Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.131
Cevap
105
Favori
159.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ya arkadaşın dosyalarında sorun var ya da windowsundan kaynaklı bir durum var. başka pc de denedi mi acaba. bugüne kadar (formatı doğru ise) dosya seçen e-reader duymadım.

  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt

    Hocam aynı sorunu ekşi sözlükteki kobo başlığında da gördüm.

    "Uygulaması korsan e-kitapları artık açmayan, daha doğrusu programı kullanıp kapattıktan sonra bir sonraki girişte bütün o korsan e-kitapları uygulamadan silen uygulama. sadece parayla aldıklarınıza ve fikri mülkiyet hakkı kalkan, ücretsiz kitaplara izin veriyor."

    Aynen böyle yazıyor.Yukarıdaki arkadaşın yazdığı sorunun aynısı.Demek ki böyle genel bir sorun var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin mesajdan sonra biraz reddit ve mobileread karıştırınca nadiren de olsa bazı kobo kullanıcılarının benzer sorunlar bildirdiği görülüyor. bir kullanıcı şöyle bir çözüm önermiş "I have the same problem when using Kobe Sage.I have a tricky solution for personal context without DRM whenever importing it into kobe sage. convert your context to kepub in calibre, and then import it into kobo


    import your epub into kobo sage, and then rensame the filename with the prefix ".kepub." before .epub. If the filename is test.epub, rename it into "test.kepub.epub". But I prefer the number 1. With the method, I still can use calibre to manage the book in kobo."


    anlaşılan genel bir sorun değil ama ilginç olan kobo ve adobe tarafında hala çözüm getiirlmemiş olması.

    edit: ekşideki arkadaş korsanları siliyor demiş ama forumlardaki asıl şikayet (bizde pek olmayan) online kütüphanelerden alınan kitaplarda bunu yapması. yani sorun korsanlıkla ilgili değil gibi...


    @kobosage-g bir de merak ediyorum aynı sorun koreaderla kitapları açınca da oluyor mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 13 Eylül 2022; 15:49:45 >




  • merhaba arkadaşlar. kobo clara ile e-kitap okuyucu dünyasına giriş yaptım. ingilizce kitaplar okumak istiyorum ancak gördüğüm kadarıyla ingilizce-türkçe sözlük oldukça yetersiz. başka bir sözlük yüklemek mümkün müdür daha fazla kelime içeren?

  • ByKryL kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/kobo-icin-turkce-sozluk--129357473



    www.mobileread.com
    MobileRead Forums - View Single Post - Index of Custom Dictionaries for Kobo eReader
    https://www.mobileread.com/forums/showpost.php?p=3705987&postcount=424
  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt

    hocam bu türkçe>türkçe ama. bana ingilizce>türkçe lazım.

  • ByKryL kullanıcısına yanıt

    alttaki link ENG-TR

  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt

    Ben de Reddit'te yazan kişi gibi Calibre ile kebup formatına çevirip atıyorum. Hiç bi sorun yaşamadım. Kitaplar gayet düzgün çalışıyor/okunuyor.

  • Kobo Clara 2e duyurulmuş ve goodereader.com da incelemesi yapılmış.


    https://goodereader.com/blog/reviews/kobo-clara-2e-e-reader-hands-on-review

  • Arkadaşlar selam bende aranıza clara hd ile katıldım ancak daha kutusunu açmadım, libra 2 ile arasında kaldım ne dersiniz değiştirmeye değer mi yoksa clara hd ile mi devam edeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _denzel_ _ kullanıcısına yanıt

    güle güle kullanın öncelikle.

    iki cihaz arasındaki bana göre temel fark ekran büyüklüğü, diğer teknik farklar kanaatimce gözardı edilebilir yeni başlayan birisi için. eğer bütçe sorunu yoksa, e-okuyucu kullanma konusunda kararlı iseniz, elinizde epub cinsinden romanlar yerine çoğunlukla pdf olacaksa libra2 seçebilirsiniz şahane bir cihaz.

    clara da çok iyi, kullansanız asla pişman olmazsınız merak etmeyin.

