Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.130
Cevap
105
Favori
159.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redkitinati

    bir kez başıma gelmişti böyle bir olay,durduk yere kapanıyor aşırı kasıyordu, cihazı komple sıfırladım(bilgisayar üzerinden). açtım ve bir daha hata oluşmadı. klasik taktik, aç kapa yaptım yani. başka bir bilgim yok ne yazık ki.
    Hocam peki doğal ışığı otomatik yapmakla bi ilgisi var mıdır şu an aklıma geldi. Sanki onu otomatik yapınca başıma geliyor bu durum. İlkinde de yanlış hatırlamıyorsam öyle olmuştu.
  • ben ışığı hiç otomatikte kullanımıyorum. hatta ışğı neredeyse hiç kullanmıyorum.
    bu arada benim cihazım kobo glo.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysahin2000

    aslında calibre oldukça yetenekli ve basit bir program, ne yapmak istediğinizi çok az kurcalayarak kolaylıkla bulabilirsiniz. temel kullanım için zaten nerdeyse ekstra hiçbir şey gerekmiyor. kitapları calibre ekranına sürükleyip kitaba sağ tıklanarak cihaza göndere basılması yeterli (türkçe olarak da kullanılabiliyor). main dediği sizin cihazınız, yani yanında tik olan kitaplar sizin koboya eklemiş olduklarınız, tik olmayanlar ise calibreye eklenmiş ancak henüz cihaza atılmamışlar. ikinci sorunuzu tam anlayamadım...
    teşekkür ederim yardımınız için.
    pdf bir dosyayı online olarak ePub a çevirebiliyoru internet sitelerinde.
    bu sağlıklı bir ePub mıdır? yoksa öylesine bir işlem mi?
  • bodysolid B kullanıcısına yanıt
    muhtemelen vardır ama pdf'ler dönüştürülse de pek düzgün olamayabiliyor. alternatif olarak k2pdfopt (sanırım buydu adı) programı pdf leri cihazın modeline göre biraz daha iyi hale getiriyordu. neticede clara 6 inç bir cihaz pdf olarak çok performans vermesi zor. 8 inç cihazlarda bile aman aman değil netice.
  • Herkese selamlar.

    1 seneden uzun zamandır kobo clara hd kullanıyorum. Genellikle seyahatlerde yanıma alıyordum boyutundan dolayı da baya iyi oluyordu. Ama seyahat işi bir süredir bitti malum sebepten. Evde de normalden çok vakit harcayınca ayda 2 3 kitap okurken bu haftada 2 3 kitaba indi. Kitap okumak için yakın gözlüğü kullanıyorum. Sanki kobo clarayı kobo formayla güncellesem daha kaliteli bir okuma yaparım gibi geldi. İkisini de kullanmış arkadaşlar düşüncemi değerlendirirse sevinirim. Bir de fiyatı 2400 civarında, sizce fiyatında indirim olur mu? Belli dönemler indirim oluyor dnr de ben de öyle bir zamanda almıştım clara hd yi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de hemen hemen aynı şeyi merak ediyorum. eski modellerle yeni modeller arasında o kadar fark var mı ? ben kobo glo kullanıyorum. forma modeli estetik olarak çok güzel gözüküyor ama ekstra bir farkı var mı emin olamıyorum.
  • Kobo Forma ekran olarak büyük ve doğal olarak cihazın kendisi de büyük.

    Tek sayfada daha çok metin okunuyor.

    Geçip geçmemek tamamen kişiye göre değişir.

    Ben, Kobo Aura One modelini evde kullanıyorum.

    Kobo Clara HD modelini dışarıda kullanıyorum.
  • asifan A kullanıcısına yanıt
    eğer gözlük kullanmak yerine fontu büyütüyorum o nedenle clara sayfası küçük oluyor diye düşünüyorsanız evet kobo forma bu açıdan oldukça fayda sağlayacaktır. daha önce kullanıp sattığım cihazlardan kendim çektiğim bu fotoda yanyana ebat farklılığı rahatça görünüyor, biri kobo aura one, diğeri kindle PW3. (clara ile PW3 ile aynı büyüklükte) bu açıdan aura one (7,8 inç) ile benzer ebattaki kobo forma (8 inç) işinize yarar.
    daha geçen ay kobo forma 1800-1900 civarı idi, fiyat epey artmış. değer mi derseniz bu biraz şahsi ekonominize bağlı. daha önce de yazdım temiz bulursanız ki bulursunuz ikinci el aura one veya forma bunun yarı fiyatına alınır.





  • redkitinati kullanıcısına yanıt
    bence en büyük fark warmlight ve eğer formav veya libra alırsanız ekran büyüklüğü. eğer karanlıkta çok okuyacaksanız sarımtrak ışık oldukça güzel. büyük ekran da kesinlikle daha iyi (taşıması zorlaşıyor ama).bunun dışında yeni cihazlarda donanımsal iyileşmeler de var muhakkak, çözünürlük-işlemci hızı vs. ama bunlar kitap okuma zevkini cüzi artırır diye düşünüyorum.
  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için. Görsel özellikle çok açıklayıcı. Fiyatı zaman zaman indiriyor dnr. dnr şu andaki fiyatlarla çok mantıklı değil. 1800 1900 civarlarına inerse o zaman düşünürüm. 2. El var sahibinden de birkaç tane ama istanbuldalar. Ben mersindeyim. Görmeden almakta 1500 lira üzeri bir cihaz için biraz güven vermiyor bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke Kobo Forma geçen 1700 liraya düştüğünde alsaydım bir tane, 600 lira zam gelmiş Neyse artık yeni bir şeyler çıkar belki bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redkitinati kullanıcısına yanıt
    hocam selam

