< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Kolajenli süt 180 ml 2.5 tl (bim) (3. sayfa)

-
-
Ağa sen ne diyon, sabahtan beri süt zararlı diye bas bas bağıran sensin.
Ben süt yararlı demedim, deseydim kanıtımla gelirim.
Bu konu içinde benim süt yararlıdır dediğimi bul, sana 2021model Renault clio alacağım.
Ben ama senin Süt ve süt ürünleri zararlı diye yazdığını bulup getirirsem bana İstanbul'da kadıköyde Yalıçiftliği mandıradan 2 Kg sert ezine peyniri ısmarla dünyalar benim olur.
Var mısın iddia ya ?
Sen süt zararlı diyorsan ispat sorumluluğu sendedir.
Sen ise halen bizi keklemeye çalışıyorsun.
Zaten güncel veriler ve güvenli akademik çalışmalarının çok çok zor olmasından süte yararlı ve ya zararlı diyebilecek kimse yoktur. Bu teknik olarak mümkün değil. Olsa olsa hipotezler ortaya atılıp kanıtlanmaya çalışılır.
Sen bu kesin konuşmaları bırak, bilim adamlarının yapamadığını diyemediğini sen kesin ağızla söylüyorsun. Adama sorarlar bu cesaret cahilliğinden mi diye.
Yukarıda verdiğin linklerin 100 katını da bulsan ispat edemezsin, zaten çalışmaların hiçbiri ispat ettik diye değil. Sadece hipotezleri kanıtlama çaalışmaları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxlboy -- 25 Ağustos 2021; 23:26:41 >
-
Pubmed ve Science Direct gibi siteleri bilirim oralarda yayınlarım, makalelerim var. Fakat siz çok afaki ve manipüle bilgiler veriyorsunuz bir çalışmada süt tüketimi ile ilgili olumsuz bir sonuç alınması insanlarda hiç bir işe yaramayacağına veya zararlı olduğu sonucunu kesin olarak kanıtlamaz. Muhtemelen bilim dünyasının içinde olmadığınızdan makalelerin yorumlamasını doğru yapamıyorsunuz. Sütün besin madde içeriğinin tamamı bugün bilinen bir gerçek hangi içeriği zarar veriyormuş insanlara? Yanlış beslenen veya sürekli antibiyotik alan hayvanların sütlerini kast ediyorsanız doğru bunlar insan vücuduna zarar verebilir ama bunu genelleyemeyiz. Siz kendiniz içmeyebilirsiniz saygı duyarız fakat bu tarz manipülatif fakat dikkat çeken yorumlarda bulunmamanızı öneririm.
-
'' kesinlikle ne market yoğurdu ne peyniri ne süt veririm'' büyük yanlış yapmış olursunuz, babanız dahi satıyor olsa açık süt almayın, aldırmayın. Hiç bir analizi olmadan hayvanın ne yediğini içtiğini bilmeden açık sütü alıyor ve güveniyorsunuz fakat üzerinde en az 20 adet analiz yapılıp daha sonra işlemeye kabul edilen market sütlerine güvenmiyor musunuz? Eğer olursa cocuğunuzun sağlığı için ülkenin en iyi 3-4 markasından vazgeçmeyin.
-
hangi alanda yayınlarınız var acaba? yayınlarınız olduğunu bu tartışma içinde belirttiğinize göre bu konuda yayınlarınız var galiba paylaşırsanız seviniriz. Manipülatif paylaşım yapmıyorum sütün yararlı olduğuyla alakalı neredeyse tüm kaynaklar sütün "tam protein" kaynağı olduğu ve kalsiyum içerdiğini tekrarlayan kaynaklar ve ben bunları belirttim zaten. Var ise düzgün kaynağınız paylaşınız. "Hiçbir işe yaramayacak demedim" burada manipülatif konuşan sizsiniz belirttiğim gibi tam protein ve az miktarda da olsa kalsiyum kaynağı. Besin içeriği bilinen gerçekse IGF 1 içerdiğini bilirsiniz. Attığım makalelerin birinde yıllar önceki sütle şu ankinin farklı olduğu açıkça belli ediliyor. Zaten bu başlık "Aynes Kutu Süt" başlığı hadi bunu geçelim. Eğer uzayda yaşayan bir inek değilse antibiyotiğe maruz kalmıştır köyde kendine yetiştiren çiftçi dedem bile basıyor ilacı. Zaten bu durumdan bahsettikten sonraki mesajınızda bilinen 3 5 firmadan alınmasını tavsiye etmişsiniz. Belli ki makale özelinde değil genel olarak okuma ve anlama konusunda eksiğiniz var umarım süt içerek giderirsiniz. Ben peynir-süt düşmanı değilim sütlü tatlı hariç tatlı yiyemem; kaşar, beyaz, lor peynire bayılırım. bu sevgim süt ürünlerini iyi yapmıyor. Şu an herkes bu konuda hemfikirken aksini savunan insanlara karşı bilinen şeyleri savunmak bana çok garip geliyor siz resmen dünya düz diyorsunuz. Lütfen cevap yazmayın ne isterseniz onu yapın aklı olan da araştırsın görsün yanlış diyorsam da doğrusunu yapsın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mithrandir24'' kesinlikle ne market yoğurdu ne peyniri ne süt veririm'' büyük yanlış yapmış olursunuz, babanız dahi satıyor olsa açık süt almayın, aldırmayın. Hiç bir analizi olmadan hayvanın ne yediğini içtiğini bilmeden açık sütü alıyor ve güveniyorsunuz fakat üzerinde en az 20 adet analiz yapılıp daha sonra işlemeye kabul edilen market sütlerine güvenmiyor musunuz? Eğer olursa cocuğunuzun sağlığı için ülkenin en iyi 3-4 markasından vazgeçmeyin.
