Şimdi Ara

KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
22
Favori
76.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taneresin

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: taneresin

    Selamlar herkese klima yaygın kullanıma 1980 senesinden sonra splıt modellerle yaygınlaştı bununla birlikte bir kaç taneyi geçmeyen ithalatcı firma varken bu gün bir dükkan açan çine gidip istedigi kadar klima getirip satmaya başladı.Kalitede günden güne düştü servis elamanları dogru dürüst egitilmeden montaja yönlendirildiler ve dolası ile şikayetler başladı bu arada yine birşeyler ögrenmiş olanlar forumlarda insanları aklını karıştırmaya akıl vermeye başladılar. klima vakumu yapılmazsa ne olur ne zaman gereklidir herkes birşeyler söylüyor . yeni montajda eger usta kendisine güveniyorsa işini iyi yapmışsa tembellik yapıb vakum yapmadan sistemi çalıştırır.zararı yoktur eger borulama 10 metre gibi uzun mesafe ise zaten vakum yapar hatta daha uzun mesafelerde azda olsa gaz verirler.vakum neden yapılır boru içerisideki havayı almak için birde yapılan montajın kacak testini yapmak için .Bazen cihazda meydana gelen kaçak neticesinde sistemde hiç gaz kalmaz bu durumda vakum yapmadan hiç bir klimacı sisteme gaz vermez .Evinize takılan bir klimayı iyi işini bilen bir eleman takıyorsa zaten vakum yapar ama vakum yapmadan çalıştırıp giderse oda şansına kalmış bir durum çünkü çalışmış bir klimayı vakum yapmak demek gazın boşaltılıp yeniden gaz şarjı yapılması demektir bunuda kimse yapmaz .zaten bu durumda yeni makina ile degiştirin deme hakkınız bile dogar bunuda türkiyede yapacak firmalar bellidir.iyi montaj yapılmış bir klimada 1o sene gaz eksilmesi olmaz.bilginize.

    Arkadaşım bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor.

    zararı yoktur eger borulama 10 metre gibi uzun mesafe ise zaten vakum yapar

    vakum neden yapılır boru içerisideki havayı almak için

    Siz vakumun neden yapıldığını iyi yazmışsınız da,10 mt olmadıktan sonra olmasada olur nasıl oluyor.Boru yarım mt. bile olsa iç ünitenin içindeki hava ne olacak????İç ünitedeki boruların açılımındaki mesafe en az 10 mt.

    Yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen.

    Selam bunu bana degil servis elamanlarına anlatın forumda yazanları okuyunca 10 montajdan 1 tanesinde bile vakum yapan yok iç ünitedeki hava biraz dış üniteden gaz verince havayı atar burada önemli olan rutubettr hava gazla dolaşır ama rutubet biryerleri tıkar benim demek istedigim adamda vakum yoksa en kötü ihtimalle böyle yapıyor .

    Güzel kardeşim biz zaten vakum yapmayanları sürekli olarak karşısındayız.

    Ama sizin iyi usta işini bilir(airporch) yapar demeniz o vakuma üşenen adamı desteklemektir. R410 da gaz atmak ne kadar doğrudur.Ayrıca siz gazı açınca nereden biliyorsunuz ki gazla hava birbirine karışmadı.Bu işler 1980 lerde kaldı.Kaldı ki biz 1980 lerde bile imkansızlıklar içinde buzdolap motoru ile vakum yapardık sogutuculara.

    Vakumsuz soğutma sistemi olmaz ,başka hiçbir savunmasıda olamaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: iron1

    quote:

    Orijinalden alıntı: 35mst

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-carrier-53nqv035m-x-power-gold-fiyati,449070.html

    alarkonun şu klimasını alma niyetim vardı ancak vakum konusunu okuduktan sonra öncelikle bulunduğum ildeki

    2 adet teknik servise mail attım klima montajı yaparken vakum yapıyor musunuz diye bakalım cevap gelecek mi

    onlardan olumsuz cevap gelirse direk alarko müşteri hizmetlerini aramayı düşünüyorum oradan gelecek cevaba

    göre ya klimayı alırım yada başka markalara yönelirim

    Güya ben servisi de araştırmıştım. Ama maalesef. Ürünü satana kadar iyi, sattıktan sonra rezalet. Keşke panasonic alsaymışım diyorum şimdi.

    panasonic alsaydınız vakum yapılacağının garantisi varmı ?

