Şimdi Ara

KLİMADAN GELEN VE GİTMEYEN PİS KOKU ÇÖZÜMÜ NE OLABİLİR ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
15.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KNTLG

Benim araçta da var malesef , Klima çalışken sorun yok ama klimayı kapatıp normal fan çalıştığında içeriye çok ağır rutubet kokusu geliyor , klima düğmesine basınca geçiyor , kapatıyorum tekrar geliyor ... Ne yapmak gerek ???

Belli ki sikintimiz ayni. Dedigim gibi, ben sorunun evaparatorden kaynaklandigini dusunuyorum. Klima radyatoru denen sey evaparator mu? Bir kac ustayla konustum, evaparatore ulasmakbicin on gogus sokulmali diyorlar. Yalnizca torpido sokmek ise yaramaz. Bir kere polen filtresi degisirken sokuldu. Orada sadece fana ve polen filtresine ulasilabiliyor. Gogusu soktugumuzde ise karsilasacagimiz sorun biraz tuzlu olur gibime geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Biraz benim araçta da var bu koku. Forumda okuduğum bir konudan hatırladığıma göre, özellikle nemli havalarda, klimayı pat diye kapatmaktan oluyor galiba. Bir süre klima kapalı ,fan çalışmalı (imiş). Çözüm olarak şırınga ile hatırlamadığım bir yere çamaşır suyu gibi bir şey sıkmaktan bahsedilmişti.

Daha yeni ATM'den çektiği parayı ,makinede bırakmış ve ortalama her 1.5 yılda bir kredi kartı kaybeden biri olarak, hafızam böyle diyor.

"Nemli havalarda fani calistir" tam bir fantazi bana gore. Herkes bunu uygulamiyor ve araclarinin klimasi on numara calisiyor. Kac yillik bakimsiz, hor kullanilan arabalara bindim, klimalari on numara. Hadi diyelim bizim sorunumuzu bu cozerdi, artik cok gec.

Siringa ve camasir suyu meselesi biraz riskli gibi.

• Acaba kolonizasyon mu var borularda

• Sat gitsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klimanızı kapattıktan sonra fanınız biraz daha çalışsın. Daha doğrusu klimayı geleceğiniz yere 5 dakika kala kapatın , fan çalışmaya devam etsin.
    Bunun sebebi , nemli kalan kısımlarda zamanla bakteri oluşabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wurth klima temizleyici 300 ml.

Fiyat siradan urunlere gore biraz yuksek.

Mantikli gelen tarafi su. Hortum uzun ve uygulama aracin altindaki tahliye hortumundan yani evaporatore en yakin yerden yapiliyor. Ise yarayabilir.

• epavatorunuzde bakteriler halay cekiyor arkadaslar.

Benim arabada epavator hemen polen filtresinin arkasinda. temizligi bir sekilde yapiliyor.
    epavstore ulasamayan arkadaslara Allah sabir versin. ama temizleyici kopukleri, epavatorden onceki hava kanalina delik acip enjekte ederek cozum bulunuyor.

• Hocam aracınız bir yerden su kaçırıyor olabilir. Antifirizli su motorla temas edip buharlaşınca çok kötü bir koku veriyor klimadan. Başımıza gelmişti

• benimde hafta sonu bir garip koku oldu avm otoparkinda başladi.cüruk bitki veya kesilmiş çim kokusu gibiydi ara ara geldi sonra kayboldu kesi vs oldu zannettim.

aküde pis koku yapabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOMBO KRALI -- 16 Mart 2015; 23:28:35 >
  • buzdolabinda gecen yaz 2 gun sehir disina cikmam nedeniyle elektrik gitti vs bole koktu et suyu bnde borulara limonlu sirkeli suyu doktum ole lanet biseyki simdi siz o araci satsaniz yeridir sikinti yani bnm buzdolabi calisiyo tikir tikir servis bna konple govde degisir dedi ama bn hallettim

• Bir saat klima açık dursun araçta koku kalmaz, ben de yaşadım aynı sorunu, klimayı uzun süre açık bırakarak çözdüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: kassablanka

quote:

Orijinalden alıntı: mob411

çok ilginç benim corsa da gelmiyor öyle bir koku. Acaba küf vs. mi var?

keskin çemen sucuk pastırma kokusu olması tuhaf hadi plastik yanık kokusu vs olsa baskı balata yada fren balatalarınızdan geliyor diyeceğim ama değil sanırım.

