Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Ge620dx , oracal , oracal Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 17 Misafir (1 Mobil) - 17 Masaüstü3 Mobil1 Android
5 sn
57.233
Cevap
703
Favori
4.431.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
79. Sırada  bugün en iyi #38
Sayfa: önceki 11641165116611671168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: domitian

    Merhaba Arkadaşlar,

    23 m2 Salonum için klima bakıyorum. salonun 3 tarafı kapalı. 1 tarafında balkon ve balkonda da katlanır cam var. Bu cephe kuzey-batı tarafına bakıyor ve sadece az miktarda akşam güneşi görüyor. Binanın tamamında mantolama çok iyi yapılmış durumda ve 1 katta bulunuyoruz.
    Bu arada şehir Bursa. Isınma için kesinlikle kullanılamayacak olup sadece en fazla 4 ay soğutma için kullanılacak.

    Forumdaki uzun okumalardan sonra bütcemi de düşünerek iki model arasında kararsız kaldım.

    1 - Mitsubishi DXK12Z3-S ------>2000 TL
    2 - Toshiba RAS 13 SKV ------->1940 TL

    Bunlar arsında seçim yaparsaniz hangisini seçersiniz? Ya da önerebileceğiniz bu ayarda ve fiyatta model var mı?

    Teşekkürler...


    2 - Toshiba RAS 13 SKV ------->1940 TL

    Merhabalar,

    Siparişini verdiğim Toshiba RAS 13 klimayı Cumartesi kargodan aldım ve kurulum için servisi aradım. Allahtan boş zamanları varmış ve kurulum için hemen geldiler.

    Kurulum sırasında arkadaşlar gerçekten iyi işçilik çıkardı diyebilirim. Ortalığı fazla dağıtmadılar ve dağılanları hassasiyetle topladılar. Hortumları sarma şekileri vs. de gayet güzeldi. Ben herhangi bir şey söylemeden vakumlama işine başladılar. Ancak bi ara içeri gidip döndüğümde vakum makinasını kapattıklarını gördüm. Arkadaş ibrelere bakarak beliyordu. O ara saat tutmuştum ve vakumlama 11 dakika sürdü. Arkadaşları biraz az olmadı mı diye uyardığımda onlar zamandan çok ibredeki değerin -1 e düşmesini incelediklerini söyledi. Buradaki sorum, acaba arkadaşın dediği doğru olabilir mi?

    2. Olarak ta cihaz takıldıktan sonra içini inceledğimde fotoğraftaki gibi ezik gibi görünen 3-4 yer gözüme çarptı. Bunlar normal mıdır?

    Daha elektrik bağlantısı yaptıramadığımdan parformans konusunda yorum yapamayacağım.

    İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler...
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • Toshiba RAS 18 SKV düşünüyorum. Uygun fiyata bulabilirsem alacağım çok uzatmadan. Balıkesir için tavsiye edebileceğiniz bir satıcı var mı (kargo ile diğer iller de dahil) ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karamaçalar

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: karamaçalar

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: karamaçalar

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: karamaçalar

    Öncelikle bu forum'da,tüm katılımcılara yardımcı olan forum kıdemlisi arkadaşlara teşekkürler.Almış olduğum MSZ-GE42VA klima bugün meta klima tarafından montajı,ve 25 dakika süren vakumlama işleminden sonra çalıştırılarak bitirilmiştir.(Bu arada klimaya elektrik işlemi olarak 3 x 2.5 kablo ve 16amp sigorta buat'tan çekilerek halledilmiştir) İlk çalışma başlayınca izlenim olarak dış ünitenin çalıştığını ancak elle kontrol ettikten sonra anlıyorsunuz.İç ünite ise görüntü ve dizayn olarak mükemmel diyebilirim.iç ünite sesi ise fan 4. kademede ses oluyor sessiz konumunda ise zaten ismi üstünde gerçekten duyamıyorsunuz. Econo cool modu ayrı bir özellik'midir bilemiyorum.Benim takıldığım tek konu ise hava akım yönünün elle ayarlanması,oda zaten fazla kullanılan bir şey değil bir kez ayarlandığı zaman zaten öyle kalır diye düşünüp fazla kafaya takmıyorum.Şimdilik sizlerle bunları paylaşıyorum ilk fatura geldiği zaman o bilgileri'de sizlerle paylaşacağım. İyi akşamlar

    hayırlı olsun siz istanbuldamıydınız? ben başak bir yerde hatırlıyorum sizi istanbuldaysanız meta değil NETA klimadır. me nin en iyi servislerinden birisidir. hayırlı olsun güle güle kullanınız.

