Şimdi Ara

Uçak mühendisliğini bırakmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
4.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba donanım haberi uzun zamandır takip etmekteyim. buraya da yeni kayıt oldum sebebi ise yaşadığım çıkmazda bana yardımcı olabileceğinizi bir fikir beyan edeceğinizi düşünmem

    Gelelim yaşadığım çıkmazlar silsilesine

    Sınava hazırlanırken diş hekimliği düşünüyordum tıp kazanacağıma dair inancım pek yoktu.
    2021 yks Sınav sonucum geldiğininde yaklaşık 40k yapmıştım diş ucundan kaçmıştı yani. Tekrar hazırlanmak hem benim hem de ailem için epey stresli olacağı için Erciyes üniversitesi uçak mühendisliğini tercih ettim. Ve şu an 1. sınıfım. Burayı yazmamdaki en büyük etkenler
    1) ileride işsizlik sıkıntısı çekmemek
    2) yaşadığım şehirde olması
    3) uzaya olan merakım
    İdi

    Burayı yazarken ikilemde kaldığım diğer bir bölüm ise abdullah gül üniversitesi bilgisayar mühendisliği idi. Bilgisayara olan ilgim havacılığa olandan fazla olmasına rağmen agü bilgisayar mühendisliğinin hem %100 ingilizce olması hem de üniversite ile alakalı bazı belirsizliklerden dolayı adeta İngilizceden kaçtım. Ve Erü uçak mühendisliğini tercih ettim

    Yerleştiğimde aslında hem ben hem de ailem memnunduk. Çünkü garanti meslek sayılırdı. Hem mezun sayısı azdı hem de istihtam yeterliydi. (Sonradan öğrendim ki istihdam zannettiğim kadar fazla değilmiş. Evet diğer mühendisliklere göre yüksek ama mesleğini yapmayan uçak mühendisleri de yok değil) Bölüme karşı da pozitif sayılırdım. Dersler başlamadan havacılığa karşı ilgimi arttıracak filmlere ve diğer işlere giriştim.

    İplerin koptuğu yere gelirsek,
    Ben hobi olarak tarih/coğrafya/biyoloji gibi dallarla ilgilenen, bir çok sözel denilebilecek alana ilgisi olan birisiyim. (Derseniz kardeşim madem öyle lisede niye sözel seçmedin. Cevap basit işsizlik) Haliyle Fizik ağırlıklı olan uçak mühendisliği dersleri (aslına makine mühendisliği ile %80 aynı derslerı görüyoruz detaylı araştırınca ileriki derslerin neler içerdiğini daha iyi anladım)
    Hem benim gözümü korkuttu hem de ilgimi bitirdi.

    Bunları aileme açıkladığımda da ilk başta kimse pek aldırış etmedi tabii :') çünkü o sıralamayı yaptıysan bunları da aşarsın dediler ki haksız da sayılmazlardı. Ama 4-5 sene benim için çile gibi geçecekse ne anlamı vardı ki. Artı olarak ailem arkada bıraktığım 1. Dönemde -deli demeye dilim varmıyor ama- gerçekten değişik bir hocamız vardı onun beni yıldırdığını düşündüler ilk başta. Hocanın dersini verip kurtulduktan sonra yine aynı halde olduğumu görünce olayı kavradılar.

    Şu an önümde belli başlı seçenekler bulunuyor
    1) okuduğum bölüme devam etmek
    2) Agü bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmak
    3) İstanbul da iyi bir üniversitede (marmara üniversitesi vb) ilköğretim matematik öğretmenliğine geçmek
    4) bulunduğum şehirdeki ilköğretim matematik öğretmenliğine geçmek
    5) eczacılığa geçmek (malum iş olanakları yüzünden şu an bunu elemiş bulunmaktayım belirtmek istediğiniz bir şey varsa ekleyebilirsiniz)

    Seçenekleri tek tek değerlendiriyorum hala.
    *Eğer 1. Seçenek olursa yani bulunduğum bölüme devam edersem ki ailemin istediği de bu
    1)İlerideki mukavemet, termodinamik, aerodinamik, akışkanlar mekaniği gibi dersler bana çok çile çektirecek. (dersler hakkında da fikir beyan edebilirseniz sevinirim)
    2)Bulunduğum fakülte (havacılık ve uzay bilimleri fakültesi) Erü nün diğer fakültelerine nazaran daha zor. Not barajı yüksek, final barajı yüksek, yaz okulu açısından yetersiz, çan sistemi zaten yok.
    Eğer derseniz mezun olan nasıl oluyor. Ben de bi şekilde mezun olurum okul uzar ama epey çile çekerim. Sevmeden bir şeye çalışmak çok zor.

