Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
22 Misafir - 22 Masaüstü
5 sn
57.230
Cevap
703
Favori
4.431.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12981299130013011302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • o ulkede piyadada olan klimalar test edilmis olabilir, zamanla farkli modeller eklenebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 metrekare oturma odası için inverter klima almayı düşünüyorum. Evim Adana'da; G-B-K cepheli, son kat, ısı, ses ve su yalıtımlı. günlerdir okuduğum kadarıyla Alarko carrier golp power 35, Mitsubishi SRK 35 ZMP-S1 arasında kaldım.( alternatif ne olabilir?) hem ısıtma hem de soğutma amaçlı kullanacağım.
    12000 btu yeterli mi yoksa 18000 mi almalıyım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrcc

    25 metrekare oturma odası için inverter klima almayı düşünüyorum. Evim Adana'da; G-B-K cepheli, son kat, ısı, ses ve su yalıtımlı. günlerdir okuduğum kadarıyla Alarko carrier golp power 35, Mitsubishi SRK 35 ZMP-S1 arasında kaldım.( alternatif ne olabilir?) hem ısıtma hem de soğutma amaçlı kullanacağım.
    12000 btu yeterli mi yoksa 18000 mi almalıyım.

    Yalıtımlı olduğuna göre 12'lik yeterli olabilir gibi. En iyisi alacağınız markanın servisini çağırıp keşif yaptırmanız olur:

    http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_icerik.asp?ID=AC31b&sehir=ADANA

    http://www.iklimsa.com/IklimsaServisleri/1




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Yukarıdaki tabloya göre en kral makine MİDEA .
    10 yılda Midea nın neredeyse 3 katı pahalı olan bir ürünle tüketim farkı 146 dolar.Hiç mi hiç gereği yok başkasını almaya...

    Ama burada bir şey daha göze çarpıyor ki,Tosh.P serisi ile Daikin nın L serisini karşılaştırmakta çok objektif değil.Ayrıca LG prestij de yok listede...Tablonun güzelliği şurada ki,bizim piyasadaki tüm cihazlarda SEER-SCOP değerleri ile piyasada olunca bu tarz karşılaştırmalar daha objektif olacak...

    yahu usta şu işi bir aydınlatsak . mevsimsel verimliliğe nekadar güveneceğiz. sen zaman zaman çelişkili ifadeler kullnıyorsun olsa ne olur olmas ne olur gibi. @kocausta* zaten hiç tutmuyor. bende çok oralı olmuyorum zira buradaki durum tamemn çorba oldu.

    neden dersen yeni eurovente göre değerler A+, yani + artılalar nekadar fazlaysa okadar iyi anlamında.

    bu durumda bu listede başta verilen pkvp tosh yeni listeye göre soğutmada 3 artı alsada ısıtmada 2 artıda kalmış.

    neye geöre karar vereceğiz sn hocam. mesela 3 artı alabilen 3 marka var 25lik serilerde mitsubishi electric panasonic ve lg.

    inceleyince lg -8 derecede denenmiş. panasonic ve mitsubishi electric -10 derecede. bunların hangisine iyi diyeceğiz.

    mideayı bir kenara bıraklımda, şimdi euroventi aydınlatalım. zira midea splitler euroventte bile değil.

    bu listenin hiç bir hükmü yok yeni eurovent e göre çalışılan klimalra eski eurovent değerlerindeki modeller. tamamen verilen cop değerlerine göre çalışma yapılmış.

    üstelik bu klimalar yeni zelandada avusturalyada abd vb ülkelerde kullanılmıyor bile. sevgili testerecei ağabeyimizin yapmış olduğu çalışma bundan daha güzeldi. bu arada testereci abimiz uzun süredir yok umarım iyidirler. buradan selam sağlık dileklerimi gönderiyorum. @testereci @testereci

    usta sen diyorsun ülkemizdede mevsimsel değerler verilince gerçekci olcakatır bu tarz karşılaştırmalr haydi bakalım sezonsal verimlilik değerleri nekadar doğru yap bir çalışma.