    Teşekkür ederim tekrar baktım kartlarına ama meta klima olduğu kesin

    bende baktım şimdi evet avrupa yakasında meta klimada varmış. sonuçta me servisleri genel olarak iyidir. neta klimayı söyleme sebebim forumdada bazı arkadaşalrın montajını yapan firma memnun kalmışlardı benimde 2 klimamın montajını neta klima yapmıştı gayet memnun kalmıştım. m ile ne harfide çok yakın olduğundan acaba aynı fima olabilirmi dedim güle güle kullanın.

    Tekrar'dan teşekkür ederim.Genel olarak memnunum,bakalım faturaya nasıl yansıyacak diye bekliyorum.

    çok yansımaz merak etmeyin daha tasarruflu kullanmak istiyorsanız auto flap modunu kullanın. 24c alın ve devamlı çalışsın. çalıştıkça kendisini kısar.



    Auto flap bulamadım,ecoone cool tuşu var omu acaba?



    auto flap için sonradan resim eklerim şimdi bulmazsam. ama isterseniz video sayfama bakınız.

    https://www.youtube.com/user/9village

    ordaki me videolarındaki kumandadaki fan işaretine bakınız en yüksek 4. kademedir.

    hemen altında bir fan işareti göreceksiniz otomatik flap odur.

    birde şu şekilde dilim döndüğünce söylemeye çalışayım. kumandada VANE (yön kanatçık) modu var,

    salınımdan (esinti işareti) aşağı yukarı kanatların otomatik oynadığı tuşlamdan sonraki tuşlamanızla kumandanızın soldan 2. bölmesinde sağda beliren fana benzeyen işareti gördünüzmü oto flap odur.

    bunun için vane kanatçık modunda 6kez tuşlama yapmanız gerekli 1. işaret aşağı yukarı - tre işaretine benzer her tuşlamada tre işareti aşağı doğru iner. en son 6. tuşlamada fana benzer şekil çıkar ve üstteki flap biraz daha yukarı kalkar. soğutmada en ekonomik mod budur.

    sessiz süper sessiz durumu fan modundadır siz fan modunun hemen altında bulunan VANE modunu 6 kez tuşlayıp oto flapı bulacaksınız. karıştırısanız bir ara resimel anlatırım:))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dichrott

    merhabalar,
    ben de bir klima almayı düşünüyorum kısa süre içerisinde, buradan faydalanabileceğimi düşündüm.

    * Bursa Nilüfer'de ikamet ediyorum, ısıtma önemli değil benim için. ekte resim sunuyorum (kendim ölçtüm, çok tutarlı değildir. çizimi de paint ile yaptım, fikir vermesi açısından).
    * bütçe olarak da 1500 TL civarı harcama yapabilirim. durumua göre artıp azalabilir, daha doğrusu tavsiyelerinize göre.
    * klimayı işaretli yere monte etmeyi düşünüyorum (öncelik salonu soğutmak), bu durumda, diğer odaları da soğutma şansım olur mu? ekonomik olur mu? daha da önemlisi gerek var mı?
    * inverter/standart benim için fark eder mi?
    * öğretmeniz, yani yazın yaklaşık 1 ay civarı evde olmuyoruz.
    * resimde not olarak belirttim ama tekrar yazayım: ev 5. katta ve üstümüz dubleks daire. ayrıca salonun kapısı yok.



    @9köy
    @kocausta*
    @mbirol

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    hocam sizde airfel ve alt markalarından birini alabilirsiniz. salonunuzun net m2 belirtirseniz diğer arkadaşlarda yardımcı olurlar. klimayı takmayı belirlediğiniz alan uygundur. salon harici serinletme düşünmeyin bu rakamlar alınacak klima performanslı olmaz hocam zaten çiziminizde çok uygun değil. klima 2.20 lik alandan emiş yapıcak olursa klasik alırsanız çok tüketir. inverter alıcak olsanız ben airfel inverterleri kullanmadım hocam fayda sağlayıp sağlayamayacağı konusnda net bir şey söylemem yanlış olur. mitsubishi electric deseniz net konuşabilirdim ama rakamalr yüksek. siz genede inverter almaya çalışın derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nefret_1984

