Şimdi Ara

İnsülin metabolizması hakkında bilgisi olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vücut hücrelerinin insülin reseptörleri vardır.reseptor bir kapı vazifesi gorur,açık iken şeker hücre içine girer,eğer kapalı ise şeker hücre içine giremez ve kan dolaşımında kalır.

Bilimsel bir makalede bu açıklama var.

Şimdi mantıklı düşününce aldığımız şekerlerin kan dolaşımında kalması vücudun hacimli görünmesi için hiçbir etkisi olmuyo.yanlisim varsa düzeltin ama şeker hücre içine girerse mantıken hücreyi hacimde genişletir buda vücudu hacimli dolgun gösterir.bu düşünce dogrumudur

Yani vücudu adeleleri hacimli durması için şekerin dolaşımdaki kalması iyi yoksa hücre içine girmesimi iyi?

Ama şu açıklamada var şeker hücre içine girince enerji için kullanılır diyor açıklama.enerji için kullanılacaksa hücrenin büyümesini nasıl sağlıyor

Bı aydınlatın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şunlara kafa yorduğun kadar gidip sporunu yapsan istediğin vücuda ulaşmıştın
    Sen profesyonel değilsin tek tek çizgi çizgi her kas lifinin gözükmesi için uğraşmıyorsun bu kadar kafa yormana gerek yok.
    Ama yine de soruna cevap vereyim, hücrenin şekere ihtiyacı yoksa o reseptörler kapalı kalır kan şekeri yüksek kalır bu fazla şeker de yağ olarak depolanır. Göbek direkt şeker demektir zaten yağlı beslenme ile göbek yapılmaz şekerli beslenme ile bira şarap tüketimi ile göbek yapılır
  • Enerji için kullanılırı şöyle düşün 1000 kcal harcama yapıyorsun 1500 kcal yükleme 500 kcal depolanıyor işte :) şekerle aldığın hacim sıkı değil yağ kütlesi şeklinde depo oluyor. 1000kcal harcama yapıp 900 kcal aldığında da kilo verme denilen hadise gerçekleşiyor. Kas veya yağ olarak Büyüme senin harcadığın enerjiden daha fazla yükleme yaptığın durumda gerçekleşir.

Bu yazdıklarımı bir yerden okumadım sadece mantık yürüterek söyledim kesin doğrudur diyemem ama bence mantıklı düşünüyorum.

Aslında düzenek çok basit kabaca yaktığın yediğinden az olurda büyüme yediğinden çok yakarsan küçülme..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F84D677 -- 13 Ocak 2020; 22:15:35 >
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Ders çalışıyorum butlere konu diyabet ve okudukça kendimi gordum.yani aslında ders çalışıyorum

Şimdi abicim kaslanmayi felan boşver şimdibsorulqra gelelim

Yağ olarak depolanma olayı nerde oluyor.aciklamaya göre insulin reseptörleri kapalı kalırsa şeker kan dolaşımında kalır.ee kan dolaşımında kalıyorsa bu yağlanma nasıl oluyor? Damarlardaki oluyor yağlanma? Mümkün değil tabi o ama nerde.yaglanma dediğin şey şekerin depo olarak birikmesi değil mi? Bu yağlanma hücre içindeki hücreler arasındami oluyor bu paragraf ilk sorum edit; bak kitapta yaziyoki insulinin etki mekanizmasında glikojen depolanmasını artırır.ayrica kilo artışı yağ ve kas dokusunun yeniden kazanılması su ve tuz tutulumu yazıyor.

Bide diyabetin semptomlarini okuyom.bende olan semptomlar poliuri(2.5 lt den fazla idrarda oluyo biliyom ama şu var mesela ben şu iciyom 500 ml ve 1 saat içinde idrarim geliyo göz kararı en az 200 ml vardır.birgun olcebilrim bunu ama kaç ml su içicem),nokturi,zayiflama,halsizlik,ağız kuruluğu, kaşıntı (özellikle kafamda),vajinal enfeksiyonlar (şaka o yok bende ).bende bu belirtiler var kendi gozlemledigim.bu durumda bende diyabet olma olasılığı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozmozun delisi -- 13 Ocak 2020; 22:39:12 >

• Ben bilimsel bir adamım bilimsel ilerlerim

• kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt
    Peki bir arpa boyu yol alamayışını da bilimselliğe mi borçlusun ?
  • Sadece normal bir insan olmak istiyorum.kasli parçalı bir vücut istemiyorum.kolum 35 cm olsun sert olmasın yağlı olsun ama hacimli olsun ben bunu istiyorum

Belkide uzunlarin problemi budur insülin eksik olduğu için glikojen depolanmkyor olmazmi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerçek bilgisi olan varmi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.