Şimdi Ara

.:: KME Sıralı Otogaz Sistemleri Hakkında.:: (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
814
Cevap
4
Favori
157.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhabalar;
    KME Sp. zo.o firması hakkında geniş bilgiye sahip olamadığınızı gördüm. KME markası Polonya'da Varşova'ya 150 km uzaklıkta bulunan Lodz kentinde bulunmaktadır. Elektronik tasarımı konusunda çok başarılı bir firmadır.KME kendi sistemini geliştirmiş olup Avrupa'nın otogaz sektöründe en prestijli ödüllerinden birisi olan AVRUPA KRİSTAL MEŞE YAPRAĞI ÖDÜLÜ ile en iyi ve en çevreci otogaz sistemi ödülünü almıştır.
    Türkiye Tek Distribütörü Akel Dış Ticaret'tir.

    KME ile ilgili bütün sorularınızı Donanım Haber platformunda seve seve cevaplayacağımı bilmenizi isterim.

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KME -- 13 Kasım 2007; 14:28:22 >
  • Selamlar...

    Daha önce bazı sorunlar yaşadığımı belirtmiştim.

    Yol ayarı (ince ayar) haricinde tüm sorunlarım Demiroğulları servisi tarafından halledilmiştir.

    Gerek duyulması halinde o ayarı da yapacaklarını belirttiler.

    Yalnız katettiğim yol artıp, kullanım çoğaldıkça; benzinden gaza geçişleri de hissetmeye başladım. Umarım önemli bir sorun değildir.

    Şimdilik KME.den gayet memnunum, arkadaşlarıma da tavsiye ettim/edeceğim...

    Teşekkürler....
  • programı bulsak kablosunuda buluruz heralde yavş yavaş
  • prg. bi şekilde temin edersin nedir altı üstü bi prg. arayan bulur sonuçta
  • Bulunur program sorun değil. montaj yaptırdığınız yerden isteyin. sorun olmaz.
  • aslında prg. kullanmasını bilsen daha farklı şeyler yapabilirsin. arabayı prg. göre kullanabilirsin. uzun yola gideceğin zaman ayarını kısarsın :D
  • MERHABA ÖNCELİKLE LPG KİTİ SEÇİMİNİZDE TERCİHİNİZ EMİN OLUN Kİ ÇOK DOĞRU.ÖNCELİKLE TÜM SIRALI LPG DÖNÜŞÜM KİTLERİNİN BİRBİRİNİN AYNISI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM.FARKLARI KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ .. KME ENJEKTÖRLERİ RAİL OMASINA RAGMEN SESSİZ ÇALIŞIYOR..ÇIRR ÇIRR SESİSİNİ DUYMA ORANI BRC YE GÖRE NEREDEYSE HİÇ YOK.AYRICA REGÜLATÖRÜ BENCE DİĞER SİSTEMLERE GÖRE OLDUKÇA GÜÇLÜ ÇÜNKÜ 4 SİLİNDİR OLUP SİLİNDİR HACMİ VE BEYGİR GÜCÜ ÇOK KUVVETLİ ARAÇLARDA BİLE SUPER REGÜLATÖR KULLANMADAN VE ALTTA GEÇEN BAKIR BORUYU KALINLAŞTIRMADAN (STANDART BİR BORUYLA 6 MM) SUPPER RANDIMAN VERİYOR..BUNUNLA İLGİLİ BİRKAÇ KME MONTAJI YAPTIRMIŞ KULLANICI REFERANS NUMARASI VEREBİLİRİM.AYRICA ENJEKTÖRLER TEMİZLENEBİLME ÖZELLİĞİNE SAHİP VE BU ÇOK ARIZALANDIĞINDAN DEĞİL TIPKI BENZİN ENJEKTÖRLERİNİZ GİBİ TEMİZ YAKIT YAKMAK İÇİN VE KULLANDIĞINIZ ENJEKTÖRLERİN ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN BEN CE 15.000 KM DE BU UYGULAMAYI YAPTIRMALISINIZ.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: superxp

    aslında prg. kullanmasını bilsen daha farklı şeyler yapabilirsin. arabayı prg. göre kullanabilirsin. uzun yola gideceğin zaman ayarını kısarsın :D