    Selamlar nasılsınız hocam malum 11 ay öncesinde tavsiyeniz doğrultusunda Mitsubishi klima almıştım çokta memnunuz çok şükür hiçbir problem teşkil etmedi bu güne kadar yaz sıcaklarında sadece sabah saatlerine yakın 3-4 gibi kapatılıp sabah 9-10 gibi tekrardan açılırdı kullanım tarzım böyle....

    evlendim mayıs 5 itibari ile ve yeni eve geçtim durum böyle olunca klima almam lazım yatak odasına akşam saat 17 ile sabah saat 9 a kadar çalışır şekilde olacak inverter düşünüyorum bütçem maximum 2000-2100 tl tavsiyeniz ne olur bu doğrultuda 9Köy teşekkürler önceki klima tavsiyen için ....

    odam 16 metrekare sadece sabah 7 ila 10 a kadar dereceli güneş görmekte 5. kat yalıtımlı güney cephesi

    internette bu sitede gördüm nasıl sizce 2.065. tl 12 ay taksit 4 ay erteleme

    http://www.idealesya.com/urun/toshiba-ras-10skv-split-klima-inverter-daisaikai.aspx?ref=akakce&v=1.85.2&ttype=Instalments#pt

    sağolun kardeşim size iysinizdir maşaallah yuvanızıda kurmuşsunuz. klimadan memnun olduğunuzada sevindim güle güle kullanın.

    gözüm skvr serisi iyi bir klimadır. fiyatta çok güzel. yanlız zaman zaman bu seride ses sorunları çıkabiliyor. onun için alırken bu durumları göz önüne alın derim. alacağınız zaman ses sorunu olursa iade ve ya değişim için baştan konuşmanızda fayda olabilir. kısmetinize gayet sessiz çıkıp kullanada dolu arkadaş var.

    veya ben rske girmek istemen derseniz hiç uğraşmayın biraz fazla verin yine me alın derim şu aralar kampanya olduğu söyleniyor ama net rakamları bilmiyorum. hayırlısı neys eo olsun sizin için ve herkez için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy
    hocam sizde airfel ve alt markalarından birini alabilirsiniz. salonunuzun net m2 belirtirseniz diğer arkadaşlarda yardımcı olurlar. klimayı takmayı belirlediğiniz alan uygundur. salon harici serinletme düşünmeyin bu rakamlar alınacak klima performanslı olmaz hocam zaten çiziminizde çok uygun değil. klima 2.20 lik alandan emiş yapıcak olursa klasik alırsanız çok tüketir. inverter alıcak olsanız ben airfel inverterleri kullanmadım hocam fayda sağlayıp sağlayamayacağı konusnda net bir şey söylemem yanlış olur. mitsubishi electric deseniz net konuşabilirdim ama rakamalr yüksek. siz genede inverter almaya çalışın derim.


    cevap için teşekkürler. btu olarak ne tavsiye edersiniz? donanımhaber'de okuduğum kadarıyla da inverter'ın benim ihtiyacıma uygun olduğunu çıkardım. dediğiniz gibi, performanslı soğutma için mitsibushi deniyor ama şu aralar bütçemi fazla zorlayacak o da.




  • http://www.daikinturkiye.com/category/urunler-eviniz-icin-isitma-ve-sogutma-duvar-tipi-klimalar-tek-oda-icin-zhara-ftxb-av-serisi

    1) Daikin'in burdaki kliması nasıldır sizce? Daikin Zhara serisi inverter klimalar. 18000 btu luk almayı düşünüyorum. 7 taksit 2900 küsür lira, yaklaşık 3000.

    2) Bir de genel olarak Daikin'i nasıl bilirsiniz?

    3) Son olarak mesela enerji tüketimi yukarıda belirttiğim ürünün min./nom./max. olmak üzere 0.4/1.7/1.9 kw. Bu değerler nasıl, bir de hangi değeri baz almalıyım? Daha çok hangi seviyede harcar bu inverter klima, 1.9'a mı daha yakın yoksa 0.4'e mi daha yakın? Ortalama nasıl olur? Ekonomik modda çalıştırmayı düşünüyorum.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    edit: 25 m^2'lik salonuma koymayı düşünüyorum fakat salonun kapısı yok. Performansı çok düşer mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnorkun -- 17 Haziran 2013; 0:29:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: srdrgkdmr