10 yıllık arabalarda bile küf olmazken daha 3 yıllık temiz bakılmış ve düzenli bakımı yapılmış bir arabada küf olması ne derece mantıklı birşey diyemem ancak ne yapacağımı inan şaşırdım

Bu arada madem corsa kullanıcıymışsın bunlarıda yazayım aldığımdan beri arabada kronik sorunlar çıktı bunların biri halen daha devam ediyor çözülemedi

biri boğaz gaz kelebeği arızasıydı Allahtan araç garantiliydide 2.000 arkaya girmekten kurtulduk garantiden değişti o küçücük parça

Diğeri gösterge saati arızasıydı gösterge saati (devir saatinin hız saatinin olduğu kısım) tamamen yine garantiden değişti oda nereden baksan yine 2.000 - 3.000 tl arası

Sonuncusu ve halen daha devam eden gaz pedalı voltaj arızası , o da ne oluyor diyeceksin haklı olarak bu yeni arabaların biliyorsun gaz pedalları elektronik işte onun voltaj arızası yani bazı durumlarda "özellikle ara gaz yani gaz pedalına ayağını basıp basıp çekmen sırasında" araç arıza ışığı yakıyor ve motor güçten kesiyor "sanırım pistonlardan biri devre dışı kalıyor" yani araba gaza basıyorsun gitmiyor zorunlu olarak sağa çekip kontağı çıkartıyorsun 10 sn bekleyip geri çalıştırınca arıza sönmüş oluyor

Bu araba bana lanetli geldi sanırsam kredisi bitsin anında elden çıkartmayı düşünüyorum ve bir daha opelmi asla !

hocam eğer kredi sinin bitmesine az kaldıysa uğraşmayın derim .. umarım düzelir sorununuz ..

• quote:

Orijinalden alıntı: uykr

quote:

Benim araçta da var malesef , Klima çalışken sorun yok ama klimayı kapatıp normal fan çalıştığında içeriye çok ağır rutubet kokusu geliyor , klima düğmesine basınca geçiyor , kapatıyorum tekrar geliyor ... Ne yapmak gerek ???

Belli ki sikintimiz ayni. Dedigim gibi, ben sorunun evaparatorden kaynaklandigini dusunuyorum. Klima radyatoru denen sey evaparator mu? Bir kac ustayla konustum, evaparatore ulasmakbicin on gogus sokulmali diyorlar. Yalnizca torpido sokmek ise yaramaz. Bir kere polen filtresi degisirken sokuldu. Orada sadece fana ve polen filtresine ulasilabiliyor. Gogusu soktugumuzde ise karsilasacagimiz sorun biraz tuzlu olur gibime geliyor.

biraz araştırma yaptım , sonax gibi markaların klima dezenfektan köpükleri varmış , gerçekten işe yaradığı söyleniyor , havalandırma kanallarından bu köpüğü sıkıp 30 dk , bekleyince havalandırma kanallarında oluşan bakterileri öldürdüğü söyleniyor , zaten kokuyada bunlar neden oluyormuş. bu köpükten alıp araca uygulayacağım , eğer gelişme olursa sizi haberdar ederim , youtube'da nasıl yapıldığının videolarını izledim çok basit uygulama şekli var , tek çekincem arabamdaki klima dijital , acaba dijital klimada sorun olur mu ??

• quote:

Orijinalden alıntı: uykr

Wurth klima temizleyici 300 ml.

Fiyat siradan urunlere gore biraz yuksek.

Mantikli gelen tarafi su. Hortum uzun ve uygulama aracin altindaki tahliye hortumundan yani evaporatore en yakin yerden yapiliyor. Ise yarayabilir.

biraz araştırma yaptım , sonax gibi markaların klima dezenfektan köpükleri varmış , gerçekten işe yaradığı söyleniyor , havalandırma kanallarından bu köpüğü sıkıp 30 dk , bekleyince havalandırma kanallarında oluşan bakterileri öldürdüğü söyleniyor , zaten kokuyada bunlar neden oluyormuş. bu köpükten alıp araca uygulayacağım , eğer gelişme olursa sizi haberdar ederim , youtube'da nasıl yapıldığının videolarını izledim çok basit uygulama şekli var , tek çekincem arabamdaki klima dijital , acaba dijital klimada sorun olur mu ??

