Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3295. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
65.907
Cevap
951
Favori
5.065.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
101 oy
Sayfa: önceki 32923293329432953296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cevabınız için teşekkür ederim. Samsung Windfree serisinde gördüğüm kadarıyla üç versiyon var. Premium, Premium Plus ve Elite şeklinde. Bunlar arasında fonksiyonel farklılıklar haricinde, kalite farkı var mı?

Bir de odaya kaç bütlük bir klimanın yeterli olacağını hesaplayabileceğimiz bir site vs. var mı? Samsung'un uzaktan görüntülü keşif sistemi var. Ona bugün kayıt oluşturdum, yarın arayacaklar. Daha önce bu şekilde online keşif yaptıran birilerine rastladınız mı? Mantıklı olur mu sizce?

Şimdiden cevap için teşekkür ederim.

Bir de hocam 18 bütlük üç farklı versiyona denk geldim:

AR60F18C1KW/SK

AR18BXFCMWK/SK 

AR60F18CAAW/SK

Özellikle birinci ve üçüncü aynı görüntüde. Bunlardan birisi premium plus vs. olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 990500135m -- 1 Şubat 2026; 21:47:3 >

Öncelikle zaman ayırıp bu kadar uzun cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Evet, sadece soğutma amaçlı kullanacağım ve bu nedenle galiba Samsung WindFree serisine yöneleceğim.

Bu modelin 18.000 bütlük versiyonu ile Mitsubishi Electric'in en alt modellerinde bile 30 bin liranın üzerinde fark görünüyor.

Windfree'nin uyku performansıyla ilgili bilginiz var mı? İki klima almayı planlıyorum ve birisi yatak odasında olacak.

1,5 yıl önce aldığım WindFree Elite PM 1.0 serisinin değerlendirmesini alttta linki bulunan mesajımda paylaşmıştım, umarım yardımcı olur. Ayrıca Samsung 2025 yılında WindFree serisini yeniledi. Enerji tasarrufu ve verim odaklı iyileştirmeler yapılmış. Mesajımda ayrıca Samsung'un klima modellerine verdiği kodların açıklaması da mevcut. Bu kodlarla merak ettiğiniz modellerin farkını anlarsınız.

WindFree serisi kullanılırken merak ettiğiniz uyku performansı için şunu söyleyebilirim. WindFree'de olsa hemen dibinde o esintiyi hissedersiniz. 2,5-3 metreden sonra rahatsız etmez. Rahat uyku modu diye bir modu mevcut olsada ben hep Yapay Zeka Enerji Tasarrufu modunu kullandım. Sebebi mesajımda:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161290330

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 2 Şubat 2026; 1:26:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba, öncelikle bahsettiğiniz yorumdaki detaylar için teşekkür ederim. Çok güzel ve ayrıntılı anlatmışsınız.

Özellikle harf kodu kısmı dikkatimi çekti. İnternette şu anda iki model görünüyor. İkisi de aynı ama sadece birisinin gösterge kısmı beyaz, birinin siyah.

AR18BXFCMWK/SK 

AR60F18C1KW/SK

Burada yılı belirleyen hangi harf oluyor?

Bir de hocam şunun cevabını arıyorum, belki siz verebilirsiniz. Alacağım iki klimanın birisini yatak odasına taktıracağım. Bu odanın bitişiğinde oğlumun odası var. Koridorda da ara kapı var. Ara kapı yazın kapalı olacak ve yatak odasında açtığım klimanın çocuk odasını da soğutmasını bekliyorum. iki oda da 16-18 metre kare civarında.

Neden çocuk odasına taktırmadığımı merak edebilirsiniz. Bu sene sınav senesi, ders çalışacak. Onu rahatsız etmesin diye yatak odasına taktırmak istiyoruz. Ayrıca nasip olur da üniversiteye giderse, o odada gerek de olmayacak.

Sizce yatak odasındaki 12 lik windfree çocuk odasına yeter mi? Not: Yazın gün boyu çalışacak.

Düzeltme: Modelleri tam olarak anlamak için kılavuzları inceledim ve şu resimdeki gibi bir liste oluşturdum. İnşallah doğrudur ve herkesin işine yarar. Listede Samsung Windfree model versiyonları ve bunların kodları var.

