Şimdi Ara

Kol ve Bacak Nakli Yapılan Adam Öldü !!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
1
Favori
13.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: VVVertigo

malum güncel konu, donanımhaber forumunda da bilirkişiler mevcut.

öncelikle kaybedilen hastaya Allah tan rahmet diliyorum.

tıp dünyasına uzak forum okurları için biraz hacettepe den bahsetmekte fayda var. ülkemizin nispeten yeni fakat bilimsel anlamda en üstün tıp fakültelerinden brisidir. bir ankara tıp mezunu olarak bilirim ki; hacettepe her zaman tıp öğrencisi için en gözde üniversitelerden olmuştur. bilimsel anlamda son derece başarılı çalışmalar yaparlar. hacettepe den uzmanlığını alan çoğu doktor diğer üniversiteler için tercih sebebi olagelmiştir. gerek uzmanlık dönemni boyunca ilgilendikleri vakalar, gerekse yabancı dili ve bilimsel çalışmalara yatkınlığı dolayısıyla.

çoğu branşta referans kurum olmuştur. herşeyden önce böylesine güzide bir tıp fakültesinden bahsettiğimizi unutmayalım.

bu durumun bir dezavantajını görmüş olabilir miyiz sorusu kafamı en çok kurcalayan konudur. çünkü bu fakültenin hocalarında da gerçekten yüksek bir ego vardır. hocasını bırak öğrencilerine dahi sirayet etmiş bir ego mevcut. en iyi doktor benim havası var:) aslında haksız da sayılmazlar dediğim zamanlar da çok olmuştur. bu egonun eseri midir acaba bugün karşılaştığımız manzara?? tabi bunu bilimsel anlamda yeterli donanıma sahip olmadığımız için bilebilmemiz mümkün değil.

bildiğimiz bir gerçek var ki o da hiçbir yurdum doktoru bile bile lades diyemez . cesaret edemez. yurdum doktoru bilir ki en küçük bir hata da veya komplikasyonda -dikkat ederseniz hata daveya komplikasyonda diyorum, artniyeti düşünmek bile istemem- bütün medya tepene binecektir.

zaten hergün yüzlerce doktorum maruz kaldığı baskıya tehdite bugün referans fakültelerimizden birisi maruz kalıyor, hem kurum olarak hem de tek tek doktorlar olarak.

böylesine yetişmiş hekimlerin, hocalarımın medya aracılığıyla kamuoyunda linç edilmesini hiç doğru bulmuyorum.

kamuoyuna bazı kanallar aracılığıyla pompalanan bazı haberler var. yok antalya daki ömer hoca hacettepe deki hocanın 6 ay kıdemlisiymişte sırf o yaptıysa bizde yapabilir mişiz inatlaşması var mışta, yok ömer hoca elitist kesimden olmadığı için üniversite de kadro bulamamış ta vs vs.

magazin programı sunarmış gibi bir edayla yaklaşılamaz tıbba. tıp bir bilim değil birçok bilimsel alandan faydalanan bir sanattır ! o yüzden konuyu inceleyecek bilimsel kurulun çalışmasının sonuçlarını beklemek, kongrelerde nakille ilgilenen hocaların görüşlerinin ince elenip sık dokunarak kamuoyuyla paylaşılmasını beklemek gerekiyor.

herşeye rağmen merhumun tıbba çoook büyük katkısı olmuştur. keşke başarılı olsaydı. hem doktorlarının (ve tüm yardımcı sağlık personellerinin) hem de kendisinin sevincini düşünüyorum da... tarif edilemezdi sanırım.

edit: bazı yerlerin altını çizmek gerekiyordu (font boyutu)

Aklı başında bir yorum. Tebrikler.

• üzüldüm.
  • şu seviyeli yarbay mıdır nedir onun her post'a bazı saçma sapan cevaplarını ve buna benzer bazı bilgisiz kişilerin sadece mantık yürüterek kurmaya çalıştıkları cevapları okuyunca söylemek istediklerimi yazmaktan vazgeçtim. Tıpçının halinden tıpçı anlar ama burdaki çoğu kişi doktor omuş bile.
  • adam yaşasaydı kolunu bacağını hareket ettirebilecek miydi?
    ve ayrıca bu türlü çalışmaları destekliyorum. tıpta ilerleme kaydetmek için bu türlü şeylerin yapılması gerekir. kol bacak olmadan yaşamak yerine ölmeyi isterdim.
  • Anlamayan ne kadar adam varsa yorum yapmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

adam yaşasaydı kolunu bacağını hareket ettirebilecek miydi?
    ve ayrıca bu türlü çalışmaları destekliyorum. tıpta ilerleme kaydetmek için bu türlü şeylerin yapılması gerekir. kol bacak olmadan yaşamak yerine ölmeyi isterdim.

Evet fakat bu aylar sürecek bir süreç.

Bu arada etik kurul toplantısı bugün yapıldı...
    Muhabir içeri de Hacettepe'deki operasyon sırasındaki eksiklikleri dilendirildiğini bildirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

adam yaşasaydı kolunu bacağını hareket ettirebilecek miydi?

