Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (632. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bamorex , tahsin75 , tahsin75 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir - 14 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.230
Cevap
703
Favori
4.431.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    arkadaşlar eurovent de araştırma yaparken çok ilginç bir durumla karşılaştım

    benim mitsubishi SRC35ZJP-S / SRK35ZJP-S klima

    EER : 3.30 W/W.h A sınıfı
    COP : 3.67 W/W.h A sınıfı

    olan değerleri eurovent de

    EER : 3,30 A sınfı
    COP: 3,35 C sınıfı

    olmuş

    yeni cop değerini B sınıfı olsa hadi anlayacağım da bu C sınıfı nereden çıktı ?

    peki biz daha önce baktığımızda aynı eurovent neden 3.67 ve A sınıfı olarak veriyordu ?

    bizim hep savunduğumuz eurovent resmen sınıfta çaktı

    aynı cihaza önce A veriyorsun sonra nasıl C veriyorsun şimdi gelde inan

    bana bir hata yapmışlar gibi geldi ama bu defa da bu siteye bakarak cihaz alacak kişiler nasıl inanacak ?


    hocam nerden buluyorsunuz böyle maddeleri ya.. gelde foruma girme. işimiz gücümüz var. foruma girsen çıkamıyorsun. giryorsun ttnet sağolsun kağnı gibi monitöre yumruk atası geliyor insanın. donanım haberde haliyle kopup duruyor nedense. abi konu çok ilginç en sonunda bana tenekeleşen klimalar diye konu açtırcak dikkat çektiğin madde. ben hep derim sizde kızarsınız bana bıktım şu AB meselelerinden hele birde D eklersek zaten başımıza ne geliyorsa bunların yüzünden geliyor. abi gerçekten inanmıyorum artık şu değerlere geçende yazdım dedim genel olarak firmaların yeni modelleri C sınıfına kadar düşmüş A olanlarsa sınır değerlere çekilmişeuroventte. bunu neden yapralr anlamam. ekonomik mamül satmak içinmi yoksa kandırıldıkmı bu şekilde. eğer firmaların amacı bizi 3. dünya ülkesi oalrak görmekse biz arçelik vestel alalım ozaman yahu.. ulan paraya gelince avrupalı gibi görüyorlar işlerine geldimi ya işta türk değilmi diyorlar.. bu nebiçim iştir anlamam..

    sizin klimanızı çok iyi hatırlıyorum hatta bir yazı yazmıştım onun linkini bile ararsam bulurum demiştim ben sizin klimanızı euroventte gördüğümü hatırlıyorum birkez daha bakınız. sonra kocausta direkt linki verdi ve orda her iki cop değeride A olarak geçiyordu. abi hatta ben size onu bir yazısşmamızda foto olarak bile gönderdiğimi hatırlıyorum. bulun onu basın buraya bulamazsanız bende bakarım daha sonra.

    demek bize ne verseler yiycez artık birde euroventte varsa a bak euroventtede var demekten başka çare yok. EİNA dostumuz sağolsun elinde daikin klimaları vardı belkide R22 idi bu makineler hiç bir klimaya değişmem diyordu. okadarda ekonomik diyordu. GÜRCAN dostumuzla birkez konuşmuştuk eski daikin R22 klimasının çok ekonomik üstelik C sınıfı olduğunu söylemişti artık bu ABCD meselesinin muamaya dönüştüğünü oda söylemişti. BİROL dostumuzun bir konusu vardı A ile D sınıfı arasındaki farklar olarak hiçte kayda değer farklar yoktu.

