Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (461. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: m@spir Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.872
Cevap
963
Favori
4.896.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
41. Sırada  bugün en iyi #14
Sayfa: önceki 459460461462463
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen sene durum müsait olmadı alamadık. Bu sene de fiyat kovalamaya devam edecez

salon 30 m2 , yer istanbul, çat katı, brass sistem (sorunsuz) , duvarlar içten dupont yalıtımlı, kışın ısıtma amaçlı kullanılmayacak, bir tane büyük pencere, bir tane balkon girişi (burda da pencere var), pencereler çift cam iyi yalıtımlı bir pimapen sisteme sahip.

bu kadar oku oku % 1 de olsa çıraklık sertifikamı isterim. ustalar unutmayın

Almayı düşündüğüm klimaya gelince
    demirdöküm yeni serisi DEMIRDÖKÜM DD A-410 18 HP ... 18 lik yeterli diye düşünüyorum.

fiyatları a-2 serisinden daha fazla .. açıkçası arada ne fark var onuda bilmiyorum....

Almak istediğim cihazın en ucuzu 1350 TL ye yakın...

Bu bana oldukça pahalı . A-2 serisi 1225 TL ye var...

Ben fiyat kovalamaya devam edecem.. Bu cihası 1000 TL ye elbet bi indiren olur yoksa bu sene de almayız olur biter

Şaka bir yana sonuçta konuda bilgi sahibi ustalarımıdan rica seçtiğim cihaz uygunmudur. Veya aynı fiyat bandında daha hesaplı varmıdır. Aslında sharp falan olsa iyi olurdu:))

• quote:

Orijinalden alıntı: omeravalar

geçen sene durum müsait olmadı alamadık. Bu sene de fiyat kovalamaya devam edecez

salon 30 m2 , yer istanbul, çat katı, brass sistem (sorunsuz) , duvarlar içten dupont yalıtımlı, kışın ısıtma amaçlı kullanılmayacak, bir tane büyük pencere, bir tane balkon girişi (burda da pencere var), pencereler çift cam iyi yalıtımlı bir pimapen sisteme sahip.

bu kadar oku oku % 1 de olsa çıraklık sertifikamı isterim. ustalar unutmayın

Almayı düşündüğüm klimaya gelince
    demirdöküm yeni serisi DEMIRDÖKÜM DD A-410 18 HP ... 18 lik yeterli diye düşünüyorum.

fiyatları a-2 serisinden daha fazla .. açıkçası arada ne fark var onuda bilmiyorum....

Almak istediğim cihazın en ucuzu 1350 TL ye yakın...

Bu bana oldukça pahalı . A-2 serisi 1225 TL ye var...

Ben fiyat kovalamaya devam edecem.. Bu cihası 1000 TL ye elbet bi indiren olur yoksa bu sene de almayız olur biter

Şaka bir yana sonuçta konuda bilgi sahibi ustalarımıdan rica seçtiğim cihaz uygunmudur. Veya aynı fiyat bandında daha hesaplı varmıdır. Aslında sharp falan olsa iyi olurdu:))

DD'lerin 410 gaz kullanılan serilerinde sorun çıkıyormuş, servisin söylediğine göre.
    Bence 22 gazlı A2 serisinden alın, o mekan için 18 bin btu fazlasıyla yeter.

Fiyat araştırması yaparken sadece DD olarak değil, Demrad, Blueline,Duro, Coolline olarak ta bakın; bunlar da aynı malın hipermarket markaları.
    Örnek:

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekirdağlı-klimacı

alarko carrier xpower gold seriisi güzel cihazdır alarko (flyair ler hariç yalnız) alarko toshibalar dahada güzeldir onlardanda taktım...

tavsiyem alarko carrier xpower gold yada alarko toshiba veya olmazsa mitsubishi e. seriisi

Teşekkürler usta.

O zaman sitesinden alıyorum bu klimayı.