    her markanın işgüzar servis çalışanları var ,toshiba nın en üst serisini ,mitsubishi nin en üst seviye cihazlarına vakum yapılmadığını da gördük

    bu konunun markayla ilgisi yok sadece işgüzar ,tembel servislerle ilgisi var

    yine de mallarına en çok sahip çıkan firmalar (özellikle ME ) toshiba,alarko ve mitsubishi

    ha diğerlerinden de olanlar çıkıyor ama dikkatimizi çeken firmalar bunlar ,alarko kaç kişinin klimasını komple değiştirip sıfır cihaz verdiğini biliyoruz o nedenle biraz insaflı olmak gerekiyor

    birde her şey sizde bitiyor ,arkadaşlar vakum yapmayan servisi evinize bile sokmayın ,montaj yapsa dahi asla gazı açamasına müsade etmeyin diye kendimizi yırtıyoruz ama arkadaş nasıl oluyorsa ,ya biliyordum ama servis gerekmez deyince bir şey diyemedim gibilerinden sözler ediyor

    yahu arkadaş başınıza silahmı dayıyorlar ,evinizden kovun yahu ,yaptırmayın

    Kemal Bey lütfen sakin olun. O kadar para verilip te işin tam yapılmamasındandır tepkimiz.
    Panasonic servisinin'de garantisi yok tabii. Hiç birinin garantisi yok ki.
    Servisi evinize sokmayın demişsiniz. Demesi kolay; Aydın'da bir tane servis var. Kim takacak bu cihazı.

    5 dk. vakumlamanın az olduğunu söylediğimde de ''bizdeki pompa güçlü'' dediler. vs vs.
    Adama vakumlama sırasında ikram hazılayalım dedik. Hani çayını yudumlayıp, ikramını yerken dokunmaz gibisinden. O da olmadı. Apar topar çıkardılar cihazı. Sonra çaylarını içtiler.

    Buna istinaden ben de şikayet ettim.

    Alarko merkezden şikayetimi güya araştırdıklarında da servisi haklı çıkaracak şeyler söylediler. (Pompanın 5 dk vakumlama için yeterli olduğu gibi) Hepsi hikaye tabii. Servisini koruyor, belli.

    Aslına bakarsanız buradan bir iş çıkacağı yok. Maksat sizin de uyardığınız gibi klima alacakları uyarmak.

    Saygılar...




  • Alarko Carrier 53 NQV 035M X-Power Gold Duvar Tipi Split Klima yı bu gün aldım yarın servis gelecek ama gelmeden önce satın aldığım yeri arayıp vakumlama istediğimi servise iletmelerini isteyeceğim servisede özellikle söyleyeceğim bakalım ne olacak antalyada yaşıyorum bu arada
  • Aslında onu da düşündüm de, Cihazdan garip sesler geliyordu. Kuvvetli bir pompa gibi de durmuyordu.
    Birde yanlış anlaşılmak ta istemem. Yazılanlar Toshiba markasına karşı değildir. Kalitesi zaten herkes tarafından bilinir. Yazılanlar sadece servis içindir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: muratcan1981

    Alarko Carrier 53 NQV 035M X-Power Gold Duvar Tipi Split Klima yı bu gün aldım yarın servis gelecek ama gelmeden önce satın aldığım yeri arayıp vakumlama istediğimi servise iletmelerini isteyeceğim servisede özellikle söyleyeceğim bakalım ne olacak antalyada yaşıyorum bu arada

    hayırlı olsun

    1 nci sayfada gerekenler yazıyor okursanız ona göre hareket edersiniz

    teşekkürler kontrol ettim birazda işin teknik tarafında bir şeyler öğrenelim bakalım


  • evet en başından vakum yapmıycağım diyen servise vakumsuz taktırmayacağım deyip sepetlemenin faydası var. ama arkadaşın dediği gibi ya tek servise mecbursanız bulunduğunuz bölgede. işte bu kezde insan diyor aman abim aman ben senle (kemal14) kocausta kadar erkek olmıyim. iyi davranayımda servis vakum getirsin durumuna düşüyorsunuz.. çok affedin eşek gibi servisin size kızıp bir gıcıklık yapmaması için iyi davranmak zorunda kalıyorsunuz. ben aynı durumları yaşadım hep. birol biliyor sizlerde az çok biliyorsunuz. maalesef ülkenin durumu bu. bizim ülkemizde her şey gösteriş ve çene.