    hatta birol usta hep söyle daikin neden üretim yerini yazmaz diye. çok doğru BU DURUM AYNEN SİZİN KONUNUZA BENZİYOR. şimdi gelinde daikin türkiyeden hayır bekleyin zaten son jv serileri teneke resmen fakat daikin değil diyemeyiz sonuçta zibro ve airfelle aynıda diyemeyiz. daikinin sessizlik durumundaki kısmasına kadar herşeyi özeldir. ama klima paçavarya dönmüştür. bendeki ftyn gx klasik klima euroventte mevcuttu şimdi bakmadım. ama bu klimada daikinin satın aldığı acson grubunda üretilmiştir ve birol ustanın demiş olduğu gere ile aynı demesiyle alaksaı yoktur. ben burdan hodri meydan diyorum daikin türkiyeden görüştüğüm rahmi beye yasal haklarınız ortadadır. ben öğrendiğimi yazarım. siz diyorsunuz gree ile ortaklığımızda üretilen klimalar 3. dünya ülkeleri için üretilmiştir diyorsunuz ve türkiyeye hiç girmemiştir diyoırsunuz sizler önce kalimalarınıza üretim ülkesiniz yazınız. sonra 3. dünya ülkelerine gelelim. ben inanıyorum siz çöpte yapsanız klimalarınızdaki teknik özel olduğu için klimalınız daikindir buna itiraz abesle iştigal olur. ama daikin türkiyede türk halkına 3. dünya ülkesi muamelesi yapacakmısınız merakım budur? yoksa zibronun şu serisi daikinmiş airfel dc kompresörleri daikinden alıyormuş bunlar bir klimayı daikin yapmaz sonuçta..

    arkadaşlar bir foto ekliycem. resmi kendim boyutlandırdım.



    bu resimdeki klima C sınıfı olabilir ama bakın nasıl baba iç ünitede göz bile var. sonra bu klimanın A sınıflarıda geldi ve zamanında hepsi euroventte vardı. şimdi bulamazsınız.

    alptuğ hocam, yinede şunu söylüyorum sizin klimanız A sınıfıdır şimdi bulup o fotoyuda basıcam girdik bikere . bunu şu şekilde değerlendirin nasıl toshibanın bir serisi var 2side A sınıfı biri daiseikai biriside skv değerler aynı. ama toshiba bunu hala euroventt tutuyor. fakat daiseikai yeni listede klima gözükmüyor..satış fiyatına gelince daiseikai olarak daha fazla paraya satılıyor. bu bile bir dürüstlük örneği ne halt işlemeye mhi sizin cihazı listeden kaldırıpta soru işareti oluşturuyor insanın kafasında. eurovent CE işareti gibi bir para yeme kurumumudur? birol un demiş olduğu eurovente girmeyen klima ille kötü değildir der hep buranında maliyeti var der.. ama birol usta kendine pay çıkartma lütfen:)) durumlar karışık sende yardımcı ol.

    ben diyorumki türk halkının ülkemizde satılan klimaların.. genel olarak dünya ülkelerinde daha ucuza satıldığı gerçeğini görebildiklerini...türk firmaları anlamalıdırlar ok vergi maliyetleri yükseltmektedir fakat lütfen türkiyede bulunduğumuzu anlayıp biraz fazla kar hırsı güdmeyelim.. mesela mitsubishi electric temsilcisi aşırı zam yaptı baktıkmı evet klimaları hemen hemen hiç seyreltilmemiş çok fazla yeni ürün geliştirmiyorlar. ve değerlerde 5 sene öncesine göre hemen hemen aynı hatta dahada kaliteyi arttırdıklarını söyleyebiliriz. tek işe yaramaz klimaları olarak eleştirlen hc serisi ama oda kötüdür demek değil illaki. onda bile değerleri bozmamışlar. tek dikkatimi çeken 12 lik ge serisinde 300 btu kısmışlar fakat max btu ya 1000 btu eklemişler. şimdi bu firma ben kalitemi düşürmedimki fiyatımı düşüreyim der haklı olarak. ama bu firmayada cevap siz 4-5 sene öncede kaliteli ürünlerinizi en uygun fiyata veren firmaydınız ozaman zararınamı satış yaptınız denmezmi? demekki arkadaşlar isteyince oluyor.. ya önümüze konulanı yiyeceğiz yada bu firmaları protesto edeceğiz. tek dezavantajımızsa malesef global olarak davranış bu şekilde. eurovente girdikmi aynı dünya sitelerini dolaştıkmı aynı ürnler hep.. artık türk firmalarının insafına kaldık lütfen bizlere bari dünya genelinde kalitesi düşen ürünlerinizi kar hırsı ile yüksek fiyata satmayınız kalite düşüyorsa fiyatta düşsün. çok geyik yaptım affedin firmalar diyebilir biri ürümüş, biz yürüyelim. ama varın sizler değerlendirin arkadaşlar.



    alptuğ hocam klimanızın eski değerleri.