    *agü bilgisayar mühendisliğine geçersem
    1) verdiğim dersleri sayarlar mı? Ben türkçe aldım muhtemelen saymazlar ama yine de sorayım dedim
    2) uçak mühendisliği daha çok fizik ağırlıklı iken bilgisayar mühendisliği daha çok matematik ağırlıklı. İleri seviye mühendislik hesaplamalarını sevmeyen benim için bilgisayar mühendisliğinde beni tam olarak ne bekliyor. Yine kağıt kaleme gömülecek miyim yoksa bi süre sonra iş PC üzerine mi dönecek?
    3) bilgisayar mühendisliğinde işsizlik de epey önemli bir etken. Pek girişken biri değilim. İşsizlik ileride nasıl etkiler hem bölümü hem beni?
    Şunu da söyleyeyim agünün hazırlığı epey dişli. Eğer orada da bocalarsam ne olacağına düşünmek dahi istemiyorum.

    *ilköğretim matematik öğretmenliği
    1) şu an ataması diğer öğretmenliklere göre görece yüksek bir bölüm. İyi bir üniversitede okumak ne derece etken?
    2) ben mezun olunca atama hala şu an ki hızıyla devam eder mi ihtiyaç ne derece yani? (Konu yine işsizlik her zamanki gibi)

    Ek olarak aklımım bir köşesinde endüstri mühendisliği de var

    Evet arkadaşlar şimdilik durum bu. Ufukta ilköğretim matematik öğretmenliği var gibi gözüküyor. Zira hem genel kültürü seviyorum hem de matematiği fiziğe tercih ederim.
    Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun~~ -- 30 Ocak 2022; 12:56:47 >







  • Hangi sene 40 k yaptığını bilmiyorum ama 2019 felansa ortalamanın bı tik üzeri bilgisayar muhendislikleri o dönem o civarda siralamaladaydilar onlara merkezi yatay geçiş yapmanı öneririm ingilizce sorununu halletmek zorundasin ama heleki bilgisayar düşünüyorsan .
  • akışkanlar mekaniği ve termodinamik ağır dersler. son sene CFD hesaplamalı akışkanlar mekaniği alacaksın o hepsini kapsayan havacılığın makinanın hidroliğin temel derslerinden biri.

    bu donem gecis yapmayacağına gore donemi kaybetmissin ben senin yerinde olsam sozel derslere ilginin de oldugunu dusunerek bu sene tıp icin tekrar hazırlanırdım. olmazsa discilik yazardım. o da olmazsa endustriye gecerdm 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romario11111 -- 29 Ocak 2022; 23:44:31 >
  • tabii ingilizcene guvenmiyorsan endustri yazma kesinlikle. bilgisayar ve ilk mat ogretmenligi de guzel bolumler

  • Güzel analiz yapmışsınız. Bence ingilizce + ceng faktörünü katarak AGÜ bilgisayara geçiş yapabilirsiniz. Çok ayrıntılı bir fikrim yok ama matematiğiniz fena değilse bilgisayar müh. ile devam edebilirsiniz bence.

  • Bende aynı sıkıntıyı otomotiv mühendisliğinde yaşıyorum ileride gelecek ileri düzey fizik derslerini aşabileceğimi sanmıyorum.Ama elimde pek seçenek yok mecburen yks'ye devam ediyorum bu noktada bölümü bırakma gibi fikirler de dürtüyor.Aslında yurtta kalırken anladım ki ben,sen değil bizim gibi bu sıkıntılarla boğuşan çok fazla insan var sonumuz hayrolsun.Endüstri de çok fazla mezun var ama diğer mühendisliklerden daha kolay tavsiye etmem hocam.40K sıralamayla tıp alternatifi ve biyolojiye olan ilgini hesaba katarsak ankara vet düşünülebilir ha illa ben kayseride takılıcam diyorsan orada da vardı yanlış bilmiyorsam.Vet hoşuna gitmezse öğretmenlikte kötü meslek değil hele ki matematik öğretmenliği çok fazla artısı var atama dışında da özel derslerden bir maaş daha çıkarılabilir.

