Şimdi Ara

Kokoreç Nasıl Yapılıyor?... Dikkatle Okuyunuz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
16.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yazımı konu dışı olarak yazacaktım ancak daha çok bilinçli arkadaşlarımız bu topikte yazıp, okuyorlar..Onlara bilgi vermek istedim..Ben Tam 8 yıl et ithlatı ve ihracatı yapan şirketlerde çalıştım..Mezbahaneleri çok yakından yüzlerce kez ayrıntılı gördüm, inceledim..Ankara da bir devlet kurumun soğuk odalarına 3 tır dolusu donuk et teslim ederken ortalıkta gezinen kediden büyük fareleri gözümle gördüm.Asla insandan korkmuyorlardı..1980 sonları idi..Geliyorum konuya..Arkadaşlar mezbahanelerde kim ne kadar koyun veya dana getirip keserse bu kesilen hayvanlardan çıkan her türlü, iç yağı, sakatat, bağırsak, işkembe, kelle, paça, kuyruk, ciğer, böbrek, dalak, her çıkan parçanın ayrı satın alıcısı var.ne kadar hayvandan ne çıkmışsa alıp gidiyorlar...İşte konuya girelim her gün yüzlerce koyun ve dana kesiliyor. Bu hayvanların içi sarı sıvı DOLU bağırsakları kapalı kamyonetlerle imalathanelere geliyor. Bu imalathaneler nasıl yerler ? Eski sobalı apartmanlarda kömürlükler vardı...İşte öyle yerler...Kıyıda köşede gözden uzak eski apartmanların bodrum katları ,Sanayi sitelerinde kiralanmış küçük beton dükkanlar..Hepsi hepsi 20 M2 yer olsun..Musluktan akan suyu olsun birde tuvaleti olsun yeter....Hijyenik bir tesis gözünüzde canlanmasın. Hepsi kayıt dışı çalışır , bir kuruş vergi ödemezler. Sigorta ile işleri olmaz..İmalathaneye girdik.. Burada içi su dolu bir eski banyo küveti var..Küvetin yanında bir tahta veya demir paslı masa, bir kenarda musluk ve musluğun altında beton yalak..Betondan olur, köylerde evlerin önünde yaparlar..Hayvanlar içinden su içerler..Derin dikdörtgen mozaikten bir yalak....Gelen içi dolu bağırsaklar bir ucundan musluğa takılıp basınçlı soğuk su içinden geçiriliyor..İçinden çıkan katı maddeler yalağın içinden akıp kanalizasyona gidiyor. Sonra içinden basınçlı su geçirdikleri o bağırsağı kenardaki içi sarı bulanık su dolu büyük banyo küvetine sokup bir kaç kez çalkalıyorlar...Sonra şişlere sarıp soğuk depolara gönderiyorlar..İşte hazır alıp yediğimiz pişmiş kokoreç...İSTİSNAİ DURUM..Ben bağırsağı kendim temizleyip yapıyorum...Derseniz ona bir sözüm yok..HAZIR YAPILMIŞ KOKOREÇLER BÖYLE YAPILIYOR...Bilginiz olsun...Saygılarımla..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bilgi için teşekkürler
  • Kokoreçi çok severim, bilgi için teşekkür ederim. Ancak, kedi büyüklüğünde fare ve pislik olayına pek katılmıyorum, Kendim afyonluyum, Afyon ve balıkesirde bir çok et tesisi gördüm, gayet temiz bone ve galoşlara kadar herşeye dikkat edilmiş, yerler gayet steril, et balık kurumunun kesim tesisi, afyon fatih mahallesindeydi bir çok kez orayıda gördüm, ordada gayet temiz kesim yapılıyordu. Tabii ki istisna olan kaçak et kesen firmalar vardır onlara birşey diyemem ama afyondaki çoğu tesis gerçekten mükemmel temizlikteki yerler ( ikbal, cumhuriyet, ahmet ipek, itimat, sertçivi, bozok, v.b firmalar)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi ki sakatat yiyecek mide yok bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

