Şimdi Ara

Köle olmak istemiyorum köleliğe hayır (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
4
Favori
4.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
75 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: oktoberfest

quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MoYk

okuyaydın iyi bi iş bulaydın gardaşşş

biz mühendislere 1900 veriyoruz ankarada, 300 kişinin çalıştığı kurumsal bir firmayız. Az gözünüzü açın, okumakla hiçbirşey olmuyor

Ne yapsınlar peki ? Çok biliyon madem anlat o zaman.

evet çok biliyorum. Bütçesi olan adam ticaret yapacak. Bir çok farklı yolu var bunun tek tek izah edemem. Vizyonu ve cesareti olmayan adam da gidece 35 sene boyunca 3 bine çalışacak. Hadi 5 bine çalışsın. 35 sene sonunda dönüp arkadasına baktığı zaman 1 tane orta sınıf jetta arabası olur, şanslıysa bir tane da orta semtte 3+1 evi olur. Bu bana yeter dersen buyur hayat önünde, çok biliyon ya

Ben çok bildiğimi falan söylemedim onu söyleyen sensin bu bir. İkinci olarak ticaret sandığın kadar kolay bir iş değil riski çok fazla evet ticarete çok başarılı olanlar da var ama dediğim gibi RISKLI, bu riski alıp almayacağı da kişinin kendi kararı.Son olarak her okuyan senin dedigin gibi 30 lu yaşlarda 2000-3000 kazanmıyor. Gerçi Türkiye şartlarında o bile iyi ama demek istediğim özellikle mühendislik için söyluyorum, eğer kendi bölümünde iyi bir üniversiteden mezun olursan, kendini her anlamda geliştirirsen, en az 3 yabancı bilirsen ve en onemlisi yaptığın işten zevk alırsan sadece para için çalışmazsan zaten paran da olur mutlu da olursun. Ama çoğu kişi okumayı herhangi bir üniversiteye kapak atayim gerisine sonra bakarız diye gördüğü için istedikleri hayatı yaşayamıyor. Anlamışsındır umarım.

ben 30 yaşındayım, 4 farklı sektörde çalıştım, 2 üniversite okudum, ana dilim gibi ingilizcem, giriş seviyesinde almancam ve ruscam var. Yaptığım işten zevk alıyorum. O işler öyle yürümüyor kardeş. Büyük ihtimal henüz öğrencisin, iş hayatını da kitaplarda okuduğun kadar tanıyorsun. İşini çok sev, yabancı dil bil, tamam mutlu ve varlıklı bir hayatın olacak.. yanlış..

Sen 4 yabancı dil bil, işine aşık ol, patronun yeğeni gelir sana müdür olur, daha türkçeyi düzgün konuşamaz, sana mobbing yapar. O sevdiğin işten soğutur, iş ararsın, başka iş görüşmelerinde senden vasıfsız ik personelleri seni neden işe almalıyım derler. 2 binliraya iş bulduğun için mutlu olursun..

istisnaları tabiki ayrı tutuyorum, aselsanda tai de vs işe girersin hayatın kurtulur o ayrı. Ben sadece mezunların yüzde 80ini ele alıp genelleme yapıyorum.

Ticaret sandığın kadar kolay bir iş değil diye bana mı diyorsun :) hayatım ticaretle geçti. çok paralar kazandım, kaybettim. pişman da değilim..

Sen okuduğun o bölümden mezun ol, 20 sene sonra bu konuya geri gel, sonra iş yerinin önündeki yeni aldığın orta segment arabana bakıp haklıymış de..

DH Body Builders + DH Fight Club [Boxing]

• quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

sabah 9-9:30 da kalkıyorum
    kahvaltımı yapıyorum üstümü başımı giyip evden çıkmam saat: 10:30 gibi.
    iş yerine saat 10:45-11:00 arası varıyorum
    Akşam ise saat 17:00 da işten çıkıyorum. Evde saat 17:20 gibi oluyorum
    Sonbaharda işten çıktıktan sonra fitnesa gidiyorum. yaklaşık 1:30-2 saat kadar antreman yapıp saat 19:00 gibi ordan çıkıyorum. Evde ise 19:30 gibi oluyorum

cumartesi-pazar işe gitmiyorum.
    aylık değilde senelik ortalama 70-100 bin kazanıyorum.

not: 14 yıldır kendi işimi yapıyorum.
    Evet patronum

Mesaiye daha çok zaman ayırsam daha fazla kazanırım,lakin kendime zaman ayıramam öbür türlü