  • hocam unutmadanhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=49548928 bakın bu size yazdığım yazı tarihi eski değilki. ben hatta demişim yeni ürün olduğu için belki sizin baktığınız zaman güncelleme olmamış olabilir demişim. üstte bastığım fotoda NEW olarak geçiyor. ne yapıyor bunlar gerçekten. bu eurovent e hesap sorulamazmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

    hocam unutmadanhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=49548928 bakın bu size yazdığım yazı tarihi eski değilki. ben hatta demişim yeni ürün olduğu için belki sizin baktığınız zaman güncelleme olmamış olabilir demişim. üstte bastığım fotoda NEW olarak geçiyor. ne yapıyor bunlar gerçekten. bu eurovent e hesap sorulamazmı?

    yok hocam bu iş burada kalmaz zaten airfel e ültimaton verdim

    derhal bana konu hakkında bilgi verin yoksa fena yaparım dedim bakalım bekliyorum

    eurovent kesinlikle bir yanlışlık yapmış ama nedir belli değil SRK35ZJP-S cop 3.67 SRK35ZJ-S modele kaymış , onun 4.0 lık cop değeri de böylece düşmüş

    yani evlere şenlik bir durum var ,önceki hatalı desek niye zamanında düzeltmediniz yada bu kadar basit hata yapabiliyorsunuz bu firmalar size niye ücret ödüyorlar ?

    9 köylü hocam önceki değerler doğru ,şimdi ki değerlerde bir hata yaptıkları belli ,hani öss sınavlarında cevap kaydırma durumuna benziyor

    zaten ben bu cihazı 2 nci yıldır kullanıyorum öyle C sınıfı olsaydı bu kadarını da anlayabilecek kadar kapasitemiz var

    sonuç da eurovent her türlü karizmayı çizdirdi

    ve hala bu cihazlar A sınıfı denilerek satışına devam ediyor ,ha kandırıyor ise bunu anladığım an mahkemelik olmamız işten bile olmaz

    malum param yok ama zamanım çok

    işin kötüsü dün bacanağa hava atacağım an C yi görünce mort oldum asıl bende karizma sıfırladı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 7 Kasım 2011; 19:39:30 >




  • Merhaba Arkadaşlar,

    Öncelikle hepinize iyi bayramlar dilerim.
    Çalıştığım için ( bayramda da calışıyorum malesef) forumu devamlı takip edemiyorum ve yardımınızı rica ediyorum.

    Mersinde ikamet ediyorum. yaklaşık 32 metrekare bir salonum var.
    Salon kısmı tüm gün güneş alıyor. Klimayı salona monte ettireceğim.
    Cam çerceve ahşap dograma. 3ncü kattayım arakat.
    Eşim ve ben çalıştığımız günde ancak akşamları max. 6 saat çalışacak klima.
    ( çogunlukla 4 saati geçmez.) Zaten asıl amacım 1.5 yaşındaki oğlumdan dolayı bu sene elektrikli ısıtıcı kullanmayacak olmam ve önceliğim ısıtma olacak.

    Max. 1800-2000 tl bütçem var. İnverter almak gerekli mi benim koşullarım için?
    bu evde kiracıyım. 2 yıl daha oturacağım kısmetse. önerilerinizi bekliyorum.
    hepinize teşekkür ediyorum şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuikkuik -- 7 Kasım 2011; 21:48:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

    hocam unutmadanhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=49548928 bakın bu size yazdığım yazı tarihi eski değilki. ben hatta demişim yeni ürün olduğu için belki sizin baktığınız zaman güncelleme olmamış olabilir demişim. üstte bastığım fotoda NEW olarak geçiyor. ne yapıyor bunlar gerçekten. bu eurovent e hesap sorulamazmı?

    yok hocam bu iş burada kalmaz zaten airfel e ültimaton verdim

    derhal bana konu hakkında bilgi verin yoksa fena yaparım dedim bakalım bekliyorum

    eurovent kesinlikle bir yanlışlık yapmış ama nedir belli değil SRK35ZJP-S cop 3.67 SRK35ZJ-S modele kaymış , onun 4.0 lık cop değeri de böylece düşmüş

    yani evlere şenlik bir durum var ,önceki hatalı desek niye zamanında düzeltmediniz yada bu kadar basit hata yapabiliyorsunuz bu firmalar size niye ücret ödüyorlar ?