    birol bana diyor mıknatıs gibi tüm kötülükleri üstüne çekiyorsun. ama ne alaksı var.. ve yaparsınki yeri gelince kendiside isyan ediyor yok arkadaş bitmiş gerçekten deyip delirmekten oda kendisini alamıyor. gerçektende öyle bitmiş ahlak. koca koca firmalar övünürler. ama servislerini desteklemezler. servisleri asgari ücretle bile işçi çalıştırmakta zorlanırken. e asgari ücretle çalışan adamdan varın hayır bekleyin.

    bu gerçekleri gördükten sonra insan tamamen servislerle başbaşa kalıyor tamam oğlum tamam kardeşim sensin diye icabında küçücük çocuğun ardında mum oluyorki hata yapmasın. (çünkü nekadar meraklı olursan ol sen bir klimacı değilsin herzamn derim kafanı çevirsen yapacağını yapar niyeti kötü olan adam.) hele birde o adam tam çocuk ruhluysa veya karakteri bozuksa aksiyse işini sevmiyorsa patronuyla arası iyi değilse. işine ekmeğine ihanet etmesi çok dah mümkün bu durumda Allah daha çok yardımcınız olsun. ben geçen yıl servise gelen bir elamanın hapçı olduğunu bile gördüm. adam bağımlıymış zamanında ve şimdi tedavi görüyormuş baş ağrısı tutmuş benden parasetamol ağrıkesici istiyor durumunu anlatıyor ama neden anlatı rbilinmez. acaba demek istediği ben çok deliyim üstüme gelmemi demek istiyor yoksa idare et bein abi demekmi istiyor. ban denk gelen ikincisidi. ama 1. şıkta adam korkutmaya çalışan çok insa var unutulmamalı. insan üzülüyor tabi. onun patronu durumu bilmiyormu. bilipte söylese, dese topluma kazandırmak önemli insan hay hay der. ama patronuda r410a vakum gerekmez diyor benim zorlamamla vakum cihazı aldırıyorum sonrasında ise cihazı kulllanmayı bilmediklerini görüyorum:)).

    yakın zamandada çok daha büyük bir firmanın bacak kadar elemanı r410a ilave olur diye tutturuyor:)) aslında işide çok iyi biliyor ama isyankar. idare ediyorsun he oğlum he diyorsun:))

    birol konuşma ve gülme kötü yaparım ha

    şu videoya yorum yazdım ama işlerine gelmemiş silmişler. sadece son yazım kalmış.http://www.youtube.com/watch?v=eimjCP_5BsA

    asistan hekimmiş birde bu adamlar doktor olcaklar adaleti sadece kedilernde görüler iyi leri tenzih ederim tabi. ama ilaç firmalarından yardım alamıyoruz diye üniversite panolaraına kadar yazı yazdıklarını bile gördüm ben.

    ancak kendim girince görebiliyorum.



    ülkemizde herşey böyle doğruyu söyledinmi kısıtlanırsın:))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: taneresin

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: taneresin

    Selamlar herkese klima yaygın kullanıma 1980 senesinden sonra splıt modellerle yaygınlaştı bununla birlikte bir kaç taneyi geçmeyen ithalatcı firma varken bu gün bir dükkan açan çine gidip istedigi kadar klima getirip satmaya başladı.Kalitede günden güne düştü servis elamanları dogru dürüst egitilmeden montaja yönlendirildiler ve dolası ile şikayetler başladı bu arada yine birşeyler ögrenmiş olanlar forumlarda insanları aklını karıştırmaya akıl vermeye başladılar. klima vakumu yapılmazsa ne olur ne zaman gereklidir herkes birşeyler söylüyor . yeni montajda eger usta kendisine güveniyorsa işini iyi yapmışsa tembellik yapıb vakum yapmadan sistemi çalıştırır.zararı yoktur eger borulama 10 metre gibi uzun mesafe ise zaten vakum yapar hatta daha uzun mesafelerde azda olsa gaz verirler.vakum neden yapılır boru içerisideki havayı almak için birde yapılan montajın kacak testini yapmak için .Bazen cihazda meydana gelen kaçak neticesinde sistemde hiç gaz kalmaz bu durumda vakum yapmadan hiç bir klimacı sisteme gaz vermez .Evinize takılan bir klimayı iyi işini bilen bir eleman takıyorsa zaten vakum yapar ama vakum yapmadan çalıştırıp giderse oda şansına kalmış bir durum çünkü çalışmış bir klimayı vakum yapmak demek gazın boşaltılıp yeniden gaz şarjı yapılması demektir bunuda kimse yapmaz .zaten bu durumda yeni makina ile degiştirin deme hakkınız bile dogar bunuda türkiyede yapacak firmalar bellidir.iyi montaj yapılmış bir klimada 1o sene gaz eksilmesi olmaz.bilginize.

