Şimdi Ara

Kök hücre donörlüğü hakkında, ÖNEMLİ!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gençler bu mesajı farklı bir forumda gördüm. 15 defa kızılaya kan bağışında bulumdum ama bir kere bile bu kemik iliği muhabbetinden söz eden olmadı Yazıklar olsun bu maaşı alan ordaki personele. Bilgilendirme yapılmış olsaydı çoktan gidip bu dönörlük forumunu doldurmuş olurdum

Selamlar, 26 yaşımda Lösemi (kan kanserine) yakalandın 4 aydır kanser ile uğraşıyorum. Tedavim şimdilik bitti fakat bilenler bilir ilik nakli olmam gerekiyor. Malesef akrabalarımdan tam uyum sağlanamadı, Türkiye'de ve dünya çapında yapılan taramalar da sonuç vermedi. Benim için abimden yarı uyumlu ilik nakli yapılacak, çünkü pek fazla zamanım kalmadı biraz daha gecikme durumunda başıma kötü şeyler gelebilir, bu yazıyı bana üzülesiniz veya geçmiş olsun diyesiniz diye yazmıyorum.

Arkadaşlar bu sene snowboard yapamamak, ve belki de bir daha yapamayacak olmak kötü, Türkiye'deki kök hücre donör sayısı çok çok kötü. Burada bu kadar insanız lütfen müsait olduğunuz her hangi bir zaman Kızılay'a uğrayarak kök hücre donörü olmak istediğinizi söyleyin, sözler pek etkili değil ama durum çok kritik sizden alınacak 3 tüp ile bir can'a umut olabilirsiniz. 2013’ün ilk 2 ayında 152 hasta ilik nakli beklerken yaşamını yitirmiştir. Ben de beklemek durumunda aranızdan ayrılabilirim. Ya da seneye birlikte kayabiliriz Moralim çok iyi buradan bir şeyler çıkartabilirsek daha iyi olacak.

Gerçekten çok kolay bir işlem Kızılay 3 tüp kan alıyor ve artık donör adayısınız, dünyada herhangi bir uyum sağlarsanız 5 gün kadar ilaç kullanıp kan verir gibi kök hücre veriyorsunuz. Herhangi bir ameliyat vs yok, bazı durumlarda basit bir anestezi altında iğne ile alınabiliyor (tedavi sırasında benden 5 kere yapılan bir işlemdi) Lütfen elimizden geldiğince paylaşabilirsek ufakta olsa bir bilinçlenme yaşatabiliriz. Gerek ülkemizde gerek dünyada bir canı tekrar hayata kazandırmak bu kadar kolay bir işlem. Hepinize mutlu günler

Bana ulaşmak, konu hakkında bilgi almak isterseniz
    ; https://twitter.com/BugraKaramuklu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuni. -- 13 Ocak 2017; 14:51:50 >

• Kızılay almıyor, tam tesekkullu devlet hastaneleri haricinde alan yok. Ben Çapa da halletmiştim. Tutma oranı da 1/1000000 gibi son derece düşük... Tabi bu donor olmamayı asla gerektirmiyor.

Ben donor olmak istiyorum deyin, hastane personelinin yüz ifadelerine bir bakın. Cahil ve kalas -genelde- bir halkın mensubuyuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Kızılay almıyor, tam tesekkullu devlet hastaneleri haricinde alan yok. Ben Çapa da halletmiştim. Tutma oranı da 1/1000000 gibi son derece düşük... Tabi bu donor olmamayı asla gerektirmiyor.

Ben donor olmak istiyorum deyin, hastane personelinin yüz ifadelerine bir bakın. Cahil ve kalas -genelde- bir halkın mensubuyuz.

Dostum kızılay alıyor. Ben bu gün gittim kızılaya. Normal kan bağışmak için. Dedim ki kemik iliği için bağış için forum...
    Adam şaşırdı önce sonra hmm dur bi bakayım forum var mı dedi. Şaka gibi. O kadar ilgililer. Neyse sonra getirdi forumu kısa bilgilendirme yaptı. Normal kan bağışı esnasın da ekstradan 3 tüp daha aldılar. Kök hücre için.

Şu linkten bakarsan eğer. Kızıl ay ile sağlık bakanlığı ortak çalıaşcakmış bu konuda. 2014 Yılı haberi

http://www.kizilay.org.tr/Haber/KurumsalHaberDetay/1172

• Tuni. T kullanıcısına yanıt
    Ben 2104'den beri donorum. O zaman da vardı bu Kızılay muhabbeti ancak gittiğim 3-5 poliklinik almadı. Göztepe SSK bile almadı. Ben de Çapa ya kadar gittim. Belki şimdi yaygınlaşmistir. Yine de en az 250 yıl geride olan bir ülkeden bahsediyoruz. Size bilgilendirme yaptılar mı? Bazı durumlarda ameliyat parasını vericiden tahsil etme durumları vardı bu çarpık sistemin. Değişip, değişmediğini bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Ben 2104'den beri donorum. O zaman da vardı bu Kızılay muhabbeti ancak gittiğim 3-5 poliklinik almadı. Göztepe SSK bile almadı. Ben de Çapa ya kadar gittim. Belki şimdi yaygınlaşmistir. Yine de en az 250 yıl geride olan bir ülkeden bahsediyoruz. Size bilgilendirme yaptılar mı? Bazı durumlarda ameliyat parasını vericiden tahsil etme durumları vardı bu çarpık sistemin. Değişip, değişmediğini bilmiyorum.

vall aben mersin tarsus ta, bildiğin kizilay otobüsünde verdim :) gayet kıytırık bi yer :) öyl emerkez falan değil yani..

bilgilendirme olarak bu bölgende adanada nakil yapılıyor. 5 gün orada kaıyorsun. otel falan masraflarını devlet karşılıyor. iş yerinden izin alınıyor denildi.

5 gün esnasında ilaç veriyorlar. eğer kanda yeterli değil se özel ine ile kemik içine girerek bu kök hücre alınıyor denildi.

onun dışında da pek bilgi almadım..

vericiden para alınma konusu hiç bahsedilmedi. eğer bir kişi hayatı söz konusu ise ve bu şahsin aisesi eğer çıkacak masrafı benim masrafımı o karşılamıyacaksan ben o ailenin ta....

neyse ama eğer çok çok durumları kötüyse zaten yapcak bişey yok. bişekilde bende elimi cebime atacam. ama zannetmiyorum böyle bi durum olacağı.

• Son bir kaç aydır aklımda bu. Salı günü istanbula dönüyorum derhal ilgilenicem bu işle kök hücre donörü olacağım.Kök hücre donörü olma ile ilgili tüm bölümü okudum kanver.org'tak. Forumda bununla ilgili bir paylaşım yapılmış mı diye bir bakayım dedim varmış. Ama yazdığını okuyunca üzüldüm tabi, geçmiş olsun. Sıkı dur geliyorum! It ain't over, till it's over

Ayrıca üniversitelerde bununla ilgili sosyal topluluklar olması gerek diye düşünüyorum. Ben şimdiye kadar rastlamadım belki vardır bir kaç üniversitede. Kendi üniversitemde soruşturacağım bunu. Yoksa oluşturmayı düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.