Alarko kendisi 1850 ye satıyor cihazı ben ise 1.500 e bu siteden alabiliyorum. Nasıl bu kadar fiyat farkı var anlamadım ama. Umarım bir sorun yaşamam. Siteden alınca çorlu alarko yetkili bayisini arıycaz sanırım. Kurduktan sonra da garantisi başlamış olacak.

Son olarak ta Çoğu sayfayı okudum bazı kişiler hep 20 - 25 m2 lik yerlere 12 binlik cihazları takıyorlar. Ben ise 15 m2 lik odaya 12 binlik takıyorum umarım bir sorun olmaz. Gerçi ben ısınma için de kullanıcam cihazı ama umarım beni yüzüstü bırakmaz.

Saygılar.

• sağol hocam. ilgine çok teşekkür ederim. çok sağol hemde. 2 ürünüde araştırıyorum.
  • İlk kez klima alacağım, bilgim haliyle yok gibi. Durumu belirtip fikrinizi almak istedim.

Şartlar:
    - İstanbul
    - Oda güney cepheye pencereli (çiftcam)
    - Binada mantolama var
    - Oda 15 m2
    - Odada bir kişi, bir bilgisayar kasası ve buna bağlı 3 monitör var. Eklemeye gerek varsa diğer ısı kaynakları harici disk ve bir netbook.

Amacım, ne sıcağı ne soğuğu seven bir kişi olarak, ılık bir ortam. m2 bazında 7000Btu yeter gibi görünüyor ama ısı kaynakları da ciddi bir etki gösterek gibi. Ne dersiniz, 9000BTU mu almalı?

Son olarak, bugüne kadar ürünlerinden memnun kaldığım ve bu markayla şansımın da yaver gittiğini düşündüğümden Beko almak. Bu konuda da yorumunuzu duymak isterim.
  • Albani hocam iyi günler sizlere daha öncede gree sormuştum fakat almaya diye gittiğimde stokta yoktu fakat şu an tekrar gidip almaya düşünüyorum sizde soğuk perf görmem lazım demiştiniz acaba deneme imkanınız oldumu olduysa almamızı tavsiye edermisiniz ya da başka alternatif olarak şunlara yönelebilirsin diyebileceğiniz var mı şimdiden çok teşekkür ederim..
  • Burada sana kimse beko önermez. benim evimin salonunda LG beko var. ısıtıyor, soğutuyor tamam ama ısıtmak soğutmak yetmiyor, sessiz dediği klima traktör gibi(bana göre 31 db olduğu yazıyor ama hikaye. A Sınıfı diyor o da hikaye TSE bilmem nesine göre A Enerji diyor. Kimisi utanmadan A plus plus bilmem ne diye ++ koyup duruyor. Bahsettiğim beko modeli 8650 D 2 yıl önce 1000 tl ye almıştım. anlamayınca işte böyle oluyor. 1000 tl ye çok daha iyi makineler alınabilirmiş ama her işin bir cahilliği var demekki. geçen yıl demir döküm aldım 700 TL ye 12 lik. bu yıl demirdökümü söktürdüm mits. electric aldım. imkan bulunca veya uygun fiyata denk gelince bekoyu da söktürüp doğru düzgün birşey alacağım.

Tüm bu sebeplerle az para vermiyorsun. bir kere al sağlam olsun. Ne kadar para ayırabileceğini söylersen sana uygun bir cihaz önerisi yapılabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: pillout

İlk kez klima alacağım, bilgim haliyle yok gibi. Durumu belirtip fikrinizi almak istedim.

Şartlar:
    - İstanbul
    - Binada mantolama var
    - Oda 15 m2
    - Odada bir kişi, bir bilgisayar kasası ve buna bağlı 3 monitör var. Eklemeye gerek varsa diğer ısı kaynakları harici disk ve bir netbook.

Amacım, ne sıcağı ne soğuğu seven bir kişi olarak, ılık bir ortam. m2 bazında 7000Btu yeter gibi görünüyor ama ısı kaynakları da ciddi bir etki gösterek gibi. Ne dersiniz, 9000BTU mu almalı?