    Arkadaşım bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor.

    zararı yoktur eger borulama 10 metre gibi uzun mesafe ise zaten vakum yapar

    vakum neden yapılır boru içerisideki havayı almak için

    Siz vakumun neden yapıldığını iyi yazmışsınız da,10 mt olmadıktan sonra olmasada olur nasıl oluyor.Boru yarım mt. bile olsa iç ünitenin içindeki hava ne olacak????İç ünitedeki boruların açılımındaki mesafe en az 10 mt.

    Yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen.

    Selam bunu bana degil servis elamanlarına anlatın forumda yazanları okuyunca 10 montajdan 1 tanesinde bile vakum yapan yok iç ünitedeki hava biraz dış üniteden gaz verince havayı atar burada önemli olan rutubettr hava gazla dolaşır ama rutubet biryerleri tıkar benim demek istedigim adamda vakum yoksa en kötü ihtimalle böyle yapıyor .

    Güzel kardeşim biz zaten vakum yapmayanları sürekli olarak karşısındayız.

    Ama sizin iyi usta işini bilir(airporch) yapar demeniz o vakuma üşenen adamı desteklemektir. R410 da gaz atmak ne kadar doğrudur.Ayrıca siz gazı açınca nereden biliyorsunuz ki gazla hava birbirine karışmadı.Bu işler 1980 lerde kaldı.Kaldı ki biz 1980 lerde bile imkansızlıklar içinde buzdolap motoru ile vakum yapardık sogutuculara.

    Vakumsuz soğutma sistemi olmaz ,başka hiçbir savunmasıda olamaz.

    Selam vakumsuz klima montajı olmaz peki nasıl oluyor bunu bana izah edermisin adamlar bal gibi yapıyor şikayet nereye edeceksin etsen kim haklı cıkyor müşteri anlamıyor bu işide dogru yapan kac servis var .ben vakumsuz sogutmayı kesinlikle kabul etmiyorum ama eline matkap motoru ile tornavida alan montaja gidiyor mahalle aralarındaki buzdolabı tamircisi montaj uzmanı oluyor kim denetliyor bunun yanında işini güzel yapan firmalar var koskoca arcelik en cok satanlardan rezalet montaj yapıyorlar benim evimde 3 adet klima var bina dışında boru gözükmüyor evin içine sakladım boruları binada başka katlardaki klimaların boruları dışarıda salkım sacak duruyor .1980 den bahsediyorsun bilirmisin gaz şarjlı borular vardı o zaman hiç gördünmü vakum yapmana gerek kalmazdı kalite vardı .kolay gelsin




  • 1988 Meltem klima ile başladık klima işine.Evet Carier ,Dehci ler vardı ilk zaman spilt,patlatma rekorlu,içerisi gaz şarjlı borulardı.Ama söktak yaptınmı yine vakum yapacaksın,Bende hala patlatmalı rekorlardan var ,0 km. el değmemiş ...

    Siz klima işindemisiniz.
  • bu gün alarko nun servisi dediği saatte montaj için geldi malzemeleri yukarı çıkarırken birisinin elinde vakum pompasını gördüm hemen ışıldadım yoksa adamları postalayacaktım hoş beş ettikten sonra vakum yapacak mısınız dedim evet tabi ki yapacağız dedi peki kaç dk dedim 5 dk dedi bende 15 dk yapılması gerektiğini söyledim borular kısa sıfır montaj falan yeterli olur dedi ama ben bir şey olmaz 15 dk yapalım dedim neyse güzel bir şekilde montajı yapıldı vakum pompası takıldı 5 dk sonra öteki eleman geldi pat söktü ne yapıyon niye çıkardın dedim işten anlayan öteki elemen tak tak dedi biraz daha kalsın sonra abi dedi vakum pompası ne işe yapıyor biliyormusun dedi bende böyle bir soru bekliyordum anlattım tabi burdaki resimleride gösterdim biraz konuştuk biz her gittiğimiz yerde yapıyoruz dedi sağolsun 15 dk yaptılar ben memnun kaldım en azından kafamda vakumla ilgili soru işareti kalmadı
  • yazın Beko markalı klima taktırmıştık yapmadılar böyle birşey pazartesi yeni bir klima taktıracağım Altus marka bu sefer direk servise söyleyeyim vakum yapmazsanız kurulum kağıdını imzalamam diye müşteri hizmetlerinide ararım zaten şu saatten sonra Bekoya Altusa çok kaliteli oldukları için değil servis hizmetleri için para veriyorum

