Şimdi Ara

## KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ## DETAYLI TANITIM YAZISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
4
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen sene tercih döneminde forumda olmasını çok istediğim ama bulamadığım detaylı bir kocaeli üniversitesi tıp fakültesi değerlendirmesini bu sene fakültede birinci senemi bitirmem ile birlikte tercih dönemindeki arkadaşlar için kendim yaptım. söz konusu değerlendirmenin fakültede sadece bir yıl geçirmiş bir öğrencinin öznel görüşleri ile yapıldığını hatırlatıyor ve sevgili yazarlara iyi okumalar diliyorum.

değerlendirme yazısında tıp fakültesi, olumlu ve olumsuz olmak üzere iki kısımda incelenmiştir ve fakülte ile alakalı genel bilgiler bu iki alt başlıkta bulunabilir.

olumlu özellikler:

-kocaeli üniversitesi tıp fakültesi 1992 yılında kurulurken 1995 yılından itibaren öğrenci alarak eğitime başlamıştır. kuruluş itibari ile 28, eğitim-öğretime başlama olarak 25 yıllık bir tarihe sahip olan tıp fakültesinde çeyrek asırlık bir yaşa sahip olmasından dolayı eğitim sistemi oldukça oturmuştur.

-tepdad tarafından ilk akredite olan tıp fakültelerinden birisidir. ilk kez 2012 yılında akredite olan tıp fakültesi 2018 yılında tekrar akredite olmuş ve 2024 yılına kadar akredite bir fakülte olma hakkı kazanmıştır.

-öğretim üyesi sayısı genç bir fakülte olmasına rağmen oldukça iyi bir seviyededir. son yayınlanan kılavuzu göre tıp fakültesinde 123 profesör, 37 doçent ve 67 doktor öğretim üyesi bulunmaktadır. her bir anabilim dalında bulunan hoca sayısının oldukça yeterli olduğunu düşünüyorum.

-entegre eğitim sistemi yani kurul sistemi uygulanmaktadır. geçme notu 65'dir. tüm kurullardan 65 üstü alınması koşulu ile yıl sonu ortalamasının 80 üzerinde olması durumunda finalsiz geçme hakkı da bulunur. kurulların içinde zaman zaman pdö'ler bulunabilir. her kurul içinde varsa pratik ve pdö sınavı belli yüzdelerde teorik sınav notuna eklenir ve kurul notu ortaya çıkar. ayrıca devam zorunluluğu yoktur ama her an gelme ihtimali de var :)

-öğretim üyesi kadrosu nitelik olarak oldukça iyidir. her bir anabilim dalında alanının önde gelen hocaları bulunabilir. elbette %100 ü için bu denemez ama öğretim üyelerinin kariyerleri ve akademik başarıları düşünüldüğünde tıp fakültesinin kaliteli ve iyi bir öğretim üyesi kadrosuna sahip olduğunu söyleyebiliriz. özellikle tıbbi farmakoloji anabilim dalı türkiye'nin en önde gelen birimlerinden biridir.

hocalar ile öğrencilerin arası gerçekten iyi. aklınıza bir şey takıldığında ya da bir konu hakkında danışmak için çekinmeden kapılarını çalabilirsiniz. çoğu hoca öğrenciye karşı cana yakın ve samimi davranır. tabi pandemi döneminde ilişkiler gerildi. bazı öğretim üyeleri gerçekten öğrencilere karşı sert davrandılar. imkanı olmayan öğrencilere karşı hoşgörülü bir anlayış sergilenmediğini düşünüyorum. tabi en son alınan kararlar ile biraz da olsa ilişkiler yumuşadı diyebilirim. özellikle pandemi sonrası bu konuda hakkında çok farklı görüşler de alabilirsiniz. öğrenci tepkilerinden sonra alınan son kararlar öğrenci yanlısıydı ama oldukça gerilimli bir süreç yaşandı.