Son olarak, bugüne kadar ürünlerinden memnun kaldığım ve bu markayla şansımın da yaver gittiğini düşündüğümden Beko almak. Bu konuda da yorumunuzu duymak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya727

Burada sana kimse beko önermez. benim evimin salonunda LG beko var. ısıtıyor, soğutuyor tamam ama ısıtmak soğutmak yetmiyor, sessiz dediği klima traktör gibi(bana göre 31 db olduğu yazıyor ama hikaye. A Sınıfı diyor o da hikaye TSE bilmem nesine göre A Enerji diyor. Kimisi utanmadan A plus plus bilmem ne diye ++ koyup duruyor. Bahsettiğim beko modeli 8650 D 2 yıl önce 1000 tl ye almıştım. anlamayınca işte böyle oluyor. 1000 tl ye çok daha iyi makineler alınabilirmiş ama her işin bir cahilliği var demekki. geçen yıl demir döküm aldım 700 TL ye 12 lik. bu yıl demirdökümü söktürdüm mits. electric aldım. imkan bulunca veya uygun fiyata denk gelince bekoyu da söktürüp doğru düzgün birşey alacağım.

Tüm bu sebeplerle az para vermiyorsun. bir kere al sağlam olsun. Ne kadar para ayırabileceğini söylersen sana uygun bir cihaz önerisi yapılabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: pillout

İlk kez klima alacağım, bilgim haliyle yok gibi. Durumu belirtip fikrinizi almak istedim.

Şartlar:
    - İstanbul
    - Binada mantolama var
    - Oda 15 m2

Teşekkür ederim, verdiğin bilgiler için.

Vermek istediğim son rakam 800TL.

Önceki mesajımda belirtmeyi unutmuşum, amacım sadece soğutma (hatta ılıtma diyebiliriz), o yüzden çok büyük beklentilerim yok. Ses konusuna önemsiz diyemem yalnız.

• Merhaba arkadaşlar bu kaçıncı yazışım unuttum lütfen bi öneri yapmak fikir vermek bu kadar zor olmamalı bi yardımcı olursanız klima alıcam buradaki üstadların değerli fikirlerini almak isterim
    istanbulda güney cephe devamlı güneş gören ve 2 gündür sıcaktan girilmeyen 16 m2 çatı dublexi odama sadece soğutmada kullanılacak 12.000 btu baxi klima yeterlimidir sizce şuanda 679 tl bauhaus da +90 tl montaja alıyorlarmış yani 770 tl ye gelecek bize

yoksa koçtaşda rubenis 12000 btu 729 tl montaj dahil
    veya yine koçtaş da Gree 12000 btu 799 tl montaj dahil bunu mu alayım

sizinde tavsiye edeceğiniz bu fiyat aralıklarında klimalar var mı arkadaşlar lütfen bi yardımcı olursanız bu aralar hemen almayı düşünüyorum.
    Değerli yorumlarını esirgemeyen arakadaşlara şimdiden teşekkürler...
  • Kardeş Gree ye baya gaz verilmişti(iyi denmişti yani). Gree nin sadece klima üretimi yapan ve başka firmalara da üretim yapan bir firma olduğu söyleniyordu. Gree ye bir yoğunlaş araştır bakalım.