    ısıtma çok sorun olmayacak ozaman 9000lik işimi görür diger odalarada etkisi olursa (şöyleki yazın sıcakta tüm kapıları kapatıp salon ve aradaki holle yatak odası serinlesin yeterli) 9000lik olunca işin içine diger odalarda girince ozaman inverter şartmı yoksa tam tersimi? çok para vermek istemiyorum f/p olsun istiyorum, tekrar teşekkürler


    F/P olsun derseniz düz tip bir Airfel-Auer-Daylux... mantıklı olur.
    Diğer odalar da hesaplanırsa 12 binlik:

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-daylux-ds12-0927r2-fiyati,430379.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-ugur-uac-12-i-fiyati,756277.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-airfel-as12-0930r2-green-fiyati,441954.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-auer-ag12-0929r2-r410a-fiyati,748357.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hypericum

    Toshiba RAS 18 SKV düşünüyorum. Uygun fiyata bulabilirsem alacağım çok uzatmadan. Balıkesir için tavsiye edebileceğiniz bir satıcı var mı (kargo ile diğer iller de dahil) ?


    Balıkesir'deki satıcısı mutlaka liste fiyatından satar, internet dükkanları daha hesaplı olabilir:

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-toshiba-ras-18-skv-fiyati,448958.html

    Buradaki idealeşya, akıllıtasarruf tanıdık sağlam dükkanlar. Ereyon ve karmarka da iyidir diye biliniyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: domitian

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: domitian

    Merhaba Arkadaşlar,

    23 m2 Salonum için klima bakıyorum. salonun 3 tarafı kapalı. 1 tarafında balkon ve balkonda da katlanır cam var. Bu cephe kuzey-batı tarafına bakıyor ve sadece az miktarda akşam güneşi görüyor. Binanın tamamında mantolama çok iyi yapılmış durumda ve 1 katta bulunuyoruz.
    Bu arada şehir Bursa. Isınma için kesinlikle kullanılamayacak olup sadece en fazla 4 ay soğutma için kullanılacak.

    Forumdaki uzun okumalardan sonra bütcemi de düşünerek iki model arasında kararsız kaldım.

    1 - Mitsubishi DXK12Z3-S ------>2000 TL
    2 - Toshiba RAS 13 SKV ------->1940 TL

    Bunlar arsında seçim yaparsaniz hangisini seçersiniz? Ya da önerebileceğiniz bu ayarda ve fiyatta model var mı?

    Teşekkürler...


    2 - Toshiba RAS 13 SKV ------->1940 TL

    Merhabalar,

    Siparişini verdiğim Toshiba RAS 13 klimayı Cumartesi kargodan aldım ve kurulum için servisi aradım. Allahtan boş zamanları varmış ve kurulum için hemen geldiler.

    Kurulum sırasında arkadaşlar gerçekten iyi işçilik çıkardı diyebilirim. Ortalığı fazla dağıtmadılar ve dağılanları hassasiyetle topladılar. Hortumları sarma şekileri vs. de gayet güzeldi. Ben herhangi bir şey söylemeden vakumlama işine başladılar. Ancak bi ara içeri gidip döndüğümde vakum makinasını kapattıklarını gördüm. Arkadaş ibrelere bakarak beliyordu. O ara saat tutmuştum ve vakumlama 11 dakika sürdü. Arkadaşları biraz az olmadı mı diye uyardığımda onlar zamandan çok ibredeki değerin -1 e düşmesini incelediklerini söyledi. Buradaki sorum, acaba arkadaşın dediği doğru olabilir mi?

    2. Olarak ta cihaz takıldıktan sonra içini inceledğimde fotoğraftaki gibi ezik gibi görünen 3-4 yer gözüme çarptı. Bunlar normal mıdır?

    Daha elektrik bağlantısı yaptıramadığımdan parformans konusunda yorum yapamayacağım.

    İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler...
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    Yaptıkları işlem doğru. Vakum pompaları düzgünse ve o sürede o değeri görebildilerse mesele yok.

    Kanatçıklardaki o tür eğrilmiş bölgeler çoğu klimada oluyor. Bir bıçak veya tornavida ucuyla düzeltebilirseniz daha iyi olur tabii.




  • kocausta* kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler... İçimi rahatlattınız...

    İyi geceler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: domitian

    Çok teşekkürler... İçimi rahatlattınız...

    İyi geceler...


    Hayırlı olsun bu arada.