    @xraytr arkdaşıda çağıralım ama tablolar Türkçe olsun:)
    @xraytr





    @




  • SEER ,SCOP lardaki veriler artık sadece +7,+35 derecedeki veriler değil. Ülke cografyasına göre iklim şartı göz önünde tutularak 1 yaz sezonu ve 1 kış sezonu kurgulanarak yapılmış testler.Yani makine ısıtmada +7 de de kullanılıyor,0 dada kullanılıyor,-5 de de ,ona göre yıllık tüketim testi yapılıyor.Yani buradaki COP makinenin nominaldeki değeri değil,bir kış mevsiminde kullanılan enerji ile üretilen ısı enerjisi oranı...

    Tabi bunlar ne derecede denetlenir vs. bilemem...

    Biz bu verilerde A+ ,A++,A+++ bana göre çok önemli değil.Önemli olan iki farklı makine arasındaki yıllık toplam tüketim farkı.Örnek olarak 4 000 TL lik bir makine ile 2 000 TL lik makine arasında yılda 200 kw fark varsa yani 70-80 TL,hangini almaya değer değmez daha objektif olacak.Bu A+ veya A++ işi ithalatı etkileyecek.duyduğumuz kadarı ile bu sene A+ olmayan ürün ithal edilemiyecek,2015 te ise A++ ürünler konusunda zorlama yapılacak.Buda ülkedeki toplam enerji harcamasına katkı için.

    Benim asıl merak ettiğim Yerli ler ne olacak???




  • öncelikle bu çalışma tarafıma ait olmamakla birlikte yeni zellanda hükümetine ait enerjı verimliliği web sitesinden alınmıştır,

    bu klimaların oralarda kullanılıp kullanılmadığını bilemem ancak orijinal linkten incelerseniz hepsi orada satılan klımalar ha kimse alıp kullanmıyordur o başka.

    adamlar en azından tarafsız olarak pek çok marka ve modelin (sadece klima değil) verimliliklerini değerlendirmişler.

    Link incelemek isteyenler için aşağıda.


    http://www.energywise.govt.nz/products/listing/100/heatpump



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanu -- 8 Ocak 2014; 10:53:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xanu

    öncelikle bu çalışma tarafıma ait olmamakla birlikte yeni zellanda hükümetine ait enerjı verimliliği web sitesinden alınmıştır,

    bu klimaların oralarda kullanılıp kullanılmadığını bilemem ancak orijinal linkten incelerseniz hepsi orada satılan klımalar ha kimse alıp kullanmıyordur o başka.

    adamlar en azından tarafsız olarak pek çok marka ve modelin (sadece klima değil) verimliliklerini değerlendirmişler.

    Link incelemek isteyenler için aşağıda.


    http://www.energywise.govt.nz/products/listing/100/heatpump




    sn xanu

    sabah alel acele yazıp çıktımhttp://i.imgur.com/7a2qIeB.png çift mesajı dahi silemedim.
    ya kardeş benim amacım burada euroventi tartışmaya açmaktı.

    amaç ora vardı yoktu tartışması değilidi. bu saydığım ülkelerde genellikle kullanılmaz avrupadaki kod numaralı ürünler. yeni vermiş olduğunuz linke bakarsanız orada farklı serileri görebilirsiniz mesel ME klimalardaki fd serisi orada fb geçiyor direk aratırsanız fb serisini nz olarak çıkar.


    abd avustralya y. zel. vs ülkelerde euroventle vs uğraşmazlar. biraz daha dibine inseniz bu cihazların R22 gazlıları dahi oralarda çıkar.

    burada bir çalışma yapılmış siz nakletmişsiniz iyde olmuş. tabi siz çalışmışsınız demiyorum. çalışanlar bence avrupadaki klimaların üzerine çalışmışlar.

    ingilizcem olsa çok daha detayına girerim ama ben anlayabildiğim kadarını yazdım. şahsınıza demiyorumda bana ne yazıyorsun ozaman tahminler üzerine vs diyenlerde benim kadar incelesinler derim bu yazımdan sonra.. kafaya kakmak yerine paylaşımda bulunsunlar benim 4/1 kadar. siz yanlış anlamayın lütfen.