Bizim arkadaşlardan baymak kullanıp memnun olanlar vardı. ben sana onunda linkini vereyim arkadaşlar da görüş belirtsin. Baymak nedir ne değildir ben kullanmadım bilmem kullananların görüşlerine göre bakarsın(Fiyat aralığı sebebiyle yazdım)

Buna da Bak:

quote:

Orijinalden alıntı: astra-Elegance

Merhaba arkadaşlar bu kaçıncı yazışım unuttum lütfen bi öneri yapmak fikir vermek bu kadar zor olmamalı bi yardımcı olursanız klima alıcam buradaki üstadların değerli fikirlerini almak isterim
    istanbulda güney cephe devamlı güneş gören ve 2 gündür sıcaktan girilmeyen 16 m2 çatı dublexi odama sadece soğutmada kullanılacak 12.000 btu baxi klima yeterlimidir sizce şuanda 679 tl bauhaus da +90 tl montaja alıyorlarmış yani 770 tl ye gelecek bize

sizinde tavsiye edeceğiniz bu fiyat aralıklarında klimalar var mı arkadaşlar lütfen bi yardımcı olursanız bu aralar hemen almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya727 -- 6 Haziran 2011; 17:49:56 >

• merhaba arkadaşlar,

yazılanları okudum fakat bu işten hiç anlamadığımdan işin içinden çıkamadım, evin krokisi aşağıda oda oda m2 sini bilmiyorum ama toplam 95m2, yazılanlardan dolayı salon ve yatak odası için ayrı klimalar daha mantıklı geldi ama aşağıda resimde de görebileceğiniz gibi bir problemim var, iki hol var ve salonun bu hollere açılan kapısı yok, yani açık durumda. bu güne kadar gayet kullanışlı olan bu durum klima işine gelince biraz dezavantajli gibi oldu.

evin gündüz balkonu (pencere ile kapalı), salonu ve yatak odası akşam üstü arka odaları güneş alıyor, ara kat, yalıtımlı, kışın merkezi sistem ısıtmalı. yazın sıcak oluyor.

hiç bu işlerden anlamayan en fazla 2000tl (taksitle:) klima almak isteyen birine marka/model ile birlikte çözüm öneriniz nedir?

Not: diğer komşular dış üniteyi balkon tarafa koymuş ordan sanırım salonun resme göre sağ üst köşesi ile, yatak odasının sağ üst köşelerine klimalar yine resme göre aşağı bakacak şekilde konulabilir.

şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kut -- 6 Haziran 2011; 18:51:30 >

• slmlar herkese. inverter olup 18 btu luk. max fiyat 2000 tl. öncelikle istediğim soğutma amaçlı. klima tavsiyelerine ihtiyacım var.. tşkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem506

Albani hocam iyi günler sizlere daha öncede gree sormuştum fakat almaya diye gittiğimde stokta yoktu fakat şu an tekrar gidip almaya düşünüyorum sizde soğuk perf görmem lazım demiştiniz acaba deneme imkanınız oldumu olduysa almamızı tavsiye edermisiniz ya da başka alternatif olarak şunlara yönelebilirsin diyebileceğiniz var mı şimdiden çok teşekkür ederim..

valla ben GREE ye hem marka olarak(çakma değil çünkü)hemde kışın gördüğüm performansı sebebiyle Gazı vermeye başlamıştım
    ama gaz verme işlemi henüz bitmedi,bakalım sıcaklarda ne halt edecek,eğer başarılı ise gazı sonuna kadar basacağım,aksi olursa
    gazı komple boşaltacağım öyle haybeye gaz vermek olmaz!

başkada bir bildiğim yoktur+

Not;bu arada Koçtaş şakır-şakır GREE satıyor geçen sene bunların yüzüne bakan yoktu!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 6 Haziran 2011; 21:30:59 >

• valla yoruldum artık yazmaktan aslında bu forumu okuyan arkadaşlardan ricam 1 saatini ayırıp en azından 130. sayfadan itibaren güzelce okusalar hiç üşenmeseler neyi aradıklarının cevabını bulacaklar

siz okumaya üşeniyorsunuz biz yazmaya nasıl üşenmeyelim

yorgunum

tek diyeceğim uydur kaydır cihazlardan alan arkadaşlar açık ve seçik yazmışlar okuyun 4*5 mesaj yukarda kaya727 nicname li arkadaş yazmış doğrusunu daha ne desin almayın kardeşim dandik dandik bekolar arçelikler DD ler baxi ler duro lar

