Şimdi Ara

Kod yazmak mı Ders Çalışmak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 12.sınıfa geçtim 2019 da gireceğim yani sınava.
    Kendimi tanıtayım vasat bir anadolu lisesinde mf öğrencisiyim temelim sıfırdan biraz fazla.
    3 Senedir henüz matematikten geçemedim tüm notlarımı resimlerden görebilirsiniz velhasıl kelam resimlere bakan herkesin neden sayısal seçtin diyeceği bir öğrenciyim. ilkokul 4'ten beri matematiğim kötü fakat bu sene sayısal derslere ilgi duymaya yapamasam bile dinlerken eğlenmeye başladım.

Geçen yaz ise bir yakınımın yazılım firmasında gönüllü olarak 3 ay staj yaptım yazılım öğrendim
    Bu yaz ise yine aynı şekilde aynı firmada gönüllü staj yapıyorumm

Asıl soru

11.sınıfın ikinci döneminden beri kafamda tasarladığım bir mobil proje var fakat proje hakkında çok iyi geribildirimler aldım 50 kişinin katıldığı bir ankette yüzde seksen civarında uygulamayı kullanacakları dönütünü aldım.

Şuan kayıtlı olduğum dershanede tyt kampı var fakat ben staj yaptığım için katılamıyorum ve kafam biraz karışık sizce tyt kampına katılıp temelimi sağlamlaştırsam mı yoksa uygulama ile devam edip girişimcilik şansımı denesem mi?

Ayrıca Hedefim istanbulda bir bilgisayar mühendisliği okumak bau,ytü biraz uçuk itü. İngilizce seviyem ise b2/upper intermediate yani biraz daha asılsam ingilizce hazırlğı atlarım.
    Kendi şirketimi kurmayı planlıyorum.

9.sınıf notlarımhttps://hizliresim.com/yqPa9y

10.sınıf notlarımhttps://hizliresim.com/Z3LBaZ

11.sınıf notlarımhttps://hizliresim.com/7DonpW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hozeis. -- 10 Haziran 2018; 15:41:47 >

• yol yakınken ders çalış. üniversiteye geçinde kodlamaya başlarsın. şu an yapacağın en iyi şey iyi bir üniversiteye girmek olmalı. hedefin ilk 50.000 olsun.
  • Hedefin istanbul'da okumaksa yazılımı bırak derslere çalış.

en az 4 sene zamanın olacak yazılım programlama çalışmaya.

Stajda ne öğreniyorsun bu arada ? Ne yapıyorsun yani.Çok üst düzey bir şey yapmıyorsan hemen bırak kursa git.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya projen tutmazsa?

Bu soru da ihtimaller arasında bulunduğu için riske atmaya gerek yok hayatını.1 sene sağlam ders çalışırsan işini görecek bir üniye kapağı atar,sonra projeni yaparsın.düştüğünde canın acımaz en azından

Sınava hazırlanmayıp projen de başarısız olursa üzerindeki baskı çok artar.hem 1 sene çok değil,sınava hazırlan derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık konuşmak gerekirse bahsettiğiniz hedefleri gerçekleştirmek için zaten mezuna kalmanız gerekiyor(İTÜ Bilg. yazmışsınız oraya); okulu min. teşekkür seviyesinde tutup, yapabildiğiniz işin peşinden gitmeniz size daha çok katkı sağlayacaktır. Yazılıma ilgim var, program yazabiliyorum diyorsunuz, o halde bu konuda kendinizi geliştirmeye, devam edin; projenizi/fikrinizi ilerletebildiğiniz kadar ilerletip, iş bitirici olun; üniversite için de mezuna kalın. Zaten Maçka'da hazırlık okumak büyük bir olay değil(hazırlık okumanızı tavsiye ederim ama bu başka), mezun süresince B2'yi biraz takviye etseniz, zaten hazırlığı da geçer, olası sene kaybını, potansiyel bir kazancınızla telafi etmiş olursunuz.
    .
    Fikrinizin peşinden gidin hocam.
  • Ders çalış.
  • otur dersini calis icat cikarma. bi yere kapak at ondan sonra yazarsin kod mod neyse. yapma demiyorum hobi olarak gene yap ama dersini de calis

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ders çalış, kötü üniversite hayatın boyunca hep bir leke olarak kalır.
  • Ders çalışarak bir yere batman daha kolay, önce ders çalış ünü kazan bilgisayar mühendidi olmak için ilk adım okarak kod yazmaya başlarsın.

• Top üniversitelerden birinde olarak söyleyeyim. Kod yazmak hayatının hatası olur. Matematiği tam yapana kadar çalış. O matematik alt yapısı senin 1 senede çalışacağın yazılımdan çok daha etkilidir.
  • Öncelik iyi bir üniversite olmalı, ondan sonra deli gibi kod yazarsın rahat ol.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otur ders çalış diyenler tam bir vizyonsuzsunuz. Bırak kardeşim hayallerinin peşinden git, okumanın yaşı yok; insan hayallerini peşinden koşmalı yapamazsan da pişmanlık duymazsın denemedim diye en azından.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Sen çok film izlemişsin sanırım. Türkiyede bu işler öyle yürümüyor. Bir de öyle bir yazmışsın ki hayallerinin peşinden git diye, sanki adamın kafasına silah dayamışlar sanayiye gönderiyor ama çocuk yazılım ile ilgilenmek istiyor. Adamın hedefi zaten bilgisayar mühendisliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 52CM -- 10 Haziran 2018; 17:48:28 >
  • up
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Kod yazarak İTÜ kazanır artık

• Hocam itü tabii biraz uçuk yani hedefim ytü/bau burslu.
  • kodu daha sonra öğrenirsin boşver sınavda sana kod sormuyorlar,iyi bir okul kazanıp orada kendini geliştir
  • kesinlikle ders çalış!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hozeis. kullanıcısına yanıt
    bau'daki bilgisayar müh. bölümündeki hocalara kendini tanıt, kendini anlat; %50 burs alsan 75 yaparlar, 75 alsan 100 yaparlar, özel üniversiteler proje öğrencileri alıp reklam yapabiliyorlar, madem özel'e oynama planın var, bunu da tut aklında; ama bunun için ortaya ürün koyman, belli bir yere kadar da olsa gelebilmiş olman gerekiyor. Projenin app store'da olup, istekli/çalışkan bir öğrenci olduğunu belli etmen gerekli, fikrinle proje yarışmalarına katılabilirsin mesela, onları araştır, peşinden gitir ve iş bitirici ol/oku.. Olmadı üstlerinden birilerine danış, ekip kur/büyüt ama peşini bırakma. Reklam olacak kadar değer kazanabilirsen, okul da seni alır.
  • Matematik bilmeyen adamdan yazilimci olmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.