    şunuda yazmayı unuttum sabah.

    sair marka klimada mideadır. avrupada yoktur.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    dikkat edilirse bazı klimalın kodları aynı gözüksede sonlarında veya aralarında bir harf vs vardır.

    şimdi gelirsek esas olana burda yapılan çalışma tamamen firmalrın değerleri üzerinden yapılan bir hesaplamadır. bu klimalaı asılolan sahada görmektir.

    adamlar resmen daikin L serisini işlemişler yahu bu bildiğimiz enjoy. enjoy kim olaki en alta yazılan daikin K serisi ile bir olsun istediği kadar K serisi klima değerleri düşük verilesede süpürür atar bu listedeki çoğu klimayı.

    siz bu arada memnunmusunuz 7000 V serisi daikinden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tubaufuk

    sıfır değil 2.nci el bunlar ya kontrol ediolar, çalışıyorlar felan o arada vakumlayabilirler sanırım .benim merak ettiğim montajdan önce mesela atölyede vakumlama gerçekleştirmiş olabililrler değil mi?
    sıfır değil 2.nci el bunlar ya kontrol ediolar, çalışıyorlar felan o arada vakumlayabilirler sanırım .benim merak ettiğim montajdan önce mesela atölyede vakumlama gerçekleştirmiş olabililrler değil mi?


    mbirol usta gerekli cevabı vermiş. öncelikle vakum nedir o konuda bilgilenin vakum konusunu okuyun. size öyle diyecek olan servisi ozaman kovarsınız zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat6363

    Meraba arkadaşlar..
    9 köy abimiz konuyu kısaca özetlemiş.Evet cihazım Fuji Electric LGC modeli yazın soğutmada sıkıntılarım şöyle oldu.Bu klimanın yazılımındanmı bilemiyorum,klima çalıştıktan yaklaşık 2 saat sonunda 5 dereceleri gördüm.İlk başta yeterli bir soğukluk vermiyor 18 derecelerde seyrederken 15-20 dk sonunda 12 dereceleri gördüm.İlerleyen saatlerde yaklaşık 2 saat sonunda 5 dereceleri gördüm,yani cihazı hiç kapatmamam gerekiyor.Sağolsun Birol abiyle görüştüğümüzde de cihazda sorun olmadığını söyledi,cihaz kumandadan set edilen ısıya 2 derece kala kendini kısıyor.Oda sıcaklığını 27 derece yapmam için kumandadan 25 yapmam gerekiyor veya oda sıcaklığını 24 derece yapmam için kumandayı 22 yapmam gerekiyor.Bunları tek tek denedim dijital termometreyle, set edilen sıcaklığada getiriyor.Soğutmada bu yönden soğutmayı geç yapsada bir sıkıntı yaşamadım.
    Mitsubishi cihazım 15 dk sonunda 9 dereceye getiriyordu yazılımsal farklılık olabilir.
    Gelelim ısıtmaya;Isıtmada cihazım 9 luk olduğundanmıdır ciddi şekilde ısıtıyor,Mitsubishi klimam 18'lik hava debisinden güçlü olduğundanmıdır orasını usta arkadaşlar bilir Fuji Electric daha iyi ısıtıyor cihaz 9'luk hava debisi güçlü olmadığından iyi ısıtması bu yönde olduğunu tahmin ediyorum.
    Isıtmada oda sıcaklığını 22 derece genelde gece-gündüz hiç kapatmadan kullanıyorum, oda sıcaklığını odanın farklı yerlerinde dijital termometreyle ölçüm yaptım 24,5 derecelerde seyrediyor.24 derece yaptığımda oda sıcaklığı 26,5 dereceyi gösteriyor.
    Genel olarak soğutmasından ve ısıtmasından son derece memnunum..
    Bu cihazların LGC serilerinin kusuru, soğutmayı geç yapıyor olmasındandır.Koko69 kardeşimizde bu konuya daha önce değinmişti.
    Elektrik tüketimine değinecek olursam,cihazı kasım 15 ten itibaren kesintisiz çalıştırdım.
    (1 ay zarfında yaklaşık 15 saat 27 derecede ve 1 ay boyunca toplamda 10 saatlik elektrik kesintisi hariç)
    15 Kasım-16 Aralık arası evin tüm elektriği 112,40 TL elektrik faturası geldi.
    16 Aralık-31 Aralık arası tüketimim 51,40 TL görünüyor sayaçta yaptığım hesaba göre.