Kokoreçi çok severim, bilgi için teşekkür ederim. Ancak, kedi büyüklüğünde fare ve pislik olayına pek katılmıyorum, Kendim afyonluyum, Afyon ve balıkesirde bir çok et tesisi gördüm, gayet temiz bone ve galoşlara kadar herşeye dikkat edilmiş, yerler gayet steril, et balık kurumunun kesim tesisi, afyon fatih mahallesindeydi bir çok kez orayıda gördüm, ordada gayet temiz kesim yapılıyordu. Tabii ki istisna olan kaçak et kesen firmalar vardır onlara birşey diyemem ama afyondaki çoğu tesis gerçekten mükemmel temizlikteki yerler ( ikbal, cumhuriyet, ahmet ipek, itimat, sertçivi, bozok, v.b firmalar)

Afyonda bende bir sucuk üretim tesisi gördüm. Etrafı eşekten geçilmiyordu :) Şaka yapmıyorum ciddiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: igneli

quote:

Kokoreçi çok severim, bilgi için teşekkür ederim. Ancak, kedi büyüklüğünde fare ve pislik olayına pek katılmıyorum, Kendim afyonluyum, Afyon ve balıkesirde bir çok et tesisi gördüm, gayet temiz bone ve galoşlara kadar herşeye dikkat edilmiş, yerler gayet steril, et balık kurumunun kesim tesisi, afyon fatih mahallesindeydi bir çok kez orayıda gördüm, ordada gayet temiz kesim yapılıyordu. Tabii ki istisna olan kaçak et kesen firmalar vardır onlara birşey diyemem ama afyondaki çoğu tesis gerçekten mükemmel temizlikteki yerler ( ikbal, cumhuriyet, ahmet ipek, itimat, sertçivi, bozok, v.b firmalar)

Afyonda bende bir sucuk üretim tesisi gördüm. Etrafı eşekten geçilmiyordu :) Şaka yapmıyorum ciddiyim.

Doğrudur, yukarıda belirttiğim et üretim tesislerinin çoğu organize sanayi bölgesinde, ahmet ipek et üretim tesisinin hemen dibinde 3-4 et kesim yeri daha var, ruhsatları ve vergi levhalarının olduğunu zannetmiyorum, yukarıda da belirttiğim gibi istisna durumlar olabilir onun dışında afyon ve balıkesir bölgesinden çıkmış markaların hiçbirinde at eşek v.b et çıkacağını zannetmiyorum

Not: kendim kesinlikle et ürünlerini yukarıda yazdığım firmalardan almam, yine afyonda bulunan kardeşler kasabı kesinlikle et konusunda on numaradır, yukarıki firmalar yüksek kar marjı gütmeseler onlardan alırdım.

• Kokoreçi çok severim ama konuyu okuyunca bir garip oldum et konusu gerçekten çetrefilli bir mesele. Merak ettiğim bir şey var, mesela ankarada atatürk orman çiftliği gibi büyük yerlere gelen kokoreçler de aynı yöntem ile mi yapılıp geliyor? Yani bütün kokoreçler bu şekilde merdiven altı tarzı mekanlarda üretiliyor olamaz? Sokaklarda satılanlara güven olmaz ama bu tür mekanlara da mı güvenmemek gerekiyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yazdıklarında haklısındır Elbette. Ama inan göz görmeyince gönül çok güzel katlanıyor Bu meletler bir güze gidiyor anlatamam. Kelle paça, Kokoreç, İşkembe çorbası, çiğer, Böbrek bunlar hayatın anlamı

