Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.118
Cevap
104
Favori
158.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • wifi ve eşzamanlama sürekli niye açıyorsunuz ki? bu cihazlarda wifi, güncelleme ve internet üzerinden kitap almak için var.
    e kitap okuyucuları tablet veya telefon gibi kullanmanız hata

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladığım kadarı ile bataryanız sorunlu, belirttiğiniz kullanım ile (wifi vs açık da olsa) bu kadar hızlı deşarj olmamalı. cihazınızda koreader kurulumu bilmiyorum ama koreader'ın içinde batarya plugini ile pil kullanım durumunu görebiliyorsunuz. bu sayede cihaz kaç saat açık kalmış ve bu sürede ne kadar toplam ve saatlik ortalama pil tüketmiş ne kadar süre uyku modunda kalmış ve bu sürede ne kadar toplam ve saatlik ortalama pil tüketmiş görülebiliyor. eğer kurulu ise cihazı pc den tam şarj edip %20 seviyesine gelene kadar kullanıp bahsettiğim değerler sizde nasıl oluşmuş bakılabilir. iyi okumalar...
    son edit:wifi nin sürekli açık olmasının marjinal bir faydası yok, o yüzden kapalı denemeniz daha iyi olur.

    fotoda benim cihazdaki değerler var, az önce çektim. pil %80'lerde olduğundan sonuçlar tam sağlıklı değil, %20lere gelince bakmak lazım o yüzden rakamlara şu an takılmayın.

     Kobo Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 28 Nisan 2020; 0:24:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysahin2000

    anladığım kadarı ile bataryanız sorunlu, belirttiğiniz kullanım ile (wifi vs açık da olsa) bu kadar hızlı deşarj olmamalı. cihazınızda koreader kurulumu bilmiyorum ama koreader'ın içinde batarya plugini ile pil kullanım durumunu görebiliyorsunuz. bu sayede cihaz kaç saat açık kalmış ve bu sürede ne kadar toplam ve saatlik ortalama pil tüketmiş ne kadar süre uyku modunda kalmış ve bu sürede ne kadar toplam ve saatlik ortalama pil tüketmiş görülebiliyor. eğer kurulu ise cihazı pc den tam şarj edip %20 seviyesine gelene kadar kullanıp bahsettiğim değerler sizde nasıl oluşmuş bakılabilir. iyi okumalar...
    son edit:wifi nin sürekli açık olmasının marjinal bir faydası yok, o yüzden kapalı denemeniz daha iyi olur.

    fotoda benim cihazdaki değerler var, az önce çektim. pil %80'lerde olduğundan sonuçlar tam sağlıklı değil, %20lere gelince bakmak lazım o yüzden rakamlara şu an takılmayın.

    koreader tavsiye eder misin? ve nasıl kuruyoruz?
  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    cihazla ilgili kendi sisteminden çok daha fazla ayar imkanı verdiğinden ve kullanımı kolaykalştırdığından kesinlikle tavsiye ederim.https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=314220 bu linkte ilk mesajın altında 3 dosya var, koreader, plato vs. ilk olanı indirip mesajda anlatılan şekilde kolayca kurabilirsiniz. nadiren de olsa bazı cihazlarda soruna yol açtığı söylenmiş forumlarda, ben karşılaşmadım ama minicik de olsa risk olduğunu bilmekte yarar var, seçim sizin. olur da takıldığınız yer olursa yine yardımcı olurum.
  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt
    platon neye yarıyor? ikisinin olduğu paket var. onu kurayım diyorsan
  • koreaderı root dizine açıp fişi çektim :) kitap sayısı 100 civarı arttı ama attıkları kitap değil. png dosyalarını kitap olarak görüyor :) beceremedim galiba.
  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    plato da koreader benzeri bir başka program, ben kurdum deneme maksatlı ama koreader varken ona gerek yok bence. koreaderla aynı anda kurulabiliyor.
  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    yok aslında doğru yaptınız muhtemelen, bu kobonun son güncellemelerinden kaynaklı oluşan bir durum ama çözümü var. (aynı mesajda yer alıyor bu link)https://github.com/NiLuJe/kfmon/blob/812b7dc46eef92772c8a5f756a92a54e1c7f6c37/tools/install.sh#L85-L99 bağlantısında çözümü anlatılıyor.
    kısaca şöyle söyleyeyim kobo dizininde (Kobo/Kobo eReader.conf) dosyası var. bu dosyayı wordpad de açıp [FeatureSettings] satırının altına ExcludeSyncFolders=\\.(?!kobo|adobe).*? satırını ekleyeceksiniz. bunu yapınca normal ana akranda kitaplarınızla birlikte koreader bir kitap gibi görünecek, diğer pngler olmayacak. buna tıkladığınızda koreader başlayacak. gene olmazsa resim atarım.

