Şimdi Ara

kodak c713 aldım çok pişmanım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşalar carrefourdan c713 modelini aldım; 229 ytl'ye... carrefour değişim ve iade de yapmıyor!
    Makinanın görüntü kalitesi hiç güzel değil alacak olan varsa almasın.
    Resimler çok bulanık çıkıyor. Hatta resim çekip koymaya bile üşeniyorum.
    Gerçi makinayı kardeşime hediye almıştım. Ama olsun kodaktan bunu beklemezdim!

• ayarlamada bir yanlışlık vardır.mesela yanlışlıkla macro moduna geçmişsindir.kodaklarda renk canlılıgı gayet başarılıdır.iade olayına gelince..tuketıcının korunması hakkındaki yasaya bir göz at
  • Aldığınız mal ne olursa olsun orjinal kutusu ile birlikte olmak şartı ile koşulsuz ve nedensiz bir hafta içinde iade hakkınız var. Bu bir... İkincisi makine ayarlarına dikkat edin ve denklanşöre hart diye basmayın Bu makineler denklanşörden netleme yapar bunu yaptırdıktan sonra basın. Kodağın ISO performansı berbattır ama düşük ISO'larda çok net ve yeterli ışıkta çok başarılı sonuçlar alırsınız. Renk kalitesi de yabana atılmayacak kadar iyidir.
    quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Evet arkadaşalar carrefourdan c713 modelini aldım; 229 ytl'ye... carrefour değişim ve iade de yapmıyor!
    Makinanın görüntü kalitesi hiç güzel değil alacak olan varsa almasın.
    Resimler çok bulanık çıkıyor. Hatta resim çekip koymaya bile üşeniyorum.
    Gerçi makinayı kardeşime hediye almıştım. Ama olsun kodaktan bunu beklemezdim!

• Aşağıdaki linkte oto ayarda çektiğim bir resim var. Resim tam boyutta çok kötü duruyor.

http://img253.imageshack.us/my.php?image=resim027vk0.jpg

Bu linkte de makinayı almama neden olan kişileri görebilirsiniz

http://img253.imageshack.us/my.php?image=resim001xr0.jpg

Bir resim daha...

http://img253.imageshack.us/my.php?image=resim025iy6.jpg

• Eğer Bu fotograflara bulanık diyorsanız 2 nedeni olabilir. Ya gözlerinizde ileri derecede hipermetrop var ya da PC ekranınızda bir problem. Renk ve netliğe diyecek hiçbir şey yok sadece 2 kişinin yer aldığı fotografta sağdaki kişinin gözkerinde kırmızı göz hatası ve kişi hafif bulanık çıkmış. Bu da çeken kişinin hatası. Kişileri tam karşıdan kadraja almamış sola açılı aldığı için makine soldaki kişiye odaklanmış. Dolayısı ile sağdaki kişi bulanık demeyelim hafif fluğ çıkacaktır. Veya sağdaki kişi o anda ani bir harekette bulunmuş olabilir. Bunun dşında fotograflar son derece normal ve NET....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 9 Kasım 2007; 22:33:13 >

• Valla fotoğrafların neresi kötü ben anlayamadım
  • fotoğraflar bence harika netlikde resimler.Özellikle ilk resim çok ne ve güzel.Bence bipekkan'ın tavsiyelerini kulak ardı etme ve monitörünü kontrol ettir.
  • 2 tane adamların olduğu fotoğrafta acayip gren var
  • bu fotograflarda hic bir anormallik yokkodakin c 713 modeli uygun fiyati ile herkesin dijital fotograf makinasi alabilmesi icin piyasaya suruldu burda almanyadada 79 euroya satiliyor ve son bir ayda almanya genelinde 150 bin adet satmis neticede uygun fiyatli bir modelden cok fazla sey bekleyemezsiniz ama yukardaki fotolarda goruldugu uzere kodak sirf ucuz olsun da ne olursa olsun dememis gene kalitesini bu ucuz modeldede ortaya koymus birde fotolarda gren var diyen arkadas acaba hangi amacl
    i yazmis bunu gren olmadan foto nasil ortaya cikacak ayrica bu modelin iso degeri dusuk oldugundan gren minumum belli olur sen bunlari gorebildiysen ben bir goz doktoruna gozukeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yegoadam -- 10 Kasım 2007; 20:59:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

2 tane adamların olduğu fotoğrafta acayip gren var

Var ama tavan tarafında yani ışığın az olduğu yerde var, hem de abartılacak kadar değil. Ben siz söylemeseydiniz, dikkat bile etmeyecektim. Zaten fotoğraftaki konu herhalde tezgahtarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 10 Kasım 2007; 22:35:25 >
  • @yegoadam,
    Eğer Fotoları PC' ye indirip org. büyüklükte incelerseniz satıcıların olduğu fotograflarda Noise var. Zaten fotoları bu maksatla, topikte ve org. ebatlarında görünür hale getirdim ki exif bilgilerine de bakılabilinsin. Bu foto, otomatikte ve flaşla çekilmiş ve makine hemen kendini 200 ISO' ya atmış. bu nedenle flaşla aydınlanan yerlerde gren hissedilmiyor ancak ışığın az olduğu arka duvar ve ilanlarda belirli. Ama ne olursa olsun bu fiyata karşılık mükemmel ve başarılı çekimler, fıstık gibi de odaklanma.....
    quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

bu fotograflarda hic bir anormallik yokkodakin c 713 modeli uygun fiyati ile herkesin dijital fotograf makinasi alabilmesi icin piyasaya suruldu burda almanyadada 79 euroya satiliyor ve son bir ayda almanya genelinde 150 bin adet satmis neticede uygun fiyatli bir modelden cok fazla sey bekleyemezsiniz ama yukardaki fotolarda goruldugu uzere kodak sirf ucuz olsun da ne olursa olsun dememis gene kalitesini bu ucuz modeldede ortaya koymus birde fotolarda gren var diyen arkadas acaba hangi amacl
    i yazmis bunu gren olmadan foto nasil ortaya cikacak ayrica bu modelin iso degeri dusuk oldugundan gren minumum belli olur sen bunlari gorebildiysen ben bir goz doktoruna gozukeyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.