    edit;
    servis vakum cihazı olmadan geldi

    -vakumlama yapmayacakmısınız dedim
    -bu makinelerde gerek yok dedi
    bende tam patlayacaktım ne demek bu tür makinelerde gerek yok diye
    eleman; r22lerde gerek yok r410larda yapılıyor dedi
    bende zaten r410 bu dedim adam pardon dedi gitti vakum makinesi getirdi yaklaşık 30dakika vakum yaptı

    tabi bu forma çok şeyler borçluyuz buradan bilgi almasaydım ne adam söyleyecekti nede benim haberim olacaktı

    yanarımda 8ay önce plasma klimayı taktırırken haberim yoktu vakumlamadan ona yanarım

    bu servis elemanı 8aylık klimaya zamanında vakumlama yapılsaymış iyi olurdu dedi ama klima bağladıktan sonra yapacak birşey yok dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx1018 -- 21 Mart 2013; 17:47:47 >




  • yani aslında ben arayıp vakum yapacaksanız gelin diyecektim sonra hele bir gelsinler bakalım dedim adamlar vakum pompası ile gelince sevindim açıkçası oysa kullanım klavuzunda da vakum yapılması gerektiği yazıyor ayrıca imza attığımız kurulum belgesinde açıkça yazıyor vakum yapıldımı kaç dk yapıldı ama klavuzda 20 mt boru için en az 15 dk diyor bize 5 mt takıldı 15 dk yapıldı yani 10 dk ideal diye düşünüyorum
  • Standart bir montajda 5 dakika bile yeterli.15 dakika ideal.fazlası ise abartılı ve kıllık.Zararı olur mu? ,olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    1988 Meltem klima ile başladık klima işine.Evet Carier ,Dehci ler vardı ilk zaman spilt,patlatma rekorlu,içerisi gaz şarjlı borulardı.Ama söktak yaptınmı yine vakum yapacaksın,Bende hala patlatmalı rekorlardan var ,0 km. el değmemiş ...

    Siz klima işindemisiniz.

    Merhaba ben türkiyede 1977 senesinde ilk split montajı yapan 3 kişiden biriyim egitimimi carrier de amerikalılardan almıştım daha cok büyük modelleri devreye alıyordum cok adam yetiştirdim şimdi emekli hayatı.kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratcan1981

    yani aslında ben arayıp vakum yapacaksanız gelin diyecektim sonra hele bir gelsinler bakalım dedim adamlar vakum pompası ile gelince sevindim açıkçası oysa kullanım klavuzunda da vakum yapılması gerektiği yazıyor ayrıca imza attığımız kurulum belgesinde açıkça yazıyor vakum yapıldımı kaç dk yapıldı ama klavuzda 20 mt boru için en az 15 dk diyor bize 5 mt takıldı 15 dk yapıldı yani 10 dk ideal diye düşünüyorum

    Merhaba bir şeyler ögrenmişsin ama eksik vakum kısa metrejda 5 dakika yeterli ama vakum yapmanın boru içindeki havayı almanın yanında daha önemli olan şey vardır oda baglantılarda kaçak olup olmadıgının testidir bu cok önemlidir eger kacak yoksa o cihazda 10 sene gaz kaçagı olmaz yani vakumdan sonra usta manometreyi hemen sökmemeli en az 15 dakika beklemeli eger baglantılarda gevşeklik varsa vakum bozulur onun için buna kaçak testi derler buda bilginize.saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taneresin

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    1988 Meltem klima ile başladık klima işine.Evet Carier ,Dehci ler vardı ilk zaman spilt,patlatma rekorlu,içerisi gaz şarjlı borulardı.Ama söktak yaptınmı yine vakum yapacaksın,Bende hala patlatmalı rekorlardan var ,0 km. el değmemiş ...

    Siz klima işindemisiniz.