@klima5505 @tayaydin

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 990500135m -- 2 Şubat 2026; 12:27:0 >

• 990500135m 9 kullanıcısına yanıt
    Link verdiğim mesajda yazıldığı gibi model kodun soldan beşinci karakteri model revizyon yılını gösteriyor.

AR60F18C1KW/SK kodlu modelde kodun soldan beşinci karakteri olan "F" harfi, bu ürünün yeni 2025 ürünü olduğunu gösterir. Yeni ürünlerde gösterge ekranı iç ünite kasası ile uyumlu olarak beyaz renktedir. Dış ünite nispeten küçültülmüş ve enerji verimliliği olarak elden geçirilmiştir.

AR18BXFCMWK/SK kodlu model ise model kodunun beşinci karakteri "B" olduğundan daha eski 2022 yılı revizyonu ürün olduğu anlaşılıyor. Onları göstergeleri siyah renktedir.

Klima kurulum yeri olarak bir kaç odayı serinletme amacı genelde düşünüldüğü gibi sonuç vermiyor. Koridorda ara kapı olması nispeten iyi. Eğer uygun ise klimanın yatak odanızın kapısına bakacak şekilde montajı ile istediğinizi nispeten karşılarsınız. Soğuyan havanın dibe çöktüğünü esas alarak aşağıya bakan bir vantilatör ile de soğuk havanın kapıdan çıkışını hızlandırabilirsiniz.

Sınava hazırlanan oğlunuza başarılar dilerim. Endişeniz üfleme sesi ise üfleme sesini azaltmak adına ağzının iç tarafı keçevari kumaş gibi bir katman ile kaplanmış. Klimanın açılışta ortamı hızlıca soğutması adına belirli bir üfleme sesi varken ayarlı sıcaklığı yakaladıktan sonraki WindFree moduna geçince o üfleme sesi gelmiyor zaten. Dibine gidip kulak kesilince anca ses duyarsınız.

Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Harfleri size sorduktan sonra ben de anlamıştım. Hatta bir önceki mesajımda bununla ilgili bir de görsel ekledim. Şu anda piyasada Elite versiyonun sadece 9.000 büt versiyonu var.

Premium plus'ta tüm büt güçleri mevcut.

Premium'da ise Samsung değişikliğe gitmiş ve bu sene sattığı versiyona premium değil de AI ismini vermiş görünüyor.

Niyetim bir adet 18'lik premium olus ve 1 adet de 12'lik elite almaktı; ancak dediğim gibi elite'de sadece 9'luk var görünüyor.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz hocam.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana... Elite serisi Samsung klimalarda en üst sınıf olup biraz pahalı olduğundan ve ayrıca bizde yaz ayları klima mevsimi olarak görüldüğünden çok stoklu olmuyor; kış aylarında az miktar da stoklara girip bittiğinde de hemen gelmiyor. O yüzden sürekli takipte kalmak gerekiyor. Mesela ben Nisan sonu araştırmaya başlamama rağmen Elite serisinin tüm BTU versiyonları piyasada mevcut değildi.

Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba hocam.

Ön ayaklar aşagıda kaldıysa cihaz öne yatık duruyor demektir.

Kompresör yağlaması açısından sorun oluşturmaz ancak özellikle ısıtmada kullanıyorsanız dış ünite tabanında biriken su tahliye deliğine ulaşamayacaktır.

Normal drenajda 0,5 - 1 derecelik bir açı bile suyun akışını sağlarken 1 - 2 santimetrelik fark yaklaşık 2,5 - 3 derecelik bir eğime sebep olur.

Ön takozlar bir önceki mesajımdaki gibi 50x30 tarzı olsa daha iyi olurdu.

Pozitif yorum yapmak isterim ancak @J.Astb33 hocamızın da dediği gibi kompresörün yalıtım ceketi (keçeden yapılmış süngerimsi bir malzemedir) suyu emdikçe kompresöre uzun vadede zarar verebilir.
    Yani en büyük sorun dış ünitede suyun kalmasıdır.

Düzenleme : Sorunu çözmeleri gayet iyi olmuş, geçmiş olsun.

Saygılarımla...