    9 köylü hocam önceki değerler doğru ,şimdi ki değerlerde bir hata yaptıkları belli ,hani öss sınavlarında cevap kaydırma durumuna benziyor

    zaten ben bu cihazı 2 nci yıldır kullanıyorum öyle C sınıfı olsaydı bu kadarını da anlayabilecek kadar kapasitemiz var

    sonuç da eurovent her türlü karizmayı çizdirdi

    ve hala bu cihazlar A sınıfı denilerek satışına devam ediyor ,ha kandırıyor ise bunu anladığım an mahkemelik olmamız işten bile olmaz

    malum param yok ama zamanım çok

    işin kötüsü dün bacanağa hava atacağım an C yi görünce mort oldum asıl bende karizma sıfırladı

    Bide Eurovent'e giremiyor diye yerli firmalarla dalga geçerdiniz dimi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuikkuik

    Merhaba Arkadaşlar,

    Öncelikle hepinize iyi bayramlar dilerim.
    Çalıştığım için ( bayramda da calışıyorum malesef) forumu devamlı takip edemiyorum ve yardımınızı rica ediyorum.

    Mersinde ikamet ediyorum. yaklaşık 32 metrekare bir salonum var.
    Salon kısmı tüm gün güneş alıyor. Klimayı salona monte ettireceğim.
    Cam çerceve ahşap dograma. 3ncü kattayım arakat.
    Eşim ve ben çalıştığımız günde ancak akşamları max. 6 saat çalışacak klima.
    ( çogunlukla 4 saati geçmez.) Zaten asıl amacım 1.5 yaşındaki oğlumdan dolayı bu sene elektrikli ısıtıcı kullanmayacak olmam ve önceliğim ısıtma olacak.

    Max. 1800-2000 tl bütçem var. İnverter almak gerekli mi benim koşullarım için?
    bu evde kiracıyım. 2 yıl daha oturacağım kısmetse. önerilerinizi bekliyorum.
    hepinize teşekkür ediyorum şimdiden.


    2 yıl oturup sonra çıkacaksanız bu durumda inverter, hatta 410 gazlı klima bile yazık olur; sökülüp takılma işçiliği-maliyeti olarak.

    Size tavsiyem, oraya A sınıfı R22 gaz kullanan 18 bin BTU düz tip bir klima.
    Hem ucuz da olur bayaa. 1200-1500 lira civarında çok var.


    İlerde yer değiştirirken de oldukça kolay bir işçiliği olur, gazı biraz kaçsa da eklemek sorun olmaz, vs.




  • ustalar bende toshiba ras 13 skv var şu anda dış hava 6 derece ve klima defrosta girdi acaba klimada sorunmu var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berceste052

    ustalar bende toshiba ras 13 skv var şu anda dış hava 6 derece ve klima defrosta girdi acaba klimada sorunmu var

    Hava çok rutubetliyse olabilir, takmayın...
  • çok teşekkürler ustam karadeniz bölgesi aşırı rutubetli ordudan katılıyorum foruma bu arada tüm forumun Mübarek Kurban bayramını kutlarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

    hocam unutmadanhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=49548928 bakın bu size yazdığım yazı tarihi eski değilki. ben hatta demişim yeni ürün olduğu için belki sizin baktığınız zaman güncelleme olmamış olabilir demişim. üstte bastığım fotoda NEW olarak geçiyor. ne yapıyor bunlar gerçekten. bu eurovent e hesap sorulamazmı?

    yok hocam bu iş burada kalmaz zaten airfel e ültimaton verdim

    derhal bana konu hakkında bilgi verin yoksa fena yaparım dedim bakalım bekliyorum

    eurovent kesinlikle bir yanlışlık yapmış ama nedir belli değil SRK35ZJP-S cop 3.67 SRK35ZJ-S modele kaymış , onun 4.0 lık cop değeri de böylece düşmüş

    yani evlere şenlik bir durum var ,önceki hatalı desek niye zamanında düzeltmediniz yada bu kadar basit hata yapabiliyorsunuz bu firmalar size niye ücret ödüyorlar ?

