Hayırlı olsun güle güle kullanın. Kobo'da bu tür ışık sorunları her modelde mevcut maalesef. Kronik bir sorun diyebiliriz. Işık sızması ya da farklı renk dağılımı olmayan ekranlı cihaz bulmak zor gibi. Bazı kişiler aşırı rahatsız oluyorken bazıları rahatsız olmuyor hatta doğru düzgün farkedemiyor bile sorunu. İade edin ya da değiştirin demek isterdim ama ülkemizde bu cihazları kolay kolay iade almıyor ya da değiştirmiyorlar maalesef. Eğer çok rahatsız olmuyorsanız ya da alıştıysanız bu şekilde kullanmaya devam edin derim. Yoksa iade veya değişim olayına sebep uzun süre uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kobo Kullanıcıları (102. sayfa)
-
-
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Genelde formalarda bu sorun mevcut. Bir de bendeki formada sarı tonlarına geçince sanki ekran her noktada eşit sararmıyor bazı noktalar gölgeli gibi. Bu da kronik bir sorun mesela.
Beni rahatsız etmiyor. işini yapması önemli.
-
Bende de forma vardı kronik bir durum. eğer ışık çok açık değilse ordaki gri bant çok farkedilmiyor, şimdiki kobo modellerinde daha iyi ekranlar ama bence kafaya takmaya değmez. Formada benim canımı sıkan düğmelerin olduğu kısımın kauçuk yapısı nedeni ile iz kalmasıydı bir de biraz büyük olduğundan taşımak zordu, yine de çok güzel cihaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Farklı yazı fontları yüklesek önerebileceğiniz bir yazı fontu nelerdir?
-
Ben 6-7 farklı font yükledim ama sadece 1 tanesini kullanıyorum, o da Bookerly isimli font. Kindle'lardaki fontmuş bu. Baktım hoşuma gitti değiştirmedim bunu kullanıyorum artık.
-
amazon ember ya da bookerly güzel ama kişisel olarak denemekte yarar var. aşırı çok seçenek var bu konuda
-
Yanıtınız için teşekkürler. Normal de bauhaus fontu kullanıyordum. Önerilerinizi deneyeceğim.
-
belki daha önceden bilenler vardır ama ben yeni öğrendim, send.djazz.se adresi üzerinden kobo veya kindle cihazlarınıza ekitap gönderebiliyorsunuz. böylece kablo ve pc ihtiyacı olmuyor, cep telefonundan gönderilebiliyor. kindle'a epub gönderirseniz site kendisi çevirip mobi yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 28 Aralık 2022; 16:53:49 > -
Arkadaşlar Kobo da korsan kitap okumayla ilgili bir sıkıntı var mı ? Bazı yerlerde cihazın açılıp kapatıldığında korsan yayınların silindiği söylenmiş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok öyle birşey
Güzel
Ikinci kobo Clara hd cihazım da bozuldu maalesef. İlki şarj sorunu yüzünden bozulmuştu bu seferki de ekran içten kırılmış ondan bozuldu. Ekran tamiri 2500 TL diyor servis. O parayı verene kadar sıfır alırım. Bu sefer sanırım kindle alacağım çünkü koboda sütten ağzım iki kez yandı. Sorun koboda mı bende mi bilmiyorum ama cihazı da hor falan kullanmadım. Kobolar sanırım kronik sorunlu. Şansımı kindleda denemek istiyorum bu sefer. Paperwhite 5 ile all-new kindle modeli arasında kaldım. Paperwhite 800 TL daha pahalı. Aradaki 800 TL farka değer mi karar veremedim açıkçası.
epey kobo cihaz kullandım sorun olmadı ama elektronik işi şans işi gerçekten. kobo istemediğinizden libra 2 demiyorum, o yüzden paperwhite 5 alın, çok güzel bir cihaz o farka kesin değer...
-
Selamlar iPad mini eski model bir tabletim var kitap okurken ışık olduğu için gözümü bozacağıni düşünüyorum,e okuyucu almama değer mi sizce bir de ağırlıklı PDF okuyorum hangi modeli önerirsiniz kindle paperwhite 5 PDF performansi nasıl ve ya onerdiginiz var mı tecrübelisiniz diye size sorayım dedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pdf okuma için en uygun olanlar 10 inçlik e kitap modelleri. Bende h20 var, boox 7 inç leaf 2 ve huawei matepad paper 10 inç var pdf için en başarılısı hızlısı ve rahat okunabilir olanı paper. Huawei’in kendi işletim sistemine sahip ama çok iyi. Boox android olsa da en ağırı. Kindle hiç kullanmadım.
Huwai pratik değil gibi geldi ama çok büyük kaçmaz mi emin olamadım ama 8500 civarı görüyorum ikinci el ondan alayım olmazsa,almışken bir kere tam olsun
merhaba sık okuyan biriyseniz normal tablet hiç önermem.
pdf ler düz metin ise (roman vs) 7 inç ve üzeri olan cihazlar (mesela paperwhite 5 veya kobo libra2) yeterli olur. pdf sayfa çevirme hızları vs de gayet iyiler. yalnız görme keskinliği sorunu olanlar için belki 8 inç modeller bir tık daha iyi olabilir. taşınabilirlik açısından da 7 inç ideal, küçük bir çanta gözü veya irice palto cebine sığıyor.
eğer iki kolonlu, grafikli, tablolu, resimli akademik makale/kitap okuyacaksanız bu ölçülerdeki cihazlarla okumak zor olur. bunun yerine arkadaşların da belirttiği 10 inç ve üzeri cihazlara bakmak lazım, Kobo ve Kindle'In yanı sıra farklı markalar da var ama ben şahsen bunlardan hiç kullanmadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 9 Mart 2023; 9:19:5 > -
Yanınızda taşıyacaksanız 7 inç uygun. Ama evde ya da genelde kapalı mekanda kullanacaksanız Huawei diyorum. Gerçi Huawei çok şık kılıfı ve kalemi ile geliyor. iPad mini 6 var bende de ama kitap okumak için e kitap okuyuculardan başkası yalan. Ben yanımda çantamda boox leaf 2’yi taşıyorum. Bir de Huawei’ye olsun Boox’a olsun telegram kurulabildiği için kitapları gruplardan direkt olarak yükleyebilirsiniz. Bu da çok avantaj sağlıyor. Aynı zamanda maille de yollayabilirsiniz alabilirsiniz.
Aslında iPad mini yi yanimizda götürüp yine o işi biraz görebiliriz Huawei gibi sanki insanın elinde bir tane olacak masraf olarak görmüyorum insanın kendisine yaptığı belkide en faydalı şey çünkü tozlanan kitaplar onları koyacak yer vs uğraşmak çok kötü
Hocam Paperwhite 5 aldım. Aldığım satıcı biraz şüpheli. Yorumlarda ürünün çalıntı ya da iade ürünü olduğunu yazanlar var. Benim ekranda da jelatin yoktu açtığımda. Beni huylandırdı bu. Arkada da çiziğe benzer bir şey var ama tam çizik gibi de değil emin olamadım. Kutuyu açarken videoya çektim. Kindle larda jelatin oluyor mu normalde bilginiz var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X