Degerli Bilgiler için tesekkur ederim hocam ,simdi bende test etttim su terazisi ile zaten gözlede belli tam terazide ,

Servise kalsa hersey normal sorun olmaz diyip durdular ,kabul etmedim gelip ben yokken duzeltmisler , neyse bende baktim problem yok artik, eski legendera yida babamin eve montajlattik oldu bitti, , yalniz chatgpt ye sordum biraz egimli olmasi daha iyi vs dedi oda ilginç, gerçi inanmadim ,isitma sogutma her türlü kullaniliyor klima , evde , yaniltiyor chatgpt bu konularda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sagopa kajmer bile değil artık pesimist
    popüler kültere kölesiniz artık hepiniz

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    değerli bilgileriniz için tekrardan teşekkür ederim.
    Edirne de hazır kar yağmışken tekrardan deneyeyim dedim.😀

Termometre 1 , 2 derece sapma olabilir basit bir ürün neticesinde profesyonel değil.

Klima holde olduğu için dik karşı olduğu salonda hemen etki ediyor ama diğer odalara doğal olarak daha geç ısıtıyor.

Dış ortam kar yağıyordu ama durdu ama ayaz keskin 1 derecenin altında hissedilen bir sıcaklıktaydı.

Klima 31 derece tepe set değerinde,fan modları arasında en az 15 dk olacak şekilde 1 saate yakın sürede test ettim.

Set değerini 26 derece,orta fan hızına alınca kendini kısıp ortalama 45 derecede üfleme ısısı verdi.

klima da görülen bir performans sorunu varsa lütfen söyleyin.🙏 ısıtma olarak yok gibi umarım soğutma dada benzer performans sergiler.tekrardan teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 2 Şubat 2026; 23:7:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• meeb kullanıcısına yanıt
    Sizler de sağ olun,

Bahsetmiş olduğunuz gibi düzeni tutturabilmiş değiller henüz.

Bu duruma rağmen iyi bir servise denk gelmeniz çok iyi olmuş. Servis kısmı tam bir muamma, nasıl denk gelir meçhul maalesef. Aksi halde bahsettiğiniz gibi ya kötü hizmet, ya da uzayan süreç olarak yansıyor.

Saygılarımla...

30m2 6 bilgisayar ve 6 kişi olacak. 18000 yeterli değilse 24000 de bakarım. Benim için çok özellik değil sessizlik önemli. Sizin önereceğiniz bir marka/model var mı? Sitelerde aynı marka için bile çok farklı yorumlar var.

En son bu modeli beğendim ama ses seviyesi 62 dB diyor. Fazla gibi geldi.

Samsung AR60F24CAAW/SK 24000 BTU WindFree™ Premium Plus Inverter Duvar Tipi Klima

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husamsdu -- 3 Şubat 2026; 0:17:11 >
  • passero P kullanıcısına yanıt
    Merhaba, rica ederim.

Önceki mesajınızda okumuştum ancak buna göre yanıt vermemişim, kusuruma bakmayın lütfen.

Tesisatınız hazır olduğu için aslında markanın alüminyum boru kullanması sizin uygulamanızı etkilemiyor.

Çünkü bakır - alüminyum durumu iç ve dış ünite arasındaki tesisat borusu için geçerli.

İç ve dış ünitenin kendi, içindeki boruları tüm markalarda bakır. Alüminyum kullanan markalar kademe kademe bunu terk ettiler.

Yani Arçelik de alsanız mevcut tesisata bağlanırsa full bakır borulu olmuş oluyor.

Bu detayı atlamışım, şimdi aktarıyorum.

1- Ankastre klima tesisatına iki ayrı klima takabilirsiniz.

Multi split klimalarda da, ayrı ayrı takılan klimalardaki gibi iç ünitelerin hepsinden dış üniteye ayrı ayrı boru gelir.

Hepsi dış üniteye bağlanır.

2 dış ünite olursa da borular ayrı ayrı dış ünitelere bağlanır.

Sadece multi sistem olmazsa dış üniteler yan yana, üst üste monte edildiğinde mevcut tesisat boruları kısa kalırsa ona ek yaparak ilgili dış üniteye uzatmak gerekebilir.

Bunun haricinde iki ayrı dış ünite veya multi için fark yoktur.

Yeni nesil klimalar dış üniteden beslemelidir. Yani elektrik hattı dış üniteye çekilir.

Mevcut tesisatlarınızda elektrik iç üniteye çekilmiş ise bunu dış üniteye taşıtmanız gerekir.

