Şimdi Ara

“Kodlama öğrenmek için üniversite dönemi çok geç”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
6
Favori
2.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://www.youtube.com/watch?v=917a42_1g9k&feature=youtu.be

Dakika 1.45

Elif uysal hocamızın böyle bir sözüne denk geldim. Ne düşünüyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamamen sallamış....

Güzel sanatlar fakültesinden mezun olan ve yazılım uzmanı olan arkadaşım var. Aynı şekilde liseden mezun olan yine yazılım sektöründe çalışan arkadaşım da var.

Bu işte başarılı olan ne kadar tanıdığım varsa. Boş zamanlarında benim gibi oyun oynamak yerine gezmek tozmak yerine oturup kod yazan adamlardı.

Ayrıca Türkiye'de kodlama eğitimi falan hikayeden ibaret. Kaldı ki eğitim fakültesinden bilgisayar öğretmenliği bölümü mezunu biri olarak açıkca söylüyorum ki bilgisayar dersinin ortaokul müfredatından kaldırılması gerekiyor. Hiç kasmaya, özenti olmaya gerek yok burası Ne Güney Kore, Finlandiya....

Ortaokulda bir öğrenci yazılım ile ilgili bir şeyler yapıyorsa zaten o özel biridir merak etmeye gerek yok o bir şekilde yolunu bulur zaten.
  • geç meç yapacak bi şey yokki sadece ortaokulda olsa iyi olur diyor yani yapılmaz diye bi şey yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Knk onu hocalara değil, 130-90 yapan DH delikanlılarına soracaksın

• oy oy. hakli aslinda. 7. sinifta bir arkadasla visual basic ogrenmeye calisiyorduk kendimizce. hesap makinesi, browser filan kek seyler yapiyoruz ama ikimizin de ailesinde bilgisayardan anlayan insnalar filan yok tamamen kendi cabamiz. okulda bilgisayar hocasina gittik yardim almak icin kadinin umrunda olmadi ertesi sene teog var diye annem bilgisayari yasaklamisti zaten. lisede de tm alanlarina ilgiliydim anca universiteye kaldi ogrenme isi.

aslinda su noktada dogru, scratch ile bile bir seyler ogretilse algoritmik dusunme acisindan cok faydali. devlet okulunda 40 kisilik siniflarda kim neyi ogretecek orasi ayri mesele ama tabii ki. ne kadar erken baslanirsa o kadar verimli oluyor. benim de internette denk eldigim cocuklar var 10 yasinda baslamislar filan onlari gordukce sevki bir kiriliyor insanin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir süredir bunun hakkında düşünüyorum ve bilgisayar bölümünden tırsmaya başladım açıkçası. Öğrenmek için geç olmayabilir ama öne çıkmak için geç olabilir belki.
  • O dediği kişiler özel yetiştirilmiş kişiler oluyor demek istediğim o çok başarılı kişilerin anne babaları genellike bilgisayar mühendisi oluyor
  • gennady korotkevich e bakın, 6 yaşında babası kodlama öğrenebilmesi özel program yazmış, belaruslu kendisi, kodlamaya küçük yaşta öğrenebilmek için ingilizceyi de çok iyi bilmek gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi functionmachine -- 2 Ağustos 2020; 22:27:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt
    Visual basicte media player, tv falan yapmaya çalışırdım ben de ortaokulda Keşke bi yol göstericim olsaydı da devam etseydim oradan

Bence hocanın dediği şeyi türkiyede uygulamak pek mümkün değil. Sende de olduğu gibi hocalar başından savmaya çalışabilir, başından savmasa bile hocanın bilgisi ne düzeyde ki öğrenciye yardımcı olsun. Kim bilir ne insanları kaybediyoruz sırf bu yüzden, üzücü ...

• Nedense genelde hiç bilmeden gelenler daha başarılı oluyor.

• Benim de şimdiye kadarki gözlemlerim bu şekildeydi aslında. Bilerek gelenler rehavete kapılırken diğerleri onları çoktan sollamış oluyor genelde

• Geç tabi ama bizim orta doğu mok çukurunda fen lisesinde bile bilgisayar dersi yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stewartteoremi

Visual basicte media player, tv falan yapmaya çalışırdım ben de ortaokulda Keşke bi yol göstericim olsaydı da devam etseydim oradan

Bence hocanın dediği şeyi türkiyede uygulamak pek mümkün değil. Sende de olduğu gibi hocalar başından savmaya çalışabilir, başından savmasa bile hocanın bilgisi ne düzeyde ki öğrenciye yardımcı olsun. Kim bilir ne insanları kaybediyoruz sırf bu yüzden, üzücü ...
    gercekten harcanan cok fazla yetenek oluyor boyle boyle. ustte de bahsedilmis bu alanda onceden bilgisi olan insanlarin ailesinde yazilimci filan oluyor genelde yonlendiren. ben de kardesimi python ogrenmeye tesvik ettim karantina doneminde. en son flask ile web sitesi filan yapiyordu kendi kendine mutlu oldum

bahsettigim arkadasimla ben o devlet okulundan iyi liseler kazanabilen tek iki kisiydik. ben odtu ee'deyim o da itu ceng'de. ucundan bi yerinden devam ediyoruz iste hala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Baptiste Fourier -- 2 Ağustos 2020; 22:30:40 >

• haha hoca olması bir şey değiştirmiyor.tam bir bullshit

ha ileri atar seni ama gayet de üniversitede de öğrenilebilir. ön bilgi aramıyorlar 101 dersinde
  • Doğru demiş amerikada 13-15 yaşındaki çocuklar iş kurup sana üstünde ceo yazan kartını uzatıyor bizde olması gereken en geç liseye başlayana kadar ingilizceyi ana dil gibi öğretip lisede de programlama girişimcilik gibi derslerin işlenilmesi

• iyi universitedekiler tam tersine sen daha syntax'i ogrenirken proje yapip staj kovaliyorlar cogu dersleri teorik eksiklerini kapamak icin kullaniyor.

• ceng şişti patlayacağı günü bekliyor
  • Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt
    Hiç rastlamadım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.