O ve onun gibi olan tüm markalar denendi sonuç aynı arkadaşlar , 1-2 gün düzelmiş gibi spreyin kendi kokusu "meyve , çiçek neyse artık" geliyor sonra yine o lanet pis koku ben geldim merhaba diyor

eczist , 2 Saate yakın açık bıraktım hocam düzelen birşey yok

quote:

Orijinalden alıntı: mob411

geçmiş olsun , bende bu kadar kronik sorun çıkmadı size denk gelmiş maalesef.

benim araçta 2011 , sizinkinden 1 sene yaşlı sadece. Klimayı şu sıra çok kullanmıyorum ama sıcakta kullanıyorum herhangi bir pastırma vs. kokusu almadım. Bendeki kronik sorunlar ise euro4 motorda yağ terlemeleri oluyor borularda, arkaya 3 kişi bindiği zaman kasislerden geçerken amortisörlerden yada takozlardan gıcırtı geliyor çoğu kullanıcıda vardır kroniktir, birde yine kasislerden geçerken bagaj kapağından yada arka kapılardan sanırım yağsızlıktan dolayı tıkk diye bir ses geliyor.

imkanınız varsa değiştirin uğraşmayıp çünkü opel parçası pahalıdır neyseki garantideyken çoğu sıkıntıyı halletmişler, ama yeni corsa almayın bence bayi çünkü bu işten kazanmak için ölü fiyatı verir aracınıza genelde 3-4 bin eksik veriyorlar ama konuşup çok zarar etmeden olacaksa da düşünedebilirsiniz

birde yukarıdaki arkadaşın dediği gibi klimayı açınca hemen kapatmayın, klima düğmesini of a getirdikten sonra havalandırma bir süre daha devam etsin ondan sonra tamamen kapatın. Klimayı yüksek devirlerde hızlı giderken yada motoru hemen çalıştırır çalıştırmaz açmayın.

Arkadan gelen gıcırtı sesleri bendede var onunda çözümü yok yetkili servise söylemekten dilimde tüy bitti bakarız abi yaparız abi yağladık abi diyorlar 1 gün ses yok ertesi gün yine arkayı üçlediğin zaman gıcır gıcır ses yapıyor (yok denecek kadar bir çukur veya tümsekte dahi geliyor bu sesler ancak yolun düm düz kaymak gibi olması lazım gelmemesi için oda imkansız)

Bayi ile konuştum ve arabamı onlara satmam 37 bine giden arabaya 28-29 bin fiyat söylüyorlar bende yok kalsın dedim arabada boya yok değişen yok temiz binilmiş ve kullanılmış bir araç niye değerinden düşük vereyim onlarda kendi karını düşünüyor

En iyisi kredisi bitince malum siteden ilan açıp arabayı satmak koku sorunuda kalacak artık satana kadar uğraşamam şimdi bir dünya masraf çıkacak başıma

Dediğim gibi daha opelmi asla !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 17 Mart 2015; 10:00:32 >

• Skoda forumdan alıntı :

Arkadaşlar hafta sonu Cumartesi günü Z1'in uygulandığı yöntemle Murat abiden aldığım Clim i uyguladım aracıma.

Amaç kötü koku yokolsun ve evaporatör yani kirlenmiş klima petekleri temzilensin, öncelikle şunu belirteyim Clim Bambaşka bir ürün, Daha öncelerinde kullandığım Stac, Arexson vb . ürünler vardı. Bu ürünler zar zor bir araca ancak yetiyordu, fiyatlarıda cabası (hepsiburada arexson 27 tl )

Clim devasa bir tüpte geliyor, 3 araca rahat rahat uygulama yapabiliyorsunuz, fiyat zaten mağlum...

Uygulamamı Z1 ürünün uygulandığı şekilde 3 defa yaptım, ürünü sıkıyorum ve arkasından bir süre klimayı orta devirde çalıştırıyorum. Arkasından yan kanalllara birer kez uygulama yaptım, daha önceki kokular, klimadaki pis iğrenç koku, ne varsa aldı götürdü....

yorumlarımı yazmak için biraz bekledim, Normalde diğer uygulamalar hep geçici oldu ( Sonax ozon temizliği, bir klima servisinin yaptığı uygulama, defalarca yaptığım polen değişimi, temzilik ürünleri, hepsi hikaye kaldı..)

Bu kez direk kaynağa ulaştım, petekleri resmen tertemiz yaptım, nasıl anlıyorum bunu, Cumartesinden beri 5 gün geçti hala mis gibi temizlik kokusu aracımın içinde ve aracıma herbinen araçta temizlik kokuyor diyor...

özetle ben herkese son derece tavsiye ediyorum....

• aracınızda kedi var..
     KLİMADAN GELEN VE GİTMEYEN PİS KOKU ÇÖZÜMÜ NE OLABİLİR ?
  • aynı sorun 2012 fiestamızda mevcuttu. 2 kere filtreler değişti düzelmedi. sonra kendiliğinden düzeldi iğrenç koku. şimdilik sıkıntı yok.
  • boruların içinde bi pislik var bence, onu temizleyince bişeyi kalmaz ama o borulara nasıl ulaşacaksın işte sorun o
  • Filtre değiştir olsun bitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerkesMemnun

Filtre değiştir olsun bitsin.

Hocam şakamı bu ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.