  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    2021 yks de 39 küsür bindeydim hocam.
    İngilizce konusun da aslına hevesli birisiyim bölümümde hazırlık olmasını da istemiştim ama yoktu maalesef. Sıkıntı ettiğim şey öğrenim dili



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun~~ -- 30 Ocak 2022; 1:15:21 >
  • LELEB kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle bir çok genç çevresine olanları söylemekten gerek ekonomik gerek diğer sebeplerden ötürü korkuyor. Veterinerliği hiç düşünmemiştim bi araştırayım bakalım teşekürler 🙂
  • romario11111 R kullanıcısına yanıt
    Bu alana ilgisi olan birisini bile epey terleten dersler bunlar. Sıra bu derslere gelince gerçekten hayattan soğuyacağım belki erken konuşuyorum ama gerçekten zerre ilgim yok.
    Şu an için yks ye tekrar girmem de -en azından hazırlanıp girmem- pek olası değil. Hem sınava az bi süre kaldı hem de puan kesilme durumu var. Gönlümde tıp diş olsa da şu an seçenekler dışındalar :')

    Endüstri mühendisliğini de veri bilimi alanında çalışmak/uzmanlaşmak için düşünüyorum aslında. görece diğer mühendisliklere göre daha kolay. Ama her okuyan veri bilimci olacak diye bir şey de yok o alan da epey çetrefilli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun~~ -- 30 Ocak 2022; 1:14:34 >
  • Hocam eğer gelecekte mutlu olmayacaksanız yolunuzu çizin bir an önce. İster yatay-merkezi geçiş ister sınava tekrar hazırlanma. Başarılar dilerim.

  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum en iyi yaptığın iş en mutlu olduğun iştir. ( tr de artık ne kadar mümkünse)
    Az çok ne yapacağım belli gibi. Yine de Ağustosa kadar yatay geçiş yapamayacağım için her seçeneği her yönden değerlendirip farklı bakış açısında olan insanların da görüşlerini almak istiyorum. Teşekkür ederim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun~~ -- 30 Ocak 2022; 1:45:27 >
  • Ytü matematik mühendisliği yazabilirsin. Gelir o sıralamaya. Hem matematik ağırlıklı hem yazılım. O sıralamaya yazılımla ilgili yazılacak en iyi bölüm bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B4F41DA77 -- 30 Ocak 2022; 7:40:54 >
  • Hocam neye ilginiz varsa ona yönelin artık üç aşağı beş yukarı mesleklerin artıları eksileri sanki eşitlenir gibi olmaya başladı tıp çok hoşunuza giden bir meslekse neredeyse aynısı veterinerlik fakültesi hatta karşılaştırmalı olan dersleri bile varmış okuyanların söylediklerine göre.Hakkınızda hayırlı olsun elektronik elektrikte falanda çok ağır değilmiş dediler fizik dersleri ona da bir göz gezdirebilirsin.

  • bilgisayarda elektrik ağırlıklı fizik görüyorlar diye biliyorum onu da yapabilecek misin düşün bunu. mühendisliği okurken bölümlerin fizik mi mat mı yoksa kimya mı ağırlıklı olduğu çok önemli sevmediğiniz alanda bölüm seçince o okul bitmiyor

  • LELEB kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam epey benzer içerikli dersler varmış. Ama iyice oturup düşünmem lazım bunu artık araştırmaktan/düşünmekten Yoruldum. Belirsizlik insanı bitiriyor. Yine de veterinerliği de araştırmaya devam edeceğim Erü nün veterinerliği de ülkedeki demirbaş veterinerliklerdenmiş. Zorlanan epey bir kişi de gördüm
  • nonesovile N kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar genel açıdan makine-inşaat-eem üçlüsünden daha kolay ve matematik ağırlıklı dedi birçok kişi. İllaki fizik ile ilgili ağır dersleri de vardır. Haliyle bocalamam mümkün detaylı bir araştırmaya girişeceğim bilgisayar derslerini. Zaten asıl bölümün içine girince anlıyorsun neyin ne olduğunu bölümün hangi ağırlıkta gideceğini yani haklısınız epey önemli. bu mühendislik hesap işi sayısal işte demekle bitmiyor. Teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun~~ -- 30 Ocak 2022; 12:55:34 >
  • Hocam zorluğu tıpla aynıdır ama tabii ki sizin kararlarınız ben de vet düşünen birisiyim o yüzden size de önermek istedim

  • LELEB kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Veterinerlik de seçenekler arasına girdi sağ olsun :) Başarılar dilerim
  • Teşekkürler hocam sizde takmayın kafanıza her şey olacağına varır

  • eczacılıktansa veterinerlik iş açışından daha iyi şu an eczacılık önermem.Bilgisayar mühendisliğinde yazılım alanında çok iş mevcut o alanda iyi iseniz ilginiz var ise bir 10 sene iş sıkıntısı yok gibi.O sıralamalarda bilgisayar mühendisliği hiç fena değil en mantıklı seçenek orası bence tabi.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.