    Merhaba ben türkiyede 1977 senesinde ilk split montajı yapan 3 kişiden biriyim egitimimi carrier de amerikalılardan almıştım daha cok büyük modelleri devreye alıyordum cok adam yetiştirdim şimdi emekli hayatı.kolay gelsin.

    1977 ve split ha..Neydi ustam onlar ya.Amerikalılara mı takıyordunuz. Bizde kendimize ilk splitçi diyorduk!!!
    1988 de Westinghaus pencere tipi bile süper lükstü. Meltem Rus üretimi (Azerbeycan Bakü) split getirmişti Wes. yarı parasına .Kapış kapış sattılar.

    Biz ilk splitleri Kuyumcuya,turizmde halıcıya,derici ye takardık.İzmir den Antalya ya 1 adet split takmaya giderdik 2 eleman bir şöför..Ne deli paraymış klima o zaman.

    Ustan siz İstanbul damısınız.?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: taneresin

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    1988 Meltem klima ile başladık klima işine.Evet Carier ,Dehci ler vardı ilk zaman spilt,patlatma rekorlu,içerisi gaz şarjlı borulardı.Ama söktak yaptınmı yine vakum yapacaksın,Bende hala patlatmalı rekorlardan var ,0 km. el değmemiş ...

    Siz klima işindemisiniz.

    Merhaba ben türkiyede 1977 senesinde ilk split montajı yapan 3 kişiden biriyim egitimimi carrier de amerikalılardan almıştım daha cok büyük modelleri devreye alıyordum cok adam yetiştirdim şimdi emekli hayatı.kolay gelsin.

    1977 ve split ha..Neydi ustam onlar ya.Amerikalılara mı takıyordunuz. Bizde kendimize ilk splitçi diyorduk!!!
    1988 de Westinghaus pencere tipi bile süper lükstü. Meltem Rus üretimi (Azerbeycan Bakü) split getirmişti Wes. yarı parasına .Kapış kapış sattılar.

    Biz ilk splitleri Kuyumcuya,turizmde halıcıya,derici ye takardık.İzmir den Antalya ya 1 adet split takmaya giderdik 2 eleman bir şöför..Ne deli paraymış klima o zaman.

    Ustan siz İstanbul damısınız.?

    Sane şöyle söylim 1977 senesi ile 1990 senesine kadar türkiyedeki carrier cihazlarını devreye alan 3 kişiden biride bendim tokar da 35 sene çalıştım tek servis bizdik 1990 senesinde ardumana gecti bizde york getirmeye servis vermeye başladık daha sonra onuda bıraktık kanallı splitler türkiyeye gelişi 1960 lara dayanır.CARRIER türkiyeye getiren tokar.dır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taneresin

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: taneresin

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    1988 Meltem klima ile başladık klima işine.Evet Carier ,Dehci ler vardı ilk zaman spilt,patlatma rekorlu,içerisi gaz şarjlı borulardı.Ama söktak yaptınmı yine vakum yapacaksın,Bende hala patlatmalı rekorlardan var ,0 km. el değmemiş ...

    Siz klima işindemisiniz.

    Merhaba ben türkiyede 1977 senesinde ilk split montajı yapan 3 kişiden biriyim egitimimi carrier de amerikalılardan almıştım daha cok büyük modelleri devreye alıyordum cok adam yetiştirdim şimdi emekli hayatı.kolay gelsin.

    1977 ve split ha..Neydi ustam onlar ya.Amerikalılara mı takıyordunuz. Bizde kendimize ilk splitçi diyorduk!!!
    1988 de Westinghaus pencere tipi bile süper lükstü. Meltem Rus üretimi (Azerbeycan Bakü) split getirmişti Wes. yarı parasına .Kapış kapış sattılar.

    Biz ilk splitleri Kuyumcuya,turizmde halıcıya,derici ye takardık.İzmir den Antalya ya 1 adet split takmaya giderdik 2 eleman bir şöför..Ne deli paraymış klima o zaman.

    Ustan siz İstanbul damısınız.?

    Sane şöyle söylim 1977 senesi ile 1990 senesine kadar türkiyedeki carrier cihazlarını devreye alan 3 kişiden biride bendim tokar da 35 sene çalıştım tek servis bizdik 1990 senesinde ardumana gecti bizde york getirmeye servis vermeye başladık daha sonra onuda bıraktık kanallı splitler türkiyeye gelişi 1960 lara dayanır.CARRIER türkiyeye getiren tokar.dır.