-harvard üniversitesi tıp fakültesi ile araştırma değişim projesi bulunmaktadır. her sene yaptığı projeleri seçilen 3 öğrenci harvard'a yollanıp projelerini sunma imkanı bulur. ayrıca bu proje kapsamında harvard'dan da her sene araştırmacılar üniversitemize gelir. bu değişim projesinin öncüsü olan ve şuan çalışmalarını harvard'da sürdüren mehmet furkan burakdır.mezun olduğu üniversite için böyle bir projeyi hayata geçirmiş ve öncüsü olmuştur.
    2019 yılında seçilen projeleri buradan inceleyebilirsiniz:
    tip.kocaeli.edu.tr
    KOÜ-Tıp Fakültesi
    http://tip.kocaeli.edu.tr/Harvard-5subat-19.php

-tıp fakültesi eğitim bloğu ile üniversite hastanesi birbirlerine yapışık konumdadır. gerçek anlamda yapışık konumda diyorum çünkü hastanede endoskopi biriminin bulunduğu bölümden bir kapı ile tıp fakültesi eğitim bloğuna geçebiliyorsunuz. ayrıca kütüphane ve anatomi laboratuvarları da hastanenin içinde bulunuyor. eğitim bloğunun hastane ile iç içe olması daha ilk seneden size bu mesleğin içinde olduğunuzu hissettiriyor ve oldukça güzel bir motivasyon sağlıyor.

-genel olarak teorik ve pratik dersler eğitim bloğunda işleniyor. Dönem birler ise pediatri hastanesindeki konferans salonunda işliyor. eğitim bloğunda dört tane amfi, anatomi dışı derslerin pratiğinin yapıldığı laboratuvarlar ve staj sınıfları bulunuyor. eğitim bloğu genel olarak pre-klinik evresi için yeterli denebilir. ayrıca eğitim bloğunun en üst katında yemekhane ve bir tanede küçük bir kafe tarzı bir yer bulunuyor. yemekhanenin eğitim bloğunda yer alması tıp öğrencileri için büyük kolaylık sağlıyor. bu sene eğitim bloğunun hemen yanındaki sağlık bilimleri fakültesinin başka bir yere taşınmasıyla boşalan bina tıp fakültesine verildi. böylece birçok fiziki sorun da bu bina ile çözülmüş olacak.

-fakültemiz özellikle tıp alanında bilimsel araştırmalar konusunda oldukça önemli bir seviyededir. özellikle sanayi konusunda oldukça gelişmiş bir şehirde bulunması nedeniyle birçok sağlık sektörü ile ortak çalışmaları bulunuyor. ayrıca fakültemizde tıp alanında birçok bilimsel araştırma merkezi bulunur. özellikle kök hücre, proteomiks ve farmakoloji konusunda iyi bir fakülte olduğu söylenebilir.

-kocaeli üniversitesi hastanesi oldukça modern ve yeni bir hastanedir. depremden sonra umuttepe kampüsünde yeniden inşa edildiği için oldukça güzel bir mimariye ve donanımlara sahip olan fakülte hastanenin imkanları da oldukça iyidir.

-bu sene hastanenin önüne yeni bir ek poliklinik binası inşa edildi. böylece hem oldukça donanımlı bir ek poliklinik binasına kavuşan fakülte ayrıca yeni ek poliklinik binasının bir katında bulunan tıp eğitimi uygulama merkezini de sahip oldu. böylece simülasyon merkezi bulunan fakülteler arasına kocaeli tıp da girdi.

-kampüs etrafında yurt imkanları oldukça iyi bir seviyede. özellikle kızlar için özel ve kyk yurt imkanları çok iyi. yine erkekler için de yurt imkanları oldukça geniş sayılabilir fakat erkekler için okula yakın olan sadece bir kyk yurdu var. diğer kyk erkek yurtları kampüse uzak kalabiliyor.

-kocaeli'den bir çok büyükşehire ulaşım oldukça kolay. özellikle istanbul, ankara ve bursa gibi büyük şehirlere yakın bir konumda bulunuyor. istanbul'da yaşayan bir arkadaşımın her hafta sonu istanbul'a ailesinin yanına döndüğünü söyleyebilirim. yine kocaeli üzerinden birçok arkadaşım hızlı trenin de olması ile hafta sonları başta istanbul olmak üzere eskişehir ve ankara gibi illere gezmeye gidebiliyor.

-fakülte konumu itibari ile ana kampüsten dışarıda hemen yanında yer kaldığı için sosyal etkinliklere erişim zor olabiliyor. ama tıp fakültesine özgü olan kulüpler aktif bir şekilde çalışıyor ve bu eksiği kapamaya çalışıyor.

