< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Kobo Kullanıcıları (88. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Sanırım epub arasam daha iyi olacak, ben pdfdrive'dan indiriyordum epub sitesi bilmiyorum sizin bildiğiniz var mı ?
-
Genel olarak google'a yazın, çıkıyo bi şekilde :)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim
-
quote:
Orijinalden alıntı: rock steady
Hocam mumkunse orjinalde pdf degil de, epub ya da mobi bulup birbirine cevirmek daha mantikli. pdf olarak i dirip cevirince problem oluyor muhakkak. Pdf pek uygun bir format degil bu cihazlar icin. Bu kadar oluyor ne yazik ki.
Farkli bir isletim sisteminden bahsediliyordu aslinda, şu an hatirlamiyorum ama gecmis sayfalarda vardi. O işletim sistemi pdf ile de cok akıcı kullanima imkan veriyor deniyordu.Bahsettiğiniz işletim sistemi KOreader sanırım. Koreader yanında "Plato" da denenebilir.
Denemek isteyenler için mobileread konusu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikistutmazsabri -- 24 Ekim 2020; 20:5:38 >
-
Hocam ÖM atamıyorum. Buradan yazıyorum.
Calibre ile ilgili, ben artık çoğu pdf dosyasını k2pdf ile düzenleyip atıyorum. İlla epub yapacaksan "abbyy finereader" benzeri "ocr" programı kullanabilirsin. Siyah ekran meselesi de korkulacak birşey değil, kitap kapağını ekran koruyucu olarak ayarlamışsın ondan oluyor. Enerji tasarrufu ayarlarından "en son okunanı göster" kutucuğunu boş bırakırsan uykuda beyaz, cihaz kapalıyken sade siyah görüntü olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok teşekkür ederim, k2pdf'e bir iki ayar kodu yazdım - om 0.1 gibi, güzel oldu bayağı ekranı da ayarlıycam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim, o ayar kodları ne işe yarıyor hocam? Eski pdflerin çözünürlüğünü vs. keskinleştiriyor mu mesela?quote:
Orijinalden alıntı: Ginga EiyuuÇok teşekkür ederim, k2pdf'e bir iki ayar kodu yazdım - om 0.1 gibi, güzel oldu bayağı ekranı da ayarlıycam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyle bir ayar var mı bilmiyorum sitesinde gezinmek lazım biraz.
Ben hoşuma gitmeyen şeyler için ayar buldum:
Program varsayılan ayarında hiç kenar boşluğu bırakmıyordu bu da hoşuma gitmemişti, -om 0.1 yapınca biraz bırakıyor sayı keyfe göre arttırılabilir.
-ml, -mr, -mb, -mt (sol,sağ,alt,üst) bunlarda sayfa numarasını falan silmek için kulanılıyor mesela -mt 0.4 üstteki sayfa numarasını siliyor ama kontrol etmek lazım sayı fazla gelirse satır siliyor. Bu çok işime yaradı sayfanın ortasına falan geliyordu numara.
-
Teşekkür ederim, kenar boşluğu iyiymiş onu denerim. Ben de reflow seçiliyken sürekli çıkan bir uyarıyı kapatmak için "-y" kodunu kullanıyorum, tavsiye ederim.quote:
Orijinalden alıntı: Ginga EiyuuÖyle bir ayar var mı bilmiyorum sitesinde gezinmek lazım biraz.
Ben hoşuma gitmeyen şeyler için ayar buldum:
Program varsayılan ayarında hiç kenar boşluğu bırakmıyordu bu da hoşuma gitmemişti, -om 0.1 yapınca biraz bırakıyor sayı keyfe göre arttırılabilir.
-ml, -mr, -mb, -mt (sol,sağ,alt,üst) bunlarda sayfa numarasını falan silmek için kulanılıyor mesela -mt 0.4 üstteki sayfa numarasını siliyor ama kontrol etmek lazım sayı fazla gelirse satır siliyor. Bu çok işime yaradı sayfanın ortasına falan geliyordu numara.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir bakarım teşekkürler
-
Kobo Glo'mun şarjı müthiş hızlı akmaya başladı. 100 den 96 ya, oradan 83 lere 66, 53 diye iniyor ve aradaki sayılar kesinlikle yok. Pil değişimi şart gibi. Önerisi olan var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: cetinodinson
Kobo Glo'mun şarjı müthiş hızlı akmaya başladı. 100 den 96 ya, oradan 83 lere 66, 53 diye iniyor ve aradaki sayılar kesinlikle yok. Pil değişimi şart gibi. Önerisi olan var mı?Pilden bahsetmişken, kılıflarındaki mıknatıs bataryaya zarar verir mi sizce ?
-
Çinli arkaşaın yolladığı kılıf sakat sanırım. 43 düzeylerindeyken kılıfı çıkarttım. Şuan akış normal ilerliyor şarj konusunda, kılıfı tekrar kullanmayı düşünmüyorum açıkçası. Orjinal değilse tavsiye etmem sizede.
-
Aliexpress'den aldım clara için daha 2 gün önce geldi benimki de şarjı yutuyor keşke önceden aklıma gelseydi mıknatısın zarar verebileceği.
-
https://www.reddit.com/r/kindle/comments/a6f8jj/magnetic_kindle_case_battery_drain/ebur2xb
belki yardımcı olabilir...
-
Teşekkür ederim
-
Almayı düşünen varsa n11'de kuponlarla çok uygun fiyata geliyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: FPessoa
Almayı düşünen varsa n11'de kuponlarla çok uygun fiyata geliyor.önerebileceğin bir model var mı dostum
-
Bende Clara Hd var. Tavsiye edebilirim ancak n11'de şu an satışı yok. Gece 289'a satılmış ve bitmiş. Yakalansa çok iyi fırsattı.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X