azaldı. Sonrasında kombi bozuldu ve 60 lambası yanıp sönmeye başladı. Kart arızası teşhisi kondu ve tamir edildi. Kart gelene kadar ben de kombi fanını söküp, güzelce temizledim. Şu an tüm sorunlar çözüldü. Kombi sessiz çalışıyor ve sıcak su sabit geliyor.
  • arkadaşlar demirdöküm tayros kombimizde sıcaksuyu açtığımda su ısınarak geliyor sonra suyun akışı yavaşlayıp aşırı sıcak su veriyor,soğuyor.
    sıcak su sürekli ısınıp soğuyor. numum sebebi ne olabilir?
    kendim elektrikciyim elimden değişim işleri gelir. su akış sensörü dediler ntc dediler . yorumunuzu bekliyorm.
  • digicemba D kullanıcısına yanıt
    cihaza min max gaz ayarı yapılacak servislik
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    sıcak su dalgalanması ondan dolayı mı? ama ntc ve akış sensörü değişmedi?
  • Arkadaşlar çok acil çözüme ulaştırmam bir problemim var.
    Kombim bosch condense 2000
    bugün peterlerden hava almaya başladığımda petekten çamur gibi su çıktıgını farkettim
    gaza geldik tesisattaki suyu komple boşlattım basınç ayarladığımız vanayıda açıp basıncı yükseltip yükseltip 3-5 defa boşalttım felaket pislik çıktı iyi bir şey yaptım diyordum kendi kendime

    Fakat tesisata su verdiğimde basıncın durup dururken yükseltiğini farkettim 1.5 olarak ayarlamıştım sonradan baktıgımda 3,5 olmuştu suyu kombinin tahliyesinden tahliye ettikçe basınç yükseldi sonra kombinin soğuk su giriş vanasını kapattığımda basınç sabitlendi mecbur böyle bıraktım evde bebek var ama şimdide evde sıcak su yok ne yapmam lazım bazısı pompayla hava basılıyor felan demiş ama o işlem nasıl yapılıyor nereden yapılıyor ne kadar hava basılmalı bilmiyorum.
    yardımlarınızı bekliyorum
    edit: arkadaşlar kombi kapalıyken de soğuk su girişini açtığımda basınç yine yükseliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _OkNisT_ -- 18 Şubat 2018; 0:8:23 >




  • _OkNisT_ kullanıcısına yanıt
    doldurma vanasını sık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 571572573574575
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.