-özellikle pandemi döneminde tatilin ilanı sonrası 3 haftalık bir sürede dersler hiçbir şekilde işlenmedi. fakat bu 3 haftalık süreçte sonraki haftalarda tüm dersler ders programına uygun bir şekilde canlı olarak işlendi ve kayıtlar okul sistemine yüklendi. ayrıca yine okul sistemi üzerinden tüm notların erişimi öğrencilere açıldı. kötü bir başlangıç yapsa da iyi bir pandemi döneminin yürütüldüğünü düşünüyorum.

olumsuz özellikler:

-her sene 257 yeni öğrenci alınması zaman zaman verimi düşürebiliyor. özellikle bazı derslerin pratikleri verimsiz geçebiliyor. mevcuda rağmen pratikler için yeterli materyalin sağlandığını söyleyebilirim. (kişi başı bir mikroskop düşüyor ve 2 tane kadavra var. Şu an hazır olan 2 kadavraya ek olarak 2 tane kadavra da diseksiyon aşamasında şuan ) aslında anatomi dışında pek bir sıkıntı yaşanmadığını söyleyebilirim. dönem birde pratikler en yoğun mikrobiyoloji, histoloji ve anatomi derslerinde oluyor. ayrıca pratik ders saati az olmasına rağmen biyokimya pratikleri ve tıbbi biyoloji pratikleri de oluyordu sene içerisinde. en sık gördüğümüz pratik dersleri incelemek ile başlarsak mikrobiyolpji pratikleri öğrencilerin en çok verim aldığı pratikler olduğunu diyebilirim. mikrodaki incelenecek her preparatı öğrencinin kendisi hazırlıyor ve boyamasını da kendisi yapıyordu. bu yönleri ile mikro pratikleri en çok verimli alınan pratikler oluyor. histoloji pratiklerinde kişi başı bir mikroskop düşüyor ve preparat sayısı oldukça yeterli. ayrıca öğretim görevlisi tarafından görüntü labdaki televizyonlara aktarılıyor ve anlatılıyor. öğrenci preparatı hem kendi mikroskobunda incelerken hem de tv de öğretim görevlisi tarafından anlatılan şekli ile de takip edebiliyor. histoloji pratiklerinin de verimli olduğunu söyleyebiliriz. anatomi pratiklerini her ne kadar pandemi nedeniyle dönem birler olarak göremesek de mevcuttan dolayı sıkıntı yaşandığını üst dönemdeki öğrencilerden duymuştuk. anatomi pratikleri okulumuzdaki öğrenciler tarafından en çok şikayet edilen pratikler oluyor çünkü mevcudun kalabalık olması nedeniyle çoğu kişi masayı ve kadavrayı göremiyor ve hali ile verim alamıyor. fakat asistanların bu konuda yardımcı olduğunu ve kalabalık dağıldıktan sonra dileyen kişilere tekrar anlattıklarını öğrenmiştim. yine de özellikle anatomi pratikleri için daha bilgili birisinden bilgi almanızı öneririm çünkü pandemi ile nedeni ile birçok pratik dersini dönem birler olarak hiç göremedik. daha önce pratiklerin hepsini görmüş birisi size daha iyi bilgi verecektir. pratik saati açısından oldukça az yer kaplayan biyokimya ve tıbbi biyoloji labları pek verimi geçmiyor. özellikle biyokimya lablarında gruplarda sadece gönüllü birkaç öğrenci çalışıyor ve diğerleri onu izliyor. öğretim görevlisi sayısı da az olduğu için deneylerden çok verim alınamıyor. genel olarak anatomi hariç pratik imkanlarının iyi olduğu söylenebilir. evet, kontenjanın fazla olması pratiklerde verimi düşürüyor ama istekli bir öğrencinin bu durumdan çok da etkileneceğini düşünmüyorum.

-kontenjanlardan dolayı dönem birler derslerini konferans salonunda işlemektedir. bu durum derslerden alınan verimi olumsuz yönde etkileyebiliyor.