Peki ben sana şimdi bi iban gondersem oraya bi 10000 sallasan sana koyar mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

biz mühendislere 1900 veriyoruz ankarada, 300 kişinin çalıştığı kurumsal bir firmayız. Az gözünüzü açın, okumakla hiçbirşey olmuyor

evet çok biliyorum. Bütçesi olan adam ticaret yapacak. Bir çok farklı yolu var bunun tek tek izah edemem. Vizyonu ve cesareti olmayan adam da gidece 35 sene boyunca 3 bine çalışacak. Hadi 5 bine çalışsın. 35 sene sonunda dönüp arkadasına baktığı zaman 1 tane orta sınıf jetta arabası olur, şanslıysa bir tane da orta semtte 3+1 evi olur. Bu bana yeter dersen buyur hayat önünde, çok biliyon ya

Ben çok bildiğimi falan söylemedim onu söyleyen sensin bu bir. İkinci olarak ticaret sandığın kadar kolay bir iş değil riski çok fazla evet ticarete çok başarılı olanlar da var ama dediğim gibi RISKLI, bu riski alıp almayacağı da kişinin kendi kararı.Son olarak her okuyan senin dedigin gibi 30 lu yaşlarda 2000-3000 kazanmıyor. Gerçi Türkiye şartlarında o bile iyi ama demek istediğim özellikle mühendislik için söyluyorum, eğer kendi bölümünde iyi bir üniversiteden mezun olursan, kendini her anlamda geliştirirsen, en az 3 yabancı bilirsen ve en onemlisi yaptığın işten zevk alırsan sadece para için çalışmazsan zaten paran da olur mutlu da olursun. Ama çoğu kişi okumayı herhangi bir üniversiteye kapak atayim gerisine sonra bakarız diye gördüğü için istedikleri hayatı yaşayamıyor. Anlamışsındır umarım.

ben 30 yaşındayım, 4 farklı sektörde çalıştım, 2 üniversite okudum, ana dilim gibi ingilizcem, giriş seviyesinde almancam ve ruscam var. Yaptığım işten zevk alıyorum. O işler öyle yürümüyor kardeş. Büyük ihtimal henüz öğrencisin, iş hayatını da kitaplarda okuduğun kadar tanıyorsun. İşini çok sev, yabancı dil bil, tamam mutlu ve varlıklı bir hayatın olacak.. yanlış..

Sen 4 yabancı dil bil, işine aşık ol, patronun yeğeni gelir sana müdür olur, daha türkçeyi düzgün konuşamaz, sana mobbing yapar. O sevdiğin işten soğutur, iş ararsın, başka iş görüşmelerinde senden vasıfsız ik personelleri seni neden işe almalıyım derler. 2 binliraya iş bulduğun için mutlu olursun..

istisnaları tabiki ayrı tutuyorum, aselsanda tai de vs işe girersin hayatın kurtulur o ayrı. Ben sadece mezunların yüzde 80ini ele alıp genelleme yapıyorum.

Ticaret sandığın kadar kolay bir iş değil diye bana mı diyorsun :) hayatım ticaretle geçti. çok paralar kazandım, kaybettim. pişman da değilim..

Sen okuduğun o bölümden mezun ol, 20 sene sonra bu konuya geri gel, sonra iş yerinin önündeki yeni aldığın orta segment arabana bakıp haklıymış de..

