Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİNDEN TIPA GEÇMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yıl diş hekimliği kazandım ama kazandıktan sonra tıp isteği oluştu. Puanımın yettiği tıp fakülteleri de vardı ama tercih etmemiştim, duyduğuma göre bir hakkımız oluyormuş puanımızın yettiği bir tıp fakültesine geçmek için. Böyle bir şans var mı? Varsa nasıl oluyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Hekimliğinden Tıpa Geçiş: Bilmen Gerekenler

Diş Hekimliğinden Tıpa Geçiş Şartları

Diş hekimliğinden tıpa geçiş yapmak isteyen bireyler, aşağıdaki şartları karşılamalıdır:

• Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olmak veya en az 5. sınıfını başarıyla tamamlamış olmak.
    • Tıp Fakültesi Yüksek Lisans Denkliği Sınavı'ndan (TUS) başarılı olmak.
    • TUS puanı ile Tıp Fakültesi'ne yatay geçiş yapmak.

Diş Hekimliğinden Tıpa Yatay Geçiş

Diş hekimliğinden tıpa yatay geçiş yapmak için aşağıdaki adımları izlemelisin:

• TUS'a başvur ve sınava gir.
    • TUS'ta başarılı bir puan al.
    • Tıp Fakültesi'ne yatay geçiş için başvur.
    • Başvurularını değerlendirmek üzere üniversiteler, kendi kriterlerini belirleyebilir.

Hangi Üniversitelerde Dişten Tıpa Geçiş Var?

Türkiye'de diş hekimliğinden tıpa geçiş imkanı sunan bazı üniversiteler şunlardır:

• İstanbul Üniversitesi
    • Hacettepe Üniversitesi
    • Ege Üniversitesi
    • Ankara Üniversitesi
    • Marmara Üniversitesi

Diş Hekimliğinden Tıp Fakültesine Geçiş Nasıl Olur?

Diş hekimliğinden tıp fakültesine geçiş süreci şu şekilde özetlenebilir:

• Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun ol veya 5. sınıfını bitir.
    • TUS'a hazırlan ve sınava gir.
    • TUS'tan başarılı bir puan al.
    • Tıp Fakültesi'ne yatay geçiş için uygun üniversitelere başvur.
    • Başvuru koşullarını karşıladığın takdirde, geçiş işlemini gerçekleştirebilirsin.

Diş hekimliğinden tıpa geçiş yapmak, belirli şartlar ve süreçleri içeren ciddi bir karardır. Bu konuda kapsamlı bir araştırma yapmalı ve gerekli adımları dikkatlice takip etmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hiçbir Diş Hekimliği fakültesinden hiçbir Tıp Fakültesine GANO ile yatay geçiş yapamazsin. Yani bu sene Diş Hekimliğinde sınıfı geçmen yada kalman,not ortalamasi yapman yada yapmaman bir şey ifade etmeyecektir. Sen sene sonunda Merkezi Puan ile Yatay Geçiş'e başvuracaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş hekimliği daha rahat. Tıp okuyup ne yapacaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: covabunga1

Hiçbir Diş Hekimliği fakültesinden hiçbir Tıp Fakültesine GANO ile yatay geçiş yapamazsin. Yani bu sene Diş Hekimliğinde sınıfı geçmen yada kalman,not ortalamasi yapman yada yapmaman bir şey ifade etmeyecektir. Sen sene sonunda Merkezi Puan ile Yatay Geçiş'e başvuracaksın.

Mühendislikten tıbba bile geçme var artık (puanın yetiyorsa)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Diş hekimliği çok daha rahat bunu biliyorum ama tıpa çok uzaktım bugünlere kadar, şimdi önlük giyince hekim olma fikri beni farklı bir noktaya getirdi. Diş hekimliği de hekimlik kimse beni yanlış anlamasın ama hayat kurtarmanın daha farklı bir duygu olduğunu düşünmeye başladım. Şimdi de kafam karışık bunun için. Tıp zor ama hekimlik olayını daha derin yaşıyorsun daha işe yarar olacakmışım gibi geliyor. Bilmiyorum ne yapmam gerektiğini kafam karıştı anlayacağın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sibra

Diş hekimliği çok daha rahat bunu biliyorum ama tıpa çok uzaktım bugünlere kadar, şimdi önlük giyince hekim olma fikri beni farklı bir noktaya getirdi. Diş hekimliği de hekimlik kimse beni yanlış anlamasın ama hayat kurtarmanın daha farklı bir duygu olduğunu düşünmeye başladım. Şimdi de kafam karışık bunun için. Tıp zor ama hekimlik olayını daha derin yaşıyorsun daha işe yarar olacakmışım gibi geliyor. Bilmiyorum ne yapmam gerektiğini kafam karıştı anlayacağın

Gerçekten istiyorsan yapabilirsin. Ama yatay geçiş yaptıktan sonra muafiyet ve okulunun uzaması durumu var. Biraz zorlayabilir belki.

Ne istediğinize iyi karar verin.

Diyelim ki tıpa geçtiniz ve pişman oldunuz. Olsun, benim kararımdı, der geçersiniz.

Ülkemizdeki koşulları iyi gözden geçirin, öğrenin.

Koşullardan kastım sağlık sisteminin gidişatı ve sistemin ne olduğu. Mesela tam gün diye bir saçmalık var.

Kontrolsüz artırılan kontenjanlar var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.