Şimdi Ara

kodlamayla 10x10 matriste en küçük noktaya ulaşma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, hocamız bir ödev verdi kod yazmayla ilgili ama sadece matrisi oluşturabiliyorum. ödev şu şekilde 10x10 matriste 1den 100e kadar sayılar rastgele yerleşecek daha sonra herhangi bir sayı random seçilecek etrafında ki 8 nokta belirlenecek ve bu sekiz noktadan 2 tanesi seçilecek. 2 noktadan hangi sayı daha küçükse aynı işlem o küçük sayıya uygulanacak .en küçük sayıya ulaşana kadar yani 1e ulaşana kadar tekrar edilecek.

bu konu hakkında yardım ederseniz çok iyi olur benim için teşekkürler herkese şimdiden

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    İki boyutlu bir dizi tanımlanır. random sayı; dizinin önceki elemanlarına bakılıp sayı daha önce yerleştirilmiş mi kontrol edilir, daha önce yerleşmişse random sayı üretici ile başka sayı üretilip yerleştirilir. Ama bundan daha sağlam bir yöntemi de olmalı; bakmak lazım.
  • Ne 10x10 matrismis arkadas, kendi odevini kendisi yapan yok o okulda heralde?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    matriste random sayıya kadar geldim matrise rastgele yerleştiriyor . sadece 8 noktayı seçip rastlege ikisi arasında en küçüğüne gidip 1e kadar gitmeyi yapamıyorum ayrıca bilgisayar mühendisliğide okumuyorum o yüzden kodlar hakkında bilgim yok o kadar
    matriste random sayıya kadar geldim matrise rastgele yerleştiriyor . sadece 8 noktayı seçip rastlege ikisi arasında en küçüğüne gidip 1e kadar gitmeyi yapamıyorum ayrıca bilgisayar mühendisliğide okumuyorum o yüzden kodlar hakkında bilgim yok o kadar
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    kusura bakamayın eğer bilgisayar mühendisliği vs bu konuyla ilgilenen bir bölüm okusaydım kendim yapardım. sadece c++ başlangıç dersi aldım şuana kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: altust11

Iki nokta nasil seciliyor, o da mi random?

O O O
    O X O
    O O O

gibi sectigin noktanin etrafindaki 8 nokta. Yani X in koordinatlari i,j ise i-1, i, i+1, j-1, j, j+1 kombinasyonlarindan olusacak 8 nokta bunlar, sol ust kosedeki nokta = array[i-1, j-1] gibi. Eger iki nokta random secilecekse [-1, 1] arasinda random iki sayi secip [i+(random sayi 1), j+(random sayi 2)] seklinde yapabilirsin. Sonra aralarindan minimum degere sahip olani bulup loopun basina donersin bu sefer base deger bu yeni index olacak sekilde. Bu konuda bilgin varsa recursive sekilde yapabilirsin, hos gozukur disaridan. Bitme condition'i da i,j ye denk gelen degerin == 1 olmasi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 12 Aralık 2018; 16:50:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    evet o sekiz noktadan herhangi ikisi onlarda random olarak seçiliyor. işte sonra iki sayı arasındaki en küçüğüne tekrar aynı işlemler uygulanıyor. cevap için de teşekkür ederim
  • Oturup kodu yazmak lazım. Anlatmakla olmaz bu. Algoritması yazarken çıkar.

Ayrıca 8 noktadan 2 sini seçip sonra o 2 noktadan küçük olanı niye seçiyoruz. Direkt küçük olanı seçelim. Ne farkeder.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

İki boyutlu bir dizi tanımlanır. random sayı; dizinin önceki elemanlarına bakılıp sayı daha önce yerleştirilmiş mi kontrol edilir, daha önce yerleşmişse random sayı üretici ile başka sayı üretilip yerleştirilir. Ama bundan daha sağlam bir yöntemi de olmalı; bakmak lazım.
    1'den 100'e kadar sayı dizisi tanımlanıp shuffle yapılabilir. Sizin yorumu okuduktan sonra aklıma geldi. dizilerin shuffle yapıldığı algoritmalar mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.