-yine kontenjanların fazlalığından dolayı derslerde ek amfilerin kullanılması gerekebiliyor. dersin işlendiği amfiden görüntü ve ses kaydı ek amfiye aktarılıyor fakat bu durum dersten alınan verimi ciddi anlamda etkiliyor. ayrıca amfilerin mimarisinin çok dik bir yapıda olması da sorun olabiliyor.

-kocaeli öğrenciye çok hitap eden bir şehir değil . özellikle istanbul’dan gelecek olan arkadaşlar aradıkları sosyal ortamı bulamayabilirler.

--üniversite kampüsü şehirden merkezinden uzak ve rakım olarak oldukça yüksek bir bölgede bulunuyor. bu nedenle de kampüs etrafındaki sosyal imkanlar oldukça kısıtlı. belediye otobüsleri ile şehir merkezine 20-25 dakika gibi bir sürede ulaşılabilir.

-oryantasyon konusunda da sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. oryantasyon eğitimi sadece bir gün sürüyor. mesela sınav yerlerimiz bazen hastanenin ara katlarında olabiliyor ama birçok öğrenci sınav yeri açıklanana kadar ara katın varlığını dahi bilmiyor. pdö için gidilmesi gereken anabilim dallarının nerede olduğu ya da dekanlığın yerini de birçok öğrenci ancak işi düşünce zor bela buluyor. bu en basit örnek. daha iyi bir oryantasyon eğitiminin olabileceğini düşünüyorum.

-şuanki kütüphane imkanları yetersiz. bu sene tıp fakültesine verilen bina da yeni bir tane daha kütüphane yapıldığını duydum , o bir nebze de olsa bu sorunu çözebilir.

-pandemi döneminde özellikle sınavların uygulanması için başta pek öğrenci yanlısı kararlar alınmadı. örneğin ilk başta kameralı sınav sistemi istendi ama gelen tepkiler üzerine bu karar geri çekildi. itirazlar gelmeden önce pek öğrenci yanlısı kararlar alındığını söyleyemeyiz. fakülte ile öğrenciler arasında birçok sorun yaşandı fakat bu sorunları buradan yazmayacağım. dilersiniz fakültede okuyan öğrencilere ulaşarak neler yaşandığını dinleyebilirsiniz.

*genel olarak bu okulda bir yılını geçirmiş bir tıp fakültesi öğrencisi olarak tercih dönemindeki arkadaşlar için bu değerlendirmeleri yaptım. ayrıca tıp fakültesi tercihinde klinik dönemler de oldukça önemlidir. tercih döneminde mutlaka klinik dönemde yer alan başka öğrencilerle de konuşmanızı tavsiye ederim.

Tıp Fakültesi Yerleşkesi

Üniversite Kampüsü

Dönem 2 ve Dönem 3 Derslikleri

Üniversite Hastanesine Yukarıdan Bakış

Tıp Fakültesi Eğitim Bloğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorLeidolf -- 6 Ağustos 2020; 2:9:10 >

• Ll

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaanmc -- 6 Ağustos 2020; 17:5:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yukarı
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı

• BU KADAR FAYDALI BİR KONUYU GÖZ ARDI ETMENİZE ÇOK ŞAŞIRDIM FORUMDH YKS HALKI..

UP
    UP
    UP
  • Tom Ellis kullanıcısına yanıt
    Gayet detaylı anlatmaya çalıştım ama beklediğim etkileşimi almadı :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

• up
  • Kimse düşünmüyor mu arkadaş :d

Up

• UP

• UP

• DoctorLeidolf D kullanıcısına yanıt
    Hocam aradığım her bilgi var o yüzden bir şey sormaya gerek duymadım teşekkürler gülhanenin arkasına yazacağım.

• Julyanis09 kullanıcısına yanıt
    Şimdiden tercihiniz hayırlı olsun hocam :)

• UP

• DoctorLeidolf D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)

• 2 Temmuz Gündüz UP'u

• UP

• Erkekler icin Okul çevresinde kyk özel yurt ev veya apart var mı varsa ücretleri ne kadar hepsinin

• Birde katip çelebi ve kocaeli arasında kaldım katip çelebi izmirin biraz dışında ama izmir sonuçta ama yeni biraz hemde okulum çevresi tarla kampüs havası çok yok deniyo yardımcı olursanız sevinirim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.