Multi olursa 2 odadan birinin hattı taşınsa yeterli olur.

2 dış ünite olacaksa tek kabloyla 2 ayrı dış ünite beslenebilir ama tek kabloyla paralel beslemeyi servis kabul ederse tercih etmek gerekir.

Bu keşif hizmetiyle netleştirilebilir.

Yani mevcut tesisatınız elektriksel açıdan revizyona belki ihtiyaç duyabilir.

Borulama bakımından ise şu anda klima olmayan odanızın, mevcutta bulunan dış ünitenin yakınlarına çıkan bir boru ucu var ise multi veya iki ayrı cihaz tercih etmeniz için elimizdeki veriler ışığında bir engel yoktur.

VRV sistemler ve dağıtım kutulu multi split klimalar haricinde söz konusu multi klimaların boru bağlantısı ayrı ayrı takılan (mono split) klimalar ile aynıdır.

Sinyal ve enerji bağlantıları da çoğunda aynıdır. Multi veya ayrı almanız için bir engel oluşmamalıdır.

2- Multi cihazlar genellikle (istisnalar olabilir) tek dış ünite olmasına rağmen dahs pahalıya gelebilmektedir.

Ayrı ayrı olduğu zaman montaj ücretsizdir (istisna markalar hariç).

İç ve dış ünite takım olarak gelir.

Multi splitte ise iki tane multi split iç ünite ve bir dış ünite şekilde ürün maliyetini hesap etmeniz gerekir.

Ancak düşündüğünüz markadan keşif hizmeti alarak + işçilik maliyetini de öğrenmeniz gerekir.

Tesisat mevcut olduğu için boru ve kablo ücreti eklenmez. Ancak çoğu markada multi cihazlarda montaj ücretlidir. Genellikle de multi ve VRV sistemlere hizmet veren ayrı bir servis birimi montaja gelir. Mono cihazların servisi çoğu markada ayrıdır. Yani ürüne ek olarak işcilik ücreti ilave edilecektir.

Mesela 12000 + 9000 Btu seçerseniz dış üniteyi 24000 Btu yerine 18000 seçerek maliyeti düşürebilirsiniz, teknik açıdan da bu daha mantıklıdır.

3- Cihaz performans olarak çok çok iyi. Ama plastik materyal kısmı negatif yönlere sahip maalesef. Servis kısmı da diğer Japon markalarda da eski kaliteyi maalesef taşımaz oldu. Bu riskler maalesef mevcut durumda. Servisin iyisi mi denk gelir, kötüsü mü tamamen sürpriz.

4- Alarko, Carrier, Toshiba ve Bosch cihazların iç boruları bakırdır. Ara tesisat borusunda Bosch alüminyum boru kullanır. Bu bahsettiğimiz 3 marka ise Alarko çatısı altında Türkiye'de faaliyet gösterir. Ara tesisat borusu olarak ise Sarkuysan marka bakır boru kullanırlar.

Toshiba markası bu 4 seçenek arasında en iyisi olur. Carrier bunu takip eder. Alarko'nun kendi ürünü olan Flair modelleri ise Gree üretimidir. Isıtma için pek tavsiye etmemekteyim. Midea üretimi iken iyiydi.

Toshiba esasen Japon menşeili bir firma ancak Midea markası Toshiba klimanın %80'lik hissesini satın aldığı için Toshiba'da çok büyük söz sahibi. Bu nedenle Toshiba hâlâ kalitesini koruyup segment olarak yüksek olsa da Midea'nın yazılımı vb. etkilerini içeriyor.

Tercih edilebilirdir, ancak diğer Japon markalar daha önceliklidir. Toshiba tercih edilecek ise Shorai Edge serisi asgari tercih olsa daha iyi olur.

Carrier markasının cihazları Midea üretimidir. Çin'in Foshan kentindeki Midea & Carrier fabrikasında üretim yapılır. Bu yönüyle diğer fason üretim cihazlara göre Midea'ya en yakın performansı sağlayan seçenektir.

Bosch cihazlar da yine Midea markasının üretimidir. Carrier'den kayda değer miktarda daha uyguna bulunursa tercih edilebilir.

Toshiba > Carrier > Bosch > Airfel > Flair (Alarko)

Şeklinde sıralayabiliriz.