    Elektrik bağlantısı yaptırırken toprak hattını es geçmesinler, inverter klimada önemlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dichrott

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy
    hocam sizde airfel ve alt markalarından birini alabilirsiniz. salonunuzun net m2 belirtirseniz diğer arkadaşlarda yardımcı olurlar. klimayı takmayı belirlediğiniz alan uygundur. salon harici serinletme düşünmeyin bu rakamlar alınacak klima performanslı olmaz hocam zaten çiziminizde çok uygun değil. klima 2.20 lik alandan emiş yapıcak olursa klasik alırsanız çok tüketir. inverter alıcak olsanız ben airfel inverterleri kullanmadım hocam fayda sağlayıp sağlayamayacağı konusnda net bir şey söylemem yanlış olur. mitsubishi electric deseniz net konuşabilirdim ama rakamalr yüksek. siz genede inverter almaya çalışın derim.


    cevap için teşekkürler. btu olarak ne tavsiye edersiniz? donanımhaber'de okuduğum kadarıyla da inverter'ın benim ihtiyacıma uygun olduğunu çıkardım. dediğiniz gibi, performanslı soğutma için mitsibushi deniyor ama şu aralar bütçemi fazla zorlayacak o da.

    rica ederim hocam, m2 net anlamadığım için btu belirtmedim. bence salonunuz 20m2 geçmiyor L şeklinde ekrandan gördüğüm kadarı ile L çubuğu 2.60x3,50=9,10 cm alan olarka kabul edersek 9m2 burası.

    pencerenin bulunduğu alan 5.80x1.70=9.86 cm 10m2 burası dersek fazlasıyla 20m2 diyebirlriz sanırım.

    hocam bu alana 9luk klima yeter. ama ben ille birazda olsa kırmak istiyorum diğer alanların yakın yerlerini derseniz 12lik alınız derim.




  • kocaustam, daha sonra yazarım bugün paydos... hiç bir yere gidemedim akıntı ters yöne sürükledi gene, sinopa kadar gitmişim yalanım batsın işte
  • quote:

    Orijinalden alıntı: domitian

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: domitian

    Merhaba Arkadaşlar,

    23 m2 Salonum için klima bakıyorum. salonun 3 tarafı kapalı. 1 tarafında balkon ve balkonda da katlanır cam var. Bu cephe kuzey-batı tarafına bakıyor ve sadece az miktarda akşam güneşi görüyor. Binanın tamamında mantolama çok iyi yapılmış durumda ve 1 katta bulunuyoruz.
    Bu arada şehir Bursa. Isınma için kesinlikle kullanılamayacak olup sadece en fazla 4 ay soğutma için kullanılacak.

    Forumdaki uzun okumalardan sonra bütcemi de düşünerek iki model arasında kararsız kaldım.

    1 - Mitsubishi DXK12Z3-S ------>2000 TL
    2 - Toshiba RAS 13 SKV ------->1940 TL

    Bunlar arsında seçim yaparsaniz hangisini seçersiniz? Ya da önerebileceğiniz bu ayarda ve fiyatta model var mı?

    Teşekkürler...


    2 - Toshiba RAS 13 SKV ------->1940 TL

    Merhabalar,

    Siparişini verdiğim Toshiba RAS 13 klimayı Cumartesi kargodan aldım ve kurulum için servisi aradım. Allahtan boş zamanları varmış ve kurulum için hemen geldiler.

    Kurulum sırasında arkadaşlar gerçekten iyi işçilik çıkardı diyebilirim. Ortalığı fazla dağıtmadılar ve dağılanları hassasiyetle topladılar. Hortumları sarma şekileri vs. de gayet güzeldi. Ben herhangi bir şey söylemeden vakumlama işine başladılar. Ancak bi ara içeri gidip döndüğümde vakum makinasını kapattıklarını gördüm. Arkadaş ibrelere bakarak beliyordu. O ara saat tutmuştum ve vakumlama 11 dakika sürdü. Arkadaşları biraz az olmadı mı diye uyardığımda onlar zamandan çok ibredeki değerin -1 e düşmesini incelediklerini söyledi. Buradaki sorum, acaba arkadaşın dediği doğru olabilir mi?

    2. Olarak ta cihaz takıldıktan sonra içini inceledğimde fotoğraftaki gibi ezik gibi görünen 3-4 yer gözüme çarptı. Bunlar normal mıdır?

    Daha elektrik bağlantısı yaptıramadığımdan parformans konusunda yorum yapamayacağım.

    İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler...
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Toshiba RAS 13 SKV ------->1940 TL

    iyiymiş bu fiyata 11 taksit alınabielceğini ve de max soğutma kapasitesinin 16.000 olabileceğini bilmiyordum. 12lik klima katagorisinde bana yetmez diye dusunmustum.
    alabilirmişim.
    :/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Davidoffmath

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: Davidoffmath

    Herkese hayırlı geceler serin ve rahat bir yaz olması dileğiyle.

    Ben yatak odama bir klima almak istiyorum. 8000-9000 lik bir klima yeterli olacaktır. 2500tl altı bütçem olabilir. Inverter olması lazım.

    Asıl istediğim konu uyku modu ve sessizlik. En düşük ses seviyesine sahip bir model bakıyorum. Otururken önemli değil fakat uykum hassas olduğu için sesi düşük olması mühim.
    2 markada sessiz ürün bulabildim.
    1. LG 17Db en düşük sesi
    2. Panasonic 20Db en düşük sesi
    Tabiki bu kağıt üzerindeki ses değerleri gerçekmidir bilmem!
    Sizlerin fikri tavsiyesi nedir bu konuda acaba?

    Şimdiden teşekkürler.

    Buyrun ses gerçeği

    Ses ölçümü konusunda pr. Şazi Sirel le yazışmam sonucunda gelen yazıyı sizlerle paylaşmak isterim

    Benim yazım:


    İyi günler,sitenizde Pr. Şazi Sirel Gürültü başlıklı makalesini ,db(A) ölçümü ile igili araştırma yaparken bulup okudum.Benim Klima konusunda satış ve servis hizmeti veren bir firmam var.Bizim piyasamızda bu ses işi çok karışık ve işin içinden çıkanda yok.Benim size bir sorum olacak,hocama iletip bir bilgi alabilirsem ne mutlu bana.

    Benim pratikteki sorum ise şu.Klima konusunda üreticiler 19 db(A) bunu neye göre veriyorlar anlamıyorum ama..Eurovent te ise tek değer yer alıyor ki min 45-50 db(A) görünüyor.

    Şimdi başka yerlerde ve sizin yazılarınızdan okuduğuma göre yatak odası sesi bile 25-30 db(A) iken nasıl oluyor da bu seviyenin altındaki seste çalıştığını idda ettikleri klimanın sesini duyabiliyoruz.

    Bizim ortam ses seviyemiz 30 db(A) iken,bu ortamda kullandığımız 20 db(A) lık bir klima , ortam ses seviyesini artırıyor mu.Yani atıyorum 30 db(A)dan 32 db(A) yamı çıkıyor.yoksa klimadan çıkan ses ortam ses seviyesinin altıda kaldığı için hiç bir etkisi olmuyormu..

    Ben klima üretimi ile ilgili bir kaç fabrika gördüm ve buradaki ses ölçüm labaratuarları çok özel akustik odalardı.Okuduğumdan anladığım kadarı ile ses dalgalarının odayı çevreleyen duvarlara çarpması ve geriye dönüp tekrar çarpması sonucu ses basıncı artıyor.Bu akustik odaların duvarlarında çok özel olarak dizayn edilmiş şekillerde malzemeler kullanılmış.Bu verilen küçük değerler (19 db(A) bu odalarda yapılan ölçümlerden mi kaynaklanıyor.Yada gerçekçi değil mi..??

    Kusura bakmayın biraz başınızı şişirdim ama,inanın bu konuda kaynak çok az ,yazınızı samimi bulduğum için size yazdım.Verdiğiniz ve verebileceğiniz değerli bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.



    Gelen cevap.

    Sayın Birol Ölmez,

    Gürültü ve ses ölçümü konusu ne yazık ki pek iyi bilinmeyen, yanlış bilgilerin de bol bol ortada dolaştığı bir konu.

    Söz ettiğiniz 19 dB(A) gibi bir veri ile ben daha önce karşılaşmadım. Bu veride büyük bir olasılık ile hata vardır (aktarma ya da yazım hatası).

    Yatak odaları ile ilgili 25-30 dB(A), yönetmelik ile tanımlanan ve olması gereken değerlerdir. Bu değerlerin elde edilebildiği yatak odası sayısının pek fazla olmadığını düşünüyorum.