gidin alın gree bakın keyfinize işte daha ne diyim hiç olmassa orijinal gree kendi üretimi hadi onu beğenmediniz gidin gree den biraz daha iyi olduğunu düşündüğüm MİDEA alın parası olana tavsiyem mitsubishi electrik daıkın toshiba panasonic etherea taktık bu gün on numara cihaz daha ne diyim Fujitsuyu sildim hem kafamdan hem defterimden fujitsu firmasında çalışan hem arkadaşım hem mahalle komşum olan Zafer bey yüzünden artık irtibatı kestim diyebilirim sözlerinde durmayan insanlarla işim olmaz Fujitsu get out

hitachiler de güzel performanslı cihazlar ama gelgelelim iç ünite fanı sesli çalışıyor

şimdilik bu kadar hazırlanacak teklifler var çalışmam lazım arada bakarım okurum buraları size emanet

• arkadaşlar baymak klima almayı düşünüyorum 20nm2 oda için kullanan varmı tavsiye edermisiniz...

BAYMAK Elite 12 CHS 12000 BTU Duvar Tipi Split Klima ( Air Conditioner ) A Sınıfı

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=100825&ad=BAYMAK-ELiTE-12-CHS-12.000-BTU-H-DUVAR-TiPi-SPLiT-KLiMA-BZH-Klimalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildermess

quote:

Bu yorumlar hangi cihaz için? Marka model yazarsan iyi olur.

quote:

istanbulda son 10 gündür havaların mevsim normallerinin altında gitmesi yüzünden dün klimayı kullanma şansım oldu ,
    performans gerçekten müthiş ilk etapta cihaz sıcaklığını 22 derece yaptım , 10 dakika sonunda oda buz gibi oldu , daha sonra 24 derece yapıp oda sıcaklığını korudum , biraz daha kullandıktan sonra 3D moduna geçip cihazın kendi insiyatifinde çalışmasını sağladım.yaklaşık 1 saat sonunda oturduğumuz oda dışında hol ve mutfak oda sıcaklığınında düşmeye başladığını gördüm.ilk izlenim bende hayranlık bıraktı sanırım bu yaz çok soğuk geçecek benim için :)

mit. SRK50ZJ-S

hiç meraketme arkadaşım ben bütün kışı popiler serisiyle çok rahat geçirdim senin cihaz yazın tozunu attırır ,buradan arkadaşlara tekrar sesleniyorum eğer imkanınız varsa bir iki taksit fazla verip kaliteli bir cihaz alın sonra sürekli moraliniz bozulmasın, burada arkadaşların tavsiye ettiği klimalar f/p olarak idare edebilecek klimalar yoksa kaliteli klimalarla boy ölçüşebilmesi mümkün değil ama gücü yetmeyen için diyebilecek bir söz kalmıyor ve mümkün olan ikinci derece klimalar tavsiye ediliyor, bu arada Tekirdağlı-klimacı güzel yönlendirme ve bilgilendirme yapıyordu galiba işleri çoğaldı bizi bir müddet bırakıyor, yapma hocam burayı bana bırakırsan önüme gelene mits. derim cüzdanlar boşalır

• quote:

Orijinalden alıntı: alptuğ56

quote:

quote:

Bu yorumlar hangi cihaz için? Marka model yazarsan iyi olur.

quote:

istanbulda son 10 gündür havaların mevsim normallerinin altında gitmesi yüzünden dün klimayı kullanma şansım oldu ,
    performans gerçekten müthiş ilk etapta cihaz sıcaklığını 22 derece yaptım , 10 dakika sonunda oda buz gibi oldu , daha sonra 24 derece yapıp oda sıcaklığını korudum , biraz daha kullandıktan sonra 3D moduna geçip cihazın kendi insiyatifinde çalışmasını sağladım.yaklaşık 1 saat sonunda oturduğumuz oda dışında hol ve mutfak oda sıcaklığınında düşmeye başladığını gördüm.ilk izlenim bende hayranlık bıraktı sanırım bu yaz çok soğuk geçecek benim için :)

