Şimdi Ara

Koç Kimya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
5.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Koç'un puanı en düşük bölümü (15K) Kimya bölümü pek iç açıcı bir bölüm değil ama üniversite Koç olunca bölüm Kimya bile olsa beni cezbetti. Bu bölüm hakkında bilgisi olan var mı?

• Bitirince formasyon alıp öğretmen oluyosun sonra fakirlikten ek işlerde çalışıyorsun ve stresten akciğer kanseri oluyorsun. Sonra lisedeki öğrencinle birlikte meth yapmaya başlıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheContortionist

Bitirince formasyon alıp öğretmen oluyosun sonra fakirlikten ek işlerde çalışıyorsun ve stresten akciğer kanseri oluyorsun. Sonra lisedeki öğrencinle birlikte meth yapmaya başlıyorsun.

Sonra 8 varil para toplayıp hayrını görmeden ölüyorsun
  • Hocam 2yıldır koç kimya istiyorum onun için mezuna kaldım lütfen puanım yetiyor diye girme

Kimya ile ilgili sorun varsa cevaplarım yıllardır araştırdım okuyanlarla konuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herr Professor -- 18 Mart 2017; 16:18:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: biqbanq6

Hocam 2yıldır koç kimya istiyorum onun için mezuna kaldım lütfen puanım yetiyor diye girme

Kimya ile ilgili sorun varsa cevaplarım yıllardır araştırdım okuyanlarla konuştum

Puanımın yetip yetmediğini LYS den sonra öğreneceğim Ama sırf puanım yetiyor diye istemek değil de kimyaya karşı bir ilgim var. Her yeni gelişmede heyecanlanıyorum, Allaha şükür kimyamda iyi olunca tüm oklar bu bölümü gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekpeudoh

quote:

Orijinalden alıntı: biqbanq6

Hocam 2yıldır koç kimya istiyorum onun için mezuna kaldım lütfen puanım yetiyor diye girme

Puanımın yetip yetmediğini LYS den sonra öğreneceğim Ama sırf puanım yetiyor diye istemek değil de kimyaya karşı bir ilgim var. Her yeni gelişmede heyecanlanıyorum, Allaha şükür kimyamda iyi olunca tüm oklar bu bölümü gösteriyor

Hocam bende koç yada boğaziçi kimya istiyorum.

Mezunları ya arge de çalışıyor ya akademik kariyer. Koç kimya her yıl 5 6 mezun veriyor zaten 8kişi alıyor sadece. Boğaziçi mezunları daha fazla olduğundan facebook grupları vs var içlerinde sadece 1 kişi öğretmenlik yapıyordu oda fransada

Elbet öğretmen olan vardır ama bu oran az.

Son olarak ilk 25kya TÜBİTAK bursu var.

• fizik kimya biyoloji okursan ygs lysye çalıştığının 1818 katı daha çok çalışman lazım yoksa bitirince formasyon peşinde koşarasın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ Kimya İTÜ Kimya
    8 yıl önce açıldı
    Koç Üniversitesi Çap?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mezun olduktan sonra işsizlik sıkıntısı olmasından korkuyorum. Yoksa Tubitak bursu + Koç'un imkanları vs. hepsi bir araya gelince baya ilgi çekici bir bölüm bence
  • quote:

fizik kimya biyoloji okursan ygs lysye çalıştığının 1818 katı daha çok çalışman lazım yoksa bitirince formasyon peşinde koşarasın

hocam formasyon ne oluyor tam olarak?
  • ekpeudoh kullanıcısına yanıt
    Öğretmen olmak için alınması gereken eğitim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekpeudoh

quote:

fizik kimya biyoloji okursan ygs lysye çalıştığının 1818 katı daha çok çalışman lazım yoksa bitirince formasyon peşinde koşarasın

hocam formasyon ne oluyor tam olarak?

öğretmenlik yapabilmek için alinan belge

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15K'ya girip öğretmenlik diploması peşinde koşmak mantıksız değil mi? Kendi alanında iş imkanları yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekpeudoh -- 18 Mart 2017; 16:37:51 >
  • ekpeudoh kullanıcısına yanıt
    Var hocam ama Türkiye'nin genelinde böyle. Okurken kendine bir şey katmazsan para kazanmak için öğretmen olmaktan başka çaren olmaz bence.

