Şimdi Ara

'Km ile oynanmış' paranoyak oldum....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mevcut arabamı satıp 2. el alacağım...bu km ile oynama olayı o kadar yaygınlaştı ki artık her 2. el arabanın km sini görünce kesin oynanmış gözüyle bakıyorum...benim gibi olan var mı aranızda?

• sizin gibi değilim ama oynanmış olsun ne farkedecek.
    sonuçta bir araba en aşağı 300bin km yol yapabiliyor.
    150bindeki arabayı 70bine çekseler ne olur çekmeseler ne olur.
    2. el adığınız bir aracı 150bin km kullanıyorsanız bir bakıma sorun olabilir.
    Fakat 50-60bin kullanıyorsanız zaten problem olmaz.
    150+60=210bin km.bir araba yaydıra yaydıra zorlana zorlana en aşağı bu km'leri zaten yapabiliyor motoru açılmadan tabiki yağsız çalıştırılmaz ve bakımları aksatılmazsa

150bindeki arabayı 100bine çekseler pek problem olmaz bana göre..
    Ama orjinal km'si oynanmamış olması birinci tercih
  • Km si oynanmış araç kendini belli eder zaten. Örneğin Modeliyle kilometre arasındaki orantı , döşemesi , gaz pedalı aşınırlığı motorun durumu vb. , temizliği kaportası derken belli eder kendini.
  • İnsanın kandırılması hoş değil tabiki.Bir kere başıma geldi.Araçtan soğudum ve hemen sattım.
  • Cumartesi günü Bir arabaya baktım galerinin birinde 2007 model 165.000 km de araçta hiç boya yok Dedimki güzel araba ama göztepede bu aracın aynısından var onada sizin istediğiniz parayı istiyorlar ama o 85.000 kmde.Galerici dediki herkes arabanın km sini düşürüyor ben bunun km sini düşürsem nerden anlaşılacak sadece servisten oda servise gitmişse. Çünkü araç ta hiç boya yok ve temiz kullanılmış.

Yani öyle binerim anlaşılır falan değil..2007 model araba hiç boya yok ve tertemiz nasıl anlayacaksınız. Eğer servisede gitmemişse veya en son 100.000 de gitmişse.

Araç almak şans işi artık. O hale geldi. Kimsenin sözünede güvenilmiyor bırakın sözü kazık yememek için bin bir türlü takla atmak gerekiyor.

Bende soğudum artık taksiye biniyorum en fazla yolu uzatır .... :)
  • Gözümle gördüm.

Yer: Bostancı oto sanayi

Tabelada yazan: Kilometre ayarı yapılır.

Daha ne olsun arkadaşlar. Adam tabelaya yazmış, reklamını yapıyor. Demekki bu işi yapmayan yok denilecek kadar az...
  • ben mesela acemi şöförüm, etrafımdaki ortak düşünce 2. el araç alıp acemiliğini at, sonra da sıfır alırsın şeklinde, sırf bu ve bunun gibi uygulamalardan ötürü hiçbir şekilde 2. el araca içimin sinmeyeceğine karar verdim ben, aklımda sıfır araç alıp hakkıyla binmek var artık...akılları sıra işe yarar bişey yapacaklar km düşürerek, ama alıcıları kendilerinden uzaklaştırdıklarının farkında bile değiller...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olan km nin üstüne 50bin ekleyin en azından. Alırken ona göre alın. Direksiyon simidi, pedallar, vites topuzu vb aksamlar km yi dışarıdan belli eder. Sürüşünden gidişinden hatta bi ustaya gösterirseniz zaten gerçek km si veya aracın gerçek durumu ortaya çıkar. Araba isterse 600bin km de olsun eğer iyi durumda ise uzun süre herhangi bir masraf çıkartmayacaksa zaten alınır.
  • Araç muayene istasyonları gibi servisler var. Ellerinde belli bir liste var mesela. Aracın torkunu, beygir gücünü, debriyaj, fren sorunlarını tespit ediyor. Örneğin 5 senelik araç, 101 beygir gücü var. Testte daha düşük anormal bir değer çıkarsa km'sine göre servisteki kişi söylüyor bunu sana.. 3-5'e bakmazlar belki ama anormal durumlarda söyler diyorum. Güzel sistemmiş niye çoğu kişide yok diye söylendim, sistemin bayağı pahalı olduğunu söylediler. Servis ücreti 50 lira. Testten sonra başka bir ustada araçta vuruk, değişen vs varmı ona bakıyor.. 10-15 dakika sürüyor..
  • Benzer başlıklarda da yazdım, yine yazıyorum;