    İşin teknik yönüne gelirsek. Belli bir ses düzeyinin altında olan sesler de duyulabilir. Yoksa bir müzik eserini oluşturmak olanaklı olmazdı. Yüksek sesli bir çalgının arkasından alçak ses ile çalan bir çalgıyı duyamazdık.
    Ancak bu işin tabi ki bir sınırı var:
    Aynı güçte iki kaynak 3 dB lik bir artışa neden olur. Yani örneğin 30 dB(A) + 30 dB(A) = 33 dB(A)
    Arada 6 dB lik bir fark var ise, ses artışı 1 dB olur: Örneğin 30 dB(A) + 24 dB(A) = 31 dB(A)
    Arada 10 dB lik bir fark var ise 0.4 dB lik bir artış olur: 30 dB(A) + 20 dB(A) = 30.4 dB(A) Bu zor algılanır bir farktır; algılama sınırı olarak kabul edilebilir
    Arada 10 dB den fazla fark olduğunda, pratik olarak ses düzeyinde bir artış olmadığı var sayılır.

    Ses düzeyi ölçmesi ile ilgili değişik teknikler var. Ama hangi tekniği kullanırsanız kullanın, elde edilecek değer doğru çıkar, tabi uygulama doğru ise. Daha önce yazdığım gibi, 19 dB(A) büyük olasılık ile bir yanlışlıktır.

    Saygılarımla
    Dr. Osman Sirel

    Paylaşımınız için teşekkür ederim. Peki bu değerler yanıltıcı ise niye daikin mitsubishi gibi firmalar lg ye sen insanları yanıltıyorsun gerçek değerler bunlar demiyor ? Veya kendileride değerlerini niye 19DbA gibi göstemiyorlar ?
    Kafam iyice karıştı şimdi :))
    Ben neye göre alacağım klimayı. Tamam kalite olarak belli başlı markalar var zaten fiyatlarından bu fark ediliyor. Fakat ses olayı iyice çıkmaza girdi benim için..

    Bi up yapsam fikirlerinizi alsam ve bu hafta mümkünse şu klima işini halletsem :)) Teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metyu77

    Sadece soğutma , senede 3ay kullanacağım bir klima için inverter mı yoksa split klima mı önerirsiniz 18000btu

    inverter
  • cumartesi günü klima geldi ve kurulumu yapıldı. DAYLUX 12000 aldım bende vatandan.
    ürünü daikin servisi bağladı ancak dış ünite ile iç ünite farklı idi kutu açılınca ortaya çıktı bu sorun. Şöyleki boru çapları uyumsuzdu.cihazın iç ünitesi 1/4-3/8 dış ünite ise 1/4-1/2 çapında. vatan bilgisayarı aradık durumu izah ettik dış üniteyide 1/4-3/8 olarak değiştirdiler bağlandı bitti çok şükür soğutması falan hoş sessiz çalışıyor çok beğendim. yardımcı olan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim tavsiye ederim
  • Arkadaşlar, benim oda 4,5 * 4,5 metre, duvarlar içten yalıtımlı, güney batı cephesindeyim, camlar pimapen, ikindi vaktinden sonra güneş batana kadar evin içine vuruyor, böyle bir yer için 9.000 btu yeterli olur mu? Çok para vermek istemiyorum, netice olarak temmuz ağustos gibi 2 ay kullanılacak. Önerileriniz tavsiyeleriniz nedir? Teşekkürler....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kef14

    Arkadaşlar, benim oda 4,5 * 4,5 metre, duvarlar içten yalıtımlı, güney batı cephesindeyim, camlar pimapen, ikindi vaktinden sonra güneş batana kadar evin içine vuruyor, böyle bir yer için 9.000 btu yeterli olur mu? Çok para vermek istemiyorum, netice olarak temmuz ağustos gibi 2 ay kullanılacak. Önerileriniz tavsiyeleriniz nedir? Teşekkürler....

    9'luğun yetip yetmemesi daha çok sizin istediğiniz soğutma düzeyine bağlı.
    Dışarıdan 10C daha düşük seviye yeter derseniz (ki daha büyük fark sağlık sorunu yaratır) alttakiler işinizi görür:

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-daylux-ds09-0927r2-fiyati,430382.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-ugur-uac-9-i-fiyati,756280.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-airfel-as09-0930r2-green-fiyati,440962.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-auer-ag09-0929r2-r410a-fiyati,748358.html




  • 
Sayfa: önceki 11641165116611671168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.