    Cihazı 22 derece,auto fanda gece gündüz çalıştırıyoruz,gündüzleri evde olmadığımızda cihazı 18-20 derecelere almıyoruz 22 derecede sabit bırakıyoruz.
    Şimdilik yazacaklarım bunlar Ocak,Şubat faturaları gelince fotolarıyla paylaşırım.

    serhat, sen memnun olabilirsin senin oralar sıcak olsada nem durumu düşük . ama koko69 antalya gibi nemli bir şehirde imanı gevremişti. o açıdan dikkatli olunmalı soğutma durumunda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: mrcc

    25 metrekare oturma odası için inverter klima almayı düşünüyorum. Evim Adana'da; G-B-K cepheli, son kat, ısı, ses ve su yalıtımlı. günlerdir okuduğum kadarıyla Alarko carrier golp power 35, Mitsubishi SRK 35 ZMP-S1 arasında kaldım.( alternatif ne olabilir?) hem ısıtma hem de soğutma amaçlı kullanacağım.
    12000 btu yeterli mi yoksa 18000 mi almalıyım.

    Yalıtımlı olduğuna göre 12'lik yeterli olabilir gibi. En iyisi alacağınız markanın servisini çağırıp keşif yaptırmanız olur:

    http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_icerik.asp?ID=AC31b&sehir=ADANA

    http://www.iklimsa.com/IklimsaServisleri/1


    Adanadaki bayilere sordum ama birisi 12'lik yeter diyor diğeri 18'lik alın diyor. şaşırdım kaldım valla. eğer alırsam bu ikisinden birisi mi olsun yoksa farklı bir marka mı? evimde 12'lik samsung var ama ondan memnun değilim. çok gürültülü çalışıyor. dış ünitenin sesi bütün odalardan duyuluyor. bu normal mi sizce? 2 tane almıştım. birisi dış ünite arızalı çıktı para iadesi yaptılar. bununda sesi için servis çağırdım normal dediler.




  • @Te Amo Querido
    http://forum.donanimhaber.com/m_85713490/tm.htm bu konuda

    7000 yerine 9000 btu olsaymış demişsiniz. http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=86129147


    öncelikle sormanız gereken ne kadar alanda kullandığı olmalı..

    çünkü, 7000 btu klimada ısıtır 9000 likte ısıtır. vestel şu bu marka için için demiyorum. mantık açısından diyorum.
  • üstad yanlış anlamadım size karşı birşey yazmayı amaçlamadım, sadece kendi çalışmam olmadığını vurgulamak istedim ki yanlış anlaşılmasın.

