Şimdi Ara

KODAK DX 7440

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba.

    haziran ayı sonunda amerikada okuyan kuzenim türkiyeye gelecek. gelirken ondan bir tane dijital fotğraf makinası isticem. bir süredir araştırıyorum. ve KODAX DX 7440' ta karar kıldım.

    makine hakkında kötü bir yorum okumadım. ayrıca 4mp, 4 optik zoom, 2.2'' lcd ekran ve şarj cihazının pakete dahil olması bu kararımda etkili oldu. birde amerikadaki fiyatı 184 dolar. yaklaşık 250 milyon yani türkiyedeki fiyatının yarısı. bence bu fiyata bu özellikler gayet uygun.

    bu makineyi kullanan arkadaş düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim. makine elime geçer geçmez örnek fotoğrafları göndericem.

    herkese iyi akşamlar.







  • Sevgili özgün!

    Makinanın önce bana iyi gelen özelliklerini yazıyım ;öncelikle lensi 33 mm yani manzara fotoğrafları çekmeyi düşünüyorsan güzel ,( Geniş açı lensi ve adaptörü Türkiyede 77dolar.Geniş açı lensi ile 20 mm oluyor) kullanımı oldukça kolaymanuel ayarları güzel flaşı kesinlikle seni yarı yolda bırakmaz(tabii etki alanı bu maksimimum 5 metre)
    Gelelim bence kötü olan tarafları ise manuel beyaz ayarının olmayışı,
    Renklerde bazen donukluk (tabii bu benimle de ilgili,ancak mesela canon A 95 te kullandım arasında ciddi bi fark var.canonun renkleri daha yumuşak ve daha canlıydı)Ayrıca Kodağın makro mesafesinin 10 cm olması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfuni -- 12 Haziran 2005, 23:16:16 >
  • yorumun için sağol tayfuni.

    bu makinenin pil kapağının çok adi olduğu ve çabuk kırıldığı hakkında bir kaç sitede yorumlar okudum. bu yüzden kafam karıştı ve bu makinadan soğudum. banada a 510 yolları görülüyor galiba. ama hala kararsızım
  • Merhaba;
    benimki subjektif bir yorum ama eğer çok kaba kullanırsan bütün pil kapakları kırılır.Satın alırken özellikle pil kapağını inceleyip aldım.bu konuda bir sorunun olacağını zannetmiyorum.Aksine diğer makinalar arasında oldukça iyi
    En iyisi sen satın alacağın makinanın pil kapağını kontrol et.İşlevselliğine ve kullanımına kendin karar ver. çünkü pil kapakları gerçekten büyük problem olabilir.
  • Merhaba,

    Aranıza yeni katıldım.Bol bol okuyarak ve çekerek birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.

    Tayfuni, Kodak 7440 a haricen geniş açı lensi ve adaptörü takılabiliyor mu?
    Yani bu objektif mi demek oluyor ? Hani eski zenit 122 gibi makinelere takılan objektifler gibi mi?Ben bu makineye aparat takılamıyor sanıyordum.
    Sorularım aptalca gibi gelebilir ne olur kusura bakmayın!
    Sora sora öğrenicem.

    Teşekkür ederim,
  • Merhaba
    bu linki oku istersen

    http://forum.donanimhaber.com/m_3027707/mpage_1/key_//tm.htm#3027707

    geniş açı lens 0,6x takınca 19.8 mm oluyor ki bu bayağı geniş

    ben geniş açı lensi daha sopnra İstanbul sirkecide buldum,ancak ona uygun filtre takamadık çünkü 52 mm geniş geldi onun bir küçüğü dar geldi,ben de şimdilik almaktan vazgeçtim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfuni -- 22 Haziran 2005, 17:09:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.