Doktorların öncelikli amacı hastayı yaşatmaktır, insan hakları evrensel bildirgesinde de insanın yaşama hakkı vardır, ölmeyi istemesi gibi bi hakkı yok. dolayısıyla tıpta ilerleme kaydetmek için insanların ölmelerine göz yummak, ben insanım diyen birinin yapabileceği bir şey de değil. Ayrıca içinde bulunmadığın bir durum için yorum yapman ne kadar gerçekçi? sen içinde olmadığın bir durum için bekara karı boşamak kolay atasözünü doğrularcasına yorum yaparak, birilerinin kişisel menfaatlerini ve hırslarını fütursuzca kullanmalarından mütevellit bu durumu haklı çıkarman insan hayatına ne kadar saygılı olduğunu gösteriyor. kolunu hareket ettirebilecek miydisi, hayatından önemli değildir hastanın.

• Eee beyler neye karar verdik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Existence.

quote:

Orijinalden alıntı: Nirback

quote:

Orijinalden alıntı: CasLoW

quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

Doktorlar dünyada ki en büyük katillerdir ...

Cahiller dünyada ki en büyük katillerdir.Şuan cahillik yapıyorsun

hocam halkımızın ilginç bir destekleme şekli var.100 ameliyatta başarılı olursan arkanda olurlar ama 1 inde başarısızsan seni yuhalamaya başlarlar.

Aynen.Şekilde de gözüktüğü gibi

Birde filozof kesiliyorlar başımıza

Bir insana 2 tane kol ve iki tane bacak nakletmenin inanılmaz derecede zor olduğunu bilmiyorlar.Sanki japon yapıştırıcısıyla yapıştırdılar,adam öldü ve doktorlar kabahatli...Ayrıca doktorlarda bir hata yok,dokular uyuşmadı.Merhum da bu ihtimali bilerek girdi ameliyata.

ya arkadaşım sanki bilmiyorsun doktor olamadıkları için içlerinde kalmış saldırıyorlar. Boşverin geçin bırakın havlasınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Styric

quote:

Orijinalden alıntı: baris68

quote:

Orijinalden alıntı: Styric

quote:

Orijinalden alıntı: baris68

allah rahmet eylesin.
    bi bakimdan'da olumu kendisi icin iyi olmus.

ama doktorlar oldurdu adami

İnşallah en kısa zaman da kolunu bacağını kaybedersin de öldüğün zaman da seviniriz.

senin sorunun ne?
    benim elim, kolum bacagam kopsun ben zaten yasayamam gider kendimi oldurum.

niye benim elimin, kolumun kopmasini istiyon?

baskasinin kotulugnu dilerken, kendine bu yazdiklarin olmaz insallah.

Senin sorunun ne velet ? Milletin yaşayıp yaşamayacağına sen mi karar vereceksin ? ya da yaşarsa iyi yaşamazsa kötü buna sen mi karar vereceksin. Senin gibiler biran önce gebersin zaten. Siz ve sizin gibi banlasınlar umrumda değil. Gerizekalılar olduğu sürece hiç bir engelli bu ülkede iyi bir hayat süremez. Şuna bak lan 93lü velet gelmiş hayat dersi veriyor. Kaybol da hayatın boyunca unutamayacağın sözlere maruz kalma.

o kadar haklısın ki anlatamam

• Beyler sağlık bakanlığı ile görüştüm 01/03/2012 tarihinden itibaren türkiye organ nakli üst kurulunu donanımhaber ergen ekibine bağlayacaklarmış.

Bundan sonra kime ne nakli doğru olur burdaki EYŞ (ergenlik yüksek şurası) karar verecekmiş. Çünkü profesörler falan hiç bişey bilmiyomuş o yüzden dh ergen kırev denetleyecekmiş bundan sonra.
  • Yahu şu doktorları suçlayan über zekalı cahil arkadaşlarım doktorlar bu adam nakili zorla yaptı sanıyorsunuz heralde ? Bu adam zaten ölümü göze almış bir adam ve doktorlarda bu adamı kalbiyle , dokuların uyumuyla ilgili bilgilendirdi . Tıp senelerdir böyle gelişiyor zaten . Hepiniz baya hekim olmuşsunuz ya bilgilerinizi bizden esirgemiyorsunuz . Tabi ki yaşamının çoğunu kolsuz bacaksız geçirmiş bir insanın kol ve bacak istemesi kadar normal birşey yok . O da normal bir yaşam istemiş ve ölümüde göze almış . Önce de söz ettiğim gibi tıp 3000 senedir deneme yanılma yoluyla gelişiyor . Belki bu ölümden bilim adına çok fazla yeni bulgu ortaya çıkabilir o yüzden maalesef böyle durumlara iyi yönünden bakmak lazım ama bi insanın ölmesi de ayrı bir şekilde üzüyor bizi . Önce bilgi sahibi olalım sonra fikir sahibi olalım
  • Hacettepe Üniversitesi'nin nakil ruhsatı iptal edildi.

Demek ki doktorlarda bazen kendinden geçebilirmiş .

http://www.hurriyet.com.tr/saglik/20189947.asp
  • Hastane ruhsatı iptal. :))))) Zaten alıcı herşeyi göze alan formları imzaladı. Allah rahmet eylesin diyoruz. Yapabilecek bir şey yok.
  • http://health.yahoo.net/experts/dayinhealth/face-transplant-surgery-richard-lee-norris
    gerçekten güzel yapmışlar. hacettepenin nasıl bir endikasyon koyduğunu anlamak güç. bu tarz nakiller yapılması ile attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değmiyor.
  • bir kolu felç olan tamirci kendine elektrot kontrollu dış-iskelet yaptı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 20 Ocak 2016; 9:08:25 >
  • Yazık ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.