    7000 lik Daikindan odanın boyutu itibari ile ısıtmada istediğim verimi alamadım (ısıtmasına ısıttıda kapasite olarak odaya uygun gelmedi)çocuk odasına taşıdım orda çok şükür mükemmel verim aldım, onun yerinede 9000 lil krigamine ZEN taktım çok ama çok memnunum, gönül SRK25ZJX isterdi ancak iklimsada Mitsubishi Heavy fiyat olarak avatajını yitirdi, zamanında iyiki 18 lik SRK50ZJX i uygun fiyata almışım o fiyata şu an 7000 lik SRK20ZJX alamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xanu

    üstad yanlış anlamadım size karşı birşey yazmayı amaçlamadım, sadece kendi çalışmam olmadığını vurgulamak istedim ki yanlış anlaşılmasın.

    7000 lik Daikindan odanın boyutu itibari ile ısıtmada istediğim verimi alamadım (ısıtmasına ısıttıda kapasite olarak odaya uygun gelmedi)çocuk odasına taşıdım orda çok şükür mükemmel verim aldım, onun yerinede 9000 lil krigamine ZEN taktım çok ama çok memnunum, gönül SRK25ZJX isterdi ancak iklimsada Mitsubishi Heavy fiyat olarak avatajını yitirdi, zamanında iyiki 18 lik SRK50ZJX i uygun fiyata almışım o fiyata şu an 7000 lik SRK20ZJX alamıyorum.

    yok gözüm ben zaten yanlış anladım demedim. sizin yanlış anlamanızdan çekindim. çünkü bu konu daha tartışılır bir kaç vakit.

    daikini çat pat hatırlıyorum odanız büyükmüydü küçükmüydü öyle bir durum vardı. sonuçta güzel klimadır. uygun odaya taşıdıktan sonrada soun kalmadığına sevindim.

    milet zen serisine biraz yan bakar ama emin ol zjx ten aşağı kalmaz okadar çok cop değerlerine takılmamak lazım. dikkat ederseniz verdiğiniz sitedede zen serilerini almışlar. fd serilerini es geçmişler kötü klima olsa grimez o listeye. tek kötülüğü bence pahalı:)

    birde dikkat ederseniz ağıo-z ısısı daha iyidir zjx klimanızdan bile hadi yeni bişe attım tutacakmı bakalım:)




  • Zen ve deluxe power da kampanya vardi klimaplusta fiyat olarak gayet uygun geldi, gerci daikin shira icinde cok iyi fiyat aldim ancak sezonsal verimlilikte ZEN 8.5 gibi bir rakama ulasiyormus olmusken bu olsun dedik hala bende bu sezonsal verimlilik nedir tam blimiyorum yani,

    Mesela A Klimasi COP:4.5 EER:4.5
    B klimasi COP:5.0 EER:5.5

    sezonsal verimlilikte A klimasi B klimasindan SCOP ve SERR olarak daha Üstün olabilirmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanu -- 8 Ocak 2014; 16:04:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy


    @Te Amo Querido
    http://forum.donanimhaber.com/m_85713490/tm.htm bu konuda

    7000 yerine 9000 btu olsaymış demişsiniz. http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=86129147


    öncelikle sormanız gereken ne kadar alanda kullandığı olmalı..

    çünkü, 7000 btu klimada ısıtır 9000 likte ısıtır. vestel şu bu marka için için demiyorum. mantık açısından diyorum.

    9köy hocam size şu modeli sormak istiyorum ; 16 m 2 lik bir oda için (hava sıcaklığı genelde kışın minimum sıfır ile beş arası ;sıfırın altına düşmeyen bir yer için ) bu model ısıtma için yeterli olur mu ..klasik klimam ısıtmıyor arkadas çok az kullanmıs ama 9000 lik yeterli olur mu ve model iyi mi sence .. değilse sıfır bir 12ooo lik mit alacam. 9000 lik kötü klima ısıtmayınca bundan da korkmaya başladım ? ayrıca bu 2. eli yarı fiyatına alsam uygun mudur ?
    tesekkürler.
    mitsubishi SRK 25ZJP_S 9000 BTU