Eğer alacağınız arabanın yaşı 5'ten büyükse ve odometresi 60-80 bin km civarı görünüyorsa kesinlikle şüphe ile yaklaşın ve mutlaka servis geçmişini sorun. Bu km'ler psikolojik sınır ve herkesin ikinci elde kolaylıkla kabul edebileceği sayılar.

İşin en garanti yolu servise götürmek. Ortalama 50 TL'ye size aracın bütün geçmişini döküyorlar. Ben önceki aracımda bu hatayı yapıp servise göstermeden aldım. Aldığımda araç 68bin km'deydi. 6 ay kadar sonra 80 bin civarında aracın ön camı patladı (taş geldi) ve kaskodan değiştirilmek üzere servise gidince aracın iki sene önce 103 binde triger seti değiştirmek üzere servise girdiğini acı bir şekilde öğrendim. O servise aracı almaya karar verdiğimde gitseydim hem satıcının ayıbını ortaya çıkarmış olacaktım hem de şaibeli bir araç almamış olacaktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dbdanisman

Benzer başlıklarda da yazdım, yine yazıyorum;

Eğer alacağınız arabanın yaşı 5'ten büyükse ve odometresi 60-80 bin km civarı görünüyorsa kesinlikle şüphe ile yaklaşın ve mutlaka servis geçmişini sorun. Bu km'ler psikolojik sınır ve herkesin ikinci elde kolaylıkla kabul edebileceği sayılar.

İşin en garanti yolu servise götürmek. Ortalama 50 TL'ye size aracın bütün geçmişini döküyorlar. Ben önceki aracımda bu hatayı yapıp servise göstermeden aldım. Aldığımda araç 68bin km'deydi. 6 ay kadar sonra 80 bin civarında aracın ön camı patladı (taş geldi) ve kaskodan değiştirilmek üzere servise gidince aracın iki sene önce 103 binde triger seti değiştirmek üzere servise girdiğini acı bir şekilde öğrendim. O servise aracı almaya karar verdiğimde gitseydim hem satıcının ayıbını ortaya çıkarmış olacaktım hem de şaibeli bir araç almamış olacaktım.

2008 olup 30-40 bin km olan araçları normal sayarım ben. İllaki kontrol ettirilecek. Mesela ben 2006'da, 33 bin km'de araç aldım 2004 model. Şu an araç 62 bin km'de. 4 senede 30 bin km yapmışım. Ama ilk 2 senesini yetkili serviste yaptırdım bakımını. Birazda mecburi serviste. Sonuçta kayıtlarda görünüyordur. Fakat kayıtları tam anlamı ile yazmıyorlar sanırım. Mesela 15 bin km bakımını yaptırdınız, bir dahaki seneye gidip başvurduğunuzda 30 bin km bakımınamı geldiniz? diye soruyorlar. Belki bize öyle söyleyip km'yi tam olarak kaydediyorlardır tabi bilemeyeceğim.

• quote:

İşin en garanti yolu servise götürmek. Ortalama 50 TL'ye size aracın bütün geçmişini döküyorlar. Ben önceki aracımda bu hatayı yapıp servise göstermeden aldım. Aldığımda araç 68bin km'deydi

ford servisinde bedava olarak yapıyorlar bu işlemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 7 Nisan 2010; 0:56:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.