    9 köylü hocam önceki değerler doğru ,şimdi ki değerlerde bir hata yaptıkları belli ,hani öss sınavlarında cevap kaydırma durumuna benziyor

    zaten ben bu cihazı 2 nci yıldır kullanıyorum öyle C sınıfı olsaydı bu kadarını da anlayabilecek kadar kapasitemiz var

    sonuç da eurovent her türlü karizmayı çizdirdi

    ve hala bu cihazlar A sınıfı denilerek satışına devam ediyor ,ha kandırıyor ise bunu anladığım an mahkemelik olmamız işten bile olmaz

    malum param yok ama zamanım çok

    işin kötüsü dün bacanağa hava atacağım an C yi görünce mort oldum asıl bende karizma sıfırladı

    Bide Eurovent'e giremiyor diye yerli firmalarla dalga geçerdiniz dimi

    bundan sonra eurovent de bizde bittik

    bu değerleri yanlışla girmişiz deseler dahi inanılırlıkları sıfıra düştü


    en büyük demirdöküm -arçelik/beko - vestel

    biz bizi kandıranın ırkına bakmaz doğrusuna bakarız ,kandıran kendini kandırır ,yalancının mumu yatsıya kadar yanar ,ak akçe kara gün içindir kaptırdım gidiyorum

    işin ilginci daikin devreye girinci A lar B-C ye doğru düşmeye başlamış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 7 Kasım 2011; 22:19:28 >




  • Valla aslında başında euro olan şeyler artık yavaş yavaş ciddiyetini kaybedecek gibi geliyor.
    Az önce Bosna-Hersek belgeselini seyretmiştim.
    Orada "Avrupa"'nın siyasi olarak "yok"luğu görülüyordu.
    Zaten birkaç aydır parasal birliği-finans sistemi tepeüstü olmakta.

    Eh, artık onların her türlü kurumu ufaktan değersizleşecek gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat6363

    Arkadaşlar 14 metrekarede ısıtma ve soğutmada kullanacağım aşağıdaki klimalardan hangisi tercih edilebilir.?

    Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA Soğutma(3754-11944) Isıtma(5119-18768) EER:515 COP:5,25

    Mitsubishi Heavy SRK25JX-S Soğutma (3.070-10.920) Isıtma(3.070-16.036) EER:5,20 COP:5,26

    Toshiba Daisekai Ras10 SKVR Soğutma(3.700-10.600) Isıtma(3,070-16.400) EER:4,07 COP:4,21


    Üçü de kaliteli ve size uygun makinalar, kullanımda da aralarında anlamlı bir tüketim farkı olmaz, içlerinde en az tüketeni MHI olur.
    İlk alım maliyetlerini de düşünerek hesaplayın.

    Fiyatlarına, yakınınızdaki servis durumlarına göre tercih yapın bence.

    Sayın kocausta ....
    Bu klimalar Fujitsu,Haier ve Hitachi gibi ısıtmaları güçlümüdür.Çünkü kışın ısıtmamı klimadan yapacağımdan ısıtmada bizim için çok önemli..?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat6363

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat6363

    Arkadaşlar 14 metrekarede ısıtma ve soğutmada kullanacağım aşağıdaki klimalardan hangisi tercih edilebilir.?

    Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA Soğutma(3754-11944) Isıtma(5119-18768) EER:515 COP:5,25

    Mitsubishi Heavy SRK25JX-S Soğutma (3.070-10.920) Isıtma(3.070-16.036) EER:5,20 COP:5,26

    Toshiba Daisekai Ras10 SKVR Soğutma(3.700-10.600) Isıtma(3,070-16.400) EER:4,07 COP:4,21


    Üçü de kaliteli ve size uygun makinalar, kullanımda da aralarında anlamlı bir tüketim farkı olmaz, içlerinde en az tüketeni MHI olur.
    İlk alım maliyetlerini de düşünerek hesaplayın.