Servis ağı geniş ve nispeten olumlu izlenimlere sahiptir. Ama bahsetmiş olduğum gibi yine şans işidir. Bütün mesele işini iyi yapan servise tesadüf etmektir. Ama genel izlenim bu markada daha iyidir.

Airfel de Midea markasının üretimidir. Daikin Airfel'i satın almıştır ancak ürünlerini kendi fabrikasında üretmez. Servisliğini Daikin yapmaktadır. Servis riski Daikin marka seçimi ile aynıdır.

Saygılarımla...

Rica ederim,

Seriler arasında kalite farkı yok, fonksiyonel olarak fark mevcut.

Hatta neredeyse hepsi iç ünitede AR9500T modelinin şasesini kullanıyor. Yani donanım aynı kalitede.

Wind Free Premium modelinde akıllı göz yok

Wind Free Premium Plus modelinde akıllı göz var.

Elite PM serisinde akıllı göz , hava kalite sensörü ve PM 1.0 hava temizleme için toz filtresi var.

Akıllı göz, seçiminize göre mekân içerisinde sizi takip ederek mekânın neresinde olursanız olun üzerinize hava üfleyecek şekilde veya bulunmadığınız alana hava üfleyecek şekilde üfleme kanatlarını ayarlamaya yarıyor.

Ayrıca mekânda kimse yoksa, hareket algılamazsa düşük tüketimle çalışmaya geçebiliyor.

Mekâna biri girerse normal ayarıyla çalışmaya devam ediyor.

1. Model Premium

3. Model Premium Plus serisidir.

2. olan ise 2022'de çıkarılan bir önceki versiyonudur.

Düzenleme : Hesaplama siteleri kapasite seçiminde yardımcı olur ancak yalıtım durumu, kaçıncı kat olduğu gibi detaylara bakmadan genel geçer hesaplama sunar. Yine de yardımcı olabilir.

Manuel hesap için
    toshiba klima
    Klima BTU Nedir? Klima BTU Hesaplama Nasıl Yapılır?
    https://www.toshiba-klima.com.tr/klima-btu-nedir

Bu siteye bakmanızı tavsiye ederim.

Otomatik hesap için bu site fikir verebilir.
    hesaplama.net
    Klima BTU Hesaplama - HESAPLAMA.NET
    https://klima-btu.hesaplama.net

Online keşif hizmetini bizzat test etmedim ancak mekânı, pencere ve yalıtım durumunu vb. detayları aktardığınızda doğru seçimi yapmanız konusunda yardımları kayda değer miktarda olacaktır. Çoğu deneyimleyen kişinin yorumu olumlu yönde idi. Olumsuz yoruma pek rastlamadım

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 3 Şubat 2026; 1:0:9 >

Ben teşekkür ederim, faydalı olmasını umarım.

Aradaki fark az değil, daha zengin fonksiyon avantajı ile Samsung ön plana çıkan seçeneklerden biri diyebiliriz.

Yatak odasında klimanın yatağın baş üstünde olmaması gerekir.

Bu durum olursa Wind Free soğuk havayı azar azar verirken direkt olarak altında bulunan bireylerin üzerine indirecektir.

Ancak yatağın karşısında, altında yatağın bulunmayacağı şekilde olursa Wind Free özelliği bulunmayan bir cihazdan daha iyi izlenim bırakacaktır. Özellikle uyku esnasındaki kullanımı çok daha memnun edecektir. Şahsen bu fonksiyonun faydalı olup aradığınız sakin serinliği uyku sürecinde sağlayacağını düşünüyorum.

Gün içerisinde ise önce normal üfleme modunda ortamı soğutup sonradan Wind Free moduna geçmek doğru kullanımdır. Ortam çok sıcak iken direkt Wind Free modunda çalıştırmak ortamın hedef sıcaklığa ulaşması için çok zaman gerektirecektir. Nitekim bunu otomatik olarak yapma imkanı cihazda mevcuttur.

Saygılarımla...

Merhaba.

BX serisi cihazlar 2022 üretimidir. Yani 2022'de piyasaya çıkmıştır. Ama bayiden şimdi almaya kalksak etiketinde 2023 2024 de yazabilir. 2022'de üretime başladığı belirtilmektedir. Sonra stoklar eridikçe fabrika 2023 2024 gibi yıllarda üretmeye devam etmektedir.