    Mitsubishi SRK25ZJP-S Özellikleri
    Marka: Mitsubishi Ürün özellikleri:
    Model: SRK25ZJP-S
    Ürün özellikleri:
    Soğutma Kapasitesi : 8.530 (3.410 - 9.210) Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 10.920 (4.095 - 14.330) Btu/h
    Soğutma Sarfiyatı : 0.71 (0.21-0.88)kW
    Isıtma Sarfiyatı : 0.86 (0.27-1.46)kW
    Çalışma Akımı (Soğutma): 3.3 A
    Çalışma Akımı (Isıtma): 3.9 A
    EER : 3.52 W/W.h
    COP : 3.72 W/W.h
    Net Boyutlar (İç Ünite) : 268x790x224 (yükXgenXder mm)
    Net Boyutlar (Dış Ünite) : 540x780x290 (yükXgenXder mm)
    Ses Seviyesi (İç Ünite) : 36-30-22 db (A)
    Ses Seviyesi (Dış Ünite) : 52 db (A)
    Net Ağırlık (İç Ünite) : 8,5 kg
    Net Ağırlık (Dış Ünite) : 32 kg
    Güç Beslemesi : 220 V,50 Hz, 1ph
    Bakır Boru Çapları (Sıvı-Gaz) : 1/4-3/8 inch



    http://www.ucuzu.com/klima-c3172/mitsubishi/srk25zjp-s-p43097739/?gclid=CPW5oO6k77sCFchY3gode0QAaw




  • Merhaba
    Arkadaşlar klima bölümünde yazdıklarınızı 1-2 haftadır detaylıca okumaya çalıştım. klima alma arifesindeyim. Şubat sonu gibi bebeğimiz olacak, onun için hazırlık yapıyorum. Antalya'da yaşıyorum, 21 m2 güney cephe günün her saati güneş alan,oda için kullanacağım.
    Şuan diğer odada kullandığım Alarko Carier XpowerGold 12000 lik klima var. Sesi az ancak Isıtmada istediğim kadar az sese sahip değil. hiç ses duyulmayan klimalar görünce çok sesli gelmeye başladı.

    Muhtemelen 12000 lik klima alacağım. 3 seçenek arasında kaldım.
    benim için klimanın ısıtma yaparken sesinin az olması, bebekler için zararlı olmaması, ve iyi ısıtma yapması gibi 3 özelliği olsun yeterli. az yakması çok yakması önemli değil, yılda en fazla 5 ay kullanacağım. klimanın kendi fiyatı da önemli değil. Önemli olan sesi ve sağlıklı olması

    1- Yeni Mitsubishi MSZ-GF Deluxe Power Inverte Mitsubishi

    2- Panasonic Ethera KIT E12-NKE Ethera

    3- LG AS-W126MMF0 LG


    Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür eder iyi forumlar dilerim.




  • 9köy kullanıcısına yanıt
    Sezonsal verimlilik hesap yöntemi olması gereken, doğru bir yaklaşım ancak bize uygun olup olmaması tereddütlü sanırım. Hesap yönteminde dikkate alınan sıcaklık değerleri Bursa, İstanbul gibi ılımandan azdaha soğuk yerleri bile kapsayacak şekilde. Bu hesap yöntemininde anlatılmak istenilen dış sıcaklığın artışına bağlı, içeride ısı kaybının azalması ve klimanın kısmi yükteki verimlilik artışının göstergesidir. Aşağıdaki tabloda yatay eksen dış sıcaklığı düşey eksen ise klimanın kapasite oranını göstermekte. capacity denilen doğru klimanın kapasitesinin dış sıcaklığa bağlı olarak maksimum değerlere yükselişini gösterirken part load denilen doğruda ısı kaybının azalarak, ihtiyaç duyulan kapasitesinin düşmesini göstermekte. İnverter klima ile pratikte yaşadığımız tamda budur. Ve görüyorumki halendaha bu maks. kapasite tartışılmakta, ilginç.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    Bazı firmalar bivalent noktasını tam sınır nokta -10C olarak belirliyorlar. -10C sınır değer olduğu için hem ek ısıtıcı ihtiyacı olmuyor hemde klimanın dizayn kapasitesi düşük gösterilmiş olduğu için formülasyon gereği sezonsal verimliliği yüksek çıkmakta. Bunu ilk önce ME keşfetmiş aslında az çok hesap kitap yapan birisi bunun böyle çıkacağını bilir. Yani 6kw diye satılan bir cihazı kağıt üzerinde düşük kapasiteli kabul edip yüksek verimlilikte çıkarmak uyanıklığı.