• Kimya mühendisliği olsa iyi de normal kimya bölümünde iş sıkıntı diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlvarezBalanta

Kimya mühendisliği olsa iyi de normal kimya bölümünde iş sıkıntı diye biliyorum

Üniversitenin etkisi olmaz mı?
  • Hocam en kötü koçun şirketlerinden birinde(mesela tüpraş) kimyagerlik için başvurursunuz. Koçun sitesinde olması lazım mezunlarının iş için girdiği yerler var. Ayrıca yurtdışına giden sayısı da az değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: cityofstars

Cok alakasiz olmasin ama boun mattayim sorulari alabilirim ozellikle istekli birininkini cevaplamak keyif verici olur

Biktim insanlarin tek meslek grubu var sanmalarini. Ulkemin asalaklari uretim arge bilmez. Siz farkli olun

Kimse alinmasin tabi, okudugun yerle degil dusunce yapisiyla ilgili bu asalaklik

Hocam burslu y.lisans nasıl oluyor ortalama ve yabancı dil puanı yetiyor mu yoksa başka aşamalar var mı(özellikle yurtdışı)?

Bounde yurt çıkma ihtimali nedir?

Hazırlık kur sistemi gibi mi yoksa 1yıl kesintisiz mi?

Son olarak çift anadal yapmak için 3+ ortalama tutturan kaç kişi çıkıyor? (en azından matematik için)

İlgin için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herr Professor -- 18 Mart 2017; 17:19:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cityofstars

Bounda yurt hazirliktan itibaren araliksiz kaldiysaniz her sene cikiyor. Yani ilk sene ciktiysa hep cikiyor. Ilk sene de sehir disindan gelen herkese cikiyor. Istanbulda da kartal and yakasinda avr yakasinda da bi nokta sinir kabul ediliyor ordan sonrasina yine yurt cikiyor. Ben pendikteyim bana cikti.

Hazirlik 4 kur, herkes basladigi kurda kaliyor kur atlama yok . Ornek veriyim ben intermediate im 2. Donem inter konulari bitti artik advance egitimi goruyoruz. Beginnerlar 3 donem yazin da egitim goruyorlar. Onun disinda 2 donem hazirlik. Gecebilirseniz 1. Donemin sonunda da gecme sinavi var. Sadece gecme sinaviyla geciliyor. Ortalamaniz etkilemiyor.

Ortalama bolumden bolume degisen bir sey. Fizikte ortalamasi iyi olan ve erasmusa giden cok duydum ama matematikte herkes ortalama yapmakta zorlanmis mesela. Tanidiklarimdan mi kaynaklaniyor bilmiyorum. Yine okulun otk baskani hem otk ile ilgilenirken ki bu buyuk bi is yuku hem cift anadal yapiyor. Yine de ozel okulda cap genellikle devletten kolay, yapabilirsin ama simdiden duzen calisma vs ogrenmen gerekiyor.

Bu arada cap okulda sinirli. Boun cap diye aratip hangi bolum hangisiyle yapiyor ogren. X y ye basvurabiliyor ama y xe basvuramiyor gibi salak bi sistem var. Anlamis degilim.

Yurtdisi yuksek lisansini bilmiyorum, yine cevreme sorarim ayrintilarini. Bilmedigim ya da tatmin olmadiginiz cevaplarim varsa / aklinizda bir sey varsa onlari da sorabilirim.

Çok teşekkür ederim ingilizcem fena olmasada çok iyi değil. Oldu da yazın da gitmek durumunda kaldım siz tübitak bursu alıyorsanız yazın da burs alabiliyor muyuz ve yurtlar yazın açık mı? (hazırlıkta tübitak bursu alabiliyor muyuz en azından)

ÇAP ı araştırmıştım dediğiniz gibi kimya da 3 bölüme izin veriyorlardı sanırım başka bölümlerde daha az daha çok olabiliyor.

Teşekkür ederim ilk defa forumda iyi bir üniversitede okuyan temel bilimler öğrencisi gördüm yardımlarınız için sağolun.

Özel olmayacaksa okul bittikten sonra siz nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz?

• Arkadaşlar benim okul birinciliği sayesinde bazı çok iyi üniversitelerde (özel üniversiteler hariç) bazı bölümlere gidebiliyorum. Kimya olsun, fizik, olsun o gibi. Sizce okunur mu ? Mesela boğaziçinde fizik ? Yoksa normal bir üniversitede tıp için zorlamaya değer mi ?

Not: Her türlü zorlayacağım.

• Ordan mezun olup ogretmenlik yapacagini zannetmiyorum, akademisyen olursun muhtemelen.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.