mit. SRK50ZJ-S

hiç meraketme arkadaşım ben bütün kışı popiler serisiyle çok rahat geçirdim senin cihaz yazın tozunu attırır ,buradan arkadaşlara tekrar sesleniyorum eğer imkanınız varsa bir iki taksit fazla verip kaliteli bir cihaz alın sonra sürekli moraliniz bozulmasın, burada arkadaşların tavsiye ettiği klimalar f/p olarak idare edebilecek klimalar yoksa kaliteli klimalarla boy ölçüşebilmesi mümkün değil ama gücü yetmeyen için diyebilecek bir söz kalmıyor ve mümkün olan ikinci derece klimalar tavsiye ediliyor, bu arada Tekirdağlı-klimacı güzel yönlendirme ve bilgilendirme yapıyordu galiba işleri çoğaldı bizi bir müddet bırakıyor, yapma hocam burayı bana bırakırsan önüme gelene mits. derim cüzdanlar boşalır

sağolasın arkadaşım yorgunluğumuz hem işlerin yoğunluğu hemde sinir stres
    yetiştiremiyoruz klima satmaya bereket versin işlerimiz çok iyi

valla ben gücenmem darılmam yazarım vakit oldukça tabii az önce bitirdim adanadan fiyat istediler teklifi hazırlayıp gönderdim acar inşaat diye bi müteahhit camiye almak istiyorlar yaptık iskontomuzu bakalım kısmet

valla ver gazı mitsubishiye bizim yerli cihazlarla işimiz olmaz

akvaryumda yaşayan balığın dünyası sadece akvaryumdur

mitsubishi klima cihazı kullanmayan nereden bilecek değerini

parası olana tavsiyem mitsubishiden şaşma dandik cihaz isteyenlerde marketlere yada online sitelere koşun yetişen alıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: astra-Elegance

Merhaba arkadaşlar bu kaçıncı yazışım unuttum lütfen bi öneri yapmak fikir vermek bu kadar zor olmamalı bi yardımcı olursanız klima alıcam buradaki üstadların değerli fikirlerini almak isterim

16 M2 yer için normal şartlarda 8 bin btu ısı transfer gücü öngörülür.
    12 binlik bir alet orayı fazlasıyla soğutur, ve çok sık ta dur-kalk yaparak kafa şişirir.
    İzolasyon ve ısı kayıp-kazanım durumu "aşırı" değilse bence Koçtaş'taki Gree'nin 9 binliğini alın.

• Tekirdağlı-klimacı hocam ben 4 sene Çorlu'da görev yaptım ayrıca hanım Tekirdağ'lı keşke o dönemlerde tanışma imkanım olsaydı en azından beleş çay içecek bir dostumuz olurdu sonra ben 20 sene kadar Helikopter teknisyenliği yaptım yani sizin işe yatkınım, klima ile helikopterin ne ilgisi var derseniz ! elbetteki var ikisinde de pervane yokmu aslında biz pal deriz ama ne farkederki ha pervane ha pal sonuçta ikiside dönüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: alptuğ56

Tekirdağlı-klimacı hocam ben 4 sene Çorlu'da görev yaptım ayrıca hanım Tekirdağ'lı keşke o dönemlerde tanışma imkanım olsaydı en azından beleş çay içecek bir dostumuz olurdu sonra ben 20 sene kadar Helikopter teknisyenliği yaptım yani sizin işe yatkınım, klima ile helikopterin ne ilgisi var derseniz ! elbetteki var ikisinde de pervane yokmu aslında biz pal deriz ama ne farkederki ha pervane ha pal sonuçta ikiside dönüyor

valla hocam siz de artık usta sayılırsınız gelin bizimde iş ortağı arkadaşlara ihtiyacımız var gelin beraber çalışalım

• 
Sayfa: önceki 459460461462463
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.