    [FeatureSettings]
    ExcludeSyncFolders=\\.(?!kobo|adobe).*?
    FullBookPageNumbers=false



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 28 Nisan 2020; 4:22:9 >
  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt
    wertymrt W kullanıcısına yanıt
    kurulu değil hocam faydası olur mu dersin bataryaya? bir de bilgisayar üzerinden olması niçin şart hocam öğrenmek için soruyorum?

    son olarak, koreader uygulaması garantiye kapsamından çıkarır mı? malum eğer batarya değiştirmem icap ederse sonra üzücü olur. @ysahin2000


    hocam eş zamanlama için haklısınız sürekli açık kalmasına gerek yok belki ama wifi ingilizce okuma yaparken sözlüğün yetersiz kaldığı durumlarda kelimenin anlamını görmek için iyi oluyor tarayıcıya bağlanıp buluyorum @wertymrt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 28 Nisan 2020; 16:56:11 >
  • koreader'ın bataryaya fayda ettiğine dair bir bilgi okumadım hiç ama en azından pilin deşarj dağılımı nasıl, saatte ne kadar deşarj oluyor anormal mi onu görebilirsiniz. garanti konusunda ise, normalde koreader kurulu da olsa cihazı fabrika ayarlarına döndürdüğünüzde koreader da siliniyor. ama olur ya bir aksilik olur, öncelikle garantiden değişimi denemek sanırım daha iyidir (tamir edeceklerini sanmıyorum, büyük ihtimalle yenisini verirler eğer arızalı olduğunu düşünürlerse..)
  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt
    tamam hocam düşüncem bunu sağolasın
  • kobo için ingilizce türkçe sözlük yükleyebilirsin. offline çalışır. kelimenin üzerine basılı tuttuğunda sana çevirisini yapar. tarayıcı açıp bakmakan çok daha pratik
    internette arama yaparak nasıl yapıldığını bulunur. tavsiye ederim

    bir de wifi ve eşzamanlama kapalı dene bir değişiklik olacak mı pilde?
    ben yıllardır kullanıyorum ayrı bir şey kurmaya gerek görmedim. alttarafı kitap açıp okuyoruz.
    usb ile kitapları atıp okuyorum. arada şarja takıyorum o kadar. uzun zamandır wifi bile açmadım.
    farklı yazılımlar ben yüklemedim bugune kadar tavsiye de etmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wertymrt -- 28 Nisan 2020; 23:13:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wertymrt W kullanıcısına yanıt
    ing tür sözlük mevcut zaten hocam oxfordun. ama bazen bazı kelimeleri bulamıyor maalesef. daha kapsamlı bir sözlükönerin var mı?

    hocam en son 2 günde yüzde20 ye inmeden önce bi de öyle kullanıyım dedim ama fayda etmedi maalesef.

    kitaplar sorun değil de içinde önemli notlar var önemli olan onlar. onları kurtarabiliyorumdur umarım
  • bende kobo aura one var koreader yükleyemedim bir türlü sürekli hata oldu bana yardımcı olur musunuz? üstteki verilen linklerden aynı adımları yaptım olmadı.
  • arkadaşlar bu arada aklıma bir şey geldi. kobonun kutusundan şarj kablosu çıkıyor muydu? ben çıkıp çıkmadığını hatırlamıyorum ve evdeki başka bir kabloyla şarj ediyorum. eğer çıkıyorsa ben kaybettim onu sanırım çünkü evde öyle bir kablo mevcut değil. bataryanın bu halde olmasının sebebi başka kabloyla şarj etmem olabilir mi?
  • Kobo aura edition 2 için konuşuyorum kutu içerisinden kablo çıkıyor. Ben ilk geldiği günden beri farklı kablo ve şarj başlıkları ile şarj ediyorum. Batarya konusunda bir sıkıntım yok. (min 1 ay)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de şunu belirteyim bataryayla ilgili olarak. Askere gittiğim için 6 ay kadar cihazı kullanmadım. Gitmeden önce şarjı doldurdum kutuya koyup kaldırdım. 6 ay sonra geldiğimde açtım şarjı %90 civarıydı. 1 saat kadar kurcaladım, bir anda şarjı bitti kapandı. Tekrar tam şarj yaptım. Şimdi yaklaşık 3 hafta kadardır kullanıyorum, %70'lerde şarjı. Günde en az 2 saat kullanıyorum cihazı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • plt13 kullanıcısına yanıt
    içimi rahatlattın hocam ben de bataryanın sorunlu olmasından kendimi orijinal şarj kablosunu kaybettiğim için suçlayacaktım demek ki hata bende değilmiş
  • asdfgq kullanıcısına yanıt
    nasıl bir hata oluşuyor?
    şu adımların hangisinde sorun oluyor?
    koboyu pc'ye bağlıyoruz.https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=314220 linkindeki koreader zip dosyasını unzip edip doğrudan kobo'nun ana dizinine ekliyoruz. ve normal bir usb cihaz gibi pc'den güvenli şekilde çıkarıyoruz ve kabloyu çıkarıyoruz. bir kaç saniye bir şey olmuyor gibi olabilir ama bekliyoruz ve cihaz otomatik olarak yeniden başlıyor ve normal kobonun anasayfası geliyor. daha önce yazmıştım, aslında şu haliyle koreader çalışabilir durumdadır ancak burada ilave bir işlem daha gerekiyor, bir çok png dosyası sanki cihaza ekelnmiş kitaplarmış gibi görünüyor. bu sıkıntıyı aşmak için de cihazı tekrar pc'ye takıp Kobo altdizinindeki Kobo eReader.conf dosyasını txt editor (wordpad) ile açıp Feature settings kısmını,

    [FeatureSettings]
    ExcludeSyncFolders=\\.(?!kobo|adobe).*?
    FullBookPageNumbers=false

    olarak değiştiriyoruz ve dosyayı kaydediyoruz. yine güvenli çıkarma ile cihazı pcden çözüyoruz. artık ana ekranda koreader bir kitapmış gibi görünecek ve tıkladığımızda çalışmaya başlayacak.
  • hocam merhaba,dediğin adımları aynen uyguladm. başarılı yüklendi diyor kitaplarıma da geldi koreader fakat açıyoruum açılış falan da başarılı diyor hiçbir özellik değişmiyor her şey aynı Kobo Kullanıcıları Kobo Kullanıcıları Kobo Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfgq -- 1 Mayıs 2020; 19:51:24 >
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.