Şimdi Ara

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİGİ PİŞMANLIKTIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben 2015 mezunuyum iş bulabilen ender mezunlardanım ama maaşım çok kötü kira ve faturaları verince maaş kalmıyo karın tokluguna çalışıyoruz sanki

1-Hazırlıgı çok kötü karışık sınıf oldugu için her seviyede tip var dersler lay lay lom geçiyo genelde hiçbir şey öğrenemiyorsun.
    2-Mühendislik eğitimi berbat hocalar çok eski kafadalar kimsenin kullanmadıgı şeyleri anlatıyorlar.Anlatmadıkları şeylerin ödevlerini veriyolar.
    3-Okulun kontenjanları çok fazla laboratuvar çok eski ve yetersiz her bilgisayara 2-3 kişi falan oturuyo hiç verimli olmuyo hiçbir şey ögrenemiyosun.
    4-Geçme notu 65 ve sınavlar çok kazık,hocalar egolarını tatmin etmek için çok kazık sorular soruyolar.62/63 de falan kalırsan asla yükseltmiyolar ya büte kalıyosun yada sınıf tekrarlıyosun zaten üniversiteye girenlerin yarısı anca mezun oluyo
    5-Gebze teknik üniversitesi ile aynı şehirde oldugu için herkes o okuldan stajer almak istiyo daha donanımlı oldukları için seni çöp olarak görüyolar Gtü den stajer bulamazlarsa Kocaeli üniversitesinden stajer alıyolar para falanda vermiyolar ayak işleri yaptırıyolar.
    6-İş bulma çok zor Kocaeli Üniversitesinin adı yerlerde Kocaeli yi görünce seni görüşmeye bile çagırmıyolar.Kurumsal şirketleri zaten unutun ayak üstü yazılım yapan yerlere giriyosunuz onda da günde 10 saat çalışmaya 1.300-1.500 civarı alıyosunuz bizim arkadaşlar böyle başladı 1 yıldan beri böyle çalışıyolar hala zam falan olmadı anlıcagınız sürünüyolar.Bizim dönemin okul 1.si bile kurumsal şirketlere giremedi kpss çalışıyo devlet atanmak için sorularınızı sorabilirsiniz..

• Merhaba,

Öncelikle senin adına üzüldüm... Başlangıç olarak zor başlıyorsun, daha az maaş alıyorsun ancak birkaç sene sonra bildiklerin ile fazla kazanabilirsin ve değer görebilirsin. 4-5 sene sonra mesela.

Gebze Teknik ile ilgili olarak söylediklerin çok değerli. Bu sene URAP'ın yaptığı değerlendirmede TIP olmayan okullarda 5.olmus. Öğrenci sayısı 6k dan az olanlarda ise 2. Mezunuyum diye demiyorum, Hocalarının çoğusunun genç ve dinamik olması güzel birşey...
  • Allah yardımcın olsun hocam.. Bunların kaynağı aslında başta YÖK. Akademik ve bilimsel anlamda müdahale edilmiyor, her üniversite kafasına göre at koşturuyor. Umarım kendini geliştirmenle birlikte çok iyi maaşlar alırsın...
  • Durumun nasıl hocam?

Türkiye'de 3-4 üni harici tüm üniversiteler bahsettiğin gibi.
  • Koü gibi bir sürü üniversite var bu durumda olan.Ayrıca sözel ağırlıklı bölümler de bu halde.

Bu tür üniversitelerden çıktığında lisedeki bilgi birikiminden daha kötü bir halde olur ve asgari ücrete iş bulursanız şükredersiniz.

Bu duruma düşmemek için daha ilk yıldan iş sektörüne atılıp tecrübe kazanın.Malum ülkemizde işverenler yeni mezunlardan 5 yıllık tecrübe bekliyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen geçen gün 2000 tl maaş alıyorum memnunum demiyormuydun
  • Şimdi ben 2. Öğretim bilg düşünüyordum ne yapayim yaaaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.