aslında doğru kaynağı belli olmayan yerlerden almak yerine bilindik markaları almak daha sağlıklı. ama çocuk için konuşuyorsak en mantıklı süt ürünü keçi/koyun sütünden yapılan yoğurt peynir ya da kefir olur. daha önce aldığım çok kaliteli bir marka keçi kefiri yapıyor mesela . ben olsam çocuguma ondan alırım. çünkü markayı biliyorum, ama marketlerdeki yoğurtların sütlerin çoğunluğu çocuğa verilmez bence
(bazen kaliteli peynirler geliyor onlar alınabilir) çünkü çocuğu süt ürünleri ile tanıştıracaksak bu geneneksel yapılan ürünler olmalı bulunamıyorsa süt ya da ürünlerini tüketmese hiçbirşey kaybetmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 26 Ağustos 2021; 20:38:11 >
-
Paketli ürünlerden pek birşey beklemeyin derim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gelişmiş ülkelerdekiler her biri köydenmi getirtiyor. Zarar yarar herşeyde var.. Elon musk köy sütüylemi büyümüş 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: xhordatakolajen diz eklemi için faydalı deniliyor
bu kolajenin vücuduma girmesi lazım diyorsanız... en baba kolajen deposu kelle paça çorbası
bu leş şeyi içeceğime kolajensizlikten ölmeyi tercih ederim
-
ben açıkçası hayvansal beslenmiyorum beslenenlere d ekarışmıyorum konuda bunun tartışması dönmüş başta bunu dip not oalrak geçmek istedim.
zaten gidip migros'ta satılan sırma'nın kolajen'li içeceği 3,8 TL ve 400 ml üstelik kolajen miktarıda yaklaşık bunun 2 katı
çoğu kişi güzellik için tüketiyor kolajeni ancak 30 yaşının altındaysanız çok da gerekli değil alırsanız faydası tabi olur ama vitaminwater gibi çok etkili ürün değiller biraz para israfı , 30 yaş üzerindeyseniz uygun tablet , toz araştırabilirsiniz yine böyle ürünler yerine gerek fiyat gereke tki olarak daha iyi olacaktır.
tıpkı hayvansal protein de olduğu gibi hayvansal kolajen de bir çeşit protein olduğu için düşük sınıf olarak geçer bu yüzden alacağınız herhangi bir protein takviyesinin yani kolajenin bitki tabanlı olduğuna dikkat edin (örnek sırma'nın ürünü vegan)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caseon -- 27 Ağustos 2021; 13:36:19 >
-
Kolajen faydalı olabilir ama bu sütteki oranı miktarı faydası tartışılır. Konuda peynir ve süt tartışması dönmüş. Peynir ve sütün doğalını ihtiyaç miktarı kadar tüketirseniz zararı olmaz. Zararlı diyenlere aldırmayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dr. Barış Esentwitter
“Sosyal medya & Gerçek hayat… https://t.co/YLYpIFMBY8”https://twitter.com/i/status/1429109194129616900 -
ömrünüz var ise 70 yaşında merdiven çıkarken veya eğilemezken bu dediklerinizi hatırlayın
çinli görmedim ben henüz 100 yaşında merdiven çıkamayan, neden? adamlar her gün tavuk ayağı yiyor
peki bizde öyle mi? 60a merdiven dayayan dizden prp sıvı operasyonu geçiriyor...çözüm mü? tabi ki hayır her sene yaptırmak zorundasındır ve maddi açıdan külfetlidir
sonra bu para zor gelince ameliyata gidersin.... sonrasını beklemek lazım
tabi tercih meselesi, iyi geceler
-
bu ürünün faydasını güvenilirliğini vb henüz araştırmadım, gerçi eşim kolajen takviyesi zaten kullanıyordu merak etti diye alıp ben de denedim, orman meyvelisinin tadı bence çok güzel ama maalesef içinde fazla şeker var (küçük boyunda 2.5 küp şeker varmış). sırma'nın da kolajenli bir ürünü var, ama onda da şeker takviyesi var
-
38 Yaşındayım. Top v.s oynamam iki dizimde de menisküs yırtığı oluşmuş. Doktor Suitendo Tip1 Kollajen takviyesi önerdi.
Bu aralar her yemeğe marketten aldığım Knor kemik iliği suyu kattırıyorum.
Peynir yoğurt v.s şeylerle alakalı bir durum var ise onu da öğünlerimizde atlamayalım. Tartışan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: xhordataömrünüz var ise 70 yaşında merdiven çıkarken veya eğilemezken bu dediklerinizi hatırlayın
çinli görmedim ben henüz 100 yaşında merdiven çıkamayan, neden? adamlar her gün tavuk ayağı yiyor
peki bizde öyle mi? 60a merdiven dayayan dizden prp sıvı operasyonu geçiriyor...çözüm mü? tabi ki hayır her sene yaptırmak zorundasındır ve maddi açıdan külfetlidir
sonra bu para zor gelince ameliyata gidersin.... sonrasını beklemek lazım
tabi tercih meselesi, iyi geceler
Yılın bilim adamı ödülünü bu arkadaşa layık gördük.
Tavuk ayağı yiyen merdiveni çıkar .
Şimdi arkadaşın bulduğu bu gerçekten yola çıkarak ülkemize uygularsak ;
"sen merdiveni ters bindin, çünkü tavuk ayağı yerine onun kuzeyindeki başını yemişsin." ondan
Ben ne diyom lan
, sanırım beynim yandın, itfaiye çağırın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X