    Tokar zamanın da Carier i bilmiyorum ama 1992 lerde Arduman ile çalıştık.60 lık dik kanallı split çok taktım.Birde splitte meşhur döşeme tipleri vardı İtalyan üretimi.Elleri keserdi dış ünite..Patlatma rekorlu du ilk zamanlar. Yorta taktık kanallı split.

    Ben İzmir de çok eskilerden Nato da takılmış pencer tipini ikiye bölünmüş gibi klimalar gördüm.Takması bize nasip olmadı.




  • Vakumlama süresi hakkında hakkında belgeli bilgi.

    10 dakika.Son nokta...

  • Klima konusuna yabancıyım ama soğutucular konusunda biraz bilgi edinmiştim
    vakumlama süresi sadece süreye bağlı değil aynı zamanda vakum pompasının kapasitesine de bağlı
    buzdolabı prosesinde şöyle yapılıyormuş
    dolap 300 saniye vakumlanıyor sonra 10 saniye civarı dengelemeye bırakılıyor sonra kaçak testi yapılıp gaz basma yapılıyor
  • ilgili konuya yazdım ama konu vakumlamayla ilgili olduğu için buraya da yazayım istedim

    LG deluxe klima aldımmontajdan önce vakum yapıp yapmayacağını özellikle sordum evet cevabını alınca rahatlamıştım.

    montajın sonlarına doğru bir ara dışarı çıktmam gerekti geldiğimde klima devreye alınmış çalışıyordu.
    Vakum yapıp yapmadığını sorduğumda bu cihazlarda(inverter'i kasdediyor) vakuma gerek olmadığını içindeki azot keselerini patlatmanın yeterli olduğunu söylediğinde artık iş işten geçmişti.
    Lg merkeze durumu canlı chat de durumu anlattım. Servisin uygulamasının doğru olup olmadığını sordum. gelen cevap klima borusu 5-7 metre altındaysa işlemin yeterli olduğu şeklindeydi. bu cevaptan sonra peki boruda nem kalırsa ne olacak dedim.Canlı chat'teki kişi cevap veremedi ve detaylı bilgi için çağrı merkezini aramam gerektiğini yazdı.
    Oysa klima ile gelen kurulum kılavuzunda kurulum ayrıntılı olarak anlatılmış ve montaj aşamasında aşağıdaki adımlar ve nasıl yapılacağı detaylı olarak anlatılmış.
    azot basma(150 P.S.I.G)
    kaçak testi
    azotu boşaltma
    vakumlama(boru 10 metre altındaysa 30 gal/lt(0.11 m3/lt) lik vakum pompasıyla en az 10 dakika)
    (boru 10 metre üzerindeyse 30 gal/lt(0.1 m3/lt) lik vakum pompasıyla en az 15 dakika)
    sistemi çalıştırma(15-20 dk)
    servis valfinden(gaz tarafı) basınç kontrolü(örnek dış ortam sıcaklığı 35 derece iken basınç 120-135 P.S.I.G)
    basınç yüksekse sistemde fazla gaz var düşükse az gaz var şeklinde uyarıda eklenmiş)
    vakumlama yapılmamasının sistemede hava ve nem kalmasının sistem basıncını yükselteceği, soğutma -ısıtma performansını düşereceği soğutucu devrede donma tıkama yapabileceği,sistemde korozyona neden olabileceği açıkça belirtilmiş ama buna rağmen vakumlama yapılmadı ve azot kesesi patlatmanın vakumlamayla eşdeğer olacağına inanmam beklendi(Günahını almayayım belki montajı yapan kişi de böyle biliyor)

    Neyse durumu maille bildirdim ve sistemin tamamen boşaltılmasını kurulumu düzgün olarak yapmalarını gazı da yenilemelerini istedim
    sistem çalıştığı için artık nem de herhangi bir yerde olabilir diye düşünüyorum.
    sanırım en sağlıklısı gazı boşaltmak sonra kaçak testi yapmak kompresor dahil olmak üzere sistemi vakumlamak sonra tekrar gaz basmak olacak.
    yarın da telefonla arayacağım
    LG merkezin tavrını merak ediyorum.Türkiye LG konuya duyarlı yaklaşmazsa Kore'ye kadar yolu var
    Tavsiyeniz ne olur sistemin vakumlama yapılmadan çalıştırılmasından sonra servisin ne yapması gerekir.




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.