    iki hafta sonunda aynı şey başıma gelmedi ama bu sefer de pil 2 haftada sıfırlandı. geçen yazdığımda yüzde 50ye iki haftada gelmişti ve malum birden kapanmıştı. şimdi ise ani sıfırlanma sorunu olmasa bile pil 2 haftada bitti. şu anki durum normal mi? sizinkiler ortalama ne kadar sürede bitiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 24 Nisan 2020; 17:8:18 >
  • Arkadaş Kobo Forma alma hayali kuruyordum fiyatlara öyle bir geçirmişler ki. Clarayla yola devam.
  • https://www.youtube.com/watch?v=ZzQwAYNvc3Y

    arkadaşlar bu videoda Kobo H2O ya ikinci sd kart nasıl takıldığını
    gösteriyor.ben de hevesle 64 gb sandisk alıp taktım.ama pc ye koboyu
    takınca sandisk görünmüyor.4 gb sd kart çok dolu 500 mb.yer kaldı.
    bu ikinci sd kartı nasıl tanıtıp kullanacağım?
    https://www.youtube.com/watch?v=K_JNHvrLBiM

    burada adamın biri kobonun içini açarak yapmış.içini açmadan yapılamaz mı?
    İçini açmaya kalksam parçalanır herhalde?




  • bilmiyorum durumun normal olup olmadığını ama aşağı yukarı 1ay şarjı gidiyor, en son ne zaman şarja taktığımı hatırlamıyorum. uzun süre koruyor şarjını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redkitinati -- 25 Nisan 2020; 14:8:31 >
  • cihazın modeli nedir? nasıl bir kullanıma sahipsiniz? wifi açık mı? ışık yüzde kaç açık ve ortalama günde ne kadar okursunuz? cihazda yüklü kaç kiap var? sık sık ayarları değiştiriyor musunuz yoksa aynı kitabı normal şekilde okumaya devam ederken mi pil hızla azalıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysahin2000

    herkese merhaba, yaklaşık 6 senedir ekitap okuyucu kullanıyorum, biraz da teknolojik meraklarla epey sayıda modeli (bazılarını sıfır bazılarını 2.el) satın alıp kullanma imkanım oldu (kindle paperwhite 2, 3, kindle Voyage. kobo aura one ve forma)
    yaklaşık 1 senedir kobo aura one kullanıyorum, birkaç gün önce kobo forma aldım.
    ukalalık olarak almazsanız eğer, hem kindle hem de kobo (özellikle aura one) konusunda, koboya koreader kurulumu ve kullanımı ile ilgili bildiğim şeyleri sorularınız olursa paylaşmak isterim.
    ilk öneri olarak; ben ilk kez ekitap okuyucu almak istiyorum ama çok para vermek istemiyorum belki hoşuma gitmez kullanmam diyenlere önerim ikinci el çiziksiz temiz kindle paperwhite 2 almaları olur. çok uygun fiyatlara satanlar var. piyasadaki f/p cihazı diyebilirim. tüm olması gereken asgari özellikler var, ilerde baktınız hoşunuza gitti modelini yükseltirsiniz.
    ikinci olarak, bu cihazlar pdf için hiç mi hiç uygun değil. sadece kobo aura one, forma ve belki oasis kısmen iyiler ama kısmen... çoğunlukla pdf okuyacaksanız ekitap okuyucu size göre olmayabilir.
    ayrıca kobo forma kullanıp da sağ yandaki grimsi banttan muzdaripler için de yabancı sitelerden okuyup tatbik ettiğim bazı önerilerim var. soran olursa yazayım kalabalık olmasın.
    bir de kobo kullananlara cihazlara (bence) sınıf atlatan koreader programını kurmanızı tavsiye ederim.
    kobo forma için kılıf önerisi olan varsa yazsın lütfen, n11 GG gibi yerlerde satanlar 150 ₺ yazmışlar, çok fazla geldi bana.
    herkese keyifli okumalar dilerim.
    Patron şöyle bir sorun. Clara hd aldım, nefis cihaz. Memnunum lakin;

    Benim en çok işime yarayan, en çok kullandığım yöntem dropbox sync son güncellemeden sonra çalışmayı bıraktı.
    https://koboturkiye.com/tr/stories/show?story_id=38 şuradaki önergeyi kullanıyordum . artık olmuyor

    dropbox sync için çare bilen var mı?




  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    dropbox kullanmıyorum o yüzden bilgim yok maalesef. ilk fırsatta deneyip oluyor mu yazarım inşallah
  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt
    kobo clara hd
    günde aşağı yukarı yarım saatlik okuma yapıyorum
    wifi ve otomatik eş zamanlama hep açık. epey kısık parlaklıkta ve kısık doğal ışıkta kullanıyorum. otomatik doğal ışık da kapalı durumda.
    cihazda 20 kadar kitap var ki bunların çoğu calibre üzerinden epub a dönüştürülmüş kitaplar. kalanı da pdf.
    sık sık ayar değiştirmiyorum hep aynı ayarda kullanıyorum.

    ek olarak şunu da yazayım. iki gün önce yazdıktan sonra yeni şarjdan sonraki pil performansının düzeleceğini umut ederek şarja taktım. ama bu seferki haberim daha kötü. maalesef batarya 2 günde yüzde 20ye indi. artık kesin bir şekilde bataryanın sorunlu olduğuna kanaat getirmiş bulunuyorum. aralık ayında almıştım garantisi devam ediyor. avmler açılınca ilk işim servise götürmek olacak.

    pil değişimi yapılırsa cihaz sıfırlanır mı ve eğer sıfırlanırsa içindeki kitaplar ve notlarımın akıbeti ne olur bilginiz var mı?




  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.