    kısma olmuyor sıralıda
    1.barı düşürürsün oda ii bişey değil çekiş çok farkeder
    2.mesela brc key olmadan programı açmıyor korumalı
    3.programı sadece bayilere veriolar
    4.fazla kurcalayınca bişeyi olur yani
  • nese biraz salladım galiba
  • Arkadaşlar ilk önce herkese selamlar. Benim bir sorunum var ve bir çözüm umuduyla bunu sizlerle paylaşıyorum. Yeni kasa 1600 cc Ford Focus aldım ve tüp taktırmaya karar verdim. Bu işi yapan bi firmaya gittim ve hangi markayı taktırmamın uygun olacağını sordum. Yetkili bana KME'yi tavsiye etti. Kendi arabasında da bu markadan takılı olduğunu ve sorunsuz bi şekilde çalıştığını belirtti. Bende diğer markaları bile sormadan ve tereddüt etmeden taktırdım. Takıldıktan sonra 1 ay kullandım fakat yakıtı bana fazla geldi yani benzinden bi farkı yok gibi bişeydi. Sonra tekrar ayar yaptırmaya gittim durumu söyledim. Bi ayar daha yapıldı 35 - 40 km sonra arıza lambası yandı. Mesafe uzak olduğu için geri dönemedim böyle 15 gün bindim ve takrar ayara gittim. Yetkiliye durumu söyledim bi ayar daha yaptılar güzel güzel giderken 130 km ışık tekrar yandı benim canım sıkıldı. Bunun bi ayarı yokmu doğru dürüst. Şehir içi yakıtı çok fazla 65 ytl gaz ile 270 km yol yapabiliyorum. Benim arabam benzinde ne kadar yakıyorki gazda bu kadar yaksın. Biri açıklamalı olarak bana yardımcı olsun özellikle varsa bir KME yetkilisi. Birde bayrama giderken uzun yolda deneyeceğim bakalım ne yakıyor. Böyle devam ederse bu markayı arabamdan söktüreceğim...