İnan çok sık olmasada çok büyük bir zevkle yerim. Özellikle Ciğerin yanında zehir gibi acı biber yiyemessin de. Ter atmadan yerim öyle bir zevkli gidiyor
  • Bazı arkadaşlarım ne yazdığımı doğru düzgün okumadan et entegre tesislerini savunmaya geçmişler..ORADA YAZDIĞIM YAZIDA 1980 Lİ YILLARDA BİR KAMU KURUMUNUN SOĞUK HAVA DEPOLARI anlatılıyor..O kurum sonraki yıllarda kapatıldı, satıldı, özelleştirildi...Adını yazmıyorum...Şu an aynı sektörde faaliyet gösteriyorlarsa şirketi yeni alanlar bana dava açarlar..İsbat etme şansım yok..Defalarca gözümle gördüm..Kedi neki ? Kedi onların yanına bile yaklaşamaz..Bir karış yüksekliğinde İkibuçuk karış boyunda şişman uzun ince kuyruklu kedi gibi büyük siyah yaratıklar...Ve insandan asla korkmuyorlardı..YAZIMIN ANA FİKRİ. >>> Ne yediğinize lütfen dikkat ediniz.. <<< Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Haziran 2013; 1:30:00 >

• Bilgilendirme icin tesekkurler, her ne kadar kokoreci cok sevsem de rahat rahat yiyebilmek icin bu isi, bagirsak temizlemeyi falan ogrenmem gerekiyor sanirim. Emekliligimde kendi hayvanimi kendin yetistirmeyi, kendi sebzemi kendim ekip bicmeyi dusunuyorum zaten, dunya gittikce kotulesiyor bu konuda onlemler almak lazim.

• http://www.sbakokorec.com.tr/referanslar.php
    2 dakikalık google aramasının sonucu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 31.taner

http://www.sbakokorec.com.tr/referanslar.php
    2 dakikalık google aramasının sonucu.

o sitede benim kokoreççim de var . söylendiği gibi kaliteli ve hijyeniktir umarım
  • Dışardan yediğimiz çoğu et ürününü Allah'a emanet yiyoruz içinde neler var kimbilir ne kadar dikkat etsek de olmuyor.

• hiç kokoreç yemedim. bundan sonra da kolay kolay yiyeceğimi sanmam. dediğiniz gibi arkaplanda bizim görmediğimiz neler oluyor?

edit: ne zaman bi kokoreççinin önnüden geçsem o mis gibi kokusu beni benden alır.
  • İstanbul Gala Kokoreç(şehremini) nasıl arkadaşlar bilginiz var mı? Sürekli yediğim yer bir sıkıntı yaşamadım fakat belki sizlerin daha iyi bilgisi vardır :)
  • quote:

80 sonları demiş ki o zamanlar bende kedi büyüklüğünde fareler görmüştüm mezbahalarda.

• Kimse kokoreç yemesin, bütün gün evde bilgisayar başında dış dünyadan kopmuş steril bir ortamda yaşasın.

Valla ben kokorecimi yiyorum, bol acı kattırıyorum, yanına da biramı çekiyorum. değil pislik bok olsa yerim içinde öyle güzel meret.

21 yıldır çeşme suyu içen bir insanım, bugüne kadar su bana hiç dokunmadı, ama tatlısudan vazgeçmeyen burjuvalar 1 bardak çeşme suyu içse yataklara düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 9 Haziran 2013; 18:46:33 >
  • dolapderede şampiyon kokoreç üretim yerini gördükten sonra, bu anlatıklarınız bana normal geldi

• biraz konuyu saptıracağım ama bir arkadaşım italya'ya gitmişti bir resim göstermişti bana italya'da bir marketin et reyonundan etlerin türü yazıyordu yanında fiyatı ve onun yanında da siyah renkte gölge şeklinde hayvan resmi vardı hangi hayvandan elde edildiğine dair mi bilemiyorum ama bariz bir şekilde o hayvan attı ne düşünüyorsunuz bu konuda, at eti mi yiyorlar yani?
  • BU kokoreç bi harika dostummmmmmmmmmmm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.