Şimdi Ara

Kolonoskopi ve Kolon Kanseri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Divertikülit, chrone böyle kelimeler tek başına anlamsız, baksan araştırsan ne fark edecek ki? Böyle tıp lügatı parçalanmış yorumlarla şifa bulacağını mı sanıyorsun? Hastaneye gidiyorsan zaten şifa bulamazsın. İlaç yazılırsa ve o ilaçları kullanırsan şu anki sağlığından da olursun cunku ilaçların hepsi ileri derecede kimyasal ve vücuda yabancı şeyler. Kolon dediğin bağırsağın İngiizcesi; bunu hastanede öğrendiysen bu bişey ifade etmez sadece hastanelerin İngilizce lügat parçalanan bi yer olduğunu gösterir. ekmek sadece bağırsak değil tüm vücuda zararlı birşey, gluten maddesini duymuş olmalısın, ekmeğe hamur esnekliğini veren birleşik protein. Ancak ekmekte bir de amilopektin (ing.Amylopectin) molekülü var ki o da glute gibi çeşitli zararlar veriyor ve son olarak ekmekte yağ yok ancak yüksek karbohidrat var o yüzden karaciğer dengeyi sağlamak için aşırı miktarda trigliserit üretiyor, bu da vücudu yorarak bir dizi başka rahatsızlıklara davetiye çıkarıyor. O yüzden ekmeği sıfırlamasan da azalt. Ekmek yerine pilav düşünülebilir, ancak onu da cok fazla yememelisin. et balık yumurta örneğin bunlar temel besinler olmalı. Kahvaltıda peynir tereyağ yumurta zeytin ve yeşilik. k.fasulye, nohut bunlardan uzak dur. süt, özellikle marketlerdeki ambalajlı sütlerden hiç içme bağırsağa özel zarar veriyor içeceksen 1-2 ayda bir köy sütü alıp iç. mide ve bağırsak rahatsızlanınca nane , maydanoz, dereotu gibi yeşil yapraklı sebzelerden salata yap. yemek olarak ta karalahana (ing. Kale) yap. Karalahana yemeği sulu olduğu için yanında ekmek güzel gider fakat ekmek yerine yumurta ve pilav da güzel gider ve ekmeğin yol açtığı belalar olmaz. İçtiğin su alkali olmalı. En iyi su magnezyum bikarbonat suyudur, internette yapımı gösteriliyor örneğin şu videoda anlatıo, magnezyum bikarbonat suyu nedir yaa bana ne faydası olabilir diye düşünecek olursan anlatan adamın vücuda bir bak sonra tekrar görüşelim :| Yukarda bir arkadaş sigara içiyorum demiş. Sigara içiyorsan birşey anlatmamıza, sağlıktan bahsetmemize gerek yok. Türkiye'de son 5-6 yılda tüketimi en cok artan iki şeyden birisi ekmek diğeri sigara. Ekmek yemeden nasıl doyulur, şu anda onu çözmelisin. Sigara içeceğin yerde sabahları filtre kahve iç, akşamları da çay iç. Alternatif bul. Markus Rothkranz adında Alman kökenli bir Amerikalı adam şu anda 56 yaşında fakat 23 yaşında spor salonlarına gidenler kadar düzgün bir vücudu var, İngilizcen varsa onun Heal Yourself 101 kitabına göz at,
    duckduckgo.com
    markus rothkranz 101 at DuckDuckGo
    https://duckduckgo.com/?q=markus+rothkranz+101
    aramasında kitap ebook olarak çıkıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim de benzer olaylar olmuştu yani gaitada kan çıkması gibi.Sonra doktora gittik baktı falan kolonoskopi ile endoskopi istedi,Ardından ikisini de yaptırdık bir şey çıkmadı.Yani bu tür şikayetlerle giden insanlara hep benzer ihtimalleri söylüyorlar damar çatlaması,kanser,hemeroid vs. Ama çoğunun sonunda herhangi bir hastalık çıkmıyor.Kafana takma derim çok yüksek ihtimalle bir şey çıkmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah sifa versin hocam, umarim bir seyinis yoktur

• Büyük ihtimal ostomi yaparlar.

• Herkese çok çok teşekkür ederim değerli zamanlarını ayırıp yardımcı oldukları için.. endoskopi ve kolonoskopi oldum çok şükür kanser değilmişim. Miğdeden polip alındı yarın sonucuna bakıcaz inş. Bunun yanında gastrit, hemoroid bir de ince bağırsaklarda yara varmış. doktorum ilaçları verdi tedaviye başladım ve beslenmeme artık çok dikkat ediyorum, bu konuyu yeni açıp bakanlara için de kısa sürede edinebildiğim acizhane fikrim şudur, İyi beslenme konusunda hassas olmalıyız lifli gıdaları ve su tüketimini ciddi şekilde arttırmalıyız ve tabi sigaradan, alkolden uzak durmalıyız ☺️ Herkese sağlıklı mutlu hayat dilerim 😊

• Hortlatacagim ama 40 yasindayim benimde ani baslayan sol alt abdominal agrisi oldu. Kanda Crp 10 cikti ve cekilen bt de sigmoid ve inen kolonda kalinlasma ve epiploik apandisit enfeksiyonu teshisi koyularak antibiyotik verildi. 10 gun sonunda crp dustu ama agrim sol kalca kemigi bolgesine yayilarak devam ediyor. Dr kolonoskopi yapacak ama 1 aydan once yapmayalim enfeksiyon var dedi. Arada gaitada gizli kan baktirdim negatif cikti. Acikcasi kolondaki kalinlasma beni direk kolon kanseri olarak korkutuyor

• social kullanıcısına yanıt
    bt, gaita ve epiploik nedir?
  • Konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun internetten araştırmayın kafayı yersiniz. Bende kendime ne teşhisler koyuyorum okuya okuya. Sonra bir bakıyorsun bir şey çıkmıyor.
    Ancak hemoroid olabilirsiniz çok korkulacak bir şey değil beslenmeye dikkat ettikten sonra.
    Uzun bir süre kanlı dışkı yaptım. Hemoroid belirtileri mevcut ama 1 yılı aşkın süredir sesi çıkmıyor çok şükür hareketli yaşam tarzı ve beslenmemdeki katı sıvı olayını dengelememle beraber düzeldi.

Hareketli yaşam gerçekten önemli vücuttaki her şeyi dengeliyor. Tuvalete düzenli çıkmak kadar güzel bir şey. Hareketli yaşam dediğim spor falan yapmıyorum sadece işim gereği genelde ayakta ve ileri geri koşuşturmacayla geçiyor ve yemek saatimde düzenli olunca her şey düzeliyor.
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt
    Bağırsaklarda sorun olması, vücutta genel bir sorun olmasının bir belirtisi. Egzersiz olayında ise günde sadece 30sn ama hemen her gün yapılırsa o bile dolaşım sistemini hareketlendirmek için yeterli. Bu ramazan hamur işi (un corbası, pide, reçel; iftar sofrası) yemeye başladım (oruç yok) ilk 10 gün vücudum 2 defa dumura uğradı, normalde hamur işi cok az yerim, vücut birden hamurla karşılaşınca 2 defa devre dışı kaldı. 2 gün üst üste iftarda un corbası ve hamur işini bıraktım kendine geldi. şimdi azar azar hamur yiyorum sorun yok. bağırsakları canlandırmak için az magnesie calcinee alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.