    Fiyatlarına, yakınınızdaki servis durumlarına göre tercih yapın bence.

    Sayın kocausta ....
    Bu klimalar Fujitsu,Haier ve Hitachi gibi ısıtmaları güçlümüdür.Çünkü kışın ısıtmamı klimadan yapacağımdan ısıtmada bizim için çok önemli..?

    Hiç endişeniz olmasın.




  • Bizde Toshiba var memnunuz.
  • ya ustadlar bi sorum olacak..oda da baymak klimamıza birden bisey oldu.. sıcak termostatta durdu bir daha geri devreye girmedi.. girmiyor.. 27 derecede 20 ye kadar dustu girmiyor kapatıp acıyorum calısıyor termostat kesince duruyor geri baslamıyor.. 5 yıllık klima sanırım servis yolu gorundu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kotukedi

    ya ustadlar bi sorum olacak..oda da baymak klimamıza birden bisey oldu.. sıcak termostatta durdu bir daha geri devreye girmedi.. girmiyor.. 27 derecede 20 ye kadar dustu girmiyor kapatıp acıyorum calısıyor termostat kesince duruyor geri baslamıyor.. 5 yıllık klima sanırım servis yolu gorundu..

    iyice bi tarif etsen sorunu..
  • hocam daha nasıl tarif edeyim normal sicakda calısırken klima 27 ye ayarlı 27 de duruyor 24 de calısıyordu.. bu 27 de bi durdu birdaha calısmaz oldu.. filtreleri filan temizledim. yeniden actım fakat fayda etmedi.. yeniden kapadım actım bir defa calıstı simdi hic calısmıyor dıs motor devereye girmiyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kotukedi

    hocam daha nasıl tarif edeyim normal sicakda calısırken klima 27 ye ayarlı 27 de duruyor 24 de calısıyordu.. bu 27 de bi durdu birdaha calısmaz oldu.. filtreleri filan temizledim. yeniden actım fakat fayda etmedi.. yeniden kapadım actım bir defa calıstı simdi hic calısmıyor dıs motor devereye girmiyor..

    Birdenbire böyle olması, bir yerden kompresöre giden beslemede bir kopukluk olabileceğini düşündürüyor.
    Alet çok eski değil, bence "ölümcül" bir arıza olmamalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: kotukedi

    hocam daha nasıl tarif edeyim normal sicakda calısırken klima 27 ye ayarlı 27 de duruyor 24 de calısıyordu.. bu 27 de bi durdu birdaha calısmaz oldu.. filtreleri filan temizledim. yeniden actım fakat fayda etmedi.. yeniden kapadım actım bir defa calıstı simdi hic calısmıyor dıs motor devereye girmiyor..

    Birdenbire böyle olması, bir yerden kompresöre giden beslemede bir kopukluk olabileceğini düşündürüyor.
    Alet çok eski değil, bence "ölümcül" bir arıza olmamalı.

    hocam saolasın... yarın servis yolu sanırım gözüktü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kotukedi

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: kotukedi

    hocam daha nasıl tarif edeyim normal sicakda calısırken klima 27 ye ayarlı 27 de duruyor 24 de calısıyordu.. bu 27 de bi durdu birdaha calısmaz oldu.. filtreleri filan temizledim. yeniden actım fakat fayda etmedi.. yeniden kapadım actım bir defa calıstı simdi hic calısmıyor dıs motor devereye girmiyor..

    Birdenbire böyle olması, bir yerden kompresöre giden beslemede bir kopukluk olabileceğini düşündürüyor.
    Alet çok eski değil, bence "ölümcül" bir arıza olmamalı.

    hocam saolasın... yarın servis yolu sanırım gözüktü

    Eğer elektrik-mekanik bilgi beceriniz yoksa, öyle gibi




  • 
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.