TX serisi ise 2020 üretimidir. Depoda kalan var ise anca o şekilde bulunabilir. AR12TXCABWK/SK gibi.

AXAA olan Elite serisi cihazlar da 2021 ve sonrasında karşımıza çıkıyor.

AR60

AR80 koduyla çıkan cihazlar da 2024 - 2025 arası ortaya çıkmıştır. Normalde 2025 üretimidir ancak bir tane 2024 cihaza denk gelmiştim. Muhtemelen Aralık ayının sonlarında üretilmişti.

Yan odada serinlik etkisi hissedilebilir ancak klimanın bulunduğu ortamdaki gibi keskin olmayacaktır. 3 - 4 derecelik bir sıcaklık farkı olması en iyi ihtimalle söz konusudur.

Ama mevcut durumlar dahilinde yatak odasında konumlandırmak istemeniz gayet mantıklıdır, evinizin bu bölümünde kullanım daha yoğun olacaktır. Bu nedenle oğlunuzun odası yerine bu alan daha mantıklı olacaktır.

Kendisine başarılar diliyorum,

Saygılarımla...

• serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim hocam,

İki cihaz da yerini usulünce bulmuş, eksik işlem kalmamış. Bu gayet güzel. Güle güle kullanınız.

İç ünite için çok hafif eğim mantıklı olabiliyor. Drenaj tavasının tahliye hortumu çıkışına su süzülsün diye yapılıyor ancak günümüz cihazlarında drenaj tavası sağ ve sol çıkışlara suyun yönelmesini sağlayacak yapıda. Ayrıca drenaj hattı tıkanırsa eğim olduğunda taşma daha erken oluyor. Ben düz takılması taraftarıyım veya en fazla 0.5 derece kadar açı verilebilir.

Dış ünitede ise dış ünitenin tabanında suyu yönlendirmek için labirent gibi oluk ve çıkıntılat mevcuttur.

Bu nedenle eğim verilmese de su biriktikçe yolunu bulmaktadır. Bu nedenle openai'nin dediği yanlış olmasa da aslında gerekli değildir.

Saygılarımla...

Elinize sağlık. Gayet iyi bir analiz olmuş 😊

Performans, ortam şartları gözetilirse harika görünüyor. Soğutma da gayet iyi olacaktır. Esas zor olan ısıtmayı bu şekilde başarılı yapması çok büyük bir işaret. Performansı şu anda çok iyi durumda. Her şey yolunda diyebiliriz.

Saygılarımla...

Ses konusunda bu cihazın memnun edeceğini düşünüyorum.

Max. bütçeniz nedir?

30m2 6 bilgisayar ve 6 kişi için mutlaka 24000 gerekir.

6 bilgisayarın ve 6 kişinin üreteceği ısı soğutma yükünü arttırır. 18000 Btu normal konut uygulamasında 30m2 için uygun olabilirdi.

62dB(a) aslında diğer seçeneklere kıyasla benzer diyebiliriz.

Kıyas ederken veri sayfasında diğer markaların enerji etiketinde yazan değere veya "ses basıncı" yerine "ses gücü" yazan kısma bakmanızı tavsine ederim.

Saygılarımla...

çok haklısınız iyi mal kötü servis olunca anlamı kalmıyor.Ama önceden Vestel grubu klima kullandım traktör misali çalışıyordu servis iyiydi ama sürekli gelip gittiler.Mal kötü olunca serviste birşey yapamıyor .En sonunda bunlar bu kadar ,ne bekliyorsun yarı fiyatına almışsın 10 sene kullansan yeter deyip birde teselli ediyorlardı Oysa ki gürültüden komşulara ayıp olduğundan kullanamadık bile.😀

Merhabalar , üstatlarım daha iyi bilirler tabi ki ancak sessizlik konusunda önceliğiniz olduğu için yazdım ,zira bende vestelden çok çektiğim için sessizlik en önemli kriterdi benim için.

çok araştırdım iç ünitesi emsallerine göre daha düşük db de olan ulaşılabilir fiyatta olan TCL xa73i buldum.iç ünitesi gerçekten sessiz dış ünitede fısıl fısıl , vibrasyon sesi de turbo dışında asla duyulmuyor.

ben tavsiye ederim bir bakın isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 3 Şubat 2026; 10:2:44 >

• 
Sayfa: önceki 32923293329432953296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.