  • mrb. dostum yaklaşık olarak seninle aynı sıkınları yaşamışız. bende ilk taktırdığımda kartal saniyede taktırdım KME LPG kitini arabanın bogaz kelebeği pislenmişti ve arızla lambası yanıyordu. adamlar fazla anlamıyorlar bende opel servisine gittim temzilettim. araba düzeldi.. yalnız senin dediğin gibi yakıt sorunu başladı beklediğim gibi düşmedi. ilk başlarda 240ykr. yakıyordum. yavaş yavaş düşüyor 190ykr. düştü sayılır. yalnız ne kadar yaktığını hesaplarken nasıl hesapdaın bi açıklarmısın ben sabahları işe gidiyom akşamları geliyom yani doğal olarak araba soğukken gidip geliyom o yuzden nerdeyse %20-%30 fazla yakıyorum onun büyük etkisi var. birde depoyu tam fulleme depodaki gaz bitsin tamamen sonra 10ytl al.öy hesapla bakalım
    birde arabanı ford servisine bi götür baktır ışık neden yanıyor diye belki başka bi prb. olabilir boğaz kelebeği pislenmiş olabilir.
  • İlk önce teşekkürler. Gaz ölçümünü depoyu tam doldurup tam boşaltarak yaptım ve gazı aynı istasyondan aldım. Her zamanda aynı istasyondan alıyorum. Arıza lambası arabayı ilk aldığımda yanmıyordu ne olduysa 2. ayardan sonra oldu. Yinede dediğinizi dikkate alıp bayram dönüşü bi ford servisine göstereceğim. İlginize teşekkürler.
  • şunu demek istiyorumki tam dolum olduğu zaman aslında tam olmuyor. diyelimki sizin depo 40lt. depoyu fulleyin diyosunuz depo 42lt. alıyor. demek istediğim eğer deponuz 40 lt. ise siz 35- yada 30 lt. alın oyle deneyin çünkü benim depo 45 lt. nerdeyse 50lt. alıyor yani %80 geçince aslınca gaz bira<z boşa gidiyor gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superxp -- 18 Aralık 2007; 17:01:15 >
  • Arkadaşlar bende bir proplemimi yazmak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse sevinirim. Bende 98 model 1.8 motor otomatik vites Hyundai Elantra var 113.000 km de 105.000 km de sıralı sistem lpg taktırdım İlk önce fema taktırmıştım randuman alamadım sonra 7. ayda KME marka ile değiştirdim fema takılı iken ki enjektör memeleri aynen kullanıldı. Uzun zamandır aracı kullanıyorum ama sanki hiç tasarruf edemiyorum gibime geliyor. Lpg montajı yapmadan önce (bu arada aracı 8 aralık 2006 da satın aldım. Nisan 2007 de lpg taktırdım) yaptığım testlerde şehir içinde 100 km. de 15 litre, uzun yolda sabit 80-90 km de hızda gidersem 100 km de 6- 6,5 lt benzin tükettiğimi hesapladım. bu hesabı yaparken depoyu full leyip tekrar aynı benzinlik ve pompadan fulleyerek hesapladım. bu şekilde çok test yaptım ortalama aynı değerleri buldum. şehir içi kullanımlarda çok kısa mesafelerde ve çok dur kalk yaparak kullandığım için 15 lt yakıyorum? iş ile ev arası 2km. ve günde hafta içi her gün genelde 6 km yol yapıyorum en fazla. ve günde bu 6 km. de 7 kere marşa basıyorum. Neyse asıl konuya geleyim Lpg taktırdıktan sonra yaptığım ölçümlerde uzun yolda 100 km.de 10-11 litre lpg, aynı kullanım tarzıyla şehir içi 100 km. de 18 lt Lpg ve 3-3,5 lt benzin harcadığımı tesbit ettim. bu değerlerde her defasında aynı çıkıyor kaç kere gaz ayarına gittim bilgisayara bağlıyorlar bir sorun yok diyorlar. arabanın gidişinde,çekişinde,gaz ve benzin geçişlerinde bir proplem yok.ama yakıt tasarrufuda yok uzun yolda fiyat olarak hesaplarsak benzinde kilometrede 200 ykr. gazdada 170-180 ykr yakıyor(6-6,5 lt benzin, 10-11 lt gaz. Lpg litre:1,740 . benzin litre:3.05) şehir içinde benzinde 15 lt karşılığı km de 450 ykr, gazdada 100 km de 30 ytl lik gaz 10 ytl likte benzin tüketiyorum buda km ye 400 ykr yapıyor. Durum bu Acaba benim sorunum ne olabilir? bir fikri olan varmı? birde bu sıralı sistem montajını yaparken lpg enjektör memelerini matkap ile açmışlardı o yüzden silindirlere fazla Lpg giriyor olabilirmi? Ayrıca bujilerim yeni ama arasıra kontrol ediyorum buji çevrelerinde kurum isi çok oluyor eksoz çıkışında kurum çok oluyor eksozu siliyorum 1 ay içerinde tekrar kurum oluyor. Normalde lpg nin kurum yapmaması gerekmiyormu? Acaba silindirlere fazla yakıt girdiği için mi kurum oluşuyor? Aracım servis bakımlı Ateşlemede veya herhangi bir yerinde bir proplem yok? Size her şeyi anlattım yardımcı olabilecek kimse varsa şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.




  • uzun yolda senin araban benzinde bence gayet iyi yakıyor belki ondandır. dicem ama LPG %35 - 45 arası tasarruf vermesi gerekir.
  • merhabalar!
    benzer bir konuda bende fikir isteyecektim. Benim 2000 model 1.4 poloda sıralı KME var. taktırmadan önce sehir içi dışı karışık yaklaşık 230 ykr yakıyordu. pg taktırdıktan sonra 160-166 ykr yakıyor. emsali otomobillerde ise bu fiyat 120-130 ykr kadar düşüyor. aracın performansında herhangi bir düşüş söz konusu değil. hergün 12 km yol gidip geliyorum sonuçta kısa mesafe genelde aracı soğuk kullanıyorum ama dediğim gibi 100 km gibi yolu geldim gittim. karışık 166 yjr yakıyor. 1000 km bakımı da yapıldı. bunun dışında herhangi bir önerisi olan varsa beklerim.
  • son zamların etkisi var birde artık kolay kolay 120-130 yakan kalmadı genelde yanlış hesalıyorlar yada net hesaplama yapmıyorlar yani gerçekçi değiller tam olarak. tabi senin araba uzun yolda birazdaha az yakması lazım normal şartlarda istersen hava filtresi + buji + termostat kontrol ettir.
  • samsunda bayiniz varmı
    1.4 clio benzinli fiyatını ve taksit ...???
    teşekkürler...
  • samsunda olup olmadığını bilemiyorum ama ben 1200 ytl yaptırmıştım
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.