Belki bu dediklerin belki Türkiye için doğrudur ama benim Türkiye'de yaşamak istediğimi kim söyledi sana? Dünyayı Türkiye'den ibaret mi saniyorsun? O dediğin işler belli olmuyor, her okumayanın fakir olmadıği gibi her okuyan da ayda 2-3 binle yetinmiyor.Bir ITÜ BOUN ile Anadolu'nun herhangi bir şehrinde okuduğun üniversite ve bu üniversitelerin sana sağlayacağı şartlar aynı mı? .Kaç tane yakından tanıdiğim insan var bu universitlerden mezun olan. Geçen aylarda babamın bir arkadışını aradım kendisi de yanılmıyorsan bu dediğim universtelerden birinden mezun.Aradığımda sesi uykulu geliyordu, dedim daha aksam 7 neden yatmıs acaba diye.Adam meğer Kuala Lumpur(Malezya)'daymış. Iş ıçin gitmiş.Adamın dünyada gezmediği ülke yok nerdeyse.Bu sadece bir örnek.Ben demiyorum her kazanan böyle diye ama şunu söylemek istiyorum.Cok saçma bir genelleme yapmışsın sanki her okuyanın sonu böyle diye. Sen daha insaları tanimadan,hedeflerini potansiyellerini bilmeden yorum yapma hakkını nasıl kendinde buluyorsun anlamadım gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Belki bu dediklerin belki Türkiye için doğrudur ama benim Türkiye'de yaşamak istediğimi kim söyledi sana? Dünyayı Türkiye'den ibaret mi saniyorsun? O dediğin işler belli olmuyor, her okumayanın fakir olmadıği gibi her okuyan da ayda 2-3 binle yetinmiyor.Bir ITÜ BOUN ile Anadolu'nun herhangi bir şehrinde okuduğun üniversite ve bu üniversitelerin sana sağlayacağı şartlar aynı mı? .Kaç tane yakından tanıdiğim insan var bu universitlerden mezun olan. Geçen aylarda babamın bir arkadışını aradım kendisi de yanılmıyorsan bu dediğim universtelerden birinden mezun.Aradığımda sesi uykulu geliyordu, dedim daha aksam 7 neden yatmıs acaba diye.Adam meğer Kuala Lumpur(Malezya)'daymış. Iş ıçin gitmiş.Adamın dünyada gezmediği ülke yok nerdeyse.Bu sadece bir örnek.Ben demiyorum her kazanan böyle diye ama şunu söylemek istiyorum.Cok saçma bir genelleme yapmışsın sanki her okuyanın sonu böyle diye. Sen daha insaları tanimadan,hedeflerini potansiyellerini bilmeden yorum yapma hakkını nasıl kendinde buluyorsun anlamadım gitti

demagoji yapıyorsun. Türkiyede yaşıyoruz, tabiki Türkiyedeki şartlardan bahsediyorum. Banane başka ülke şartlarından? Avrupada bu şartların geçerli olmadığını aklı başında herkes bilir zaten. Konumuz o değil ki? Konumuz ayda 2-3 bin de değil. İyi okursan ayda 5 bin alsan da geleceğin yer aynıdır diyorum, sistemin, milletin kölesi olacaksın..

Malezyada çalışıyor olmanın iyi bir meziyet olduğunu mu düşünüyorsun? Bana 2 kat maaş verseler gitmem. Bende 10 larca ülke gezdim, bana bir ayrıcalık gibi gelmiyor ülke görmek. Benim genellemem okuyanın sonu değil, iş hayatına giren insanın sonu. Lise mezunu adam da sabah 8 akşam 6 sistemin kölesi olabiliyor.

80 milyon nüfuslü ülkedeki herkesi tanıyıp öyle mi yorum yapayım? Genelleme yaptığımı daha önce de belirtmiştim. Çoğu insanın hayalleri, hedefleri, potansiyeli ilk iş görüşmesinde suya düşüyor. Sana burda kitap yazsam da boş, mezun ol, iş hayatına atıl, yine konuşalım olur mu? Pm at bana. İyi bayramlar, esenlikler

DH Body Builders + DH Fight Club [Boxing]

• Beni tarif etmişsin kardeş

Gerçi şu an Ankara'da stajdayım ondan böyle, 6:30'da servisim geliyor 8'de iş başı yapıyorum, çok büyük eziyet, bugün bitti neyse ki, iki ay ne çektim bi ben bilirim... her gün 3 saatimin yolda geçmesi berbat bir olaydı.

Eğer hayatı yavaş ve rahat bir şekilde yaşamak istiyorsan kayseriye gel, trafik sistemimiz ve toplu taşımamız çok gelişkin olup her yere hem arabayla hem toplu taşıma ile maksimum en baba 30 dakika içinde gidersin. (10 sene önce şehirde dolmuşları kaldırmışlardı onun çok büyük etkisi varmış bunu fark ettim, dolmuşlar bildiğin trafik teröristi, elimde olsa 1 dakika durmam tüm türkiyede yasaklarım.)

iPhone 11

BMW E38 740i

• Sırf bu yüzden ülke değiştirmek istiyorum çalışma şartlarımız köle kıvamında bu nedir ya insanlar ne yazıkki borç ve aileleri nedeniyle işi bırakamıyor ve dışardan gördüğüm kadarıyla çoğunun psikolojisi iyi değil ben de dayanamıyorum bu koşullara
  • Babadan kalma tarla arsa vs yoksa mecburen çalışacaksın. Sanki sahil kasabasında iş var da biz gitmiyoruz. Mecburuz İst de yaşamaya başka şehirde iş yok. Köyde kasabada tarla ev yok. Ne yapak taş mı yiyelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ImPerspektif

Bizim burada biri var trafiğe takılmamak adına sabah 4.30'da evden çıkıyor 6'da dükkanda oluyor. Bu adam akşam ise 19.30'da dükkandan çıkıp eve gidiyor. Bir gün oturup sordum neden mesai saatlerinde gelmiyorsun diye. İşlerin yetişmediğini söyledi. Bunun onun sorunu olmadığını belirtmeme rağmen patronunun ona yardımcı olduğunu o yüzden böyle devam edeceğini belirtti. Patronunun sana bir yardımının dokunması demek seni köle olarak kullanacağı anlamına gelmiyor ne yazık ki. Eğer işler yetişmiyorsa birkaç eleman daha alıp yükünü hafifletecek. Bu kadar basit.