  • Çok teşekkür ederim sağolun 🙂 genelde epub roman ve kitap okumak istiyorum zaten çoğu kitabın epub versiyonu bulunabiliyor, ekranının büyüklüğü ve tuşları olması daha yeni bir model olmasından dolayı libra 2 cezbedici gözüküyor ama arada fiyat farkı var büyük ihtimalle clara ile devam edeceğim siz anlattıktan sonra fikrim değişti çok teşekkür ederim yardımınız için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe epublar için nereyi kullanıyorsunuz arkadaşlar ? Legal veya korsan özel mesaj olarak atabilirsiniz konuda paylaşılması yasaksa.


    Ben kendim eski meritokrasiyi çekmiştim eskiden oradan okuyabilirim dediklerimi ayırmıştım, güncelde de yine D&R ve kobonun kendi mağazası üzerinden satın alıyorum fakat her kitap bulunmuyor. tavsiyelerinize açığım.

  • Lawlieth L kullanıcısına yanıt

    maalesef o iş biraz şansa kalmış durumda. eski korsan ekitap sitelerinin çoğu yayınevlerince kapattırıldı. telegram grupları varmış ama ben şahsen denemedim efektif mi bilmiyorum.

    kimse yatırım yapmıyor ekitap içeriğine. geçen youtube da babil.com un sahibi ile (bir ara calibro isimli e-reader da çıkarttılar) bu konuda röportaj vardı, "denedik olmadı" gibi özetlenebilir. söylenen temel gerekçe yayınevlerinin kitabın pdf ini kimseye (ekitap satacak satıcılara) vermek istememesi, ekitap yayılırsa korsanını önleyemeyiz vs gibi gerekçeler. bu haliyle korsan yayılmıyor sanki. yaşı 40 üstü olanlar bilir, heryer mp3 cd si satıcıları ile dolu idi, internette en çok aranan şey mp3'tü. ama şimdi hepimiz spotify abonesi olduk.. bir yerden sonra adam gibi kaliteli dinlemek /okumak istiyorsun paralı olsa keşke diyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 7 Ekim 2022; 10:10:6 >
  • amazondan beklentimiz büyük bu konuda ama şimdilik fiyasko :) kindle unlimited tarzı bir aboneliği dolu dolu türkçe kitapla çıkarsalar piyasa alt üst olur sanıyorum.


    telegram grupları efektif değil, spam mesaj gibi kitap paylaşıyorlar çok karmaşık ve içerik düzgün mü değil mi gibi bir kriter yok.


    en temizi yayınevlerini darlamak. ithaki'yi sürekli o kadar bilim kurgu eseriniz var ne zaman ekitap olarak satacaksınız şunları diye darlıyorum fakat nuh diyorlar peygamber demiyorlar.

  • Lawlieth L kullanıcısına yanıt

    ben de işkültüre eposta göndermiştim neden ekitap versiyonları yok diye, cevap: "ekitap versiyonu yok" oldu. güler misin ağlar mısın

  • Lawlieth L kullanıcısına yanıt

    Meritokrasi yerine şuanda Neo-Meritokrasi var bildiğim en büyük arşiv paylaşımını yapan. Geçen yazdan beri kitap eklenmemiş ama yine de göz atmaya değer.

  • Telegramda çok kanal var, telifden dolayı kapananlar da kısa zamanda yine açılıyor. E-kütüphane, epub, pdf anahtar kelimelerini yazmanız yetiyor zaten.

  • Merhaba,

    Kobo almak istiyorum ve yaptığım incelemede Kobo Clara 2e bin bana yeteceğine karar verdim.

    Araştırmalarım sonucunda yurtiçinde satıcı bulamadım bu konuda yardımınızı rica edeceğim.

    Saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coral65 C kullanıcısına yanıt

    Koboyu resmi olarak d&r satıyor, o model çok kısa zaman önce çıktığından bulamamanız normal yakında satışı başlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.