    Diğer firmalar birazdaha makul olan -7C yi baz almışlar, sezonsal verimliliği daha düşük çıkmasına rağmen dizayn kapasite değeri daha normal olmakta. Türkiyede -7C ile 2C arasında seçilecek bivalent noktasına göre verimlilik değeri ve kapasite değeri birçok ilimizde gerçek değerleri yansıtacaktır.

    Örnek olarak İzmir, Antalya gibi daha sıcak şehirlerde -7C bivalent için verilen verimlilik değerlerini bir "+" fazla düşünsek yanlış olmaz. A+ denilen cihazı A++ kabul etmek gibi.

    Devam edecek...




  • 9köy kullanıcısına yanıt
    "birde dikkat ederseniz ağıo-z ısısı daha iyidir zjx klimanızdan bile hadi yeni bişe attım tutacakmı bakalım:)"Bu tip bir sorun benim aldığım zmp-s serisinde de görünüyor Bekolar 59 derecelere çıkarken (Hatta bir kere 60.6 da gördüm) Mhi 53 derecelerde kalıyor.Ancak araştırmalarımda baktım ki hava debileri daha yüksek Mhi serilerinde.Mesela Me nin hj serisi ile Mhi nin zmp-s serisi arasında Mhi nin debisi daha yüksek.Bunları hep düşük fan için konuşuyorum.Bu da göz önüne alınmalı diye düşünüyorum.Beko lar ise debi değerleri yazmıyor hiçbir yerde ya da ben bulamadım.Mhi Zmp-s ısıtma düşük devirde 5.2 Me Hj ısıtma düşük devirde 3.5 gibi.Bunlar üst seriler içinde geçerli.Dikkatinize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebanuba -- 9 Ocak 2014; 0:38:20 >
  • Sn. Ustalar....
    okuya ,okuya iyice kafam karıştı.... tam mbirol ustanın dediği yerdeyim kapı açık, 27m2 ,tavan 2.60...
    Şimdi ısıtma performansı (istanbul iklimi,orta yalıtım) günde akşamları 6-8 saat kullanım ile ve sessizlik parametre iken: F/P olarak airfel 12 inv. mi yoksa AC 53NQ035 mi?
    lütfen yardım....
    Teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: milest

    Sn. Ustalar....
    okuya ,okuya iyice kafam karıştı.... tam mbirol ustanın dediği yerdeyim kapı açık, 27m2 ,tavan 2.60...
    Şimdi ısıtma performansı (istanbul iklimi,orta yalıtım) günde akşamları 6-8 saat kullanım ile ve sessizlik parametre iken: F/P olarak airfel 12 inv. mi yoksa AC 53NQ035 mi?
    lütfen yardım....
    Teşekkürler...

    Merhabalar...

    Toshiba ve AC lerde ses sorunu var.

    Bu sebeple tavsiyem Airfel yönünde. Fakat airfel markası montaj setini alüminyum kullanıyor. onu montajdan önce bakır kullanılmasını istemelisiniz. Müşteri hizmetlerini veya montajı yapacak servise başvurarak. Ses sorunu sebebiyle son zamanlarda AC tavsiye etmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12981299130013011302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.