Ayrıca İsveç bir ara çalışma saatlerinin verimliliği için yanlış hatırlamıyorsam 11 - 4 mesai saati uygulamasına geçmek istiyordu. Kesinlikle o 5 saatlik dilim verimli geçer. Adamlar zaten refah ve kişi başına düşen gelir olarak üst düzeyde birde böyle saat dilimi olarak çalışma peşindeler. Haklılar ayrıca. Çünkü 8.00 - 17.00 mesai saatlerine. Adam 8'de işte olsa bile saat 10'a kadar afyon patlatamıyor. Hadi 2 saat çalışıyor pat öğle arası. Yine saat 13.00'dan 15.00 veya 16.00'a verimli çalışsın çıkışa yakınken yine performans düşüyor. Öyle bir çalışma dilimi olacağını İsveç'in uygulamayı düşündüğü çalışma her türlü daha verimli.

Ayrıca İstanbul içinde çalışacağınız bölge kesinlikle evinizin 10 15 km dışında olmamalı. Yoksa trafik sizi iş hayatından çok daha yoruyor.

İsveç biraz farklı olabilir bu konuda, Güneş bir acayip geliyor oralara. Çoğu zaman hiç gelmiyor. Yollar karanlık da olduğundan onun için o saatlere almış olabilirler. Geç başlasan da akşam geç çıkıyorsun o da kötü oluyor.

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı

• şu anda öğretmenim 9 14 çalışıyorum. ama haftanın 5 günü olduğu için monotona bağladı bile hayatım. ama işimin devamlı olması gerektiğini biliyorum. öğretmen olmanın fedakarlık gerektirdiğini. ondan dolayı devlet statüsünde memur olsak bile yapilan işin zorunluluğunu biliyorsunuz ki bu çoğu işte böyle toplumda yaşıyorsanız kuralları düzenin sağlanması için düzenin veya sistemin içinde bir çark olmanız gerekiyor.

özel sektör içinse görüşlerim farklı. günde 10-12 saatlere kadar mesai yapan insanlar çalışmak için yaşayanlar ve yaşamak için çalışanlar.

geçmişin gelişmiş köleliğini yapıyorlar akıl olarak küçümsemiyorum benden başarılı olan arkadaşlarım günde 12 saat iş yerinde 2000 liraya çalışıyorlar.

şunu da düşünüyorum. lisede benden bi tık daha iyi arkadaşlarım geleceği okuyamadı. öğretmenlik ve bölümümü yazmamın sebebinin ekonomik özgürlüğe sahip olmak. 3. senemdeyim insanların çabasının para için olduğunu düşündükçe akademik başarının artık pek bişey ifade etmediğini anlıyorum. yüksek statülu meslekler hariç elbette. lakin avukat olan braderiminde 2000 liraya çalışan bir köle olduğunu düşünürsem. neyse işte. kölelik her dönemde vardı yahu yeni bişey değil takılmayın ömür bi şekilde geçiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim bir yandan da evrenin kuruluşu böyle. Misal, en temel olarak, tarlada çalışsan, kendine besin üreten biri bile olsan uğraşman gerekiyor o ekilen şeyler için. Yani evrenin düzeni yanlış. Tanrı yanlış yaratmış burayı yani.

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikuru Asahina

quote:

Orijinalden alıntı: Heinz Guderian

quote:

quote:

quote:

quote:

Ticareti nasıl öğrenebiliriz? İşletme okuyarak ticaret öğrenilir mi? Ne okumalıyız?

Ne ticareti yapcağına bağlı ben mesela crypto para birimleri ticareti yapıyorum günlük/haftalık/aylık falan değişiyor son zamanlarda deli gibi para basıyorum ama bu iş mesela gidip bir elektronik eşya stoklayıp amazondan falan alıp ucuzdan gümrüğü bir şekilde halledip Türkiyede tekrardan karla satmaya benzemez.

Para basıyormuş.Merkez bankası mübarek

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.