Bildirim
KOAKSİYEL HAKKINDA SORU
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
sarı olan goruntudur kırmızı ve beyaz ses yada sadece kırmızı sadece beyaz sadece sıyah olabılır -
@sakgoz79
Bahsettiğin uçlar çıkış değil giriştir. Bu uçları kullanarak TV'den görüntü veya ses çıkışı alamazsın.. Ses çıkışı almak istiyorsanız alabileceğin tek yer kulaklık çıkışıdır... -
quote:
Orjinalden alıntı: sakgoz79
arkadaslar tv ım toshiba 32av500 ve tv nın arkasında koaksıyel cıkıs oldugunu fark ettım bunu ses sıstemıne baglamak ıstıyorum ancak koaksıyelın ıkı cınsı var sanırım bırısı goruntu bırısı ses acaba benım tv ımdekının hangısı oldugunu nerden anlayabılırım bılen varmıdır
foto koyabilir misin? -
foto koyamıyorum cunku lcd stand a monte halde suanda ama ucu aşagıya bakıyo koaksiyel giriş yerının hemen sol alt kenarda tv nın audio giriş kablolarının altına doğru eğilip bakmak gerekıyo -
Kullanma klavuzunu incele orda arkadaki girişlerin ne olduğu yazar.Böylece tv de digital çıkış var mı öğrenmiş olursun. -
Coax'ın iki çeşit değildir bildiğim kadarıyla.Enigma'nın dediği gibi bir klavuzuna göz atın. -
tv nın kıtapcıgında medya kaydedıcı olarak gecıyo o baglantı sanırım dvd player ı kastetmıs acaba z-5500 den dırek tv ye koaksıyel baglantı ceksem tv den ses alabılırmıyım herhangı bı dvd player kullanmadan? -
tv de coax çıkış olmadığı sürece digital bağlayamazssın.ya x540 ın içinden çıkan adaptörle tv nin arkasında kırmızı beyaz stereo çıkış (varsa) ile yada sadece yeşil ucu kulaklık çıkışı(varsa)takıp decederden 6ch seçerek ses alabilirsin. -
quote:
tv nın kıtapcıgında medya kaydedıcı olarak gecıyo o baglantı sanırım dvd player ı kastetmıs acaba z-5500 den dırek tv ye koaksıyel baglantı ceksem tv den ses alabılırmıyım herhangı bı dvd player kullanmadan?
hocam senin derdin tv yi seyrederken,sesleride 5500 den almak deil mi..önce buna bir açıklık kavuşturalım.. -
evet benım derdım z-5500 un butun kolonlarından ses almak 5+1 olmasına gerek yok kolonların hepsınden streo gelse yeter -
quote:
evet benım derdım z-5500 un butun kolonlarından ses almak 5+1 olmasına gerek yok kolonların hepsınden streo gelse yeter
tamam işte..tv ni büyük ihtimal uydu alıcısı ile kullanıyosun..(zaten o tv başka şekilde kullanılmaz..yoksa yazık olur)..eğer öyle ise receiver'ın arkasında coaxial çıkış mutlaka vardır...bu şekilde bağla işte..yani receiver'dan 5500'e bağla..sesler direk 5500 de...haa receiver'da coax çıkış yok dielim..o zaman stereo çıkış mutlaka olur..aşağıdaki kablo ile bağlarsın 5500'e tamamdır..bu arada bu stereo çıkıştan tv'de de vardır...
-
ali kardesim reciever la kullanıyorum ama reciever da koaksiyel yok bu resmini koyduğun kabloyu nerde bulabilirim?son olarak z-5500 dekoderınde tek bos yer koaksıyel yerı bu resmını koydugun kabloyu nasıl baglayabılırım dekodere?analog olarak pc baglı cunku z-5500 e?dostum su işimi çöz uzun sure mınnettar kalırım sana
quote:
Orjinalden alıntı: aliakalin
quote:
evet benım derdım z-5500 un butun kolonlarından ses almak 5+1 olmasına gerek yok kolonların hepsınden streo gelse yeter
tamam işte..tv ni büyük ihtimal uydu alıcısı ile kullanıyosun..(zaten o tv başka şekilde kullanılmaz..yoksa yazık olur)..eğer öyle ise receiver'ın arkasında coaxial çıkış mutlaka vardır...bu şekilde bağla işte..yani receiver'dan 5500'e bağla..sesler direk 5500 de...haa receiver'da coax çıkış yok dielim..o zaman stereo çıkış mutlaka olur..aşağıdaki kablo ile bağlarsın 5500'e tamamdır..bu arada bu stereo çıkıştan tv'de de vardır...
-
yaa adı üstünde digital receiver..nasıl coaxial çıkış koymazlar anlamıyorum yaa..bende de uyduruk bi vestel receiver var,onda bile coaxial çıkış var yaa...herneyse..konumuza dönelim...
şimdi analogta bilgisayar bağlıysa durum biraz değişiyo..ama onunda çözümü var tabi..aşağıda resmini koyduğum aparatı,5500'ün decoderinin arkasında bulunan yeşil çıkışa takıyosun..ondan sonra 2 adet stereo kablo bağlama imkanın oluyo..gerisini anlatmama gerek varmı bilmiyorum ama yinede anlatayım...
bu iki çıkışın birine bilgisayarından gelen kabloyu..diğer ucada receiverden gelen kabloyu takıyosun...olay bitiyo..bu şekilde kullanabilirsin..ama aynı anda hem receiver'ı hem bilgisayardan bi şey açarsan sesler birbirine karışır tabi...hadi kolay gelsin...bu arada bu aparat ve receiver' a bağlayacağın kabloyu heryerde bulabilrsin..neredeyse bütün elektronikcilerde var...anlamadığın bir yer olursa sor,çekinme..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliakalin -- 25 Eylül 2008; 23:08:11 >
-
ali kardesim cok saolasın yardımların ıcın buyuksun -
quote:
ali kardesim cok saolasın yardımların ıcın buyuksun
sen saol abi, ne demek..inşallah istediğin gibi olur...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X